ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ” ΠΟΛΙΤΕΣ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΚΑΒΕΣ, ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ – ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ “ΤΡΑΓΩΔΙΑ” – ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ “ΤΡΑΠΕΖΙ”

    Κοινοποίηση:
    1

     

     

    Στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα και οι κάβες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 05:00 το πρωί, ένα μέτρο που θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020.

    Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.

    Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων και το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020, στις 05:00 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.

    Επίσης ανακοίνωσε για την περιφέρεια Τρικάλων ότι από αύριο στις 5 το πρωί τίθεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ισχύουν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.
    Όσο για το ποιες περιοχές θεωρούνται οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως “υπάρχει ιδιαίτερο φορτίο στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Υπάρχουν μέτρα που εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους και αυστηρές ιχνηλατήσεις ιδιαίτερα στο κομμάτι των στενών επαφών. Είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων και οι πρωτοβουλίες θα φέρουν αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Αττικής να εφαρμόσουν τα μέτρα”.

    Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 286 νέων μολύνσεων
    Σήμερα, 25/09/2020 δηλώθηκαν 286 επιπλέον κρούσματα. Από τα 249 εγχώρια κρούσματα, τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές.

    Αναλυτικότερα:

    – 37 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
    – 163 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 9 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
    – 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
    – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
    – 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
    – 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
    – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
    – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
    – 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
    – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
    – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
    – 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
    – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
    – 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
    – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
    – 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
    – 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
    – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών
    – 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστές συρροές
    – 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
    – 11 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

    Σχετικά με το δίλημμα που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοπεριορισμός ή καραντίνα, και αν η λογική θα ακολουθηθεί και μετά τις 4 Οκτωβρίου και αφορά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε προσφυγικές δομές, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Το δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο. Παίρνουμε μέτρα για να μη χρειαστεί να πάρουμε άλλα. Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε, ειδικά στην Αττική, το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αυτοπεριοριστούμε. Εφόσον τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν, θα δούμε όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Αν φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να αποδώσει κανένα μέτρο, προφανώς θα πάμε στην ύστατη λύση που είναι το θέμα της καραντίνας».

    Ερωτηθείς πώς θα αυτοπεριοριστούν οι συμπολίτες μας μετανάστες, ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι γίνεται μία καμπάνια αυτή τη στιγμή σε 14 διαφορετικές γλώσσες και με επαφές με τους επικεφαλής των προσφυγικών και μεταναστευτικών κοινοτήτων. «Βεβαίως μπορούν να αυτοπεριοριστούν, βεβαίως η ιχνηλάτηση και οι έρευνες που κάνουμε σε σχέση με τις στενές τους επαφές είναι πολύ πιο αυστηρές», υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να μένουμε στο κομμάτι των μεταναστών και των προσφύγων. «Αυτή τη στιγμή το μεγάλο στοίχημα είναι ένα στοίχημα που καλούμαστε όλοι να το κερδίσουμε, διότι ακόμα και αν μεταξύ τους έχουν το οποιοδήποτε transmission (σ.σ. μετάδοση), σε κάθε περίπτωση η δική μας συμπεριφορά, επιλογή, η δική μας εφαρμογή των μέτρων ή όχι θα κρίνει αν αυτό το transmission θα περάσει και στον υπόλοιπο πληθυσμό», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο πολύ κρίσιμο, που όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ένα πράγμα: Αν για 14 μέρες όλοι έχουμε τη μάσκα μας, τηρούμε τις αποστάσεις, έχουμε τα αντισηπτικά μας είναι η μεγαλύτερη απάντηση σε οποιαδήποτε προοπτική του lockdown. Δεν θα χρειαστεί. Τελειώνουμε τον ιό. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει συντεταγμένα, συγκροτημένα, όπως στο παρελθόν το έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, να μπορέσουμε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».

