ΝΕΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ – ΜΕΤΑ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    lockdown-kentro-athina

    Το σενάριο της επέκτασης του lockdown φαντάζει ακόμα περισσότερο πιο κοντά στην πραγματικότητα, γιατί όπως προσπαθούν να μας πείσουν, η πίεση στο ΕΣΥ είναι αφόρητη, τα ημερήσια κρούσματα είναι αρκετά υψηλά ενώ πολλές περιοχές προκαλούν ανησυχία για το επιδημιολογικό τους φορτίο.

    Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί δηλώνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους πως είναι πιθανόν την ερχόμενη Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να αποφασίσει την επέκταση της διάρκειας των περιοριστικών μέτρων λόγω μη αποδοτικότητάς τους.

    Ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως μπορεί να  χρειαστεί παράταση μίας βδομάδας στο lockdown. Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά.

    Παράλληλα, σημείωσε πως από τα πρώτα που θα ανοίξουν είναι το λιανεμπόριο καθώς είναι το λιγότερο επιβαρυντικό ενώ σημείωσε πως όσο υπάρχει ο κορωνοϊός θα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Ερωτηθείς για την Τσικνοπέμπτη είπε πως θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς ενώ σχετικά με το Πάσχα δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξουν οι εκκλησίες τότε.

    Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημειώσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

    «Δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε», τόνισε από πλευράς του στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η απόδοση των μέτρων σε σχέση με τον προηγούμενο Μάρτιο είναι στο 45%.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, διασπορά των οποίων υπάρχει σε αρκετές περιοχές.
    Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη «θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο», ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο αυτή η αποκλιμάκωση θα κρατήσει. Ανέφερε επίσης, πως ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών, όχι όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης.

    Ακόμα θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, όμως υπό όρους και τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει με click away και όχι με click in shop. Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα.

    Εκτός, όμως, από τους επιστήμονες, και στην κυβέρνηση φαίνεται πως έχει γίνει αντιληπτό πως δεν είναι ακόμα εφικτό το άνοιγμα της αγοράς με τα παρόντα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της διάρκειας των περιοριστικών μέτρων.

    Διευκρίνισε πάντως ότι «την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown». «Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους» σημείωσε.

    «Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας…» «Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στον εμβολιασμό ενός πολύ μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, μέχρι σήμερα έχουμε πάνω από 960.000 εμβολιασμούς» παρατήρησε ωστόσο. «Είμαστε προς το τέλος μια δύσκολης περιόδου. Εκτιμώ ότι αν όλοι συστρατευθούμε, στη γραμμή ότι έχουμε λίγο ακόμα μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί στις ευπαθείς ομάδες, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία (της αγέλης) σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ευάλωτου πληθυσμού αυτό μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι αρχές Μαΐου μπορούμε να ευελπιστούμε ότι θα βγούμε από το τελευταίο lockdown» δήλωσε η κ. Ράπτη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Ο/Η κυβέρνηση ανθελλήνων σατανιστών-εκκλησία ιερόδουλου κουράδας λέει:

      Δυστυχώς οι αντίχριστοι μασόνοι που μας σκατοκυβερνάνε σε συνεργασία με την ιερόδουλο αντικκλησία, θα επιβάλλουν φυλακή στον Ελληνικό και μόνο λαό μέχρι το ραμαζάνι των σκατόψυχων που γέμισαν την Ελλάδα.

    2. 15 είναι καθαρά Δευτέρα, η μισή Ελλάδα θα είναι έξω. Η άλλη μισή δυστυχώς είναι λάθρο έποικοι

    3. Σκασμός και τα κεφάλια μέσα γελοίοι , τους ψηφίσατε για να φύγει ο τσιπρακος ρε ταγαρια τώρα γιατί κλαίτε;

    4. ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ Μ@Λ@ΚΕΣ, ΗΛΙΘΙΟΥΣ & ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

    5. Ρε αντε στο διάολο και ακόμα πάρα πέρα με τον κάθε παπαρολιμοξιολογο που μπλέξαμε, ότι παπαρια τους κατεβη τιν εκτελη το μουλικο. Οκ να βγουν και οι ψυχολόγοι και να λένε αφιστετους ελεύθερους γιατί θα έχουμε κρούσματα, δεν θα έχουμε κρεβάτια στις ψυχιατρικες τι θα κάνετε ρε τομαρια θα αφιστε τον κοσμακι έξω;

