ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΝΚΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ, ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 17 ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

    Κοινοποίηση:
    ploia_252863_321998_type13262

    Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται για τους Ελληνες ναυτικούς μετά την κατάσχεση των δύο πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με πολύ περισσότερες δεσμεύσεις ελληνικών δεξαμενόπλοιων στην περιοχή.

    Τα δύο πλοία κατασχέθηκαν ως αντίποινα για την κατάσχεση από την Ελλάδα πετρελαιοφόρου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Ωστόσο, σύμφωνα το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείων ειδήσεων Tasnim, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, προειδοποίησε ότι άλλα 17 δεξαμενόπλοια υπό ελληνική σημαία, που επιπλέουν αυτή τη στιγμή στον Περσικό Κόλπο, θα κατασχεθούν από το Ιράν, εάν το πετρέλαιο και το δεξαμενόπλοιο που κατάσχεσε η Ελλάδα τον περασμένο μήνα δεν επιστραφούν.

    Το Ιράν έχει ιστορικό αντιποίνων κατάσχεσης πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο και στο Στενό του Ορμούζ, ως απάντηση στα πλοία που μεταφέρουν το πετρέλαιο του που μπλοκαρίστηκαν ή κατασχέθηκαν. Ομως, το περιστατικό με τα ελληνικά πλοία σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και μήνες που πλοία υπό ξένη σημαία γίνονται στόχος του Ιράν.

    Οι Φρουροί της Επανάστασης καθοδήγησαν τα πλοία στα ιρανικά ύδατα κοντά στην ακτογραμμή, όπου έχουν αγκυροβολήσει, είπε ένας Ιρανός έμπορος πετρελαίου που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του φοβούμενος αντίποινα. Είπε, ακόμη ότι το Ιράν μετέφερε τα πληρώματα σε έναν ξενώνα στην ακτή, όπου κρατούνται σε μια μορφή κατ′ οίκον περιορισμού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Ανυπολόγιστη ζημιά για τη Πατρίδα ο ανεγκέφαλος έκανε. Να δείτε πόσοι θα αλλάξουν σημαία στα πλοία. Άλλωστε το παραμύθι το ακούμε χρόνια για την μεγαλύτερη εμπορική ναυτική δύναμη αλλά οι πιο πολλοί έχουν ένα μικρό γραφείο στον Πειραιά με μερικούς υπαλλήλους, ζουν και επενδύουν στο εξωτερικό, και εδώ μόνο χαλάνε και ανεβάζουν τις τιμές στα ακίνητα για τους ηθαγενείς. Αλλα ζημιά στα έσοδα και η κυβέρνηση δεν έπεσε ακόμα.

    2. Μακάρι το Ιράν και τους παρακαλάει ο Ελληνικός λαός για αυτό, να κατασχουν και τα υπόλοιπα ελληνοκτητα πλοία μαζί με το εμπόρευμα τους περίπου 17 στον αριθμο γιατί μόνο έτσι ίσως καταλάβουν οι Έλληνες εφοπλιστές πως η στημένη μαριονέτα που υποστηρίζουν μέσω των καναλιών τους, είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τα εθνικά μας συμφέροντα και τον λαό μας αλλά και για τους ίδιους. Να βγάζουν λεφτά να προσφέρουν θέσεις εργασίας και μπράβο τους, αλλά όχι να στηρίζουν έναν ηλιθιο που μετατρέπει την Ελλάδα αμερικανική πολιτεία επειδή τον ταΐζουν οι Αμερικάνοι. Άλλο συμμαχος και άλλο η σχέση αφεντικού δούλου και Ελλάδα πρωτεκτορατο όπως επιδιώκει ο ηλιθιος.

    3. Έχετε καταλάβει τι έκανε το ζαβό? Κατέστρεψε την φιλια και στην συνεργασία με την Ρωσία, καταστρέφει την χρόνια φιλιά μας και συνεργασία με το Ιράν, και μόλις κατέστρεψε την Ελληνική ναυτιλία αφού οι Ιρανοί καί οι Ρώσοι βάζουν στο τραπεζι απαγόρευση μεταφοράς αλλά και αγοράς πετρελαίου προς τους Έλληνες! Το θετικό? Πως Ρώσοι και Ιρανοί ξέρουν πως ο Ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με τις επιλογές της μαριονέτας Μητσοτάκη και όταν μιλούν για την κυβέρνηση δεν λένε Ελληνικη κυβέρνηση αλλά κανουν λόγω για… κυβέρνηση των Αθηνών και κυβέρνηση Μητσοτάκη! Γιατί πολύ απλά αυτό το βλαμμένο ζαβό είναι ένας πληρωμένος κλόουν φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    4. Και ο Κούλης το παίζει διεθνής νταής. Θέλει να ρίξει τον Πούτιν και λοιπά γελοία.

