ΟΣΟ ΒΓΗΚΑΤΕ, ΒΓΗΚΑΤΕ! ΝΕΟ ΚΥΜΑ “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ! Ο ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

    Κοινοποίηση:
    Ӆ UӔǑϠLOCKDOWN ԑʼnӠć̏ɠԇӠĕԉʇӠTԉʇӠˏÙ U·̅͏ՠŐɄnjɏˏÉʏՠ֏єɏՠ ӔɃ̉ϔՐ`PϠŋŕӉ́   .(ÉّÏӠʏ͔QɍǓ/ EUROKINISSI)

    Μπορεί να άνοιξε το λιανεμπόριο, μπορεί να ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αλλά μαζί “άνοιξε” και ένα τρίτο… κύμα τρομοκρατίας με αφορμή μάλιστα τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό.

    «Εάν υπάρξει πρόβλημα με τη μετάλλαξη, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε ξανά κλείσιμο, αν υπάρχει κίνδυνος. Έτσι θα αντιδράσει η Ευρώπη, έτσι θα αντιδράσει τολμώ να πω όλος ο κόσμος» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

    Όπως επισήμανε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αυτό που χρειάζεται είναι «να επαυξήσουμε τη σωστή τήρηση των μέτρων». «Όταν έχει δημιουργήσει τείχος, δεν υπάρχει περιθώριο μεταλλάξεων. Στην ελληνική επικράτεια αν βρεις (το νέο στέλεχος του ιού) γρήγορα το απομονώνεις και δεν το αφήνεις να εξελιχθεί, γι’ αυτό και έγινε χθες Σάββατο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για να ληφθούν μέτρα για την ισχυροποίηση, ανίχνευση και απομόνωση της μετάλλαξης».

    Για τις υφασμάτινες μάσκες διευκρίνισε ότι ο ΠΟΥ είπε ότι οι υφασμάτινες μάσκες με καλές προδιαγραφές έχουν ασφάλεια. «Από αρχής η επιτροπή είχε δώσει τις προδιαγραφές, υπό την προϋπόθεση ότι τις χρησιμοποιούμε σωστά. Όταν νοτίζουν πρέπει να αλλάζουν, να πλένονται και να σιδερώνονται για την επαναχρησιμοποίηση τους» επανέλαβε ο κ. Γαργαλιάνος.

    «Ασφάλεια 100% σημαίνει κλειστά τα πάντα, δεν γίνεται αυτό… Με βάση τα δεδομένα από Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα τα πράγματα εξελίσσονται σταθεροποιημένα γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα που δεν συνοδεύτηκε πολλά αλλά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα» τόνισε.

    «Ο εμβολιασμός με βάση τα εμβόλια που διατέθηκαν πάει καλά. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα λυθούν για να έχουμε κάλο ρυθμό μέχρι το καλοκαίρι» σημείωσε ο καθηγητής.

    “Πράγματι υπάρχει ανησυχία για τις μεταλλάξεις”

    «Είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο κύμα» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

    Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι πράγματι υπάρχει ανησυχία, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορούμε να μην εκμεταλλευτούμε την καλή χρονική περίοδο, οπού έχουμε ύφεση των κρουσμάτων.

    Τόνισε παράλληλα ότι αν οι οδηγίες είναι αυστηρές υπάρχει ο κίνδυνος να μην εφαρμόσει κανείς τίποτα.

    Σχετικά με την χρήση μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι η χειρουργική προστατεύει περισσότερο, όμως για την καθημερινή χρήση η πάνινη είναι επαρκής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Έχεις δίκιο αδερφέ χωρίς μετάνοια και προσευχή δε γίνεται τίποτα.Εμεις μόνο λόγια παχιά είμαστε αν ήταν να είχαμε κάνει κάτι θα το κάναμε τόσος καιρός πέρασε και τίποτα και από την άλλη έχουμε τους λαθροταλιμπαν στα πόδια μας οπότε και εκεί τίποτα γι’αυτό βλέπετε που πηγαίνουν τα πράματα.Προσευχη προσευχή και καλή μετάνοια σε ολους

    2. Η παγκοσμιοπόιηση τα ισοπεδωνει όλα. …………………..Τα σχέδια είναι διεθνή με αφορμή τον κορονοιό.

