ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΠΑΝΤΟΥ: ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ «ΨΩΜΙ, ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΙΑ» Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ! Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ!

    Κοινοποίηση:
    Κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από την Μητρόπολη Αθηνών, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.
 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

    Με τον εθνικό ύμνο και φιλοβασιλικά συνθήματα, αποχαιρέτησαν οι συγκεντρωμένοι έξω από τη Μητρόπολη τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ενώ το φέρετρο με τη σορό του τοποθετούνταν στη νεκροφόρα που θα κατευθυνθεί στο Τατόι. Οι αντιδράσεις προκάλεσαν έντονη συγκίνηση στην οικογένειά του και συγκεκριμένα στη σύζυγό του Άννα – Μαρία, τον Παύλο αλλά και τον Νικόλαο.

    ΚΟΣΜΟΣ

    Πλέον, η αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται στο Τατόι, για το «ύστατο χαίρε» στον τέως βασιλιά, καθώς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιβιβάζονται με προορισμό την τελευταία κατοικία του εκλιπόντος.

    Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε στις 13:20 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών. Η τελετή έγινε παρουσία γαλαζοαίματων από όλο τον κόσμο.  Τελευταία και συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ, έφτασε στη Μητρόπολη εμφανώς συγκινημένη η Άννα – Μαρία, που χαιρέτισαν, με τον Παύλο, τους συγκεντρωμένους. Λίγο νωρίτερα, στην εκκλησία βρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

    Η εξόδιος ακολουθία έγινε προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ενώ συμμετείχαν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.  Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, καθόταν η Άννα – Μαρία, ο Παύλος και τα μέλη της οικογένειας. Σε διαφορετική πλευρά καθόταν τα βασιλικά ζεύγη. Μετά το τέλος της τελετής, ο Ιερώνυμς πλησίασε στην πλευρά της οικογένειας, απευθύνοντας τα συλλυπητήριά του.

    Ο επικήδειος λόγος του Παύλου

    «Κωνσταντίνε, Μεγαλειότατε, βασιλιά πατέρα μου», ξεκίνησε ο πρίγκιπας Παύλος στον επικήδειό του. «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάνω μέσα στην καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια που χάνει ό,τι πολύτιμο έχει κάποιος στη ζωή του. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τον παππού μου. Τήρησες όμως την παρακαταθήκη του» ανέφερε ο Παύλος στον επικήδειό του.  «Δόξασες τη χώρα με το Χρυσό Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960. Έδωσες τιμή στην πατρίδα μας. ήταν μια μάχη του νου», είπε, προσθέτοντας,  ότι ως βασιλιάς δεν θέλησε να παραμείνει στη θέση του, χύνοντας αίμα.

    «Ήταν μια δύσκολη εποχή πατέρα όπταν ανέβηκες στον θρόνο. Σκληρότατες συγκρούσεις. Πάθη αβυσσαλέα. Και το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν το θέλησε κανείς. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος για αναζητήσεις τρόπο ανατροπής των πραξικοπηματιών. Οι προσπάθειές σου απέτυχαν. Όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα, να γίνεις η αιτία μιας νέας αιματοχυσίας. Πάντα πιστός στην παρακαταθήκη του πατέρα σου, δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού», είπε.

    «Η αποφασιστική επιρροή στην εκλογή της Αθήνας για τη διοργάνωση του 2004 ήταν από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου. Η οικογένεια ήταν το παν για σένα και τη μητέρα μου. μαζί δημιουργήσατε μια μεγάλη οικογένεια που την ενώνει άρρηκτα η αγάπη, η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα. Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία πνοή στην πατρίδα σου. Όπως μας δίδαξες πατέρα όλα αυτά τα χρόνια, εμείς, τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου προσφέρουμε και θα προσφέρουμε τα πάντα στην πατρίδα», ανέφερε ο Παύλος. «Για εμάς και για κάθε Έλληνα η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα γι’ αυτήν». «Καλό ταξίδι» είπε με δάκρυα στα μάτια, ενώ στη συνέχεια εκφώνησε την ομιλία του και στα αγγλικά.

    Στην εκκλησία έσπευσαν από νωρίς οι προσκεκλημένοι, που απηύθυναν συλλυπητήρια στους τρεις γιους του τέως βασιλιά, πριν κατευθυνθούν στη θέση τους. Λίγο μετά τις 11:3ο στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί. Στην εκκλησία βρίσκεται και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας. 

    Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος, η βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της Άννας – Μαρία, Μαργαρίτα ,ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος.

    Ήδη, από τις 11:20 στη Μητρόπολη βρίσκονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά. Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος,  ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου.

