ΜΑΥΡΟ ΠΑΣΧΑ: ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ! ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ ΤΑ “ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ- ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    Κοινοποίηση:
    daddy-cool-2020-03-29_512063

    Αυτά… είναι τα τελευταία “καλά” νέα για τους επιχειρηματίες του κλάδου.

    Αυτό διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες η εστίαση θα είναι η τελευταία που θα ανοίξει και μάλιστα μετά το Πάσχα.

    Ως γνωστόν τα σενάρια αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ωστόσο, αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο, δεδομένων και των πολλών κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά και της πίεσης στο σύστημα υγείας, είναι η εστίαση να στρώσει τραπέζι την Δευτέρα του Πάσχα, ή την Τρίτη, δηλαδή στις 3 ή 4 Μαΐου.

    Μάλιστα, οι παραπάνω ημερομηνίες αφορούν πιλοτικό άνοιγμα των μαγαζιών, αφού ο στόχος είναι η εστίαση να ανοίξει «κανονικά» στις 10 Μαΐου, δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα.

    Σημειώνεται ότι η εστίαση έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία, αφού το Σάββατο τα μαγαζιά συμπληρώνουν… πέντε συνεχόμενους μήνες κλειστά και μάλιστα πανελλαδικώς.

    Ενδεικτικό είναι ότι ο κλάδος της εστίασης, βάσει των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), έκλεισε το 2020 με απώλειες 2,28 δισ. ευρώ ή με μείωση τζίρου κατά 37,7% σε σύγκριση με το 2019. Η απώλεια δεν φαίνεται τόσο μεγάλη, κάτι που αποδίδεται στο ότι τα στοιχεία βασίζονται στον δηλωθέντα τζίρο και όχι στον πραγματικό.

     «Ξέρω πόσο σκληρά έχει χτυπηθεί ο κλάδος»

    Αναφορά στην εστίαση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

    «Ξέρω πόσο σκληρά έχει χτυπηθεί, συνολικά, ο κλάδος της εστίασης από την πανδημία. Εδώ και 13 μήνες ο τζίρος έχει συρρικνωθεί σημαντικά. Οι μισοί από αυτούς κύλησαν χωρίς πελάτες, ουσιαστικά, στα τραπέζια σας και παρά την έντονη προσπάθεια που έγινε στο κομμάτι της παραλαβής και της διανομής φαγητού, αυτή η δραστηριότητα μόνο μερικώς μπορεί να συγκρατήσει συνολικά τις απώλειες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Ξέρετε πολύ καλά ότι από την πρώτη στιγμή η πολιτεία ξεδίπλωσε ένα δίχτυ προστασίας: ανέλαβε το μισθολογικό και το ασφαλιστικό κόστος των εργαζομένων οι οποίοι μπήκαν σε αναστολή, κάλυψε και αργότερα μηδένισε το ενοίκιο της επαγγελματικής στέγης, μείωσε την προκαταβολή φόρου, μετέθεσε την πληρωμή των οφειλών και φρόντισε για την γρήγορη και ευέλικτη χρηματοδότηση του κλάδου μέσω του εργαλείου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    «Όταν έρθει η ώρα θα ανοίξει η εστίαση»

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ως κατάληξη την απόφαση για ενίσχυση του κλάδου της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ, για την κάλυψη των υλικών, ώστε τα καταστήματα να μπορούν -όταν έρθει η ώρα- να επαναλειτουργήσουν.

    «Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τη μεγάλη κλαδική δράση μέσω ΕΣΠΑ που έγινε ποτέ. Οι επιχειρήσεις της εστίασης, που είχαν μείωση τζίρου πάνω από 30% το 2020, θα λάβουν το 7% του τζίρου του 2019 προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, εξηγώντας ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να επιστραφούν, αν οι επιχειρηματίες παρουσιάσουν τα αντίστοιχα τιμολόγια αγορών μέχρι το τέλος του έτους.

    Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν θέλησε να εκτιμήσει το χρονικό πλαίσιο που θα επαναλειτουργήσει η εστίαση, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση ήταν μεγάλο στοίχημα το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα. «Δεν είναι κάτι που θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. «Την ώρα που θα ανοίξουν, οι επιχειρήσεις θα βρουν λεφτά για να λειτουργήσουν» πρόσθεσε για την εστίαση ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. ΤΑ ΚΟΠΡΌΣΚΥΛΑ ΜΙΣΟΎΝ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΌ , ΟΤΙ ΟΡΘΟΔΌΞΩΝ ΕΙΠΑΡΧΕΙ !! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΆΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΟΥΝ !! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ !! ΠΑΠΆΔΕΣ ,ΥΠΟΥΡΓΟΊ , ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗΣ ΓΑΜΟΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ !! ΝΑ ΠΆΝΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΆΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ !!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΆΣΟΥΝ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΌΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΤΟΥΣ !!!!!! ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟΎΣ ΜΑΓΑΖΆΤΟΡΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΆΡΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΛΟΣΑΝ !!!!!! ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΩΝ Π@@@@!!!!!

    2. ΞΥΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΙΝΩΝ ΤΡΑΓΩΝ ΦΥΣΙΚΑ …….. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ …..ΦΤΟΥ ΣΑΣ

    3. Ουτε προγραμμα ουτε ξερουν τι τους γινεται αποφασεις της στιγμης παιρνουν χωρις να ειναι σε θεση να καταλαβουν ποσο επικινδηνες ειναι η μαλλον το ξερουν και αδιαφορουν Αυτοι καλα βολεμενοι ειναι δεν ανησυχουν διοτι εχουν μεριμνησει και για τα δισεγγονα τους αλλοιμονο στους μικρομεσεους Ελληνες Μα επιτελους δεν υπαρχει κανεις να επεμβει να αλλαξει αυτη η τραγωδια που ζουμε

    4. Ελληνίδες/Έλληνες, ξυπνήστε! Η Ελληνική θρησκεία είτε σας αρέσει είτε όχι, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌΣ. Η αρχαία ελληνική μυθολογία – ιστορία, αλλά έχει δείξει. Ο ελληνισμός όλα τα δεινά τα έπαθε μετά την επιβολή (με τη βία και εκκαθαρίσεις) του χριστιανισμού. Από τότε επικρατεί το σκοτάδι. Και οι επαναστάτες του 1821, τις αρχές και αξίες των προγόνων μας είχαν στη καρδιά τους. Ότι πιο λαμπρό έχουμε να επιδείξουμε, είναι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός, ο οποίος αναπτύχθηκε υπό την αρχαία ελληνική θρησκεία!

    5. οι παπάδες πάντως πήραν την κρατική επιχορήγηση. και να κλείσουν οι εκκλησίες θα δείτε ότι δε θα χουν πρόβλημα. θα πάρουν την ίδια γραμμή με τη κυβέρνηση και όλα καλά τώρα που γεμίσαν οι τσέπες

    6. Ξεφτίλες νεοδημοκράτες, μια ζωή ρουφιάνοι, χαφιέδες, προδότες και καταδότες.

    7. Τρεις μαρτιου κλεινει η γαλλια για τεσσερις εβδομαδες για αυτο παρτε οτι ειναι να παρετε απο τα καταστηματα που θα ανοιξουν εδω γιατι σε τρεις εβδομαδες γιατι θα ξανακλεισουν θα εχουμε απιστευτα κρουσματα θα μπουν και τα selft test στο παιχνιδι εχει να γινει μπαχαλο..
      Και στην τουρκια 30.000 κρουσματα αρχισαν τα μετρα… κλεινει η εστιαση για το ραμαζανι μονο πακετο.

