ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΑΣΚΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ “LOCKDOWN” Η ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Κοινοποίηση:
    koronoios-1-780x405

    Κορονοϊός: «Μοντέλο Πόρου» ακολουθεί και ο Αμπελώνας Λάρισας, καθώς το απόγευμα της Κυριακής (09/08) ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Συγκεκριμένα με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

    ● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
    ● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

    ● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

    ● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

    ● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

    Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

    Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια μέτρα είναι σε ισχύ και στο νησί του Πόρου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Το θέμα δεν είναι κάθε λαμόγιο που βγαίνει στην τηλεόραση και μας δουλεύει.Αυτοί αυτό πληρώνονται να κάνουν.Χέστηκαν για την υγεία μας.
      Το θέμα είναι τα πρόβατα που τους πιστεύουν και τους ακολουθούν.

    2. Έβλεπα ειδήσεις και στον ΑΝΤ1 βγάλανε _αν είναι δυνατον_τον Δημόπουλος να μας δώσει συμβουλές για τον κορωνοιο. Αυτόν που έκανε πάρτυ με 150 ατομα και κολλησαν όλοι οι πλουσιοι και μάλιστα πέθαναν κιόλας. Θα πρεπε να ντρεπονται και αυτοί που τον βγάζουν στον αέρα αλλά περισσότερο ο ίδιος που έχει το θράσος να δίνει και συμβουλές.

    3. …..καλά,….μα ….έχει δικαίωμα κάθε χαρδοτσαρλατάνος να χρεωκοπεί τις τοπικές κοινωνίες κατα βούληση και…γούστα για εναν ιό που δεν δικαιλογεί κανένας επιστήμονας με την παραμικρη ένδειξη, για το μεγεθος και την υπερβολή των μέτρων;;;;;;;
      Και ταυτόχρονα, υπάρχουν άλλες χιλιες φορές χειρότερες ασθένειες, ιοί και προβλήματα σε κάθε χώρα (πχ βρέχει και πεθαίνουν άνθρωποι στο 20ο αιώνα απο “φουσκωμενους” σε νερο δρομους, χωρις υπονόμους -Ευβοια) και οι ίδιοι που αδιαφορουν εγκληματικα. Με μιζες, με κομπινες και εγκληματικη δραση, εχουν οριστει επιπλεον και κατα ειρωνία , υπουργοι προστασιας και πρωθυπουργοι και τρεχα γυρευε για να εδραιώσουν σταδιακα την τρομομρατια κια δικτατορια που επιθυμουν. …αυτα θα ψηφισετε παλι αριστερα και δεξια και αναποδα; ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ !

    4. καλα βρε μλκς δεν βλεπεται οτι υπαρχει κινδυνος να αρρωστησουμε κ να παμε στο διαολο ολοι ; ακομα στο παραμυθι δν υπαρχει κορονοιος μεινατε

      1. Τον κίνδυνο να μας στείλουν στο διάολο χωρίς να κινδυνεύουμε από τον κορωνοϊό τον έχεις σκεφτεί; Γιατί φαίνεται για πιο πιθανό σενάριο.

      2. Εάν φοβάσαι να κάθεσαι μέσα στο σπίτι να μην πεθάνεις.Εγώ θέλω να είμαι ελεύθερος.Αν έρθει η ώρα μου ας πεθάνω.
        Άντε από εκεί πρόβατα. Ε πρόβατα.

    5. Αυτοί είναι που ήθελαν τα lockdown; Ως τις 15 Αυγούστου πιθανόν να έχουν κλείσει όλη την Ελλάδα. Για το σύνταγμα της χώρας και τις ελευθερίες που αυτό δήθεν εξασφαλίζει ούτε λόγος.

      1. Ναι σε ειδαμε ποσο σκεφτηκες το συνταγμα οταν εδιναν την Μακεδονια αεργε. Ολοι μεσα χωρις σαλιο.

        1. Πολύ στη φαντασίωση το έχεις ρίξει. Νομίζεις ότι είμαι ο Τσίπρας;

    Comments are closed.