    Τελευταία και συνοδευόμενη από τη Μαρί Σαντάλ, έφτασε στη Μητρόπολη η ΆνναΜαρία, που χαιρέτισαν, με τον Παύλο, τους συγκεντρωμένους,.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Εγώ ξέρω ότι τόσα χρόνια όλοι φωνάζουν, όλοι λένε ότι οι πολιτικοί τους κατέστρεψαν, μόνο που όταν γίνονται εκλογές το 70% ψηφίζει το ίδιο και τους ίδιους γιατί; Μα πολύ απλά και μόνο οι τυφλοί και με παρωπηδες δεν το βλέπουν ότι τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν τελικά σώσει όλους αυτούς που και καταθέσεις, και περιουσία, και καλές θέσεις εργασίας έχουν και μια χαρά ζουν. Για αυτό δεν αλλάζει τίποτα.

    2. Μ@κ@κες οι συμπαθουντες…….Λες και τους πεταξε ποτε 1 κομματο ψωμι ο Κωτσος …..Χεστηκε…..

    3. Αναφέρεται στην κληρονομικότητα και δεν την δέχεται, αυτό διαβάζω εγώ. Επίσης, δεν δέχεται τζάκια παντός είδους (είτε κηφηνοβασιλικά, είτε πολιτικάντικά). Θέλει αιρετούς, αυτό είπε. Γι’ αυτό γίνονται οι εκλογές και όποιος θέλει μπορεί να είναι υποψήφιος. Ο λαός’ που λες κι’ εσύ, τον Απρίλη θα δώσει 70ο/ο σε νδ και σφύριζα, οπότε μην φωνάζεις…

    4. Ο κούλής αν περνούσε από κει θα μάζευε τόση ντομάτα που θα κάναμε κι εξαγωγές στο εξωτερικό

    5. ζητω ο βασιλευς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ζητω ο γιωργος παπαδοπουλος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ζητω η δεξια!!!!!!!!!!!!!!!!!
      ζητω οι εθνικοφρονες εθνικολαικες δυναμεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      σκατα στον μπολσεβικισμο και πολιτισμικο μαρξισμο των κουλι τσιπρα τσουμπουμπα και λοιπων μπολσεβικικων εαμοβουλγαρικων δυναμεων της καρκινοαριστερας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      οι καταπιεσμενοι δεξιοι εθνικοφρονες θα ξεσπασουν αγρια εναντιον της σταλινικης καταπιεσης του σοβιετ του 74…… ο καιρος γαρ εγγυς…

    6. Ξύδι σε όσους δεν τους άρεσε η παρουσία αυτών που πήγαν να τιμήσουν τον άνθρωπο που αγάπησε την Ελλάδα. Αθάνατος θα είναι κ ας μην σας αρέσει.!!!

    7. Σκ@τα στους πολιτικούς.. Ντροπή για κάποιον που θέλει να λέγεται Έλληνας και τιμά τους αγώνες των παπουδων μας να μην αντιδρα σε εμφάνιση πολιτικού στον δρόμο ή στα μμε. Μας κατέστρεψαν οι μπ@σταρδες π@υτανες πολιτικοι, διέλυσαν τα πάντα.

    8. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

    9. Να πάτε στους κηφήνες (που παντρεύονται ξαδέρφια) να σας δώσουν λεφτά, κορόιδα. Λυπάμαι που το 2.023 υπάρχουν μυαλά που στηρίζουν την κληρονομικότητα και τα τζάκια παντός είδους. Αρχηγός του κράτους κάποιος που έτυχε να γεννηθεί από κάποιον. Ε αυτό πάει πολύ. Η φεουδαρχία τελείωσε εδώ και χρόνια. Όποιος θέλει να κατεβάζει το κεφάλι του μπροστά σε άλλον, δικαίωμά του, δεν θα το επιβάλλει όμως ως τρόπο σκέψης και ως πολίτευμα.

      1. Εάν είσαι μαζόχα και γουσταρεις να δουλεύεις για 600ευρω σε μια πατρίδα που την λήστεψαν οι πολιτικοί της, δικό σου πρόβλημα. Επειδή υπάρχουν ηλιθιοι που στο όνομα κάποιας δημοκρατίας υποστηρίζουν κάποια δοσιλογα λαμογια που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα που τα πιανουν από ξένα κεντρα παριστανοντας τους πολιτικούς, δεν θα την πληρώνει μια ζωή ο λαός. Η κλοπή δημόσιας περιουσίας συνιστά κατάλυση της δημοκρατίας και θέτει πολιτειακό ζήτημα εκ των πραγμάτων. Άσε λοιπόν τις π@π@ριες και ξύπνα. Οι πολιτικοί πρέπει να συλληφθούν για διαφθορά, κλοπή δημόσιου χρήματος και εθνική μειοδοσία.

