ΝΥΧΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ» ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ – ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΤΟ ΝΗΣΙ – ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΩΠΑ – ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ

    Κοινοποίηση:
    1

    Κάηκε και δεύτερο σπίτι – Τρία τα ενεργά μέτωπα – Στο νησί και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς – Εκκενώθηκε το Κερί – Η φωτιά ξεκίνησε από την Λιθάκια αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε

    Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ο πυροσβέστες, καθώς η Ζάκυνθος έχει «λαμπαδιάσει» από την μεγάλη φωτιά στο νησί που καίει τα πάντα στο διάβα της.

    Σύμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφορίες έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο που εκκενώθηκε νωρίτερα.

    Οι νυχτερινές εικόνες της φωτιάς

     

    Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις.  Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπιζαν νωρίτερα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Ζάκυνθος | Δύσκολη η νύχτα στο νησί - Μαίνεται η μεγάλη φωτιά

     

    zak3
    zak4
    zak1
    zak5
    zak6
    keri1
    keri3
    kjeri2

     

    Πλέον, με τους ανέμους να έχουν εξασθενήσει ελαφρώς, τα αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα λόγω νύχτας. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται μέσω των επίγειων δυνάμεων, στόχος των οποίων είναι να πριοθετήσουν τη φωτιά και να την περιορίσουν μέσα στις επόμενες ώρες.  

     

    Κάηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερι

    Στις φλόγες παραδόθηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερί, λίγο πριν τη δύση του Ηλίου. Νωρίτερα, σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι κάηκε κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

    Το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

    Ζάκυνθος Κέρι - Φωτιά | Συζήτηση για εκκένωση του χωριού

    Αργά το απόγευμα , έφτασαν στην περιοχή με το πλοίο της γραμμής από την Κυλλήνη εννέα οχήματα από την Πελοπόννησο, μαζί με μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα καθώς και 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα που μεταφέρθηκαν με μεταγωγικό αεροσκάφος από την Θεσσαλονίκη.

    Ζάκυνθος | Φωτιά στον Αγαλά II

    Από τον Δήμο Ζακύνθου ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου, για αύριο 16 Σεπτεμβρίου 2019 ,το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Κερίου θα παραμείνουν κλειστά.

    Επίσης δεν θα εκτελεστούν με τα μέσα μεταφοράς οι μετακινήσεις των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,για τα χωριά Κερί και Αγαλά.

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ζάκυνθο λόγω πυρκαγιάς

    Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στη Ζάκυνθο λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

    – Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
    – Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.
    – Aπαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

    Νωρίτερα, η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού Κερί.

    lithakia_fwtia_9
    fotia_plagia1
    lithakia_fwtia_3
    lithakia_fwtia_6
    agalas_fotia_06
    agalas_fotia_ekso
    zakynthos-photo-fotia
    lithakia_fwtia_4
    agalas_fotia_05

    Φωτογραφίες από zantepress24.gr, imerazante.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο αν δεν πάρει δρόμο άμεσα ο βορειοαφρικανός αυγουλομάτης της τουρκογέννας που το παίζει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Comments are closed.