ΚΟΖΑΝΗ: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – 45 ΚΑΙ 42 ΕΤΩΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

    Κοινοποίηση:
    εκαβ

    Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου..

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozanimedia.gr, δυο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στον πύργο ψύξεως της μονάδας 5. Στο σημείο σπεύδουν ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας, που ειδοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

    Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμός παραγωγής ενέργειας είναι ο ισχυρότερος στην Ελλάδα και αποτελείται από πέντε μπλοκ με εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ περίπου 300 MW το καθένα, τα οποία τέθηκαν σε λειτουργία τα έτη 1987-1997. Οι άτυχοι εργαζόμενοι δούλευαν σε υπεργολαβική γερμανική τεχνική εταιρεία, στο έργο κατασκευής της μονάδας αποθείωσης του ατμοηλεκτρικού σταθμού, που είχε αναλάβει ελληνική εταιρεία. Ο πύργος ψύξης έχει υψόμετρο 108 μέτρα, απ’ όπου με ειδικά άγκιστρα και άλλους μηχανισμούς κρεμιούνται συρματόσχοινα με καλάθια για να εργαστούν στη συνέχεια τα τεχνικά συνεργεία.

    Από περιοχή της Φλώρινας κατάγεται ο ένας νεκρός εργαζόμενος. Πρόκειται για άντρα περίπου 45 ετών, ενώ πραγματικά σοκαριστικές είναι εικόνες που αντικρίζουν μέχρι και αυτή την ώρα (13:20) οι εργαζόμενοι και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, με τον ένα εργαζόμενο να αιρωρείται νεκρός στα συρματόσχοινα, ενώ τώρα έχει ξεκινήσει η επιχείρησης ανασυρσής του.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος εργαζόμενος είναι 42 ετών, πιθανότατα αλλοδαπός.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Ντροπη στην ΔΕΗ που παιρνει εργολαβους με συνεργεια απο Βουλγαρια και αφηνει ανεργους Ελληνες πολιτες.

      Αυτοι ειμαστε …για καποιον που ειπε οτι ηταν Βουλγαρος και απο Φλωρινα.

      ΤΕΡΜΑ Η ΔΕΗ …..ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    2. ΟΥΤΕ ΜΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ

    3. Πολλα εργατικα ατυχηματα τωρα τελευταια.

    4. Τόσα φράγκα παίρνει η ΔΕΗ από μας, κάνει περικοπές στο προσωπικό και δίνει υπεργολαβίες;
      Ντροπή !!!

    5. «Βερολίνο: το κάθε κατάστημα είναι υποχρεωμένο να ελέγχει αν ένας πελάτης έχει πρόσφατο (πόσων ημερών?) διαγνωστικό τεστ από πιστοποιημένο κέντρο διαγνωστικού ελέγχου. Αν δεν έχει πραγματοποιήσει τεστ, τότε δεν μπαίνει στο κατάστημα».
      Άντε και στα δικά μας και όχι μόνο self test αλλά και εμβόλια και αργότερα και τατουαζ με μικροβελη πατέντας 060606 του Gates.
      Ζήτω η Big Restart.

    6. Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι:
      Την 1η Οκτωβρίου 2020, ολοκληρώθηκε η εξαγορά, από την εξολοκλήρου θυγατρική της Εταιρείας, «ΕΛΠΕ ΑΠΕ», χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων («το Έργο») σε τελικό στάδιο αδειοδότησης, στην περιοχή της Κοζάνης, από τη JUWI, εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής έργων ΑΠΕ διεθνώς με έδρα τη Γερμανία.
      Σημειώνεται ότι το Έργο, συνολικής ισχύος 204 MW, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα και είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη. Οι εργασίες κατασκευής, που θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου, θα διαρκέσουν 16 μήνες, ενώ το Έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Α’ Τρίμηνο του 2022
      ΠΟΛΥ ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ!!!
      Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;;;

    Comments are closed.