“ΜΠΑΜ”! ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΟΠΛΙΤΕΣ – ΜΕ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ;

    Κοινοποίηση:
    alex

     

    Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν το πρωί της Τρίτης, εντός στρατοπέδου, οι οποίοι υπηρετούν σε Μονάδα της Αττικής και τραυματίστηκαν ελαφρά στα κάτω άκρα, συνεπεία εκπυρσοκρότησης τυφεκίου.

    Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει πως οι οπλίτες διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) για την παροχή πρώτων βοηθειών.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στη Μονάδα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκπυρσοκροτισμός του όπλου -το οποίο είχε σφαίρα- συνέβη κατά την πρωινή έπαρση της σημαίας.

    Είναι γεγονός ότι τα τυφέκια που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός είναι πλέον ξεπερασμένα και όπως φαίνεται και επικίνδυνα. Και εδώ τίθεται το ερώτημα με σκουριασμένα και παρωχημένα όπλα θα πολεμήσουμε τους Τούρκους; Είναι μεγάλες οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των παιδιών μας που υπηρετούν την πατρίδα και καταλήγουν στα νοσοκομεία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Όταν θα γίνει το τσακ, τα όπλα θα είναι τα κατάλληλα ….
      Επειδή έτυχε (χωρίς να προβλέπεται) να δω το μυστικό οπλοστάσιο της μονάδας που υπηρέτησα (σε ακριτικό νησί)
      Τα όπλα ήταν σε άριστη κατάσταση και για 30πλάσια δύναμη (προφανώς προορίζονται και για εφέδρους ή εθνοφύλακες)

    2. Ετσι ειναι….. 5 χρονια ο τσιπροπινοκιος με τον θιασο του φροντισαν να γαμισουν την χωρα σφρικανους παραθεριστες.,.,.
      Ποιος θα ασχοληθει με εξοπλισμους ; Η κυρατασια η ο σκουσλετης;
      Αριστεροι νανοι με δεξιες τσεπαρες

    3. Είχε σφαίρα ! Στη θαλάμη ! Στην έπαρση της Σημαίας !

    4. Και εγώ κατά την θητεία μου σε Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στον Έβρο το όπλο μου ήταν παλιό αλλά λόγο της αυστηρώτητας του στρατοπέδου το κάναμε συντήρηση με λάδι και το καθαρίζαμε κάθε μέρα και μετά από κάθε βολή . Αλλά έτυχε να κάνω και συντήρηση σε όπλα στην ΑΟΤ τα οποία ήταν ολοκαίνουργια μέσα σε ξύλινα κουτιά καλυμμένα με λάδι , μπορεί σε περίπτωση πολέμου να μας δώσουν τα καινούργια , ο λοχαγός μας μας είπε ότι αποφεύγουν να δίνουν καινούργια όπλα γιατί οι νεοσύλλεκτοι δεν τα προσέχουν δεν τα συντηρούν όπως πρέπει και πολλές φορές τυχαίνει σε θητεία ενός οπλίτη να του πέφτει το όπλο για διάφορους λόγους πάρα πολλές φορές με αποτέλεσμα να χάνει την ευστοχία του .

    5. Όπως όλοι που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις γνωρίζουν, τα παλαιότερα FN και FN-para αντικαταστάθηκαν με M16 και M4 αντίστοιχα (πλην τις 35ΜΚ που φέρει G3 για διάφορους λόγους) εντός του 2000. Γεμιστήρα με κόκκινη ταινία (ένδειξη ύπαρξης πραγματικών πυρομαχικών) τοποθετείται επί του όπλου κανονικά (χωρίς να οπλιστεί το τυφέκιο )και μόνο για τη σκοπιά πύλης στρατοπέδου. Η “κόκκινη” γεμιστήρα δε φέρει αβολήδωτα. Το όπλο δεν οπλίζει από μόνο του. Για να έχει φυσίγγιο στη θαλάμη πρέπει να οπλιστεί χειροκίνητα. Τονίζω εδώ οτι προ έπαρσης της σημαίας προηγείται η πρωινή φρουρά και όπου, για αποφυγή τέτοιων περιστατικών διατάσετε από τον ΑΥΔΜ το “δις στον αέρα οπλίσατε πυροβολήσατε”. Η έπαρση γίνεται ΜΕΤΑ τη φρουρά και το σχετικό έλεγχο ασφαλών τυφεκίων. Τέλος μου προξενεί μεγάλη εντύπωση καθώς το όπλο δε πρέπει να ήταν στη θέση “safe”. Είναι σχεδόν απίθανο τυφέκιο να ήταν σε θέση “safe” και να εκπυρσοκρότησε (είναι τρομερά σπάνιο να αποτύχει ο μηχανισμός εμπλοκής σφύρας – σκανδάλης αλλά μπορεί να συμβεί όμως). Σύμφωνα λοιπόν με τα ανωτέρω σειρά πραγμάτων πρέπει να πήγε στραβά. Περαστικά στους οπλίτες μας από έναν παλαιό έφεδρο καταδρομέα

