ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ – Ο ΝΕΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΖΑΝΑΚΗ: “ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 20.000 ΝΕΚΡΟΥΣ”

    Κοινοποίηση:
    meth

    Μετά την εμφάνιση της νέας αφρικανικής παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, οι εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα, τονίζει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) και του Κολλεγίου Imperial. Όπως λέει, “δεν ξέρουμε εάν θα επικρατήσει η νέα παραλλαγή. Αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε επαρκή προστασία από τα υπάρχοντα εμβόλια, ιδιαίτερα όσοι έχουμε κάνει και τις τρεις δόσεις”.

    Ο κ.Μόσιαλος προχωρά σε μια ανασκόπηση των έως τώρα δεδομένων:

    – Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος πέρα από τους προφανείς, που κάνει τους επιστήμονες να ανησυχούν;

    Θα πρέπει να διερευνηθεί προφανώς όλο το φάσμα των νέων μεταλλάξεων αλλά ειδικότερα μία από αυτές (στη θέση 681) μας δίνει ενδείξεις πως η νέα παραλλαγή είναι αρκετά μεταδοτική. Εκεί ίσως έγκειται η ανησυχία. Επίσης έχουμε 50 συνολικά μεταλλάξεις στη νέα παραλλαγή, 32 εκ των οποίων στην πρωτεΐνη ακίδα. Επομένως έχουμε διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα σε σύγκριση με την παραλλαγή Δέλτα.

    – ‘Αρα δεν είναι πιο επικίνδυνη παραλλαγή;

    Δεν το γνωρίζουμε ακόμα. Θα περιμένουμε την ανάλυση των δεδομένων τις επόμενες εβδομάδες.

    – Είναι πιο μεταδοτική από την Δέλτα;

    Δεν το γνωρίζουμε ακόμη ούτε αυτό. Αν δεν είναι, δεν θα υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

    – Πως θα το μάθουμε αυτό;

    Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Αφρικής έχουν ένα επαρκές δίκτυο επιδημιολογικής επιτήρησης. Καταγράφουν τις εισαγωγές στα νοσοκομεία (σε σύγκριση με την Δέλτα) αλλά και την έκβαση της νοσηλείας. Έτσι τις επόμενες εβδομάδες θα ξέρουμε αν η διασπορά της νέας παραλλαγής είναι μεγαλύτερη ή όχι και πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια, όσον αφορά την αποτροπή σοβαρής λοίμωξης και νοσηλειών.

    – Ξέρουμε εάν έχει επιπτώσεις η νέα παραλλαγή στην κλινική εικόνα της λοίμωξης;

    Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί διαφορετικά ή σοβαρότερα συμπτώματα.

    – Τι επιπτώσεις έχει η νέα παραλλαγή στις τωρινές μεθόδους διάγνωσης;

    Φαίνεται πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα ανίχνευσης με τα τωρινά rapid test. Τα δε εργαστηριακά μοριακά τεστ έτσι κι αλλιώς τροποποιούνται πολύ εύκολα από τη στιγμή που έχουμε γνώση της γενετικής αλληλουχίας.

    – Τι επιπτώσεις θα έχει στις τωρινές φαρμακευτικές παρεμβάσεις;

    Δεν έχουμε προφανώς μελέτες ώστε να έχουμε εικόνα για το εάν επηρεάζονται τα εμβόλια, αλλά δεδομένου πως οι εμβολιασμένοι άνθρωποι που κόλλησαν δεν έχουν σοβαρά συμπτώματα, μπορούμε να μένουμε αισιόδοξοι. Από τα σημεία που βρίσκονται οι μεταλλάξεις στην νέα παραλλαγή, μπορούμε να υποθέσουμε πως ίσως να υπάρξει κάποια μείωση της αποτελεσματικότητας των μονοκλωνικών αντισωμάτων, αλλά δεν έχουμε ακόμα περαιτέρω στοιχεία. Και να μην ξεχνάμε, πως για την ώρα, η παραλλαγή έχει ταυτοποιηθεί σε λιγότερους από 100 ανθρώπους.

