ΤΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ! ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ… ΣΚΑΣΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ. Ο ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ…

    Κοινοποίηση:
    navy

    Πολύ σημαντικά μαθήματα παρέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό στους τουρκαλάδες και μάλιστα στο πεδίο της “μάχης”. Και όπως φαίνεται με τις νέες τουρκικές προκλήσεις θα συνεχιστούν τα… ιδιαίτερα μαθήματα καθώς ο Ερντογάν όσο ξευτιλίζονται οι επιτελείς τους, άλλο τόσο τους στέλνει για να εισπράττουν… σφαλιάρες. 

    “Από θηράματα οι γείτονες επιχειρούν να εμφανιστούν ως θηρευτές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μετατρέψουν σε επιτυχίες  τις συνεχείς πανωλεθρίες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.”.

    Έτσι αποτιμά το Πολεμικό Ναυτικό το βίντεο που παρουσίασε η Άγκυρα και δείχνει Τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας δήθεν να εντοπίζουν και να στοχοποιούν Ελληνικά υποβρύχια τα οποία έχουν αναδυθεί στην επιφάνεια.

    Σε πανικό μετά τις πιέσεις των Ελλήνων

    Πέρα όμως από την Τουρκική μονταζιέρα υπάρχει και η αλήθεια η οποία τους τελευταίους μήνες είναι για τους γείτονες ιδιαίτερα σκληρή. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι το περιστατικό που συνέβη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου ανοιχτά του Καφηρέα στην Εύβοια όταν ένα από τα εγκλωβισμένα εκείνες τις ημέρες υποβρύχια του Τουρκικού ναυτικού προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη ενέργεια πανικού έπειτα από την ασφυκτική πίεση Ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων S-70 και AB-212 όπως και φρεγάτας του Στόλου, αναφέρει το newpost.

    Το Τουρκικό υποβρύχιο κλάσης  Preveze “209” T1/1400 επιχείρησε να φτάσει στον δίαυλο του Καφηρέα μεταξύ  Εύβοιας και Άνδρου με αποστολή προφανώς να ελέγξει το θαλάσσιο πέρασμα και τις Μονάδες του Ελληνικού Στόλου  οι οποίες κινούνταν προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Όμως έγινε γρήγορα αντιληπτό από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα τα οποία επιχειρούσαν από φρεγάτες. Εγκλωβίστηκε και παρά την αγωνιώδη προσπάθεια δεν κατάφερε να ξεφύγει αφού τα S-70 αλλά και τα παλιότερα αλλά αξιόπιστα AB-212 δεν το έχασαν ούτε στιγμή από τα sonar τους. Στην περιοχή έσπευσε και φρεγάτα S με αποτέλεσμα το πρέσινγκ στο Τουρκικό υποβρύχιο να γίνει αφόρητο.

    Η κλεψύδρα άδειασε…

    Έχοντας παραμείνει για αρκετά 24ωρα κάτω από την επιφάνεια υπό ασφυκτική πίεση η κλεψύδρα του χρόνου άδειασε. Το  “209”  “έσκασε” και η ανάδυση στην επιφάνεια ήταν μονόδρομος  για τροφοδοτηθεί με οξυγόνο και να φορτίσει τις μπαταρίες του.
    Ο Τούρκος κυβερνήτης μπροστά στην ταπείνωση να αναδυθεί δίπλα στην Ελληνική φρεγάτα και κάτω από τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα επέλεξε την ηρωική έξοδο. Από το submarine signal ejector εκτόξευσε φωτοβολίδα κινδύνου(submarine emergency intedification signal), σκυταλίδιο στην ορολογία του Πολεμικού Ναυτικού.