    6. Βάση άρθρου….από πού και ως πού στην έπαρση σημαίας οπλισμένα τα όπλα με γεμιστήρες??????
      Τι είναι αυτό τώρα??? Κάτι δεν είναι αληθές

    7. Απο ποτε ρε χαζεμενοι ολοι εδω μεσα,οι κανες των οπλων ειναι προς τα κατω;;;;;επαθαν ζημια λεει το αρθρο,στα κατω ακρα.για πειτε μου πως γινεται αυτο;;;;;;;πως πυροβολησαν τα ποδια τους;;;;;οι κανες των οπλων “κοιτουν” παντα επανω.μαλλον επαιζαν τα κουταρχια!!!!!

    8. Αυτο έλεγα πάντα αλλά σε κάποιους δεν αρέσει η αλήθεια , με σκουριασμένα όπλα και συνέχεια εμπλοκή δεν γίνετε πόλεμος όλος ο εξοπλισμός τις Ελλάδος είναι παμπάλαια παράδειγμα τα τανκ και τα στρατιωτικά οχήματα που τα έβγαζαν για ασκηση τα πιο πολλά έμεναν στο δρόμο και μάζευαν με γερανούς…. αυτή είναι οι αλήθεια είτε αρέσει είτε όχι….

    9. Στην επιστράτευση το ΄74 δεν είχαμε όπλα, υπήρχε φρουρός στην αποθήκη όπλων και τα κιβώτια είχαν πέτρες μέσα, εγώ είχα έναν σωλήνα για όπλο. Είχα πορτοκαλί, μας είχαν πρώτη επιλογή και η απάντηση τους ήταν όταν πάμε Κύπρο να πάρουμε ένα όπλο από τον εχθρό. Και τ΄ψρα μου λέτε ότι είναι σκουριασμένα? πάλι καλά.

      1. Σωστή επιστράτευση έγινε το 1940. Το’74 κάλεσαν όλες τις κλάσεις μαζί και δεν είχαν τι να τους κάνουν. Ηλιθιότητα στο φουλ δηλαδή.

    10. Τα τυφέκια του στρατού είναι παρωχημένα χρονολογικά αλλά όχι ακατάλληλα. Με την κατάλληλη συντήρηση, εφόσον αυτή γίνεται, είναι αξιόμαχα. Στα τροχαία ατυχήματα δεν ευθύνεται το όχημα αλλά αυτός που το οδηγεί. Σε καιρό επικείμενου πολέμου λοιπόν, μην τρώμε μόνοι μας τις σάρκες μας.

    11. Μονο στο μακελειο μαθαινουμε την αλήθεια ..

    12. Τι έγινε εκεί στο μακελειό το έχετε κάψει τι σκουριασμένα και μ@λ@κιες γράφετε!!!!!Μαζευτειτε διαβάζουν και οι γιοταδες πιστευοντας σας.
      Όποιος έχει κάνει ειδικές δυνάμεις ΞΈΡΕΙ τι όπλα έχουμε.

      1. Καλά δεν είναι και κανένα κρατικό μυστικό.M-4 και M-16 είναι τα όπλα,τα οποία έπρεπε να έχει όλος ο ΕΣ.

    13. Οι σφαίρες δεν μπαίνουν μόνες τους στη Θαλάμη ότι όπλο και να είναι. Κάποιος παίζε πριν..

    14. Ποιον Τούρκο???
      Ο εχθρός είναι εδώ.. από εδώ πρέπει να γίνει καθαρση

      1. 10000000+++++++
        Ετςι ακριβως. Δεν φοβόμαστε κανεναν Τουρκομογγολο. Τους δικους μας προδοτες φοβόμαστε. Οποτε, για να πάμε παραπέρα, πρωτα φροντίζεις τον εσωτερικό εχθρο, αλλιως, τελείωσες. Απο μεσα θα μας φάνε οι υποτιθέμενοι ….δικοί μας….