    5. Μάθετε επιτελους να συγκρίνετε δικαια και οχι βιαστικά.
      Το γεγονος οτι καναν καποια πειρατεια δεν τους κανει και μαγκες αλλωστε ξερουμε οτι με το εμπαργκο πουλοyσαν στο μογγολι πετρελαιο το ειπε ο ρωσις καποτε

    6. Ο/Η Να κατασχεσουν όλα τα ελληνικότητα πλοία. Ο Μητσοτάκης προκάλεσε. λέει:

      Βασικά οι Ιρανοί πρέπει να κάνουν κατάσχεση σε όλα τα ελληνοκτητα πλοία που βρίσκονται στον περσικο κόλπο και εάν δεν επιστρέψει ο Μητσοτάκης το πετρέλαιο που έκλεψε από το ιρανικό πλοίο, να κατασχεσουν και αυτοί όλο το εμπόρευμα των ελληνοκτητων πλοίων. Είναι απολύτως λογικό, όταν εσύ κλέβεις από κάποιον, ο άλλος θα κάτσει να σε κοιτάει να τον κλέβεις? Και αυτό ας προβλημάτισει και άλλους όπως την Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ, ότι ανά πάσα στιγμή περνώντας από την Ελλάδα τα πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο μπορεί να δεχτούν πειρατεία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να τους κλέψει το εμπόρευμα.

    7. Και τρεις προηγούμενοι σχολιαστές έχετε δίκιο, όμως έχετε και άδικο. Ο Κυριάκος είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός και στις δημοσκοπήσεις είναι “καταλληλότερος”. Δεν αρκεί η μαλακία του, χρειάζεται και η συνδρομή των υπέρ-ηλιθιων που τον εξέλεξαν, μαζί με το υπόλοιπο πλυσταριό. Μας εκπροσωπεί νομιμότατα διότι, ο μόνος πατριώτης είναι φυλακισμένος και ο βλάκας λαός, αρνείται την Ελευθερία. Διαχρονικά…

    8. ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΥΡΑΥΛΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ….ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΥΩΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ….ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ…ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΑΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ….#ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ#….ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ….ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ….ΞΥΠΝΑΤΕ….ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΜΕΝΟ …ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΒΡΩΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ….

    9. δεν καταλαβαίνω την εμμονή του Μακελειού να φύγουν οι πολιτικοί και όχι να μείνουν εδώ, να δημευθεί η περιουσία τους και να σκάψουν το μετρό Τήλος-Πειραιάς όπως λέει το Κίνημα 21

    10. Μπραβο στο ιραν, οχι νομιζετε οι ιρανοι ειναι τιποτα ζωα να σεβονται τον κουλη..

    11. Μετά από…χιλιετίες ο νέος Ελληνοπερσικός πόλεμος!!!!!!!!!! Υπεύθυνος…ποιός άλλος??????!!!!!!!!!!!!!!!!

    12. Ο γουρλομάτης τό υποζύγιο τού γερομερέλια τού Μπάιντεν καί τού μισέλληνα Στόλτενμπεργκ καταστρέφει τήν χώρα μας.Εγινε πραγματικός ολετήρας.Αν δέν στόν στείλουμε στό διάβολο χάνεται ή Ελλάδα.
      Γιάννης Λάκων

    13. Και τι μας κοφτει? Δικα μας ειναι? Τι φορους νομιζετε οτι πληρωνουν οι εφοπλιστες και θωρειτε οτι τα πλοια τους ειναι “ελληνικων συμφεροντων”?

      1. +10 . Γυναίκα πιάσε το τουφέκι. Πάω να λευτερώσω το βαπόρι των φουκαράδων των εφοπλιστών. Και αν βυθιστεί, να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη να ξελασπωσουμε την άμοιρη την εταιρεία τους.

    Comments are closed.