    8. Διαδικτιακή ρεμαλογραικολεβεντιά πού κάνει καί τήν Παπαλάμπραινα ἀκόμα νά δακρύζει ἀπό ντροπή καί ἀποστροφή μέ ἀηδία περισσή γιά τά βαλκάνια καναπεδάτα παλιοζάγαρα.

    9. Δεν ειναι αθεοι. Ειναι φιλομουσουλμανοι. Δεν θελουν χριστιανισμο αλλα θελουν το ισλαμ. Μισουν τους ελληνες και ζητανε συνεχεια αλληλεγγυη για τους λαθρομεταναστες. Τοσο ξεφτιλες ειναι οι μπλε συριζαιοι και ολο το πολιτικο συστημα.

    10. Λίγο πολύ είμαστε ψιλοβολεμενοι όλοι μας και κανείς μας δεν ξεβολευεται.Το γνωρίζουν διότι τα πράγματα θα ήταν δυστυχώς διαφορετικά.Ας πάρουμε λοιπόν τη θέση του οβελία στην πυρά.

    11. Το ότι με κυβερνά ο Άδωνις με τον Μάκη και τη Σοφία και τα άλλα παιδιά με…τρελενει.

    12. Θα ανοίξουν 3 εβδομάδες. Θα πούν ότι ανέβηκαν τα κρούσματα. Θα ξανακλείσουν για να μην γίνει Ανάσταση πριν το Πάσχα.

    13. κάτι που ξέχασα.

      Δείτε το βίντεο του αφορισμένου για την επέτειο για τα 200 χρόνια λευτεριάς,εκεί που φυλάει δήθεν το σταυρό ΧΩΡΙΣ όμως να βγάζει τη μάσκα του.

      τον σιχαίνεται…. αυτό φαίνεται και απο τη μουτζουρωμενη Παναγία στο Μαξίμου.

      Δειτε επίσης και το βίντεο στο utube που γυρνάει τρομακτικά επιδεικτικά και δένει τα κορδόνια του ακριβώς μπροστά στις ένοπλες δυνάμεις και το άγημα !

      Γιατί νομίζετε όλοι εσείς οτι έκανε ΠτΔ κάποια που κάθεται σταυροποδι στη παρέλαση λες και είναι σε νυχαδικο??

      1. Α, και που καθόταν στον εθνικό μας ύμνο…αυτό το ξέχασες

    14. 6 μήνες είναι κλειστη εστίαση λάθος το νούμερο 5….μπορεί η κυβέρνηση να τους χάρισε τα ενοίκια αλλά είναι τα πάγια έξοδα πολλά σε αυτά τα μαγαζιά

    15. Επειδή έπεσαν οι μάσκες πως θέλουν απλά να μην εορταστεί το Αγιο Πάσχα και θα μειώσουν τα κρούσματα 15 ημέρες μετά το Πάσχα, όπως ακούγεται θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και από ιεραρχες και από τον λαό. Και επειδή πέρυσι μας έπιασαν στον ύπνο και κάνανε άγριο παιχνίδι ενάντια στην εκκλησία και στον εορτασμό του Πάσχα μέσω διαδικτύου, θα τους πολεμήσει ο κόσμος και στο διαδίκτυο.

    16. Ο πρωθυπουργός της δύσμοιρης Ελλάδας ειναι μεγαλοΦαρισαίος,
      σατανολατρης,
      Εωσφοριστής.

      Τουλάχιστον ο Αμβρόσιος τον αφόρησε ώστε να μην μπορέσει να βρεί γαλήνη ποτέ η ψυχή αυτού του σκατοψυχου κερατά

    17. Ξέρουν πόσο σκληρά θα χτυπηθεί ο κλάδος αλλα στα παπαρια τους . Είπαμε πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα να κλείσουν όλες οι μικρές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Πασχα του χρόνου…

    18. Περιμένετε λίγες μέρες ακόμα, που τα κρούσματα θα τα ανεβάσουν στα 7.000 το λιγότερο και θα δείτε τι θ\ αφήσουν ανοικτό.

    Comments are closed.