    10. Εαν γινοταν τωρα δημοψήφισμα θα έβγαινε παμψηφεί ΝΑΙ. Ο κοσμος κουραστικε με τους ψεύτες και κλεφτες αυτου του τοπου!!!!!

    11. Κάτι γερόντια συνταξιούχους βλέπω….σιγά τα λάχανα.
      Έφυγε, καλό ταξίδι, ας τον κρίνει ο δημιουργός μας.
      Εμείς τελειώσαμε με αυτούς τους αιμομικτικούς του βορρά.
      Καιρός να δούμε πως θα τελειώσουμε και με τα 300 λαμόγια της Βουλής.
      Την ακρίβεια, την ανεργία, την μετανάστευση, τους λαθραίους, την υγεία και την παιδεία.

      1. Προσπάθεια υποβάθμισης ενός μεγάλου γεγονότος παρουσίας χιλιάδων κόσμου από τα τρολ του ξωγαμου. Θα τα φέρετε πίσω τα κλεμμένα, αλλά και να μην τα φέρετε το γουδί θα το πάρετε. Δεν είναι μακρυά η ώρα δοσιλογοι εθνικοί μειοδοτες και προδοτες.

    12. Έτσι.. Λουστειτε τώρα δημοκρατικά τόξα κ προέδρους δημοκρατίας μαριονέτες,300 κλεφτρονια,διάφορους κ προδότες του έθνους..

    13. Πλάκα πλάκα , οι βασιλικοί στην Ελλάδα πρέπει να είναι περισσότεροι απ’τα κομμούνια του 5%.

        1. τραβά ρε ερπετοειδη και κρύο ου γιατί θα σε πατήσω και θα έχω τύψεις……

    14. Ακουσα πολύ καλλύτερα Ελληνικά και είδα ανθρώπους να κάνουν τον Σταυρό τους!
      Η σοβαρότητα έχει την ομορφιά της ακόμη και σε κηδεία.

    15. Ποιον βασιλιά;;;;… για τον ολυμπιονίκη λέτε;;; ο θεός να συγχωρέσει τα πεθαμένα του….

    16. Ανεξάρτητα τι γνώμη έχει ο καθένας για τον τέως βασιλιά, τουλάχιστον αυτοί που πήγαν κρατάνε Ελληνικές σημαίες. Την ώρα που το δήθεν συνταγματικό αλλά ανθελληνικό τόξο νομιμοποιεί αλλοδαπούς που κρατάνε ξένες σημαίες. Ηλία προχώρα έφτασε η ώρα!

    17. Ακούσαμε τον επικήδειο γεμάτο από λέξεις πατρίδα οικογένεια πίστη θυσίες αγώνες. Αυτό ήταν αρκετό να συγκρίνουμε τους απογόνους του τέως με τα ανθελληνικά καθάρματα πολιτικούς που μας έχουν ζαλησει τον π@@@ο με το διεθνές το παγκόσμιο και το μ@@@ι της μάνας τους. Η Ελλάς στα χέρια δοσίλογων πολιτικών καθαρμάτων.

    18. Επιμύθιο: είτε Αναξ είσαι η Παρίας 2 μέτρα χώματος σου ανήκει. Τροφή σκέψης για όσους ξοδεύουν την σύντομη ζωή τους σε ασημαντότητες.

    19. ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Κούλη και λοιποί βρωμιαρέοι, επαγγελματίες κλέφτες κα ψεύτες, τελειώσατε καθάρματα.

    20. Που να κατέβει ο Μητσοτάκης θα τα ακούσει….έρχεται μια τετραετία τυραννία εκτός ο Κασιδιάρης και θα γίνει εδώ Αργεντινή και τότε θα σώσει ο Παύλος τη χώρα μαζί με τον Ηλία το 2027

    21. θέλω να δω όταν ψοφήσουν όλα τα κοπροσκυλα που μας κυβερνανε πόσοι θα πάνε στις κηδείες τους

    22. Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ.ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

      1. Xanax παίρνεις ή κάτι ισχυρότερο;

    23. Εδώ έκαναν δημόσια δαπάνη και λαϊκό προσκύνημα στον Βουτσά, έναν επαγγελματία ηθοποιό και όχι στον πρώην βασιλέα. Ξεφτίλα κράτος. Με τους ξεφτίλες πολιτικούς που το διοικούν, δυστυχώς.

    24. “…Ο ΠΑΥΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ…” ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΡΜΑΞΙΖΗΣ 1996 ΝΙΜΙΤΣ

      1. Ο μηχανικος του Νοσοκομειου ηταν?

        1. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΜΑ

    Comments are closed.