    – Θα έχουμε και άλλες παραλλαγές στο μέλλον;

    Ναι. Είχαμε εκατοντάδες μέχρι στιγμής και δεν τις ξέρουμε όλες. Ορισμένες μόνο από αυτές ήταν τελικά σημαντικές, όπως η ‘Αλφα και η Δέλτα.

    – Γιατί λέτε ότι δεν τις ξέρουμε όλες;

    Γιατί μέχρι στιγμής το 80% της ταυτοποίησης των αλλαγών του ιού έχει γίνει στις χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, είναι πάρα πολύ πιθανό να είχαμε αρκετές παραλλαγές και σε άλλες περιοχές που πέρασαν απαρατήρητες ή που είχαν μικρή διασπορά και μη σημαντικές επιπτώσεις.

    – Οι εταιρείες ανακοινώνουν πως θα ξεκινήσουν την έρευνα για παραγωγή νέων εμβολίων.

    Καλά κάνουν αλλά αυτό δεν πρόκειται βέβαια να συμβεί άμεσα. Θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες (ίσως 6-8) και μετά μαζική παραγωγή και διανομή. Και βέβαια θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί. ‘Αρα μιλάμε για διαθεσιμότητα από την άνοιξη και μετά. Αλλά το πρόβλημα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στην Αφρική και σε πολλές χώρες την Ασίας θα παραμείνει. Χρειαζόμαστε επομένως ταυτόχρονα μια παγκόσμια πολιτική για την διαθεσιμότητα των εμβολίων, κάτι που είχα επισημάνει ήδη από τον Μάρτιο του 2020.

    – Και μέχρι τότε τι κάνουμε;

    Οι εμβολιασμένοι δρομολογούμε και κάνουμε καταρχάς την τρίτη δόση. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Δεν ξέρουμε εάν θα επικρατήσει η νέα παραλλαγή. Αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε επαρκή προστασία από τα υπάρχοντα εμβόλια, ιδιαίτερα όσοι έχουμε κάνει και τις 3 δόσεις.

    Τζανάκης: Τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε τους 20.000 θανάτους- Τι είπε για μετάλλαξη Όμικρον

    ια δυσοίωνη πρόβλεψη για τον αριθμό των νεκρών έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», σημειώνοντας ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 20.000.

    «Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορεί και τρεις, εκτιμώ ότι θα συνεχίσουμε με αυτό τον αριθμό νεκρών. Ελπίζω να μη δούμε πολλές φορές να ξεπερνάμε τους 100. Οι μέσοι όροι είναι γύρω στο 75-80 που σημαίνει ότι μέχρι τα Χριοστούγεννα να φτάσουμε, ίσως και να υπερβούμε, τους 20.000 νεκρούς», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όσο μικρότερη είναι η εμβολιαστική κάλυψη, ειδικά στους πολίτες άνω των 60 ετών, τόσο μεγαλύτερη είναι και η νοσηρότητα. Παρουσίασε δε και στοιχεία ανά περιοχή σημειώνοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία, που έχει ποσοστό εμβολιασμών 66% στους άνω των 60, στις 20 Νοεμβρίου κατέγραφε 1.800 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων σε σχέση με τους 600 που έχει η Κρήτη. Και  Αθήνα έχει χαμηλό αριθμό θανάτων, λόγω της μεγάλης εμβολιαστικής κάλυψης στις πιο μεγάλες ηλικίες.