    6. ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΔΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΗΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ ΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠ ΑΥΤΟΥς ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    7. ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ, ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΆΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, Η ΧΑΡΆ Κ. ΕΥΤΥΧΊΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΥΝ.
      Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΜΙΣΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΌ Κ. ΧΑΡΟΎΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΠΌΣΟ ΜΆΛΛΟΝ ΑΥΤΆ ΤΑ ΝΤΞΙΚΑ, ανωμαλοψυχα διποδα.
      Ποσο υπακουει όλη η συμμορια στον λουγκρογκουρλοματη που με τόσα σκάνδαλα πάλι είναι στη θέση του. μισούν το ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΎΜΕ ΑΚΌΜΗ(εστω όπως ζουμε). γιατί μάλλον περίμεναν κάτι άλλο. γι αυτό κ.ο χρόνος εγκλεισμος.

    8. Ταινία ψυχολογικού θρίλερ: Οι δύο εβδομάδες που δεν τέλειωναν ποτέ.

    9. και ξαφνικα το καλοκαιρι θα πεσει ως δια μαγειας ο αριθμος των κρουσματων και θα λειτουργουν τα παντα και οι τυποι που κυβερνουν θα το παιζουν και ηρωες οτι τα καταφεραν….και μετα το φθινοπωρο παλι ως δια μαγειας θα εχουμε εξαρση ..το καλοκαιρι λεει ο ιος να κανει κι αυτος διακοπες …τον πειραζει λενε η ζεστη ….εδω η ζεστη δεν πειρζει τον εμπολα και το μαρμπουργκ που ειναι 100 φορες κι βαλε πιο θανατηφοροι…ποσο μ@λ@κες μας περνανε…
      …η ουσια ειναι οτι με ολα αυτα τα μετρα μας κανουν ψυχολογικο πολεμο για να μπηξουμε τη βελονα.και να αποκτησουμε οπως λενε οι αχρηστοι ανοσια…
      ..τοτε γιατι ρε αχρηστοι οσοι κανουν αυτο το σκευασμα συνεχιζουν να φορανε μασκες..?θα πρεπει να μην κολλανε ουτε να μεταδιδουν τον ιο…ας μας πει καποιος αξιοκρατικος επιστημονας αν τα λεμε σωστα γιατι εμεις σαν ασχετοι που ειμαστε μπορει να εχουμε ψεκασμενο τροπο σκεψης….οπως λενε οι βαψωμαλιαδες κορακες που κυβερνανε και που το παιζουν νταβατζηδες στο σωμα και την ψυχη μας…
      ..και που να δειτε τι γινεται στο εμβολιασττικο κεντρο στην κηφησιας διπλα στο γκολντεν χωλ…
      ..ο ενας πανω στον αλλο χωρις αποστασεις ασφαλειας και η αστυνομια εκει δεν βλεπει παραβασεις.
      …βλεπετε θα κανουν το εμβολιο και κανουν τα στραβα ματια κατοπιν εντολης των νεοταξιτων που βλεπουν τα σχεδια τους να προχωρανε σιγα σιγα.
      ..δημοσιογραφος δεν υπαρχει να δειξει αυτο το χαλι και το συνοστισμο και τα πηγαδακια ?….

    10. καιρος να καταλαβετε μερικοι πως την αλλη φορα που θα ψυφισετε στηλτε τους στο διαολο και ουτε καν μεσα στην βουλι καιρος να περνουν θεση αλλα λαμογια

    11. λοκνταουν καθε χρονο απο οκτώβρη μεχρι μαιο για οποιον δεν το καταλαβε ακομα..

      1. σωστά από Μάϊο μέχρι Σεπτέμβριο έξω και μετά πάλι μέσα…

      1. ΣΚΑΣΕ ΓΛΟΙΩΔΗ ΣΚΟΥΛΗΚΑΝΤΕΡΑ ΣΚΑΤΟΕΒΡΑΙΑ ΝΑΖΙ

    12. Μόλις πριν λίγο ο ίδιος ο Μακρόν δήλωσε ότι μάλλον παρά(σ)ταση για άλλες 4 με 6 εβδομάδες. Καλά κρασιά και βράσε ρύζι……

    Comments are closed.