ΜΕ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΟΛΑ …ΣΚΥΒΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-erdogan_2

    Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να γίνει στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση που έχουν οι δυο τους από τότε που ο Κούλης έγινε πρωθυπουργός το 2019, αλλά είναι και η ΠΡΩΤΗ που -όπως ανακοινώθηκε και επίσημα- θα γίνει αυστηρά μεταξύ τους. Δεν θα παρίστανται όχι μόνο οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, αλλά ούτε καν οι διπλωματικοί τους σύμβουλοι. Αν ο Κούλης μιλούσε και …τουρκικά, μπορεί να μην έμπαιναν στην αίθουσα ούτε και οι διερμηνείς, χωρίς στο τέλος να αποκλείεται να γίνει κι αυτό. Θα το δούμε…

    Η φαιδρή δικαιολογία που ειπώθηκε ήταν ότι υπάρχει έλλειψη χρόνου για να ακολουθήσει και συνάντηση με τις δύο αντιπροσωπείες. Το ψέμα όπως καταλαβαίνετε πάει σύννεφο κι ο πραγματικός λόγος είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν θα συνοδεύεται από κανέναν διότι πάει στη συνάντηση με τον Σουλτάνο ως υποτελής. Πάει με «κρυφή ατζέντα» για να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ την Ελλάδα και γι αυτό δεν θέλει να υπάρχουν μάρτυρες της συμφωνίας του ξεπουλήματος. Νομίζει ότι αυτό θα τον γλιτώσει από το νέο «Γουδή».

    Πέρα από όσα έχουν προηγηθεί πριν και αφότου έγινε πρωθυπουργός ο Κούλης, τα «προεόρτια» του ξεπουλήματος αυτού ήρθαν τις τελευταίες ώρες με δύο εξελίξεις:

    Η μία ήταν η επίθεση από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής σε περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, ανατολικά της Λέσβου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος. Επίθεση για την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε ως κότα.

    Το δεύτερο ήταν η συνέντευξη που έδωσε, ενόψει της συνάντησης αυτής, ο Κούλης  στο δίκτυο France 24. Εκεί «αποχαιρέτησε» και τυπικά την πάγια μέχρι τώρα θέση της ελληνικής πλευράς ότι με την Τουρκία η «μόνη διαφορά» την οποία έχουμε αφορά στον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, αρχικά της υφαλοκρηπίδας και κατόπιν και της ΑΟΖ.  Μίλησε λοιπόν για «διαφορές» στον πληθυντικό, υποστηρίζοντας ότι «όταν έχουμε διαφορές -ως μέλη της συμμαχίας- αυτές οι διαφορές, θα πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο».

    Αυτές οι «διαφορές» δεν είναι άλλες από τις απαιτήσεις των Τούρκων. Τις παράνομες με βάση το Διεθνές Δίκαιο απαιτήσεις, η συζήτηση των οποίων και μόνο αποτελεί αποποίηση των εθνικών μας συμφερόντων και απαρχή όχι μόνο για την παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά και τον ακρωτηριασμό της επί εδάφους, θαλάσσης και αέρος!

    Οι πληροφορίες από πηγές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού αποκαλύπτουν ότι ο Κούλης -ανεξάρτητα από τις πιθανές «κορόνες» που μπορεί να ακούσουμε για λίγη εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό- πηγαίνει για να βγει με συμφωνία από τον Ερντογάν ότι «γυρίζουν σελίδα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις». Και αυτό το κάνει ο -στα λόγια πρωθυπουργός της «ανεξάρτητης Ελλάδας»- εκτελώντας τις εντολές αφενός του Βερολίνου και της Μέρκελ που εν όψει των γερμανικών εκλογών τον Σεπτέμβριο έχει έναν ακόμη λόγο να πιέζει και αφετέρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που «προσφέρουν» μεταξύ των άλλων στον Ερντογάν την Ελλάδα για να τον κρατήσουν στο άρμα της Δύσης και να τον «αποκολλήσουν» από την Ρωσία.

    Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο Κούλη πηγαίνει να αναγνωρίσει «διαφορές» και να αρχίσει συζητήσεις γύρω από αυτές, χωρίς από την πλευρά της Ελλάδας να προβάλει τίποτε αντίστοιχο. Καμία διεκδίκηση και μάλιστα διεκδίκηση που στηρίζεται στη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς συμβάσεις όπως για παράδειγμα η αυτονομία για την Ίμβρο και την Τένεδος. Τα δύο ελληνικότατα νησιά παραδόθηκαν στους Τούρκους με την συνθήκη της Λωζάνης το 1923 αλλά σε αυτήν την συνθήκη -που την …επικαλείται και θέλει να την αλλάξει ο Ερντογάν- προβλέπεται αυτοδιοικητική αυτονομία, σεβασμό του θρησκεύματος και της περιουσίας των κατοίκων, καθώς και την λειτουργία ελληνικών σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    Αντιθέτως ο Κούλης στο πλαίσιο της κρυφής ατζέντας είναι έτοιμος να προσφέρει κι άλλες «διευκολύνσεις» για την μειονότητα της Θράκης, στον τομέα των εκπαίδευσης και των μουφτήδων, ανοίγοντας κι άλλο την όρεξη της Άγκυρας για τα σχέδια «αυτονομίας» και αναγνώρισης της μειονότητας ως «τουρκομουσουλμανικής». Και μαζί με την Θράκη στο πακέτο των υποχωρήσεων είναι η προώθηση της «λύσης» στο κυπριακό. Λύσης διχοτόμησης. Αυτό που θα προσπαθήσει να «πουλήσει» ως δήθεν …αντάλλαγμα ο Μητσοτάκης θα είναι η «συμφωνία» για …ήρεμο καλοκαίρι και για «ειρηνική αντιμετώπιση» των προβλημάτων. Όλα αυτά στα λόγια και μόνο βέβαια…

    Με καραμέλα την «προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» -στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη στήριξη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Κινήματος Αλλαγής, αφού κι αυτά τα κόμματα βρίσκονται στα γρανάζια της εθνικής εξάρτησης- ο Μητσοτάκης το πρώτο και χειρότερο που είναι πρόθυμος να βάλει στο τραπέζι είναι η δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκήσει το -κατά τα άλλα «αναφαίρετο»- δικαίωμα επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Ως «αντάλλαγμα» από την πλευρά του Ερντογάν θα φανεί το ότι οι Τούρκοι δεν θα κάνουν ό,τι και πέρσι και δεν θα στείλουν το φετινό καλοκαίρι το Ορούς Ρέις να κάνει σουρωτήρι τις ελληνικές θάλασσες μέχρι και στα 6 μίλια. Μόνο που αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, ακόμη κι αν το τηρήσει ο Ερντογάν θα είναι σαν την τακτική του …Χότζα. Θα φανεί ως «υποχώρηση» κάτι που δεν είναι. Αντιθέτως η Ελλάδα θα υποχωρήσει από ένα μείζον δικαίωμα που έστω και θεωρητικά τώρα λέει ότι μπορεί κάποια στιγμή να εφαρμόσει.

    Επίσης η κρυφή ατζέντα που έχει δεχτεί ο Κούλης να συζητήσει, περιλαμβάνει αποστρατιωτικοποίηση των  νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλαγή ορίων του FIR Αθηνών, το εύρος του εναερίου χώρου των 10 μιλίων, επαναπροσδιορισμό της Ζώνης Ερευνας και Διάσωσης στο Αιγαίο. Και μαζί με αυτά, την «αναγνώριση» του ότι Καστελλόριζο, Ρόδος, Κάρπαθος, Κάσος και Κρήτη δεν έχουν πλήρη επήρεια σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, ως μια από τις «προυποθέσεις» για να δεχτεί η Τουρκία να προχωρήσουν οι δύο πλευρές σε συνυποσχετικό για παραπομπή στην Χάγη…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. “”””Πάει με «κρυφή ατζέντα» για να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ την Ελλάδα και γι αυτό δεν θέλει να υπάρχουν μάρτυρες της συμφωνίας του ξεπουλήματος. Νομίζει ότι αυτό θα τον γλιτώσει από το νέο «Γουδή».”””” δεν θα ξεπουλησει τα ξεπουλημενα απο τον π@ππ@υ του…. απλως τωρα ολοκληρωνεται η δοσοληψια…..και ο καιρος εχει ερθει που σιγα σιγα το ξεφουρνησμα στα βδελυγματα αρχιζει, οτι η πατριδα τους μικραινει ουτε μια τρυπια δεκαρα δεν θα παρουν….. τα εχουν φαει με το ΧΧXL τεθωρακισμενο μαζι….. αντε…………. καλη ισλαμοποιημενη τουρκεψη…… και οχι μονο…………… οι μακεδονες θα σας παρουν και τα τρυπια σωβρακα……

    2. Σκύψε ευλογημένη Κούλα , Θράκη Αιγαίο Κρήτη όλα στον Οθωμανό επιβήτορα

    3. εχει κανει εμφύτευση μαλλιών ; οπως ο κλαρινογαμπρος (4 ίσως και 5 ) , οπως οι τοσοι βαψομαλλιαδες . Εφόσον αυτοι ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ , ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣασχολουνται με τις τριχες τους ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ . παιρνουν εντολες απο την ουννα σκρόφα ;
      ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΒΡΟΠΕΟΙ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΥΝΝΟΒΑΝΔΑΛΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ .

    Comments are closed.