ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΣ! Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ! ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΛΕΦΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ!

    Κοινοποίηση:
    ΚΟΥΛΕΣ

    Οι επιλογές Μητσοτάκη στην οικονομία προκαλούν τριγμούς

    Αν κάτι είναι βέβαιο σε οικονομικό επίπεδο, είναι ότι πρόκειται για χρονιά ύφεσης στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ηδη η ατμομηχανή της Ευρώπης Γερμανία «χάνει λάδια». Την ίδια περίοδο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ολοένα αυξανόμενο πληθωρισμό προσφοράς με εργαλεία που χρησιμοποιούνται όταν έχεις πληθωρισμό ζήτησης. Αυξάνει το κόστος χρήματος ανεβάζοντας διαρκώς τα επιτόκια δανεισμού ενώ παράλληλα ζητά από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να επιστρέψουν τα δανεικά με αρνητικό επιτόκιο που είχαν λάβει την περίοδο της πανδημίας και αφήνει τα ευρωπαϊκά κράτη εκτεθειμένα στα όρνεα των αγορών, αρνούμενη να εισφέρει ρευστότητα μέσω αγοράς κρατικών ομολόγων. Στην πράξη εκθέτει στον ακραίο κίνδυνο της κρίσης κόστους ζωής τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, που βλέπουν τον βρόχο της επιβίωσης να σφίγγει. Ολα αυτά υποχρεώνουν τη χώρα να αντιμετωπίσει «γυμνή» τα θηρία της ύφεσης.

    Επίσημη αισχροκέρδεια

    Από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ροκανίζει τα θεμέλια της οικονομίας παραδίδοντας την κοινωνία στα καρτέλ. Από το φθινόπωρο του 2019 διέταξε και επέβαλε την απολιγνιτοποίηση. Δεν ήταν μόνο ότι κατέστρεψε την κοινωνία της Κοζάνης, αλλά και ότι έβαλε ταφόπλακα στον μεγαλύτερο ενεργειακό πόρο της χώρας. Λειτούργησε σαν δούρειος ίππος επιτρέποντας να ανοίξει η πύλη της αισχροκέρδειας με την καθιέρωση του target model στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος και ιδιωτικοποιώντας τη ΔΕΗ με την πώληση μετοχών σε fund στο οποίο εργάζεται η θυγατέρα του. Αυτό το target model των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη που θεσμοθετήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και ίσχυσε από τον Απρίλιο του 2021 έχει φέρει, από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα, αισχρά κέρδη άνω των 6 δισ. ευρώ σε 4+1 «παίκτες» που απαρτίζουν το καρτέλ του φυσικού αερίου.

    Βέβαια η Ελλάδα και το 2023 προβλέπεται να καταγράψει ανάπτυξη, έστω και οριακά πάνω από το μηδέν. Ανάπτυξη που βασίζεται στις λογιστικές αλχημείες, στην υπερφορολόγηση αλλά και την κάποτε καταραμένη για τον Κυρ. Μητσοτάκη επιδοματική πολιτική. Η κυβέρνηση αφού εκμεταλλεύτηκε τον φτηνό δανεισμό μέσω της ΕΚΤ «έριξε» δισεκατομμύρια επιδομάτων και επιδοτήσεων για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Τα ποσά αυτά διοχετεύτηκαν κατά μεγάλο μέρος στην κατανάλωση και τόνωσαν τη ζήτηση, τις πωλήσεις και την παραγωγή, προσθέτοντας τεράστια ποσά στον κρατικό κορβανά μέσω της έμμεσης φορολόγησης. Παράλληλα βέβαια έγιναν και οι «δουλίτσες» με τις «γαλάζιες ακρίδες» που απορρόφησαν απευθείας αναθέσεις ποσού συνολικά άνω των 9 δισ. ευρώ.

    Επενδύσεις και εργασία

    Πλέον οι πανηγυρίζοντες υπουργοί κάνουν λόγο για την Ελλάδα των επενδύσεων. Αν κάποιος εντρυφήσει στις «στρατηγικές επενδύσεις» που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο από το 2019, θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειονότητά τους (25 τον αριθμό) αφορά εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, ανεμογεννήτριες και τουριστικά καταλύματα. Θα ήταν καλοδεχούμενες και αυτές αν το κράτος δεν χρηματοδοτούσε τα κέρδη των ολίγων που δεν φέρνουν εργασία. Υπολογίζεται ότι από αυτές τις στρατηγικές επενδύσεις θα εξασφαλιστούν μόλις 3.000 θέσεις απασχόλησης.