    Σε ό,τι αφορά στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, ο καθηγτής Πνευμονολογίας, υπογράμμισε ότι είναι μια εξέλιξη που πρέπει να ανησυχεί τους ειδικούς και τους οργανισμούς υγείας χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητο τον πανικό που έχει προκύψει στον απλό κόσμο, στις αγορές και στις οικονομίες των χωρών. «Δεν ξέρουμε ακόμα τι κρύβει, αλλά πρέπει να απασχολεί τις υγειονομικές αρχές και τις κυβερνήσεις που πρέπει να πάρουν μέτρα κυρίως στα αεροδρόμια ώστε να εξετάζεται ο καθένας που μπαίνει από αυτές τις χώρες έτσι ώστε αν όντως αυτή η μετάλλαξη είναι ιδιαίτερη.  Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο νοσογόνος και πιο θανατηφόρα και αν καλύπτεται με τα εμβόλια. Μπορεί να μην είναι έτσι τα πράγματα, μπορεί να είναι πιο ήπια. Ο κόσμος πρέπει να ασχολείται με το στέλεχος Δέλτα που αλωνίζει στην Ελλάδα», τόνισε.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Για να κανουμε λογαριασμο ρε παιδια για να βρουμε τον αριθμο των θανοντων μεχρι τα Χριστουγεννα:
      Eχουμε 27 συνολικα ημερες μεχρι τα Χριστουγεννα επι 100 θανατους την ημερα αποτελεσμα 2.700 ατομα συνολο.
      Αντε να βαλουμε και 30-40 ατομα ακομα λογω μεταλλαξεων(Ο-ΣΤ-κτλ), καθοδος θερμοκρασιας,μειωση βιταμινης D στον γενικο πληθυσμο,ανοδος κρουσματων εποχιακης γριπης, συνυπολογιζομενου (δυστυχως γιατι απο οτι φαινεται το ετοιμαζουν)του Lok-Down σε 10 μερες που θα σταθεροποιησει την κατασταση βγαινουν συνολο 3.510-3.780 ατομα προς τον αλλο κοσμο μεχρι τα Χριστουγεννα. Οταν λεει ο κυριος καθηγητης για ισως και υπερβαση των 20.000 νεκρων εχουμε μια διαφορα των πανω απο16.220 συνολο νεκρων. Που παει να πει οτι καπου κανει λαθος το κομπιουτερακι μας η κατι αλλο συμβαινει με τα δεδομενα που βαζουμε προς υπολογισμο η στο νουμερο μπερδεψε τα μηδενικα ! Καπου πρεπει να γραφουμε και καμια αληθεια και να μπαινει κανενα οριο γιατι θα τρελαθουμε στο τελος!Καληνυχτα συνανθρωποι και ονειρα γλυκα να εχουμε!!!

    2. Η μετάλαξη Ο μου θύμισε την τσόντα ¨ Η ιστορία της Ο¨ στους κινηματογράφους την δεκαετία του 80 , ωραίες εποχές.

    3. Σταλινική χούντα Μητσοτάκη : πληρώνει αδρά συστημικά ΜΜΕ και τούς Τσιόδρα Τζανάκη Πελώνη και το υπόλοιπο σκυλολόι του να τρομοκρατούν και να πουλούν φουμαρα όλοι μαζί σωριδόν στο κοσμάκη παιδιά γράψτε τους στα π@π@ρια σας και αστους να γκανήζουν

    4. Αφού έχουν το ακαταδιωκτο, λένε ότι θέλουν.. Η επόμενη μετάλλαξη θα έρθει απ το διαστημα

    5. Σε λίγο θα βγει και ελληνική μετάλαξη Ψ της ψωροκωσταινας. Αυτή θα μεταδίδεται κατευθείαν με τα μάτια. Μπαμ κι έξω. Σε κοίταξα, με κοίταξες……τέλος. Ρε δεν πάτε να κάνετε καμία άλλη δουλεια.

    6. Η παράνοια χτύπησε κόκκινο και η κατατρομοκράτηση δεν έχει όρια,
      αλλά και τα δύο αυτά όπλα τους, θα πάψουν κάποια στιγμή
      να είναι αποτελεσματικά

    7. …..ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΧΙΤΛΕΡ ΤΥΠΟΥ ΤΖΑΝΑΚΗ…..

    8. Τό πιάσατε από ότι διαβάζω στά σχόλια σας τό μήνυμα ! ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ…ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ…. ΑΚAΤΑΔΙΩΚΤΟ ΦΥΣΙΚΑ μήν τούς τύχει καμμιά στραβή !

    9. Ο καθηγητής ιολογίας λέει ότι είναι αξιοπερίεργο να υπάρχουν τόσο πολλές μεταλλάξεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε πιθανόν να το ξαμόλησαν από εργαστήριο και αυτό.

