ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ – ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ

    Κοινοποίηση:
    1

    «Δεν καταλήφθηκε ποτέ ελληνικό έδαφος», διεμήνυσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας στην ενημέρωση προς τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο οποίος χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα περί «κατάληψης εθνικού εδάφους».


    Τόσο ο κ Δένδιας όσο και ο κ. Παναγιωτόπουλος υποβάθμισαν το ζήτημα που προέκυψε στον Έβρο, παρότι αμφότεροι έκαναν λόγο για ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των προκλήσεων της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι το ζήτημα στον Έβρο είναι «ανάξιο λόγου» και ότι οι εργασίες στην κατασκευή του φράχτη θα συνεχιστούν.
    «Δεν επιτρέψαμε απώλεια εθνικού εδάφους» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών ενώ σχολιάζοντας τη τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο κ Δένδιας είπε ότι είναι ανακριβής ο ισχυρισμός της Άγκυρας ότι παραβιάστηκε έδαφος της.

    Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρουγκαλος ακούγοντας τις τοποθετήσεις των υπουργών αντέδρασε λέγοντας «πώς είναι δυνατόν να γίνονται δύο διαβήματα για ένα μη γεγονός». Ο κ. Κατρούγκαλος ζήτησε ξανά να δοθούν τα διαβήματα του ΥΠΕΞ στη δημοσιότητα.

    Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος διαβεβαίωσε τα μέλη της επιτροπής ότι πέραν της διαχείρισης του προσφυγικού οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ακόμη και ενός επεισοδίου στρατιωτικής υφής.

    (Προηγούμενη ενημέρωση)

    Την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνουν αυτή την ώρα ο ΥΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

    Οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία θα ενημερώσουν τα μέλη της επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικα και ειδικότερα για το τι πραγματικά συνέβη στο Μελισσοκομεία στον Έβρο.

    Η ενημέρωση της επιτροπής της Βουλής θα ξεκινήσει με τις εισηγήσεις των υπουργών και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, και θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και πιθανά ερωτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της αλλαγής κοίτης του ποταμού και στις ενστάσεις που διατύπωσε η τουρκική πλευρά.

    Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στη σημερινή εφημερίδα Μακελειό

    1.indd

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Το ερώτημα είναι ένα για εμάς τους πατριώτες που ζούμε εκτός Ελλάδας.
      Καταλήφθηκε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, ναι η όχι;
      Θα εκτιμήσουμε παρα πολύ αν κάποιος μας δώσει μια αλήθεια.
      Ευχαριστώ!!!! Γιωργος.

    2. ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΦΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΛΟΒΟΥΛΗ

    3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΛΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    5. …Συνεδριαζουν και σκεφτονται σε περιπτωση που εμφανιστει καμια τουρκικη φρεγατα στον Σαρωνικο να την ονομασουν τουριστικη επισκεψη!!…(Γελαει απο τον ταφο του ο Αρτέμης Μάτσας!!)…

    Comments are closed.