ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ – ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 112 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

    Κοινοποίηση:
    634564364356

    Μάχη για να μην ξεφύγει το βόρειο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια προς τα κεντρικά του νομού δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτο προς την περιοχή των Γουβών με τον κίνδυνο για τα χωριά της περιοχής να είναι άμεσος.

    Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση για τις περιοχές Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες προς Ιστιαία

    Οι άνεμοι δεν είναι πολύ ενισχυμένοι ωστόσο έχει αλλάξει η κατεύθυνσή τους σε νότιους και νοτιοανατολικούς, καθυστερώντας μεν την ανάπτυξη του πύρινου μετώπου στον νότο που έχει περάσει το Μαντούδι και κινείται προς Προκόπι, δίνοντας ώθηση δε στο τεράστιο βόρειο μέτωπο που σαρώνει την βόρεια και βορειοανατολική πλευρά της Εύβοιας μέχρι τις ακτές.

    Ειδικά για την Ιστιαία αν χρειαστεί υπάρχει πρόβλεψη και για πλωτά μέσα ακόμα και του Π.Ν. για την εκκένωση των κατοίκων, από τις ακτές της Β. Εύβοιας.

    Την ίδια ώρα κυκλωμένο από τις φλόγες παραμένει το χωριό Ελληνικά. Πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του, κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να σώσουν ό,τι μπορούν.

    Οι περισσότεροι από τους κατοίκους και τους παραθεριστές είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου για να αναχωρήσουν με πλοία, μιας και η θάλασσα είναι η μοναδική διέξοδος.

    Ειδκότερα, στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

    Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

    Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Μη βριζετε τον Χαρδαλια.. και τον καθε “χαρδαλια” πιονια ειναι του Μητσοτακεϊκου οπου και αυτοι με τη σειρα τους ειναι πιονια των εξω (Γερμανιας κλπ).
      Η μονη λυση για να ξεκουμπιστουν ειναι ο κοσμος να εξεγερθει και να πανε ΟΛΟΙ να ψηφισουν οτιδηποτε αλλο εκτος απο αυτα τα καθικια.

      1. Είχαν και την επιλογή να μην γίνουν πιόνια κανενός δική τους ήταν η επιλογή τα πιόνια κοινώς εκτελεστές είναι ακόμα χειρότεροι και από τα αφεντικά τους

    2. Κυριάκο πολύ αργείς βρε παιδάκι μου άντε…. Έπρεπε να διαλέξετε ημερομηνίες με μεγαλύτερους ανέμους…..

    3. Ειμαι χαλκιδα. Εχθες πετουσαν ελαχιστα αεροπλανα, σημερα μονο το πρωι κ τελος. Παρατημενη στο ελεος η πανεμορφη β.ευβοια. η φωτια θα φτασει θαλασσα για να σβησει

    4. Το πρόβλημα ξεκινάει από την κεφαλή, την πρόεδρο της δημοκρατίας, την αριστερή καπότα που μισεί την Ελλάδα. Μετά την οικογένεια των Βοργείας, δηλαδή τους Μητσοτάκηδες.
      Πρέπει να τους πάμε στην λεμιτόμο όλους αυτούς και μην ξεχάσουμε και την αριστερή πανούκλα τον Τσίπρα και την Δούρου.
      Αν και για προτωτυπία στα πυρά θα ήταν καλύτερα…..

    5. Βρε εκκενωστε τα σπίτια και φύγετε από τα χωριά σας, αφήστε τα να καούν. Θα εκτεθεί ο Χαρδαλιας και ο Μητσοτάκης στους εργολάβους!

    6. Πολύ λίγα αεροπλάνα στην Εύβοια…τους γραφουν κανονικά…

    7. ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΜΕΙΣΦΤΑΙΜΕ ΤΟΣ Α ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΥΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ ΤΑ ΠΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΧΟΜΑΤΑ ΤΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΞΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΝΟ ΜΠΛΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ…. ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ…

    8. Δίνουν μυνηματα εκκένωσης των χωριών μας, ξέρουμε πως τα όρια του αιολικού πάρκου που έδωσε άδεια ο Μητσοτάκης στους εργολάβους είναι από Αγία Άννα μέχρι Ιστιαία. Θα γίνει της π@υτανας. Έκλεισε εργοστάσια λιγνίτη, εν συνεχεία άδειες στους εργολάβους και μετά έκαψε τα χωριά και το βιος των Ελλήνων.