    15. Μάλλον ήταν οπλισμένο και θα βάρεσαν καμία προσοχή. Δεν θέλει και πολύ για να εκπυρσοκροτήσει!

    16. δεν φοβάμαι τις ένοπλες δυνάμεις μα το πολιτικό προσωπικό και τους γραφιάδες ΠΕ

    17. τα οπλα μια χαρα ειναι..οι φανταροι ειναι γιωταδες….αμα δεις κατι βιντεο που κυκλοφορουν θα καταλαβες….φλωρεψε ο ελληνικος στρατος γιατι πουστεψε η ελληνικη κοινωνια….

    18. Κατ αρχάς όλοι ξέρουν ότι τα όπλα σε μονάδα σε περίοδο ειρήνης είναι αφοπλισμένα. Κανονικά ούτε γεμιστήρα δεν βγάζεις πάνω.
      Ποιός μαλάκας είχε σφαίρα στην θαλάμη κατά την έπαρση ??????
      Άμα πέσει οπλισμένο όπλο κάτω είναι πολύ πιθανό να εκπυρσοκροτήσει.
      Και κόφτε τις μαλακίες για σάπια όπλα. Όλοι που υπηρέτησαν γνωρίζουν ότι τα όπλα όσο παλιά και αν είναι, με την κατάλληλη συντήρηση είναι αξιόμαχα.

    19. Τα όπλα ΠΟΤΕ δεν ρίχνουν από μόνα τους. Προφανώς κάποιος σκοπός επαιζε με το τουφέκι και ανέβασε σφαίρα από τη γεμιστήρα. Πάλι καλά που οι πρωτες είναι αβολυδοτες.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
      Περάστηκα στους τραυματιες.

      1. Πες τα ρε παλικάρι! Έριξε από μόνο του…τρίχες.
        Στον Έβρο πριν καιρό, κάναν ρίψεις χειροβομβίδας με αληθινά πυρά. Μια απ’ αυτές δεν εξερραγει. Φεύγει ο κεφαλάς ο οπλίτης από μόνος του και πήγε το βόϊδι να την μαζέψει λέει, γιατί ήταν χαλασμένη. Πήγε και τρέχοντας… Έπεσε πάνω του ο αξιωματικός που επόπτευε και τον έριξε κάτω να τον προλάβει. Δεν σταμάταγε ο μ@λ@κας με τίποτα… Κι ας τους είχαν κάνει άσκηση προ των πραγματικών πυρών. Θα λέγαν μετά το παλικαρακια έφυγε από αβλεψία. Μωρέ από μ@λ@κια θα φεύγει.

        1. Το φυσιγγιο προφανως το είχε βουτηξεί από προηγούμενη βολή στο Καντήλι, έτσι για μαγγια και επειδή ως γνωστόν τα περισσοτερα είναι ΑμεΑ (ας είναι καταδρομεις) έγινε το κακό. Κανένα όπλο παλιό η καινούργιο δεν εκπυρσοκροτει από μόνο του.

    20. Πήρανε όμως τις μίζενς από το e-shop οπωροκηπευτικών, προκαταβολή.

    21. Τα οπλα των αλεξιπτωτιστών μας ειναι απ τα πλεον σύγχρονα.τα ιδια χρησιμοποιουν αμερικανοι κ πολλοι αλλοι.πως διαπιστώσατε οτι ειναι αρχαια κ σκουριασμενα;;;;

    22. Ε μα τωρα κι εσεις. Σκουριασμένα οπλα. Ναι, ρε σκουριασμένα. Αν πάρουν καινούργια τι θα μεινει για να φάνε η να δωςουν στους Ουνους;;; Εεεε;; τι;;;;. Εχετε την εντύπωση πως θα σκεφτούν τα παιδια μας που θα χρησιμοποιήσουν αυτα τα σκουριασμένα οπλα;;; Σιγα μην σκάσουν. Εδω δεν σκάμε εμεις κι ουτε ενδιαφερόμαστε, που ειναι και δικα μας παιδια, θα ενδιαφερθούν αυτοι;;; Γιατι αν ενδιαφερόμαστε για τα παιδια μας, θα τους ειχαμε ξαποστείλει εδω και χροοοονια ολους αυτους τους κλέφτες, προδοτες και πρακτορες. Οποτε, μην σκούζετε.

    23. Θέμα μη καλού καθαρισμού του οπλισμού καθαρά. Στο τάκο,

    24. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΑΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΜΗ; ΕΠΙΣΗΣ, ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΟΝΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…

    Comments are closed.