ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ. ΑΛΛΑ 22 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

    Κοινοποίηση:
    araxos

    Τις σκέψεις του Υπερταμείου για τη μελλοντική αξιοποίηση των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίου αποκάλυψε την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Δημητριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2022 – 2024.

    Οπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το Υπερταμείο, θα προκηρυχθούν πιθανότατα ως «πακέτο», ενώ για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας υπογράμμισε ότι ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης θα προκηρυχθεί εντός Ιουλίου – Αυγούστου.

    Η περίοδος παραχώρησης, τόσο των 22 κρατικών περιφερειακών αεροδρομίων, όσο και του αεροδρομίου της Καλαμάτας εκτιμάται σε 30 – 40 έτη.

    Σημειώνεται ότι παλαιότερα υπήρχαν σκέψεις τα 22 περιφερειακά να «σπάσουν» σε ομάδες, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στη συνέχεια ως «μη συμφέρουσα» λύση, σύμφωνα με το Υπερταμείο.

    Τα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία διαχειρίζεται σήμερα η ΥΠΑ, είναι τα ακόλουθα: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Αραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.
    Να σημειωθεί ότι η λύση της ομαδικής παραχώρησης, ευνοεί το αεροδρόμιο Αράξου, καθώς έχει πολύ χαμηλή επιβατική κίνηση, ως εκ τούτου δεν αποτελεί ελκυστική πρόταση για τους μελλοντικούς επενδυτές.

    Μάλιστα, παλαιότερα, προσφερόταν ως «μπαλαντέρ», δηλαδή ως «δώρο» σε όποιον θα επέλεγε να αναλάβει την διαχείριση των αεροδρομίων.
    Αναλυτές εκτιμούν ως ελάχιστη κίνηση για να μπορεί ένα αεροδρόμιο να είναι οικονομικά βιώσιμο το εύρος 200-300 χιλιάδων επιβατών ετησίως. Επίδοση την οποία ο Αραξος δεν έχει δει ούτε στα καλύτερα όνειρά του.

    Η ομαδοποίηση θα επιτρέψει επίσης στους επενδυτές να αποκτήσουν προοπτική οικονομιών κλίμακας και μαζί θα ευνοηθεί και το αεροδρόμιο του Αράξου για επενδύσεις αναβάθμισης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

    pelop.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. ΑΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ 300 ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ. ΝΔ ΚΟΜΜΑ ΠΑνδΗΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

    2. Η ανώμαλη κούλα ή υπηρέτρια τών Εβραίων εκπληρώνει ότι τούς έχει υποσχεθεί,τόν αφανισμό τού Ελληνισμού.
      Γιάννης Λάκων

    3. Τελικά έκαναν την Ελλάδα μια Ανώνυμη Εταιρία. Όπως ακριβώς την ήθελαν. Και εμάς τι μας έκαναν; Εργάτες αυτής της Α.Ε; Η μήπως κάτι χειρότερο; Μήπως μας πούλησαν και εμάς για δούλους; Με την δίκη μας αρωγή φυσικά. Γιατί φταίμε και εμείς. Δεν διαμαρτυρηθήκαμε ποτέ και για τίποτα. Και ούτε πρόκειται. Ειμαστε ένας λαός που έχει πέσει σε κώμα. Σε βαθύ κώμα. Φρόντισαν για αυτό. Δούλεψαν πολλά χρόνια για να κάνουν τον Έλληνα έτσι όπως είναι σήμερα, έτσι όπως τον ήθελαν. Κι εμείς όμως, αφεθήκαμε. Μας καλό άρεσε όλο αυτό. Τώρα…..ήρθε η ωρα να πληρώσουμε το τίμημα. Και μαζί με εμάς, τα παιδιά μας και η πατρίδα μας. Ειμαστε άξιοι της τύχης μας. Ακόμα και σήμερα ειμαστε διχασμένοι σε κόμματα και αποκόμματα, σε ομάδες, σε πιστεύω, σε αξίες, σε, σε, σε……
      Διαίρει και βασίλευε. Παλιό το κόλπο και πάντα πιάνει. Μέχρι να ξυπνήσουμε, αααν ποτέ ξυπνήσουμε, θα είναι αργά. Θα μας έχουν φορέσει ήδη τις αλυσίδες και εμείς με την σειρά μας θα τις κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Μπράβο μας.

    4. ΠΑΛΙΑ ΔΟΥΛΕΙΆ, ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

    5. Τα αεροδρομια, στους Γερμανους! Τα λιμανια, στους Τουρκους! Τα τραινα, στους Ιταλους!

    6. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Μεσιτικό γραφείο είναι. Ου να χαθείτε άχρηστα ρεμαλια όλα σας.

    Comments are closed.