    3. Μόλις ανοίξει ο καιρός δέν πρόκειται να κάτσει κανένας μέσα γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί, μήν κοιτάτε τώρα πού είναι χειμώνας και δέν μας χαλάει και τόσο λόγω κακοκαιρίας.

    4. Χαχαχαχαχαχα δωσε lockdown,φτωχεια,καταθλιψη μεχρι να σβησει ο ηλιος!
      Απορω πως και γιατι δεν εχουν βγει στους δρομους να τα σπασουν ολα.
      Αγγλια 31 Γεναρη τα ανοιγουν ολα,εδω στο ισλαμαμπαντ τι θα κανουμε;

    5. Να βγουν αμεσα ολες οι θαυματουργικες εικονες της Παναγιας και τα λειψανα των αγιων μας και να γινουν λειτανιες σε ολα τα χωρια και τις πολεις με φοβο και με πιστη προν τον Θεον μας. Να διαβαζουμε το ψαλτηριο και να προσευχηθουμε για το λαο και την χωρα μας.γιατι εχουμε παρει λαθος δρομο.

      1. Γιατι με φοβο;Απλα σεβασμος δεν αρκει;

      2. Αν πιάνανε όλα τα ευχολόγια και τα ψαλτήρια όσων πιστεύεετε, θα ειχαμε σωθει

    6. Μαλλον ειδαν οτι το εμβολιο το κανεις κ κολας παλι κ ειναι για το πεουλα κ το ριχνουν στη μεταλαξη..

      1. Ωραία τα λες…..σκεψου όμως η μετάλλαξη να προκαλείται και απ το ίδιο το εμβόλιο…
        Ε;

    7. καθε μερα βγαινει και ενα νεο νουμερο και πεταει τις παρολες του

    8. ο καθε ενας μαλακας πεταει μια μαλακια εχουμε πηξει απο τα τομαρια αυτα σκατα ειδικοι ειναι αλλα το πρωι αλλα μετα αλλα χθες αλλα σημερα την καταστροφη αυριο το πανε λαου λαου επειδη ερχονται αποκριες και 25 μαρτιου και μετα πασχα και μισουν καθε τι χριστιανικο τα απολειφαδια αυτα αλλα πιστευω μετα να μιλησουμε αλλη γλωσσα να πανε στα τσακιδια ολοι αυτοι που το παιζουν ξερολες λες και εχουν δωσει ραντεβου με τον καθε ιο αμαν πια σας βαρεθηκε ο κοσμος. οτι πουνε οι βρωμογερμανοι φιλοι τους αυτοι να στησουν κ…

    9. Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό. Ήδη ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Περισσότερη οργή δεν κάνει κακό. Μπροστά τους θα το βρούνε. Μείνετε σπίτι μείνετε ασφαλείς!!! Υπάρχει η αίσθηση πως σε λίγο διάστημα αυτό θα ισχύει για πολιτικούς μμε και λοιμωξιολογους!!

    10. …οπότε,βάσει της λογικής, το υποτιθέμενο “πιστοποιητικό εμβολιασμού”, πάει περίπατο….

    11. Γεμισε η χωρα μας απο ειδικους που δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα.Καθε δημοσιος υπαλληλος και διευθυντής καπου για να πληρωνεται παρα πανω.Πληρωνε ραγια για να σε γαμανε οι υπάλληλοι σου.Τι να περιμενει κανεις απο ενα λαο που αποτελειται απο μπουχεσες και επαναστατες του κωλου.

      1. Έτσι ακριβώς φίλε,πρέπει κάθημερινά να δίνουμε κλωτσιές σε κάποιους κηφήνες για το καλημέρα.
        Απορώ τι ακριβώς κάνουμε εδώ και δεν έχουμε φύγει ακόμα.Μόνο για βρωμερούς δημόσιους είναι πλέον,λαμόγια και αλλοδαπούς

    12. Καλά έλεγε το πρωί ο π. Κλεομενης. Μας άφησαν ελεύθερους για να πούνε κοιτάξτε, εμείς είμαστε καλοί άνθρωποι… Και μετά θα πούνε νέα μετάλλαξη. Ορίστε που δε μας ακούγατε. Φάτε νέο μαντρωμα. Και αμέσως πριν τελειώσει καλά καλά του το κατέβασαν.

    Comments are closed.