ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ- ΜΕΓΙΣΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ;

    Κοινοποίηση:
    Παυλάκης - Δερμιτζάκης

    Μια νέα μεγάλη κόντρα ξέσπασε στα social media μεταξύ του του ερευνητή και καθηγητή στις ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη και του καθηγητή στην Γενεύη Μανώλη Δερμιτζάκη για τον κορωνοϊό. Οι δύο καθηγητές, σαν άλλοι πελάτες… καφενείου, που μοιράζονται τις γνώσεις τους, “ξεκατινιάζονται” στο διαδίκτυο για το τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Και εμείς περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να μάθουμε πόσο θα ζήσουμε…

    Με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ.Παυλάκης τάχθηκε κατά του ανοίγματος δραστηριοτήτων και ο κ. Δερμιτζάκης υπέρ της απόφασης αυτής.

    Όλα ξεκίνησαν από την παρακάτω ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Παυλάκης και προκάλεσε την διαδικτυακή σύγκρουση:

    «Από ανάρτηση της φίλης Christina Pavlidou:
    “.. Μη χαλαρώνετε, η μεταδοτικότητα ιδίως των νέων στελεχών του ιού είναι εντυπωσιακή. Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταδόσεων συμβαίνει κυρίως ενδοοικογενειακά”.

    Επειδή ακούω διάφορα ανακριβή για τη μετάδοση του ίου και τι σημαίνει μετάδοση στο σπίτι, θα τα ξαναπώ έξω από τα δόντια και ας προσβληθούν μερικοί, ακόμα και “ειδικοι” που έχουν πάρει σβάρνα και προτείνουν την θεραπεία:

    Αφού οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα σπίτια, να βγούμε από τα σπίτια στις πλατείες, δεν χρειαζόμαστε μετρά, άρα λύσαμε το πρόβλημα. Με όλο το σεβασμό που μπορώ να μαζέψω για διαφορετικές απόψεις, αυτό δεν είναι σοβαρή άποψη.(Εσβυσα 2-3 προηγούμενες παραλαγες αυτής της πρότασης). Θα περίμενα, το λιγότερο, να μην επαναλαμβάνεται από επαγγελματίες, γιατί είναι δύσκολο να τους πάρω σοβαρά μετά από αυτό.

    Γιατί ο ιός δεν γεννιέται εκ του μηδενός μέσα στα σπίτια, έρχεται απ έξω. Κάποιος τον φέρνει από τη δουλειά (όλες οι δουλείες είναι ανοιχτές χωρίς μετρά προστασίας), τα ΜΜΜ, τις επαφές που είχε ΈΞΩ από το σπίτι. Αν μπει ο ιός στο σπίτι, ιδίως τα καινούρια μεταλλαγμένα στελέχη, όλοι θα κολλήσουν, και μερικοί θα νοσήσουν, η χειρότερα.

    Αν λοιπόν περάσετε περισσότερη ώρα στην πλατεία πίνοντας ποτάκια χωρίς μάσκα και μετά μείνετε σπίτι σας για 8 ώρες αντί για 16, πάλι θα μολύνετε τους αγαπημένους σας στο ίδιο σπίτι, και έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθείτε.

    Ας αφισουμε λοιπόν τις στρεψοδικίες».

    Απαντώντας ο Μανώλης Δερμιτζάκης επισήμανε τα εξής:

    «Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λέμε τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογενείας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους (φίλοι, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες). Εάν αυτές οι συναντήσεις αντί να γίνουν μέσα σε κλειστό χώρο γίνονται σε ανοιχτό χώρο τότε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα… Να προσθέσω και μια ακόμη διάσταση. Πριν από 2-3 εβδομάδες πήρε συνέντευξη ο Παπαχελάς από τον Φαουτσι και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι στις πολύ κόκκινες περιοχές πρέπει η εστίαση να είναι μόνο έξω. Δεν είπε να μην υπάρχει εστίαση αλλά να είναι μόνο έξω!».

    Ο Γιώργος Παυλάκης έδωσε μια λιτή μεν, δηλητήριο δε απάντηση: «Το καψες!» έγραψε για να ανταπαντήσει ο Δερμιτζάκης: “Δε νομιζω. Εσεις το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κατι που ειναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια“.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Για την ακριβεια καψανε φλαντζα οι λοιμοξιολογοι. Και βριζονται μεταξυ τους. Παντως μπορει να φαινονται τρελλα αυτα που λεει ο παυλακης αλλα σωστα ειπε στον δερμιτζακη οτο το καψε γιατι ο δερμιτζακης τα γυρισε τωρα που ειδε οτι με το λοκ νταουν ειναι περισσοτερα τα κρουσματα. Γενικως το καψανε. Ελπιζω να υπαρξει συνεχεια γιατι πλεον βγαζουν γελιο.