    Προτελευταίο μέτρο πριν από ένα ενδεχόμενο lockdown, το κλείσιμο των σχολείων
    Ανησυχητικά ενεργό παραμένει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καθημερινά, εκτός από σήμερα, έχουμε πάνω από 300 νέα κρούσματα, τόνισε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

    «Το δεύτερο κύμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία διεθνώς και ο στόχος όλων είναι να ισορροπήσει η κατάσταση και να ελεγχθεί ως ότου υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι κοινός τόπος και σε άλλες χώρες να αποφευχθεί το lockdown. Το προτελευταίο μέτρο που θα ληφθεί πριν από ένα ενδεχόμενο lockdown, είναι το κλείσιμο των σχολείων. Ωστόσο ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος όσον αφορά τη άμεση λήψη αυστηρότερων μέτρων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «προς το παρόν δεν τίθεται θέμα πιο αυστηρών μέτρων. Δεν πάμε σε πιο σκληρά μέτρα».

    Ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε και για τις παρεμβάσεις που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας, όπου καταγράφεται και η μεγαλύτερη αύξηση των περιστατικών τις τελευταίες ημέρες. «Έχουν γίνει 600 rapid τεστ και μέχρι τις 16.00 σήμερα το απόγευμα είχαν βρεθεί έξι θετικά δείγματα σε τέσσερις Έλληνες και δύο αλλοδαπούς».

    Σε μίνι lockdown τα Τρίκαλα -Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους
    Επίσης, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνει η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Πλέον, στα Τρίκαλα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ισχύουν από το Σάββατο και για 14 ημέρες μέτρα τύπου Πόρου προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

    Συγκεκριμένα:

    Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
    Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
    Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
    Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
    Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
    Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06:00 έως Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06:00.

    Υπενθυμίζεται ότι στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων επικρατεί ανησυχία μετά από κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trikala Voice, από τα 11 κρούσματα στην περιοχή, τα 8 προέρχονται από τον γάμο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Tn mana σας Τουρκάλας Nτόpαs γεvvnματα.

    2. Βάλτε τις μασκούλες σας τώρα και μόκο.Δε θα αρρωστήσουμε επειδή εσείς κάνετε του κεφαλιού σας και νομίζετε ότι μια μάσκα σας περιορίζει την ελευθερία.Αν είχαμε χούντα,όπως πολλοί εδώ μέσα θέλετε,τι νομίζατε ότι θα κάνατε;Αλλά έτσι είναι οι Έλληνες,ψευτομαγκιές στην κυβέρνηση αλλά μπροστά στα ΜΑΤ ή στους λεφτάδες κάνουν τις κότες.Μάσκες και στον ύπνο να σας βάλουν και λίγο σας είναι.Άξεστα πρωτόζωα.

      1. Η μάσκα η απλή, η λεγόμενη χειρουργική, και πόσο μάλλον οι πάνινες δεν προστατεύουν ουσιωδώς, για αυτό και οι οδηγίες για τους υγειονομικούς που ασχολούνται στα νοσοκομεία είναι ειδικότερες μάσκες και στολή προστασίας. Η χειρουργική μάσκα φοριέται από ιατρούς και νοσηλευτές από χρόνια τώρα για να προστατεύονται κυρίως οι ασθενείς στα χειρουργεία, κλπ, και η προστασία αυτών που την φορά υπολείπεται. Ελευθερία δεν είναι να φορούμε ανεξέλεγκτα και συνεχώς μάσκες, που ελάχιστα προστατεύουν, και σίγουρα είναι ανθυγιεινές προκαλώντας συγκεκριμμένα προβλήματα υγείας, πχ αλλεργίες, εισπνοή τοξικών συστατικών αυτών(γιατί αποσυντίθενται στην συνεχή χρήση), εισπνοή
        των ιδίων ”καυσαερίων” του οργανισμού πχ διοξείδιο του άνθρακος, και σίγουρα όχι ελεύθερη εισπνοή συστατικών του υγιούς αέρα, και κυρίως οξυγόνου!!!!! Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία με τον κορωνοιό να το μελετήσουν καλύτερα, να κάνουν συγκεκριμμένες έρευνες(για τις μάσκες), και να μην αποσιωπούν τα αυτονόητα!!!!!! Τα θετικά τεστ δεν είναι κρούσματα, δείχνουν(άν βέβαια δουλέψουν σωστά) την επαφή με τον ιό και την ανάπτυξη αντισωμάτων που προστατεύουν και φτιάχνουν την φυσυκή ανοσία!!!!!!!!!!!!!