    10. ”ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ”

      Ο ΤΖΑΝΑΚΗΣ θα είναι ο ένας από τους Νεκρούς.

    11. To εμβόλιο για την “Όμικρον” θα το επιβάλουν σε όλους τους εμβολιασμενους, διότι θα περιέχει τον νέο κώδικα mRNA ο οποίος θεωρητικά ( τονίζω το θεωρητικά) θα διορθώνει τα λάθη του πρώτου εμβολίου, τα οποία καταστρέφουν το ανοσοποιητικο
      Οι δυτικές χώρες είναι απόλυτα πεποισμενες για την αποτυχία των πρώτων εμβολίων. Κυριολεκτικά έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους διότι όχι απλά τα κρούσματα κορονοιου είναι 10πλασια απ ότι περσι που δεν υπήρχε εμβόλιο, αλλά έχουν εκτοξευτεί ανά τον πλανήτη τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά και οι καρκινοι. Με πρωτοπόρο την Αμερική ( η οποία ευθύνεται στο μεγαλύτερο βαθμό για τα μπολια) δίνουν μάχη με το χρόνο να πιεσουν τις φαρμακευτικες να βγάλουν το αντίδοτο που θα σταματήσει το παγκόσμιο ιατρικό χάος που έχουν προξενησει τα μπολια.

      Για αυτό βγήκε ο μπαμπούλας που ονομάστηκε Όμικρον. Όλο στημένο είναι. Θα βγει το νέο μπόλι που θα αναιρεί κάποια στοιχεία του παλιού αποτυχημένου εμβολίου και πάση θυσία θα πιεσουν όλους τους εμβκλιασμενους να το κάνουν. Αν το μπόλι 2.0 θα κάνει καλύτερα ή χειρότερα τα πράγματα αυτό δεν το ξέρω.

      1. Ετσι είναι και όταν φωναζανε αυτοί που πρεσβεύαν τη φωνή της λογικής , τους κλείνανε τους λογαριασμούς και του απειλούσαν με ποινικές κυρώσεις. Πότε θα πληρώσουν άραγε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτου του εγκλήματος ?

    12. Επομενως το εμβολιο προκαλει τις παραλλαγες με τις ακιδες που δημιουργει.
      Αυτο το ξερανε αυτοι που κατασκευασαν το εμβολιο,οτι προκελει ακιδες
      και επομενως παρσαλαγες,γιαυτο το δημιουργησαν για να μην ειναι ανεργοι αλλα να θυσαυριζουνε εις βαρος μας
      Και τορα μας χορευουν σαν τις αρκουδες στο ταψη

    13. Α! Ολα κι’ ολα! Μπορει ο “Κοροιδοιος”, να μην ταυτοποιηθηκε, ταυτοποιουνται ομως, οι αλλαγες του! Κατι ειναι κι’ αυτο!
      Ξυπνηστε ρεεεεεεε!

    14. Τωρα; Που θα βρω το αρθρο, που ανεφερε προκαταβολικα τις ονομασιες των μελλοντικων μεταλλαξεων; Οπερ σημαινει, οτι ειναι προσχεδιασμενες;

    15. Όταν κάνεις προβλέψεις και παρέχεις και τη νοσηλεία. Και το μαχαίρι και το καρπούζι…

    16. Δεν πιάνει ρε Μόσιαλε το βρωμοστοκαρισμένο περσινό εμβόλιο την Δέλτα καλά καλά πώς θα πιάσει την Μποτσουάνα. Σταματήστε να κοροϊδεύετε το κόσμο για να ξεστοκάρετε. Η ίδια η pfizer είπε σε 3 μήνες θα βγάλει για Μποτσουάνα. Ήμαρτον πια ρε.

    17. Την πρωτοχρονιά θα έχουμε 30 000 νεκρούς, την ημέρα. 20 τα Χριστούγεννα.
      Κάθε εμβόλιο έχει 20% σε χρήμα στους λοιμοξιολόγους? Είμαι περίεργος.

    Comments are closed.