    2. ο παππους μου ελεγε πας προφητης μετα Χριστον εστι γαιδαρος …. αυτοι τι ειναι καινουργια θρησκεια και προφητευουν οι κολασμενοι της γης για την καταδικη του κοσμου ?

    3. Αυτοι ξεκατινιαζονται αλλα η γυναικα πεθανε στο ιλιον. Και λεγανε για εμβολιασμους και ο κοσμος πεθαινει απο τα εμβολια. Ενω αυτοι που ταχα πεθαινουν απο κορονοιο εχουν αλλα υποκειμενα νοσηματα. Που ειναι η …παγωνη να παρει θεση απο το σκαι στην κοντρα των λοιμοξιολογων; που ειναι ο μαγιορκινης που ελεγε στην αρχη να μην βαζουμε μασκα και τωρα λενε να περπαταμε μονοι μας στο δρομο και να φοραμε μασκα; Να μας πουν τους μισθους τους και να δωσουν τα μισα στους ανθρωπους που κατεστρεψαν με τις αμπελοφιλοσοφιες τους. Δεν ακουγανε τον ιωαννιδη τον καθηγητη του στανφορντ γιατι δεν ηταν κομματικο στελεχος.

    4. Αυτα τα τσογλανια μας τρωνε μερα με την μερα την ζωη……………………

    5. Στέφανε επειδή μόνο εσύ γράφεις την αλήθεια και κάνεις αποκαλύψεις, υπάρχουν καταγγελίες πως οι αλήτες διώχνουν τους πυροπαθείς από το Μάτι που έχουν χάσει παιδιά και όλα τους τα υπάρχοντα από τον Άγιο Ανδρέα που στεγάζονται!!!!! Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο να γίνει της π@υτανας, την ίδια ώρα που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε έναν χώρο που θα κατακλυστεί από λαθρομεταναστες. Επείγον.

    6. Πηρανε χαμπαρι οτι ο κοσμος φοβαται και σας εχουν παρει στο ψηλο γαζι. Αυτα δεν γινονται σε σοβαρες χωρες οπως ΗΠΑ, Νορβηγια κλπ κλπ βεβαιως βεβαιως. Ναι υπαρχουν restrictions, social distancing αλλα οχι αυτο το χαλι που βλεπουμε στην Ελλαδα. Ολα ανοιχτα απο τα μαγαζια. Λοιπον τι περιμενετε και δεν τους δινετε μια κλωτσια να πανε απο εκει που ηρθανε? Ε?

    7. Τα πολλά κρούσματα είναι αναγκαια γιά εκφοβισμό τών αρνητων τού Εμβολιασμού !

    8. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί στο διάβολο μιλάνε σήμερα για άνοιγμα κ ετοιμάζουν 4000 κρούσματα το βράδυ;;

    9. Να πάνε να μαμηθουν και οι δύο.Οπου τους ανταμωσετε ..κεραστε τους ένα γιαούρτι.

    10. ΔΙΕΣΡΑΜΕΝΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΣΙΩΝΗΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΗΤΕΡΑ………

    11. ΡΕΕΕ ΑΥΤΟΊ ΡΕΕΕΕΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΈΝΟΙ ΠΟΥ ΛΈΕΙ Ο ΚΟΥΛΉΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    12. τσακώνεται ο ηλίθιος με τον πανηλίθιο ! ΧΑΧΑ

    13. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ LOCKDOWN ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ??? Α ΝΑΙ…ΤΑ ΜΥΡΙΑ…ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ!!!

    14. αμπελοφιλοσοφιες του καθε τυχαιου και η γιαγια μου αν ειχε μπαλακια θα ηταν παππους αντε ρε αχρηστα διποδα υγ κανεις ομως δεν αναφερει ουτε στα καναλια για τιε συναθρησεις και τα γλεντια των λαθρομεταναστων

    15. Γιατί νομίζετε δεν βγαίνουν τα πρακτικά της επιτροπής των «ειδικών» στη δημοσιότητα; Διότι θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος και θα χαθεί και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας τους στο οποίο κάποιοι πιστεύουν. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στο τραμπούκικο αντεπιστημονικό και αντινοητικό επιχείρημα «Αυτοί εκφέρουν την τέλεια ειδική άποψη,εσύ ποιος είσαι που τους αμφισβητείς;»

    16. πείτε ότι αυτοί που έχουν μπολιαστεί είναι και επίσημα φορείς!!

    17. Άντε να τον πάρεις στα σοβαρά με τέτοια ορθογραφικά λάθη. Ούτε τρίτη δημοτικού τέτοια λάθη και ασκεί κριτική για τα μέτρα προτείνοντας να συνεχίσουμε την αυτοκαταστροφή του εγκλεισμού.

    Comments are closed.