    3. Συνηθως, οι Λαθρομεταναστες ειναι, που σε οποια Χωρα βρισκονται, απαιτουν και επιβαλλουν, την Σαρια! Εκτος απο το Ελλαδισταν, οπου την επιβαλλουν, οι πρωκτοξεχειλωμενοι και κοψωτσουτσουνακηδες, της Κουλοκυβερνησης!

    4. Ρε παιδιά λύστε μου μια απορια. Με τι σκεπτικό βάζει τόσο σκληρά μέτρα πχ στο Ηράκλειο όταν βλέπουμε να έχει 2 κρούσματα επί πολλές μέρες τώρα; η είναι πολλά τα κρούσματα κ τα αποκρύπτουν η δε ξέρουν τι τους γίνεται.

      1. Ναι! Ομως κυκλοφορουν και οι Λαθρομεταναστες, που κουβαλουν την Αρτα και τα Γιαννενα, σε σχεση με τις Μολυσματικες, Μεταδοτικες ασθενειες!

        1. καταστρεφουν φρυνη,, τι κρουσματα??..ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ αυτοι για τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ μας μισουν..νοιαστηκαν για την υγεια σου νομιζεις?ΘΕΛΟΥΝ ΧΡΕΟΚΩΠΕΙΑ ,,ερχεται σε λιγο ..πηγανε στα νησια που δεν εχουν ιατρους?ηρθανε στον ΤΡΙΓΩΝΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ στην βυσσα,,σοφικο,,να δουνε ΟΥΤΕ ΙΑΤΡΟΥΣ εχουν στον εβρο στην βουλγαρια πηγαινει ο κοσμος για περιθαλψη.και ταχαμ τωρα νοιαζονται για τον κοσμο..ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ την τελικη ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συντομα θα ξεσηκωθουν..θελουν να μην μπορεις ουτε να κουνηθεις..

      2. Γιατι τους αποκαλειτε κρουσματα; Ειναι ασθενεις;Εχουν συμπτωματα ; Αυτοι αποκαλουνται κρουσματα σε καθε περοπτωση.Αλλοιως ειναι απλα θετικοι δηλ.φορεις ιου κ αν εχουν ελεγχθει με PCR test τοτε δεν ξερουμε κ ποιου ιου ακριβως ανιχνευτηκε το RNA η DNA κ.λ.π. ο,τι ναναι λεμε…Ετσι πρεπει γινα πετυχουν την πληρρη υποταγη κ κατατρομοκρατηση μεχρι να μας μαρκαρουν με τα”τερατα”των διαφορων γκειτς (με μικρουτσικα γραμματα).

      3. Πως θα μας κρατουν στα καρβουνα μεχρι να βρουν το εμβολιο που θα μας…τακτοποιησει μια κ καλη; Εκει σου λενε,στο φοβο κ στην αμφιβολια ωσπου ως μεγας μα…κας να πεσεις στα πατωματα κ να ζητας το μαρκαρισμα με οποιο τιμημα.Κοιμηθειτε ησυχοι κ εχουμε να ζησουμε μεγαλες στιγμες.Εκτος κ αν ο Μεγαλοδυναμος μας δωσει χαρη στους αχαριστους!

