ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ – ΣΤΗΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ;; [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    GO7YTVMCE5MAVMGGLJARDL42AM

    Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο ζήτησε από το State Department να εξουσιοδοτήσει την αναχώρηση διπλωματικού προσωπικού από την Ουκρανία την εβδομάδα αυτή όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα WarNews247.gr.

    Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την κινητοποίηση του ρωσικού Στόλου και την μεταφορά μαχητικών Su-35 από την Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια στην Λευκορωσία

    Σχέδιο έκτακτης ανάγκης με αποχώρηση διπλωματικού προσωπικού

    Σύμφωνα με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το CNN, η “πρεσβεία στο Κίεβο ζήτησε να δοθεί άμεσα εξουσιοδότηση αναχώρησης όλου του μη απαραίτητου προσωπικού μαζί με τις οικογένειες τους.

    Ο εκπρόσωπος του State Department δεν αρνήθηκε την είδηση αυτή αλλά περιορίστηκε να πει πως “δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι αυτή τη στιγμή”. Σημείωσε επίσης πως “καταρτίζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση ασφαλείας”.

    Όμως μία πηγή που βρίσκεται κοντά στην ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε στο CNN πως οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει την Ουκρανία πως “είναι πιθανό να ξεκινήσει εκκένωση του διπλωματικού προσωπικού την εβδομάδα που έρχεται. Πρώτα θα αποχωρήσουν οι οικογένειες των διπλωματών από την πρεσβεία στο Κίεβο”.

    Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μίλησε στο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, και του είπε πως “αν ξεκινήσει η αποχώρηση του διπλωματικού προσωπικού, θα πρόκειται για ένα δραματικό βήμα, μια υπερ-αντίδραση που δεν ωφελεί”.

    Στη συνέχεια αξιωματούχος του State Department ανέφερε πως “δεν μπορεί να σχολιάσει ιδιωτικές συζητήσεις, προσθέτοντας πως οι αποφάσεις για το προσωπικό που βρίσκεται εκτός συνόρων ΗΠΑ βασίζονται σε ένα μόνο κριτήριο: Την ασφάλεια και την προστασία των Αμερικανών”!

    Επιπλέον, το State Department έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία ανώτατου επιπέδου για την Ουκρανία, λέγοντας στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα και να γνωρίζουν τις αναφορές ότι η Ρωσία σχεδιάζει σημαντική στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας.

    Για το ίδιο θέμα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις από το State Department.

    Κινητό Νοσοκομείο στέλνει η Γερμανία

    “Η Γερμανία θα στείλει νοσοκομείο εκστρατείας στην Ουκρανία” αποκάλυψε η υπουργός Άμυνας της χώρας Christine Lambrecht. Η Γερμανίδα ΥΠΑΜ απέρριψε ταυτόχρονα τις εκκλήσεις του Κιέβου για αποστολή πολεμικού υλικού.

    «Τον Φεβρουάριο, θα παραδοθεί ένα πλήρες νοσοκομείο εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένης της απαραίτητης εκπαίδευσης, όλα συγχρηματοδοτούμενα από τη Γερμανία με 5,3 εκατομμύρια ευρώ (6,0 εκατομμύρια δολάρια)», είπε η Λάμπρεχτ.

    “Κάνουμε ότι πρέπει για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση. Είμαστε στο πλευρό του Κιέβου. Οι παραδόσεις όπλων δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή. Υπάρχει συναίνεση για το θέμα αυτό στη γερμανική κυβέρνηση”.

    Συνεχίζουν τις αποστολές όπλων οι ΗΠΑ

    Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις αποστολές πολεμικού υλικού στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

    “Το πρώτο φορτίο βοήθειας με εντολή του Προέδρου Μπάιντεν έφτασε στην Ουκρανία απόψε.

    Σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr, αυτή η αποστολή περιλαμβάνει σχεδόν 200.000 λίβρες θανατηφόρας βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών για τους υπερασπιστές της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας.

    Η αποστολή – και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από το 2014 – καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της ενόψει της αυξανόμενης ρωσικής επιθετικότητας”.

    H αμερικανική πρεσβεία δεν αποκάλυψε τι περιείχαν τα κοντέινερ. Δημοσίευσε μόνο φωτογραφίες από την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Κιέβου σημειώνοντας πως “είναι το πρώτο φορτίο που έρχεται κατευθείαν με εντολή Μπάιντεν”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών έρχεται η λάμψη της ορθοδοξίας και η δόξα της Ελλάδος μας όμως μέσα απο Σταυρό

    2. “Ο 3ος παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει από ένα μικρό κράτος ” Ας έχουμε στο μυαλό μας αυτήν την προφητεία των Αγίων της ορθοδόξου Εκκλησίας μας

    3. Σιγα μην επακολουθησει πυρηνικος ολεθρος ! Απλα θα κλασουνε τα μπαλακια του Βλαδιμηρου και θα την κανουνε με ελαφρα πηδηματακια!
      Ελλαδαρα που εισαγεις τ αλευρακι απο Ουκρανια Τσερνομπιλ μερια ξυπνα και ριχτο στη πρωτογενη παραγωγη γιατι θα παει η φραντζολα ενα πενταευρο!

    4. στ’@@ μας η Ουκρανία, παρ’όλα αυτά εμβόλιο δεν πρόκειται να κάνουμε

    5. Συγχαρητήρια στο ΜΑΚΕΛΕΙΌ γιατί είναι το μοναδικό σάιτ που αφήνει μεγάλο χώρο στα γεωπολιτικά θέματα κ μυεί το μέσο Έλληνα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που έχουν άμεση σχέση με τη προστασία της Εθνικής μας κυριαρχίας .Σε όλες τις Δυτικές κ Ανατολικές χώρες οι πολίτες εκτός από το να σχολιάζουν για τους influencer έχουν άποψη κ για τα γεωπολιτικά . Η φωτιά στη Ουκρανία θα είναι ένα ντόμινο που θα πρέπει κ εμείς ως χώρα να παρουμε σαφείς αποφάσεις πως θα το χειριστούμε .Πραγματικά είμαι περήφανη που ανήκω στη παράταξη της ως ψηφοφόρος κ που μπορώ να ενημερώνονται σε θέματα εξωτερικής πολιτικής από το σάιτ σας.

    Comments are closed.