    Και μάλιστα χρησιμοποίησε το πράσινου χρώματος flare το οποίο σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ σημαίνει προειδοποίηση για εκτόξευση τορπίλης αντί για το κόκκινο που υποδηλώνει απλά κίνδυνο. Φυσικά ο Τούρκος κυβερνήτης δεν εκτόξευσε καμία τορπίλη αλλά επιχείρησε πάνω στον πανικό του να τρομάξει το Ελληνικό πλήρωμα πριν βγει ‘’σκασμένος’’ στην επιφάνεια. Μάταια όμως.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. απο τα πολλα τα γλεντια θα φτασουν στα 3 μιλια και εμεις θα τους καλοσωρισουμε σαν τουριστες..

    2. ηταν εξω απο την ευβοια.., αφου το εντοπισαν…επρεπε να το καταστρεψουν με πυραυλους να παει στον πατο και οχι με ηχο φωτοβολιδες για να το αναγκασουν να αναδυθει…και να μην το ανακοινωναν ποτε..ετσι οι τουρκοι θα ειχαν ενα λιγοτερο υποβρυχια….,, αλλιως μην παινευομαστε γιατι αυτο το υποβρυχιο αυριο μπορει να μας βυθισει πολεμικα πλοια.., τετοιες ευκαιριες δεν χανονται, ειμασταν εν μεσω πολεμικης κρισης, ηρθαν απροσκλητοι…και επρεπε να αντιδρασουμε ..οπως τα ειπα.. τα αλλα ολα ειναι μπαρουφες του αερα και δειχνουν μια φοβικη χωρα…

    3. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΓΛΕΝΤΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΠΙΣΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΤΑ ΤΣΙΚΟ… ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ 10-0 ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ.. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΟΥΜΕ…. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…… ΔΩΣΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ…..

    4. Ναι αλλα ωρες πριν ειχαν να καθαρισουν τοις τουαλετες των λαθρο στη λεσβο και να τους μαγειρεψουν, και το ξεχασαν..
      Παλι θαχουμε προβληματα

    5. Ναι τα γλενταμε μονο καφε δεν ηπιανε στην μυκονο με το γεωτρυπανο που εκοψε δρομο..οσο για το οτι βρηκανε τα αορατα υποβρυχια μας μουγκα απο τα ελλγνικα μεσα…και καλα προπαγαντα,για καντε ενα γκουκλαρισμα στα τουρκικα..

    6. Το πρόβλημα είναι πως ήταν στον Καφηρέα και είναι άγνωστο πόσες μέρες θα αλώνιζε.

    7. Αυτή την ώρα 2 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στο κεντρικό Αιγαίο δίπλα σε τουρκικό ερευνητικό σύμφωνα με ιστοσελίδες!!! Ο κουλης τα έδωσε όλα.

    8. Ειπαμε να ανυψωσουμε το εθνικο φρονημα… αλλα οχι κι ετσι… Σφαλιαρες απανωτες τρωμε απο τους Τουρκους και δεν τολμουμε ουτε καλωδια να κοψουμε… Παντως στις ασκησεις που δειχνει ο δικος μας στρατος παντα νικητες βγαινουμε… Μια απορια: εμεις μονο εχουμε την ικανοτητα να εντοπιζουμε τα υποβρυχια τους;;; Εδω ολοκληρο drone που πεταξε μπογια στο Καστελοριζο και επαιζε και μουσικη δεν πηραμε ειδηση…

    9. Ρε παιδιά,έτσι όπως γράφετε,φαίνεται ότι κατατροπώσαμε τούς Τούρκους.Για λίγη σοβαρότητα.

    10. Και γιατί δεν το βύθισαν οι δικοί μας κομάντος ρε παιδιά δλδ?
      Κι εδώ κλασαμε μεντες και αν έριξε φωτοβολίδες τορπιλης αυτό σημαίνει ότι θα μας έριχνε και άστε τα σάπια ότι έσκασαν.
      Να το περιμένουμε κι αυτό αυτοί είναι αποφασισμένοι εμείς είμαστε αναποφάσιστοι.

      1. Φιλε μου είναι ακριβως όπως τα λεει το αρθρο! Στο λέω γιατι το ξερω απο πηγες πιο εγκυρες δεν γίνεται! Αλλα εγινε εδω και πολυ καιρο όχι προφατα!

    Comments are closed.