    5. Πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει και να δεί την αλήθεια!!!! Κάθε μέρα ανακοινώνουν περίπου 300 νέα ”κρούσματα”, θεωρώντας οτι τα θετικά τέστ είναι κρούσματα, ενώ η αλήθεια είναι οτι στην ιατρική κρούσμα θεωρείται όταν υπάρχουν κάποια συμπτώματα, τα οποία μπορεί να είναι από ήπια μέχρι σοβαρά που απαιτούν νοσηλεία, όπως συμβαίνει και με τις άλλες ιώσεις και λοιμώξεις, πχ γρίππη!!!!
      Επομένως απλά θετικά τέστ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ!!!!!!!!! Αφήστε που τα τέστ που υπάρχουν δεν είναι ειδικά, βγαίνουν πολλά ψευδώς θετικά, θετικοποιούνται και σε άλλες ιώσεις, πχ γρίππες, κρυολογήματα(κορωνοιοί), εμβολιασμούς, πχ για γρίππη, κλπ!!!!!!Αλλά και έτσι που είναι τα πράγματα, κανονικά, θα έπρεπε να ανακοινώνουν πόσα τέστ έκαναν ημερησίως, το ποσοστό αυτών που είναι θετικά, και το ποσοστό αυτών των θετικών που έχουν κυρίως σοβαρά συμπτώματα(αυτά είναι τα πραγματικά κρούσματα) και χρειάστηκαν νοσηλεία, μέχρι και ΜΕΘ.
      Αλλο σοβαρό θέμα είναι οτι ενώ ο ΠΟΥ έχει ανακοινώσει δια εκπροσώπου του επιστήμονα οτι οι φορείς εξαιρετικά σπάνια μεταδίδουν την νόσο, αυτό αποκρύπτεται και έτσι άνθρωποι με απλά και μόνο θετικά τεστ ταλαιπωρούνται, απομονώνονται, στιγματίζονται, χάνουν το ιατρικό απόρρητο τους αλλά και στην ουσία τα δικαιώματά τους!!!!!! Επομένως στα θετικά τέστ, χωρίς πραγματικά κρούσματα,
      και με τον απρόσωπο, αντιανθρώπινο και αστυνομικό τρόπο που βλέπουν τα πράγματα παίρνουν όλες αυτές τις σοβαρές και επώδυνες αποφάσεις ενάντια στην κοινωνία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    6. Νεοταξιτη σερίφη Χαρδαλια Βύρωνα μένω…. μη σε πετύχω ….

    7. Πήγα να γράψω ένα σχόλιο και το ξέχασα. Αυτό δεν είναι καλή ένδειξη!
      Α μάλιστα το θυμήθηκα:
      «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει·
      Λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι’ η μάνα το ζηλεύει.
      Τα μάτια η πείνα εμαύρισε· στα μάτια η μάνα μνέει·
      Στέκει ο Σουλιώτης ο καλός παράμερα και κλαίει:
      «Έρμο τουφέκι σκοτεινό, τί σ’ έχω γω στο χέρι;
      Οπού συ μούγινες βαρύ κι’ ο Αγαρηνός το ξέρει.»
      Η ερώτηση είναι η εξής:Ποτε θα γίνει η έξοδος του Μεσολογγίου??

      1. Σε ευχαριστώ πολύ! Με έκανες και γέλασα! Μήνες τρομοκρατημένη γιαυτό που έρχεται. Ποιά έξοδος;

    8. Μια μακακία και μισή το μέτρο δήθεν για να μη πωλείται αλκοόλ, Λες και δε μπορει κανείς να το προμηθευτεί τη μέρα και να το αδειάσει στη ψυχοταλαιπωρημένη κοιλοίτσα του τη νύχτα με παρέα σε κάποιο σπίτι. Χειρότερα θα είναι τα αποτελεσματα . Αλλα απο μοσχάρια τι περιμένεις?

    9. ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12 ΒΟΘΡΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ. ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ.

      1. Τι το συγκρίνεις με τη Χούντα; Δεν είχε λαθρομετανάστες τότε, εγκληματικότητα δεν υπήρχε όπως δεν υπήρχε και ανεργία.

        1. Υπήρχαν όμως πείνα στον Ελληνικό λαό και αφθονο βρωμόξυλο, με ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ εξουσίας! Nα τα λέμε και αυτά. Μετανάστες έφευγαν τότε οι Έλληνες… με μισθούς πείνας και σήμερα λύνεις την ανεργία! ΠANEYKOΛA!!!

          1. Μεταναστες 1967-1974 δεν υπηρχαν , μηπως εννοεις παλιοτερα επι Καραμανλη και Παπανδρεου ? 1955-1965 ?

    Comments are closed.