ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ – ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑΒΑΝΙ

    Κοινοποίηση:
    ΚΟΥΛΗΣ

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε αύξηση του κατωτάτου μισθού, ωστόσο η συγκεκριμένη αύξηση είναι μια κοροϊδία, καθώς την ώρα που η ακρίβεια «μαστίζει» η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μοιράσει ψίχουλα.

    Επισήμως τουλάχιστον δεν έχει διαρρεύσει το ποσό στο οποίο τελικά θα διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός, αν και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

    Την Παρασκευή το ΚΕΠΕ παρέδωσε στον υπουργό Εργασίας το πόρισμα του διαλόγου που προηγήθηκε με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

    Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι η εισήγησή του προς το υπουργικό Συμβούλιο θα γίνει μετά τις εορτές του Πάσχα, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και η ισχύς του νέου μισθού θα ξεκινήσει από την 1η Μαΐου.

    Οι ενδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνονται εν μέρει από κυβερνητικές πηγές, είναι η κυβερνητική εισήγηση να κινηθεί μεταξύ 6% και 7%, πέραν του 2% που δόθηκε κατά την 1η.1.2022.

    Στο μεταξύ οι φορείς εργοδοτών και εργαζομένων έχουν θέσεις που απέχουν και μάλιστα σημαντικά μεταξύ τους, αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού.

    Σε αυξήσεις 3% ή 4%, κατ’ ανώτατο όριο, φαίνεται να επιμένουν οι ισχυρές εργοδοτικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, ενώ οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων διατυπώνουν επιφυλάξεις για τις επιπτώσεις του εργατικού κόστους στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

    Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ επιμένει στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ από τα 663 ευρώ -γεγονός που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 13%- δηλαδή η «διαφορά» μεταξύ των δύο πλευρών αγγίζει το 10%.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος διατυπώνει την πλέον συγκρατημένη πρόταση με επιπλέον αυξήσεις από 2,7% έως 3,4%, επικαλούμενη την «αυξημένη αβεβαιότητα λόγω των διεθνών τιμών της ενέργειας, την αύξηση του πληθωρισμού και την πολεμική κρίση στην Ουκρανία».

    Είναι κατανοητό ότι μια αύξηση του κατώτατου μισθού στο 6-7% (στην καλύτερη περίπτωση) είναι… ψίχουλα καθώς την ίδια ώρα οι αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα είναι ραγδαίες.

    Χαρακτηριστικά τα όσα γίνονται στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ο α’ αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Δαμίγος, είχε υποστηρίξει ότι «με τα έως τώρα δεδομένα, οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι τουλάχιστον 165%, ενώ σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, υπερβαίνει το 300%».

    Χαρακτηριστικά είναι και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό τον Μάρτιο του 2022 σύμφωνα με τα οποία οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι αυξημένες κατά 79%, του φυσικού αερίου κατά 68% και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 58,5%.

    Ανατίμηση 19,9% σημειώνεται στα λάδια και 13% στα λαχανικά. Πολύ μεγάλες είναι και οι αυξήσεις που καταγράφονται στον τομέα των μεταφορών. Τα εισιτήρια στα αεροπλάνα παρουσιάζουν αύξηση κατά 26,8% και των πλοίων κατά 16% . Παράλληλα, το κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία και μοτέλ ανέβηκε 18,5%.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Κλασική ψούστικη γκριματσα!!! Βρε παιδι μου, λες και βγήκαν όλοι οι πισώφαρδοι με καρμπόν. Περπατημα, γκριματσα, τουρλωμα, γουρλωμα…

    2. Λαος για τα μπαζα στην κυριολεξια…ψηφιζει τους απατεωνες πενηντα χρονια,τον εξαθλιωσανε,ξεπουλησανε τη χωρα,κανανε τη ζωη του κολαση και αυτος εκει,συνεχιζει να τους ψηφιζει…
      Δε φταινε οι απατεωνες αμα ο λαος ειναι τελειως ηλιθιος…καθειστε κει ηλιθια ζωαδια να τους κοιτατε να σας ρημαζουν τη ζωη…τοσο ηλιθιοι που ειστε εντελως ανικανοι για οτιδηποτε…

    3. Γιατι γελατε…Κυριοι ??? Απο 6 μηνων..ειμαι ετσι….!!!

    4. Κυριάκος για πάντα δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός αν θέλετε τσίπρα και Πολάκη

    5. Όσο και όσοι να σχολιάζουν αυτό το ανώμαλο, πάλι ΝΔ θα βγεί…. Κάτι γίδια σερρεοι τον βγάζουν με 83%….Και τον καραμαλη τον μπούλη παλιά με 97%…Τι ψάχνετε;;;;

    6. ενας τρελος ΔΕΝ υπαρχει για να μας ΣΩΣΕΙ ….
      απο αυτο το ΚΑΘΑΡΜΑΑΑΑΑ …..

