ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! ΣΤΑ “ΚΟΚΚΙΝΑ” Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ – ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 200% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020

    Κοινοποίηση:
    ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ

    Σε 341,086 δισ. ευρώ ή 206,3% του ΑΕΠ ανήλθε στο τέλος του 2020 το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε σε 16,674 δισ. ευρώ ή 10,1% του ΑΕΠ.Αυτό προκύπτει από τη δεύτερη κοινοποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας από την ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat, στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος.

    Σε σχέση με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, το χρέος εμφανίζεται τον Οκτώβριο αυξημένο κατά 0,7 μονάδες (ήταν 205,6% του ΑΕΠ) και το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 0,4 μονάδες (ήταν 9,7% του ΑΕΠ).

    Σύμφωνα, επίσης, με τις αναθεωρήσεις που έγιναν από την ΕΛΣΤΑΤ τα προηγούμενα έτη, το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε σε 179,5% του ΑΕΠ το 2017, σε 186,4% του ΑΕΠ το 2018 και σε 180,7% του ΑΕΠ το 2019. Ενώ υπήρξε πλεόνασμα (αντί ελλείμματος) ύψους 0,6% του ΑΕΠ το 2017, ύψους 0,9% του ΑΕΠ το 2018 και ύψους 1,1% του ΑΕΠ το 2019.

    Οι αναθεωρήσεις στο αποτέλεσμα των ετών 2017- 2020 οφείλονται κυρίως σε επικαιροποιημένα στοιχεία, σε μεθοδολογικές αλλαγές στην ταξινόμηση κάποιων ειδικών συναλλαγών και στην αναθεώρηση του ΑΕΠ. Η μεταβολή του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ οφείλεται αποκλειστικά στην αναθεώρηση του ΑΕΠ.

    Το ΑΕΠ ανήλθε πέρυσι σε 165,326 δισ. ευρώ από 183,250 δισ. ευρώ το 2019. Τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν πέρυσι σε 82,197 δισ. ευρώ (49,72% του ΑΕΠ) από 89,823 δισ. ευρώ (49,02% του ΑΕΠ) το 2019. Ενώ οι δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 98,871 δισ. ευρώ (59,8% του ΑΕΠ) από 87,758 δισ. ευρώ (47,89% του ΑΕΠ) το 2019, λόγω και των μέτρων στήριξης για την πανδημία.

    Παράλληλα, το 2019 η υποστήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είχε θετική επίπτωση στο ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης. Αυτό οφείλεται στο ότι οι δεδουλευμένες αμοιβές που προκύπτουν από τις εγγυήσεις του διατραπεζικού δανεισμού και του συστήματος ομολογιακών δανείων, καθώς και τα έσοδα από τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών, ήταν υψηλότερα από τις δεδουλευμένες δαπάνες. Αντιθέτως, στα έτη 2017, 2018 και 2020 η δαπάνη της υποστήριξης ήταν μεγαλύτερη από τα σχετικά έσοδα.

    Όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, η μέτρηση του πρωτογενούς ισοζυγίου όπως καθορίζεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα δεν υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ και δεν κοινοποιείται στη Eurostat. Καθώς, κατά τη μέτρηση του πρωτογενούς ισοζυγίου στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, μια σειρά από δαπάνες και έσοδα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ό,τι αντιμετωπίζονται κατά την κατάρτιση των δημοσιονομικών στοιχείων για τους σκοπούς της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αντιμετωπίζονται διαφορετικά στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής περιλαμβάνουν τα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων, συναλλαγές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα έσοδα από μεταφορές ποσών που συνδέονται με εισοδήματα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης, τα οποία προέρχονται από την κατοχή ελληνικών κρατικών ομολόγων στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Στη πραγματικότητα ουδείς από τους δανειστές δεν ενδιαφέρεται στη πραγματικότητα για το χρέος και τη σχέση αυτού με το ΑΕΠ. Οι πρώην τραπεζίτες της ΕΚΤ και υπάλληλοι των Ρότσιλντ όπως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Draghi και της Γαλλίας Μακρόν καθως και οι νυν κόβουν όσο χρήμα θελουν κατά εντολή των αφεντικών τους ότι ώρα θέλουν.
      Τα πλαστά και διογκωμένα αυτά οικονομικά στοιχεία στα οποία π.χ. οι Γερμανικές αποζημιώσεις αν αφαιρεθούν το
      πρόσημο μενει αρνητικό, σαφώς δεν υπολογίζονται.
      «Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους (2019) επιχείρησε και μία εναλλακτική προσέγγιση του προσδιορισμού των απαιτήσεων για τις Γερμανικές αποζημιώσεις δίνοντας έμφαση στη χρήση του αρχειακού υλικού, υπολογίζοντάς τις στα!!!! 171.442.057.838 !!!!ευρώ.
      Στην εποχή των μνημονίων το θέμα των επανορθώσεων επανήλθε στο προσκήνιο. Η αίσθηση ότι η χώρα μας καλείτο να πληρώσει, με όρους τιμωρητικούς ένα χρέος που υπερδιογκώθηκε και εξαιτίας των «προγραμμάτων διάσωσης» που μας επιβλήθηκαν, έκανε πολλούς να ξαναγυρίσουν στο θέμα αυτό.
      Και αυτό γιατί μέσα σε μια κοινωνία που αναζητούσε διέξοδο ήταν λογικό να υπάρχουν αρκετοί που θεώρησαν ότι οι επανορθώσεις θα μπορούσαν να συμψηφιστούν με το ελληνικό χρέος και αυτό να ήταν η λύση»….
      Τα παραπανω στοιχεία ανήκουν στην εφημερίδα
      ΤΟ ΒΗΜΑ του ομίλου ΜΑΡΙΝΑΚΗ εν έτει 2019 όταν ακόμα χτυπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μετα πέρασε κι αυτός κι ο όμιλος του από το μονοπάτι της ληθης για ευνόητους λόγους.
      Αλλά ας επανέλθω στο αρχικό. Οι δανειστές λοιπόν ή για την ακρίβεια οι εντολεις αυτών, ενδιαφέρονται δευτερογενώς για την είσπραξη του χρέους και πρωτογενώς για την ιδιωτικοποίηση τους, του εξαιρετικού γωνιακού ευαερου και ευηλιου οικοπέδου πλούσιου σε ορυκτό πλούτο και κομβικής γεωγραφικής θέσης που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ!!

