ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΟ@ΦΙΑΝΟΣ ΤΟ WEBEX ΤΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; “ΒIG BROTHER” ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ – ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

    Κοινοποίηση:
    τηλεκπαίδευση

    Τι αναφέρει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο…

    Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενημέρωσε για μια νέα εφαρμογή που απέκτησε το Webex, της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για την τηλεκπαίδευση στις σχολικές μονάδες της χώρας.

    Πλέον ο host (εκπαιδευτικός, δάσκαλος ή καθηγητής) μπορεί να κάνει unmute (άνοιγμα μικροφώνου) σε οποιονδήποτε συμμετέχοντα/participant (μαθητές) χωρίς να εμφανίζεται προειδοποίηση!!!

    Η δυνατότητα να δίνεται απευθείας ο ήχος στους μαθητές είχε ζητηθεί από δασκάλους μικρών τάξεων, ώστε να μην χρειάζεται να πατήσουν «αποδοχή» με την βοήθεια του κηδεμόνα.

    Πολλοί διαμαρτύρονται, επειδή, όπως υποστηρίζουν, κατά αυτόν τον τρόπο, «παραβιάζεται η ιδιωτικότητα της οικογένειας», καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να διασφαλίζει πως «τρίτοι -μη εκπαιδευτικοί- θα ανοίγουν εξ αποστάσεως τα μικρόφωνα ή και την κάμερα».

    Γράφει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:

    Σας ενημερώσουμε ότι με την τελευταία αναβάθμιση της Cisco ενεργοποιήθηκε ξανά η δυνατότητα στο Webex να μπορεί ο host να κάνει unmute οποιοδήποτε συμμετέχοντα (participant) χωρίς να εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα στον participant. Αυτό είχε ζητηθεί ιδιαίτερα από εκπαιδευτικούς μικρών τάξεων οι οποίοι είχαν πρόβλημα όταν έδιναν το λόγο σε μικρούς μαθητές. Οι μικροί μαθητές θα έπρεπε να πατήσουν αποδοχή στο να ανοίξει το μικρόφωνό τους και έτσι πολλές φορές χρειαζόταν ο κηδεμόνας να είναι εκεί και να πατήσει την αποδοχή. Με τη νέα έκδοση του webex το πρόβλημα αυτό λύθηκε.

    Ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει unmute οποιοδήποτε μαθητή χωρίς καμία προειδοποίηση να εμφανίζεται στο μαθητή.

    Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενεργοποιημένο για όλους και ονομάζεται Moderated Unmute Mode. Επίσης υπάρχει και μία ένδειξη πάνω αριστερά ότι το Meeting είναι σε Moderated Unmute Mode για να το γνωρίζουν και οι participants.

    Για τον λόγο αυτό η εφαρμογή του Webex θα πρέπει να είναι ενημερωμένη ή να έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση.

    Ανοίγοντας την εφαρμογή αν στο πάνω μέρος δείτε την ένδειξη update θα πρέπει να πατήσετε εκεί ώστε να εγκατασταθεί η νέα έκδοση.

    Δείτε την εικόνα που ακολουθεί η ένδειξη update αν υπάρχει θα είναι στο κόκκινο πλαίσιο.

     

    Το χαρακτηριστικό αυτό μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και να ενημερώνει τους μαθητές η εφαρμογή αν ο εκπαιδευτικός κάνει unmute το μικρόφωνο, από το προσωπικό σας δωμάτιο.

    Πηγαίνετε αριστερά στο μενού στο Preferenses, επιλέγετε My Personal Room και αποεπιλέγετε Allow the host and cohosts to unmute participants (Moderated unmute mode).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Εδώ μας έχουν κάνει κουρέλι τα προσωπικά δεδομένα, εκεί θα κολώσουν;

    2. μα το υπουργειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης πως θα δουλεψει χωρις κοροδοιο?αυτοι ετοιμασανε την λυση πριν το προβλημα,..τον κοροδοιο το φερανε για να μαθουμε να ζουμε οπως θελουν αυτοι..τα μαθηματα του big brother δεν τα κανανε τυχαια..

    3. ΝΕΑ ΤΑΞΗ – ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ – ΜΠΑΙΝΤΕΝ – ΚΟΥΛΗΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΝΑΙ !

    4. 100% παρακολουθούν…ας είναι μόνο εκεί το κακό…

    5. ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ …
      ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ??

    6. Βλέπω τους δασκαλοκαθηγητές με δελτίο κι’αυτούς, δωδεκάωρα, εντεκάμηνα και απόδοση.

    7. Η χαρά του παιδεραστή είναι αυτή η εφαρμογή.

    8. Τι να παρακολουθήσουν και γιατί; Δεν είναι χαζοί να σπαταλήσουν πόρους και χρήμα για να ακολουθήσουν τον κάθε βλάκα που γραφεί εδώ και τρώει αναζητά τα παραμύθια περί κακών μοσονων και για τσιπαρισμενα εμβόλια,πεταμένα λεφτά και χαμένος χρόνος για την κάθε Αγγελικούλα και ον κάθε Πελοπίδα κανένας δεν ασχολείτε με τον κάθε ψεκασμό εδώ μέσα που πιστεύει ότι τον παρακολουθούν το fbi k cia

    9. Αν καποιος σας εβαζε ενα κοριο σπιτι θα ηταν σωστο ηθικα και νομικα? οσο σωστο το βλεπετε τοσο ειναι.

      1. Ούτε ηθικό είναι ούτε και νομικά.. Είναι παράνομο χωρίς καμία σκέψη…. Μόνο στην σκέψη σε πιάνει τρελα ότι μπορεί κάποιος να σε κοιτάει μέσα στο ιδιο σου το σπιτι και πόσο δε μικρά παιδιά.

    10. Οι σύμφωνα με πολλούς, πράκτορες του ελιαμεπ που ακομη παραμένουν ελεύθεροι τα δίνουν όλα. Έβαλαν στην Καθημερινή άρθρο και άρχισαν τις γνωστές μ@λακιες περί… Λεωνιδων κτλ. Το μολων λαβε, υπερήφανη ιστορία του λαού μας ξαφνικά γίνεται…. ρατσιστικό? Φυσικά τα καταλαβαίνουμε τα γερμανοπρακτορακια. Πως η Ελλάδα θα γίνει ολόκληρη πρωτεκτορατο των αφεντικών τους Γερμανών (ο σκύλος εκεί που τρώει γαυγίζει) όταν υπάρχουν μολων λαβε, επανάσταση του 21 και Έλληνες ήρωες? Η ευπ τι ακριβώς κάνει? Γιατί δεν τούς βγάζει στην σέντρα? Πράκτορες δρουν ανεξέλεγκτα, έχουν πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης και δεν έχουν συλληφθεί ακόμη?

    Comments are closed.