Ο ΙΝΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ 5% ΕΝΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    xristougenniatiko-trapezi

    Στην παραδοχή ότι για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας τελικά δεν μπορούμε να προσβλέπουμε μόνο στην αυτορρύθμιση των αγορών αλλά απαιτείται παρέμβαση και έλεγχος από το κράτος, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.ΜΕ.Α).

    Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι πιστεύει «στην ελεύθερη οικονομία και στον ανταγωνισμό» πρόσθεσε ότι «δεν έχω όμως αυταπάτες και δεν πιστεύω ότι οι αγορές μπορούν αυτόματα και μέσα από κάποιο μαγικό χέρι να αυτορυθμίζονται. Γι’ αυτό και ο έλεγχος του κράτους, ειδικά σε εποχές κατά τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις, είναι τόσο σημαντικός». Ωστόσο, αυτή η παραδοχή δεν συνοδεύτηκε με συγκεκριμένα μέτρα αλλά με ένα ευχολόγιο και μία ακόμη αναφορά στα αναποτελεσματικά ημίμετρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη ΔΙ.ΜΕ.Α παραδέχθηκε ότι τα μισά πρόστιμα από όσα έχουν επιβληθεί δεν έχουν εισπραχθεί, αλλά πανηγύρισε για «τη μόνιμη μείωση τιμών, το ταμπελάκι 5%», ωστόσο τα στοιχεία του ΙΝΚΑ τον εκθέτουν καθώς το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι κατά 20% ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου το ΙΝΚΑ δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο θα κοστίσει ένα εορταστικό τραπέζι 4 ατόμων:

    Κιλά 1 Χ 9 € 9
    Ντομάτες 300 Γραμμάρια Χ 2,50 το κιλό 0,75
    Αγγούρι 1 Χ 0,70 € 0,70

    Κρεμύδια Φρέσκα ματσάκι 1 Χ 0,70 € 0,70

    Λάχανο μάπα 1,50
    Καρότα Κιλό 1/2 Χ 2 € 1
    Πατάτες 1,20
    Τυρί φέτα Κιλό 1⁄2 Χ 13 € 6,50
    Κασέρι γραβιέρα Κιλό 1⁄2 Χ 17,90 9
    Κρασί Εμφιαλωμένο 0,750 γραμ. 14
    Αναψυκτικά 8 Χ 0,85 7
    Μπύρες 2 Χ 2,10 4,20
    Μελομακάρονα Κουραμπιέδες Κιλό 1 Χ 16 € 16
    Γλυκά 12
    Φρούτα 3
    Γέμιση γαλοπούλας 12
    Σύνολο 146,55
    Βέβαια δεν έχει υπολογιστεί λάδι, λεμόνια, ρεύμα. Πέρυσι την πρωτοχρονιά κόστιζε 119,25€ με τα ίδια είδη.

    Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. H ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι όντως εξοργιστικά φαινόμενα, όπως και η υποκρισία και αβελτηρία της κυβέρνησης στον έλεγχο και συγκράτηση του τιμαρίθμου. Ας μη ξεκοιλιαζόμαστε όμως με δικαιολογία τις εορτές των Χριστουγέννων και επί τέλους ας βάλουμε την φαντασία μας και την επιδεξιότητα μας εμπρός και μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας πολλά πράγματα που μας αρέσουν με τα μισά χρήματα. Έτσι, θα μάθουν και αυτοί που θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος μας τι εστί χασούρα από τα άνομα κέρδη τους!!!

    2. Δούλεμα, όπως στα καλάθια του Άδωνι.
      Αν ο ΙΝΚΑ ήταν πράγματι αυτό που έπρεπε να ήταν, η κατάσταση θα ήταν καλύτερη.
      Η γραφειοκρατεία του ΙΝΚΑ κοντεύει να ξεπεράσει & αυτήν του Ελληνικού Δημοσίου.

    3. Ας ειναι καλα ο Αριστοτελειος. ΦΑΝΓ them.

    4. μονο αυτα, ανθυγειινα αναμεσα & οινοπνευματα για να αναβουν τα αιματα; γι αυτο ολο κοιλιες στους δρομους;
      τον αρτον ημων τον επιουσιον και μονον το εχετε ξεχασμενο.
      σας εχουν στρεψει την αληθεια οι παπαδες μια χαρα για παρτυ τους με τα αντι-χριστουγεννα τους στις 25.
      σφαζετε και το αρνιον ξανα & ξανα καθε ΛΑΜΠΡΑ χριστουγεννα. εμποριο να γινεται & να παιρνουν τον μισθο τους.

    5. Η αγορα γαλοπουλας δεν μπηκε στο λογαριασμο παλι! Κανα γουρνοπουλακι τιποτα? !

    6. Marata μακαρόνια 0,62€
      Μπύρα από τα Lidl 0,47$ x 20
      Σύνολο 10 ευρώ…Δεν είναι καλύτερη πρόταση;;

    7. Δεν είναι ανάγκη να βγούμε έξω στα μπαράκια η στις ταβέρνες και να πετάξουμε τον πενιχρό μισθό μας.
      Αντίθετα μπορούμε συνεισφέρουμε με μικροποσα στο κόμμα του ΚΚΕ έτσι ώστε να ενισχυθεί και να βοηθηθεί η λαϊκή μάζα.
      Το οτι ζούμε και περπατάμε στην Ελλάδα οφείλεται στο ΚΚΕ.

      1. Σιγά γιατρέ μην πάθετε και κάτι από την πολύ στέρηση.

      2. Πρόσεχε μην πέσεις κάτω όταν περπατάς στην Ελλάδα διότι το ΚΚΕ δεν πληρώνει αποζημιώσεις.

    8. Τα αποτελέσματα της ψήφο σας στον ραμολιμέντο Κουλή

    9. Πουστηδες είναι γιορτές και τρώμε μακαρόνια με δώδεκα ευρώ στην τσέπη.Θα σας γαμήσει ο κόσμος κλέφτες και απατεώνες και τότε θα τρώτε από αυτόν ΟΧΙ απλά μολότοφ αλλά κρεμάλες.

    10. Γαμιούνται όλοι μαζί, κλέφτες, μαυραγορίτες και συνένοχοι αυτών

    Comments are closed.