    2. Κατά την σκληρή περίοδο των μνημονίων έδιναν και έπαιρναν οι συζητήσεις στα καναλα για το δημόσιο χρέος και για τα οικονομικά εν γένει….
      Είχαν καταντήσει οι οικονομολόγοι όπως τώρα οι υγειονομικοί και παλαιότερα οι σεισμολόγοι….
      Τι έγινε στη μετά Τζιφρα εποχη βρε παιδιά???
      Εξαφανίστηκε ως δια μαγείας το δημόσιο χρέος???
      Τα δανεικά,τα επιτόκια,οι αγορές????
      Που είναι όλα αυτά???
      Ξαφνικά η Ελλάδα έγινε αυτάρκης και δεν δανείζεται??
      Ζούμε με ότι παράγουμε ???
      Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πια πολλοί???
      Οι συνταξιούχοι δεν μας νοιάζουν τώρα πότε θα πεθάνουν για να γλυτώσουμε κάνα φράγκο???
      Τίποτα δεν λύθηκε και όλα είναι εδώ….κάτω από το χαλί….και το χάλι μας το μαύρο συνεχίζεται….. απλώς ξεχνάμε(ξεχνάτε) εύκολα….
      μέχρι το επόμενο…..

    3. Το ζόμπι Τζέφρι ΓΑΠ Παπανδρέου επιστρέφει στην, ούτως ή άλλως, άθλια πολιτική μας σκηνή, χωρίς τύψεις και χωρίς αιδώ, αφού, ως γνωστόν, αυτοί που ανήκουν στο είδος του δεν έχουν τσίπα πάνω τους! Αλλά δε φοβάμαι αυτόν. Φοβάμαι… τα άλλα ζόμπι, που θα σπεύσουν να τον ψηφίσουν, αυτόν, τον αισχρό, που μας έβαλε στα μνημόνια και μας παρέδωσε στους διεθνείς τοκογλύφους – βρικόλακες για να μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια τώρα!

    4. Του 2011! Σκεφτειτε, την σημερον ημεραν!

      ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΤΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)= 350 ΔΙΣ
      ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ = 50 ΔΙΣ
      ΣΥΝΟΛΟ= 400 ΔΙΣ

      ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ Τ.Ε. ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΡΑΠΕΖΩΝ) ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ 210 ΔΙΣ!
      ΣΥΝΟΛΟ: 350 + 50+ 210 = 610 ΔΙΣ

      Αλ.Παπαδόπουλος – Μέρος 3ο – Δημόσιο Χρέος

      https://m.youtube.com/watch?v=AdkikjTJLBo

    5. Το μερισμα πρεπει να δωθει τί ξεσηκωνει τον κοσμο οτι θα δωσει για να καταναλωνουμε αφοβα κ μετα μας αφηνει χωρις λεφτα ουτως η αλλως ολο το μερισμα θα παει για πληρωμη για χρεη καταναλωτων της Δεη,μιλαμε για παλιανθρωπια οχι αστεια

    6. Ναι ολο για την Τουρκια μας λενε κ εδω ειναι ζοφερη η πραγματικοτητα στην κοινωνια οι άνθρωποι επτιθενται απογοητευμένοι ο ενας στον άλλον δεν εχουν ουτε το ρευμα να πληρωσουν οι σχεσεις επισης σε απελπιστικη κ ζοφερη κατασταση η κοινωνια λυση σε αυτο μας εχουν;;;

    7. 1ον. Ψευδονται, για το “χρεος”! Ειναι πολυ – πολυ περισσοτερο!
      2ον. Συμφωνα με το ΔΝΤ, μεχρι 200% του ΑΕΠ, δεν μπαινεις καν σε μνημονιο! Ασχετως του αν τα Προδοταρια, μας εβαλαν με πολυ λιγοτερο!
      3ον. Καποιων αλλων Χωρων, ειναι πολυ παραπανω! Αλλα, δεν τρεχει καστανο!

    8. Είδατε ό,τι οι προδότες όταν ψήφιζαν μνημόνια είχαν σκοπούς? Προ μνημονιων δημόσιο χρέος 130% επί αεπ. Με τα μνημόνια δημόσιο χρέος 200% του αεπ!!!! Προ μνημονιων βασικός μισθός 950 ευρώ. Μετά τα μνημόνια βασικός μισθός 450ευρω!!! Όσοι ψήφισαν μνημόνια είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί. Είχαν δόλο αλλά ο εισαγγελέας Πλιωτας ασχολείται με 15χρονα στην Θεσσαλονίκη και κάποιον Πατελη. Σηψη παρακμή ξεφτίλα ξεπεσμος.

    9. Αυτα δεν τα λενε στις ειδήσεις ομως και αντιθετως ασχολουνται με την κατρακυλα της τουρκικης λιρας που ολο πεφτει αλλα κατα περίεργη συμπτωση τπτ δε τρεχει στην μογγολια

    Comments are closed.