    Στην αγορά εργασίας βέβαια το πρόβλημα είναι τεράστιο. Με τις νομοθετικές παρεμβάσεις Χατζηδάκη το εισόδημα υφίσταται τέτοια καθίζηση που από τη μία ο ξενοδοχειακός κλάδος εμφάνισε μαύρη τρύπα 50.000 θέσεων εργασίας κατά τη θερινή περίοδο (ποιος θα πάει να εργαστεί σε συνθήκες 16ώρου με αποδοχές 1.000 ευρώ μηνιαίως;) και από την άλλη ο αγροτικός τομέας δεν έβρισκε ούτε εισαγόμενους εργάτες γης, που προτίμησαν τη γειτονική Ιταλία με τους μεγαλύτερους μισθούς.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Ε και;Θα σας πετάξουν κανα επιδοματάκι ακόμα και μερικές μπάλες σανό και θα τους ξαναψηφίσετε,γίδια

    2. Δικη μου αποψη …Εγω παρατηρω οτι τα Porsche ειναι τοσα πολλα σαν τα Zastava ….Στην Αράχωβα φεν υπηρχε τραπεζι ελευθερο για φαγητο η καφε …το ιδιο στα Καλαβρυτα και αλλες τουριστικές περιοχες ..Στην Πλακα και στου Ψυρρη και σε ολες τις ταβερνες γινοταν χαμος ..δτα δε μπαρ δεν χωραγε καρφιτσα …ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;Crosof

    3. Η νεολέρα που βρίζει την Κουλάρα θα ψηφίσει Αλέξη παπατζή και λοιπά αποβράσματα του ψευτο δημοκρατικού τόξου.!!! Είστε ολοσχερώς καμένοι και η κατάληξη προδιαγεγραμένη….. 😂🤣🤮

      1. Ακριβως ετσι.
        Λαος για τον π…
        Του αξιζει να αφανιστει το συντομοτερο.

    4. ο παππους μου ελεγε.Ο καθε λαος εχει τους πολιτικαντηδες που του αξιζουν.Λες ναχε δικιο?

    5. Ουδεμία ξένη επένδυση έχουμε στην βιομηχανία, μόνον εξαγορές.
      Η CVC εκτός των νοσοκομείων που έχει εξαγοράσει, είναι πλέον ιδιοκτήτης της Vivartia , ΔΕΛΤΑ, Goody’s, Everest, Μπάρμπα Στάθης, τυροκομικά Δωδώνη, Ελληνική Ζύμη κ Αλεσις ΑΕ και έπεται συνέχεια.
      Ακόμα και οι Λουμίδης κ Bravo του ελληνικού καφέ έχουν τεθεί υπό έλεγχο ξένων επιχειρήσεων.

    6. η νεολαία μπορεί να βρίζει την Κούλα επειδή δεν έχει μεγαμπάιτ, δεν βρίσκει ορμόνες αλλαγής φύλου στο φαρμακείο και αργούνε τα ραντεβού για εκτρώσεις που κάνουν τώρα από 11 χρονών….κατά τα άλλα οι “ναζί” είναι στην φυλακή και όλα όμορφα και ειρηνικά….

    7. OTAN ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΤ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ Η ΜΑΡΙΚΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

    8. Με λίγα λόγια για να έχεις φθηνό ρεύμα.ολοι η ανεμογενητριας έπρεπε να ανήκαν στης δημαρχιες και όχι σε ιδιώτες κλπ πχ στα Γερανια να ανήκαν δημαρχία Μεγάρων κλπ εδώ δίνουν για ένα παλαιό χαμοσπιτο εκατομ που δεν κάνει ΟΤΕ 600 Χιλ ευρώ πεζει κομπίνα εδώ μεγάλη

    9. Φτώχεια, μιζέρια, ανελευθερία, παρδαλή χώρα και κατά την άποψη του Κούλη ψεκασμένοι. Εκεί όπου, ο πνευματικός απόγονος του Μέγκελε, ο υπουργός υγείας, μας χλευάζει και μας κυνηγά με τη σύριγγα προκειμένου να μας κάνει τζούφιο εμβόλιο. Είναι η χώρα της φαιδράς Πορτοκαλέας και του πασόκου υπουργού, του δημιουργού των εφαρμογών smartphones, αυτών που όλα τα σφάζουν, από τα διάφορα pass, έως και τη λαθροχειρία στο αρχείο της συνταγογράφησης, για να επιβάλει ο άθλιος, πρόστιμο στους γέροντες που αντέδρασαν στην πρακτική των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων τύπου Μέγκελε.
      Απομένει πλέον, στους σκεπτόμενους ψηφοφόρους, να ευχαριστήσουμε τον κ. Μητσοτάκη δίνοντας του ένα ζευγάρι καλοθρεμμένα «μοιραλέϊκα» στις εκλογές.

    10. Τι ψηφίσατε ρε; Λες και μισείτε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, τα καταστρέψατε

    Comments are closed.