    9. ΄Αρχηστε, Ανίκανε, Χαραμοφάη Χαρδαλιά, οι φωτιές δεν σβήνουν με το 112 …
      ‘ Ολα τα πολιτικά σκουπίδια (όλων ανεξαιρέτως των αποχρώσεων) ιδρύσατε το “Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας” όχι για να προστατέψετε τους πολίτες και την Πατρίδα μας, αλλά για βολέψετε τους παρατρεχάμενους και τα κομματόσκυλά σας, εξασφαλίζοντάς τους παχυλούς μισθούς από τους κόπους, τον ιδρώτα, το αίμα του ΄Ελληνα φορολογουμένου.
      Εκκενώνεις τις περιοχές για να καούν τα δάση και τα χωριά ανεμπόδιστα …
      Να είναι καλά οι ΗΡΩΕΣ ντόπιοι πολίτες, που αγνοώντας τις υποδείξεις και τις προτροπές σου για φυγή, μένουν και επιμένουν -διακινδυνεύοντας τις ίδιες τις ζωές τους- να αντιμετωπίσουν με γενναιότητα, θάρρος και πείσμα τις φωτιές, για τις οποίες ηθικοί αυτουργοί είσαστε εσείς, οι συνεργάτες της κατασκευάστριας -των ανεμογεννητριών- Γερμανίας και της εγχώριας “επιχειρηματικής ελίτ” …
      ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ να είσαστε ΟΛΟΙ σας, ΑΛΗΤΕΣ, και σας ευχόμαστε ολόψυχα να υποστείτε την αγωνία, την απελπισία, τον πόνο, τις απώλειες των ανθρώπων που επλήγησαν, αλλά και των χιλιάδων ζώων που βρήκαν επώδυνο και τραγικό θάνατο από τις πυρκαγιές που ΕΣΕΙΣ προκαλέσατε, στον βωμό του χρήματος, ΑΘΛΙΟΙ …
      ΄Ενα επί δύο μέτρα θα πάρετε ΟΛΟΙ σας, ρε εγκληματίες … Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες … ΄Ολες οι απάνθρωπες πράξεις και ενέργειές σας, μόνον κατάρα θα κληροδοτήσουν στους απογόνους σας …
      Τσακιστείτε ΟΛΟΙ σας (και οι 301) να φύγετε, να πάτε στον διάολο, ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ … Δεν σας χρειαζόμαστε … Μπορούμε μόνοι μας να αναστήσουμε -από τις στάχτες που εσείς δημιουργήσατε- την αγαπημένη μας Πατρίδα, με ισχυρή και ανυποχώρητη πίστη, στο Ελληνικό ΄Εθνος και στα Ιερά Ιδανικά μας (Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια) …

    10. Στο τέλος θα δώσουν κάνα 20.000.000€ στην τηλεφωνική εταιρεία για τα SMS…..

    11. Να φύγει ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα….όλοι ΑΜΕΣΑ αλήτες προδότες..

    12. Η πυροσβεστικη το βράδυ δεν κάνει τίποτα. Απλά κάθεται και αγναντεύει δήθεν σε “επιφύλακη”. Στα Βασιλικά μόνοι τους οι κάτοικοι προστάτευαν το χωριό.ολο το βράδυ πάλευαν με τα λάστιχα ποτίσματος. Μην ξανακουσουμε την μπούρδα “ο κρατικός (κοιμισμενος) μηχανισμος είναι σε ετοιμότητα”.

    13. Αχρηστε Χαρδαλια …κρατικοδιαιτε τυχοδιωκτη…γουρνοκεφαλε καριεριστα…εχεις καταντησει αηδια με αυτο το 112!
      Η ευκολη λυση.
      ΑΧΡΗΣΤΕ ΤΕΜΠΕΛΗ!

    Comments are closed.