ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ NORD STREAM 1 ΚΑΙ 2! ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;

    Κοινοποίηση:
    ΑΓΩΓΟΣ

    Τo ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 υπέστησαν δολιοφθορά είναι πέραν πάσης αμφιβολίας.

    Το ποιος την διέπραξε παραμένει άγνωστο αλλά όσο κι αν κάνουν οι Ευρωπαίοι ότι «δεν ξέρουν, δεν καταλαβαίνουν, ίσως οι… Ρώσοι» και ξέρουν και καταλαβαίνουν και γνωρίζουν ποιο το έκανε.

    Πάντα ο ένοχος είναι αυτός που κερδίζει και οι μόνοι που κερδίζουν από όλη αυτή την παράνοια που ξεκίνησε φέτος, είναι κάποιοι πέραν του Ατλαντικού, ουδείς άλλος.

    Το ότι τα δυτικά ΜΜΕ κάνουν τα πάντα για να καταστρατηγήσουν τους κανόνες της λογικής και να υποδείξουν ως υπαίτιους τους Ρώσους, δεν έχει καμία σημασία.

    Αυτό που λένε δηλαδή, είναι ότι οι Ρώσοι «έκαψαν» την περιουσία τους από μόνοι τους.

    Ο Αμερικανός αναλυτής Andrew Korybko είναι σαφής για το ποιος κερδίζει από την δολιοφθορά.
    The Anglo-American Axis Benefits From The Ecological Terrorist Attack In The Baltic Sea» (ο αγγλο-αμερικανικός άξονας είναι αυτός που επωφελείται από την οικολογική τρομοκρατική επίθεση στην Βαλτική Θάλασσα).

    «Αυτή η τρομοκρατική επίθεση κατέστρεψε κάθε πιθανότητα ενεργειακής προσέγγισης Ρωσίας-Γερμανίας, εκτόξευσε αμέσως την Πολωνία στη θέση ενός από τους πιο κομβικούς ενεργειακούς κόμβους της ηπείρου και έτσι οδήγησε τα σχέδια του Αγγλοαμερικανικού Άξονα για διαίρεση και διοίκηση της Ευρώπης στο επόμενο επίπεδο.

    Η άνευ προηγουμένου ζημιά που έγινε στους αγωγούς Nord Stream τη Δευτέρα το βράδυ ήταν σίγουρα μια πράξη δολιοφθοράς ακριβώς όπως υποψιάζονται η Δανία, η Γερμανία , η Πολωνία και η Ρωσία , αν και κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει για το ποιος πραγματοποίησε αυτήν την οικολογική τρομοκρατική επίθεση στη Βαλτική Θάλασσα.

    Ωστόσο, το Κίεβο, όπως ήταν αναμενόμενο, κατηγόρησε τη Ρωσία για την καταστροφή του αγωγού της σε ένα μείγμα της προηγούμενης θεωρίας συνωμοσίας του, που ισχυριζόταν ότι η Ρωσία βομβαρδίζει τακτικά τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye που είναι επίσης υπό τον έλεγχό της.

    Αυτό το γελοίο σενάριο μπορεί εύλογα να αποκλειστεί, ειδικά επειδή η Μόσχα θα μπορούσε απλώς να κρατήσει κλειστή τη βρύση για τεχνικούς λόγουςχωρίς να κινδυνεύει να πιαστεί να σαμποτάρει τους δικούς της αγωγούς σε ύδατα που ελέγχονται από το ΝΑΤΟ.

    Τούτου λεχθέντος, η επίθεση εντούτοις εξυπηρετεί πράγματι τα μεγαλύτερα συμφέροντα της Πολωνίας για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ακόμη κι αν πιθανότατα δεν βρισκόταν πίσω από αυτό που συνέβη ή είχε κάποια προηγούμενη γνώση γι’ αυτό, γι’ αυτό και οι υποψίες πρέπει να πέφτουν στους συμμάχους της στον Αγγλοαμερικανικό Άξονα.

    Και οι δύο έχουν συμφέρον να διαιρέσουν και να κυβερνήσουν την ΕΕ διευκολύνοντας την άνοδο της Πολωνίας ως ηπειρωτικής Μεγάλης Δύναμης ικανής τελικά να ανταγωνιστεί τον de facto Γερμανό ηγέτη του μπλοκ (τουλάχιστον στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

    Για να βγάλει τη Γερμανία οριστικά έξω από το γεωπολιτικό και γεωοικονομικό παιχνίδι, ο Αγγλοαμερικανικός Άξονας πρέπει όχι μόνο να την εξαπατήσει επιτυχώς και να αυτοκτονήσει οικονομικά μέσω της συμμόρφωσής της με τις αντιρωσικές κυρώσεις, αλλά και να καταστρέψει κάθε πιθανότητα στρατηγικής ουσιαστικής προσέγγισης με Ρωσία στο μέλλον.

    Η δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream επιτυγχάνει ακριβώς αυτό αποτρέποντας πλήρως τη Γερμανία από το να προσκολληθεί σε οποιαδήποτε ενεργειακά σχέδια μπορεί να έχει για την τελική αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Δεν υπαρχει μυστηριο.εκλασε ο βοθροτακης και εβγαλε μπουρμπουληθρες στην επιφανεια.

    2. Ο κούλης που έχει “ανοίξει πόλεμο” μέ τήν Ρωσία, άντε νά δούμε τί θά κάνει τώρα που η τουρκία μέ τίς πλάτες Ρώσων, καί Αμερικανών [που πάντα κρατάνε ίσες αποτάσεις] θά μάς φκιάξει θερμό ίσως καί πολλαπλό επεισόδιο;

    3. Διαφωνώ ότι θέλουν οι Αμερικάνοι νά βγάλουν έξω από το γεωπολιτικό και γεωοικονομικό παιχνίδι τούς Γερμανούς την στιγμή πού επιτρέψανε για πρώτη φορά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο να αναστήσει την πολεμική της μηχανή με ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δις πού συμπεριλαμβάνονται και F-35., καί αυτά μόνο για αρχή. Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι στο πρόσωπο τού Όλαφ Σολτς οι Αμερικάνοι βρήκαν το απόλυτο υποτακτικό πιόνι.

      1. τα όπλα όμως και τους εξοπλισμούς μήπως τα πουλούσαν στους Γερμανούς οι Αμερικάνοι και τώρα απλά θέλουν να τους αποδυναμώσουν???!!!!!!!!

    4. Οχι και μυστηριο , ο Λιακοπουλος εδωσε βιντεο που το λενε καθαρα ο Μπαιντεν και ο Σολτς

    5. Κανενα μυστηριο! Ολα για την κονομα των αμερικλανων! Αυτοι επωφελουνται και οχι ο Ρωσος! Σε αντιποινα ο Πουτιν θα βαλει φωτια στο Αιγαιο και ανατολικη Μεσογειο χρησιμοποιωντας το φιλαρακι του τον Ερντοκλαν εναντιον των “εχθρων” Ελληνων!

    Comments are closed.