    7. Εδώ έλεγε ο παραμυθατζης ότι θα βγάλει μια εφαρμογή για εργαζόμενους για να μην τους κλέβουν τα ένσημα τα νυχτερινά τα επιδόματα να φένονται όλα που ποτέ πόσο εργοζονται και ακόμα την βγάζει…αφού θα γίνει ο Γ παγκόσμιος πόλεμος θα το κάνει στην meta εποχή …..Οι meta εποχές τους μάραναν τους αλήτες τους πράκτορες των Αμερικανών.

    8. ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟ

    9. Γιατι κλαιγεστε τωρα ;
      Εσεις δεν τους ψηφισατε το 19 και μαλιστα με αυτοδυναμια ;
      Εσεις δεν πανηγυριζατε οταν βγηκανε ;
      Τωρα που σας γ η Μαφια,δεν σας αρεσει και κλαιγεστε.
      Καλα να παθετε ρε,τους ηλιθ τους γ.
      Αφου μετα απο 50 χρονια εξακολουθειτε να ψηφιζετε τους μαφιοζους,καλα σας κανουνε και να σας παρουνε και τα σωβρακα.Τους μ τους γ παρτε το χαμπαρι.

    10. πολυ πετυχημενη η φωτογραφια . τα λεει ολα!!!πουλανε τρελλα.τη μια φορα λενε το α το χαφτει ο κοσμος και μετα απο λιγο καιρο τουμπα, λενε αλλα.Σιγουρα μας δουλευουν, εξαρταται ομως απο τον καθενα μας αν τους πιστευει η οχι.Η ουσια ειναι οτι μας εχουν κατσει στο σβερκο ειτε αυτοι ειτε οι συριζαιοι ειτε οι πρασινοφρουροι.Στο τελος θα κανουν συγκυβερνηση αυτοι οι τρεις και θα τρεχουμε παλι.Δυστυχως απο τη μεταπολιτευση- για να μη πω και πιο πισω – εχουν καλλιεργησει το εδαφος με τα δανεικα απο τους γυπες.Τι κερδιζουν αυτοι που μας κυβερνουν? προφανως την καρεκλα και τα φραγκα .ελαχιστοτατοι απο αυτους πεθαναν αφραγκοι.Οι περισσοτεροι εφαγαν τον αγλεορα

    11. το παιδάκι είδε τη φωτογραφία και φοβήθηκε και έφαγε ολο το φαγητό

    12. ΣΤΟΝ…ΤΣΟΥΤΣΟ ΤΟΥ…ΧΕΣΤΗΚΕ…ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΟΣΗ ΩΡΑ ΞΕΨΥΧΑΕΙ…..

    13. Καλημερα Ελλαδα με τη σκατοφατσα ως συνηθως! Κλειστε τον σε κανα ιδρυμα ανιατων αγιες μερες πουρχονται!
      Ενας νεοδημοκρατης.

    14. Ξεφτίλες όλοι και πρώτος ο Μητσοτάκης, με σχέδιο χρόνων εξαθλίωσαν τους Έλληνες και συνεχίζουν, αυξήσεις κοροϊδία που για να ζήσεις αξιοπρεπώς ο κατώτατος πρέπει να πάει τουλάχιστον 900 μεικτά και δεν φτάνουν εκεί που έχουν φτάσει όλα τα αγαθά!
      Μας λένε φταίει ο πόλεμος, οι ίδιοι κάνουν τον πόλεμο, μας λένε φταίει η πανδημία, οι ίδιοι κάνουν την πανδημία…στον αγύριστο όλοι της ΝΤΠ

      1. 900 μικτά και με τις σημερινές τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες; Πάλι δεν ζούμε αξιοπρεπώς. 1000 μικτά και μείωση όλων των τιμών σε όλα τα προϊόντα και σε όλες τις υπηρεσίες κατα 1/3. Επίσης, ακύρωση όλων των μνημονιακών φόρων όπως ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγύης, φόρος μεταβίβασης κτλ…

    15. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ?
      ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΤΕ ΕΤΣΙ?
      ΕΡΧΟΜΑΙ ..
      ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΤΟΡΑ
      ΜΟΝΟ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝ ΡΑΠΤ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ

    16. Οί ανίκανοι κλεπτοκράττες έριξαν τήν χώρα μας στό γκρεμό.Ποιός Ελληνας πολίτης μπορεί νά πληρώσει τέτοιες εξωφρενικές τιμές για ρεύμα καί φυσικό αέριο;Μόνο ή κλίκα ή ληστοσυμμορία τού άθλιου γουρλομάτη.
      Γιάννης Λάκων

    17. θα φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν λεφτά που δεν παίρνουν θα έχουν μεγαλύτερες αποδοχές θα φορολογούνται περισσότερο και θα χάνουν επιδόματα παραδείγματος χάρη α21 παιδιού

    Comments are closed.