ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ: ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΩΠΑ – ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΟΥΚΡΑΝΙΑ

    Οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε 5 μέτωπα στις 4 Ιουνίου 2023… κατά ρωσικών θέσεων με στόχο να ανακαταλάβουν περιοχές… χρησιμοποιώντας την 23η και 31η μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες με πλήθος εφεδρειών αλλά συνάντησαν ένα αδιαπέραστο τείχος άμυνας…
    Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν δραματικές και υποχρεώθηκαν σε άτακτη υποχώρηση…
    Για την ιστορία πρέπει να τονιστεί ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από το 55% με 60% των καλά εκπευδευμένων στρατιωτών της και από τις ειδικές δυνάμεις... ο Ουκρανικός στρατός… πλέον περιλαμβάνει ηλικίες από 16 ετών έως 60 ετών στρατιώτες…

    Τα γεγονότα

    Οι ρώσοι απέκρουσαν επιτυχώς αντεπίθεση των Ουκρανών – Μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα 

    Το πρωί της 4ης Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας σε πέντε τομείς του μετώπου προς την κατεύθυνση Yuzhnodonets.
    «Το πρωί της 4ης Ιουνίου, η Ουκρανία εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, με την συμμετοχή της 23ης και 31ης μηχανοκίνητων ταξιαρχιών από τις στρατηγικές εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με την υποστήριξη άλλων στρατιωτικών μονάδων και υπομονάδων»
    Συνολικά, στην επίθεση συμμετείχαν έξι μηχανοκίνητα και δύο τάγματα αρμάτων μάχης.
    Ο σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν να σπάσουν τη ρωσική άμυνα στον πιο ευάλωτο, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, τομέα του μετώπου.
    Οι Ουκρανοί απέτυχαν…
    Ως αποτέλεσμα των επιδέξιων και ικανών ενεργειών της ομάδας Vostok, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερα από 250 άτομα, 16 άρματα μάχης, 3 οχήματα μάχης πεζικού, 21 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

    Οι ρώσοι χτύπησαν 3 Ουκρανικές Ταξιαρχίες

    Στο τμήμα Nevsky και στην περιοχή του δάσους Serebryansky στην κατεύθυνση Krasnoliman οι ρωσικές δυνάμεις αποκάλυψαν την κίνηση της 63ης και 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της 5ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
    Ως αποτέλεσμα των πυρών πυροβολικού και των αεροπορικών επιδρομών, ο Ουκρανικός στρατός υπέστη σημαντικές απώλειες και διασκορπίστηκε στο δάσος».
    Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία της Ρωσίας κατέστρεψε οχυρά, καθώς και τη συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και δύναμης πυρός των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά σε οκτώ οικισμούς με επιθέσεις πυραύλων και βομβών.
    Η Ρωσία χρησιμοποιεί επιτυχώς… το πιο επιτυχημένο όπλο του πολέμου το περιπλανώμενο πύραυλο – drones… Lancet που για την ιστορία αναφέρεται ότι έχει πλήξει 248 στρατηγικούς στόχους των Ουκρανικώ δυνάμεων…

    Ο Gerasimov βρισκόταν στο μέτωπο

    Ο διοικητής της ενωμένης ομάδας στρατευμάτων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής αντεπίθεσης βρισκόταν στο μέτωπο.

    Απέτυχε και η αντεπίθεση στην Zaporizhia

    Ουκρανικά στρατεύματα και Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να διαπεράσουν την πρώτη γραμμή στην περιοχή Zaporozhye, αλλά απωθήθηκαν, χάνοντας τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες, δήλωσε ο ηγέτης του κινήματος Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία V. Rogov.
    «Το μεσημέρι 4 Ιουνίου 2023, μαχητές του ουκρανικού στρατού πραγματοποίησαν μια διερευνητική επίθεση για να σπάσουν το μέτωπο της Zaporozhye κοντά στην προεξοχή Veremevsky.
    Μαζί με μονάδες τακτικού στρατού, στην επίθεση συμμετείχαν Πολωνοί μισθοφόροι από την τρίτη ομάδα επίθεσης του πολωνικού σώματος.
    Χάρη στην ισχυρή άμυνα του 5ου στρατού της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και τα ακριβή χτυπήματα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, του πυροβολικού και των στοχευμένων όλμων, οι Ουκρανού υπέστησαν απώλειες (τουλάχιστον δέκα τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 50 στρατιώτες) και υποχώρησαν.
    Σύμφωνα με τον Rogov, μάχιμες επιχειρήσεις διεξήχθησαν προς την κατεύθυνση των οικισμών Novodarovka, Rovnopol, νοτιοδυτικά της Vremevka και νότια της Novodarovka.
    Στην επίθεση συμμετείχαν περίπου δύο μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού και περισσότερα από 15 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων τανκς T-72, οχημάτων M113 αμερικανικής κατασκευής, τεθωρακισμένων αυτοκινήτων M1224 MaxxProo και HMMWV M1151A1.

    Κατακόρυφη αύξηση των ρωσικών επιδρομών διαλύουν τα όπλα της Δύσης

    Να σημειωθεί ότι η Ρωσία πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο επιδρομών με στόχο στρατιωτικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και στρατιωτικούς στόχους.
    Η μεγάλη αύξηση των ρωσικών επιδρομών συνδέεται με την παρατηρούμενη προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να αυξήσει το επίπεδο των κλιμακώσεων σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής, συμπεριλαμβανομένων προφανών τρομοκρατικών ενεργειών με στόχο μη στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας.

    Μεγάλης κλίμακας ρωσική αεροπορική επίθεση

    Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μια μεγάλης εμβέλειας αεροπορική επίθεση με όπλα υψηλής ακρίβειας εναντίον των εχθρικών στόχων στα στρατιωτικά αεροδρόμια.
    Ο στόχος της επίθεσης επετεύχθη.
    Οι θέσεις διοίκησης, οι σταθμοί ραντάρ, ο εξοπλισμός της ουκρανικής αεροπορίας, καθώς και οι αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν.

    Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι επιθέσεις, που εξαπέλυσαν η αεροπορία και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Zapad, είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικού του εχθρού κοντά στο Novomlynsk, Sinkovka, Olshana και Timkovka (περιοχή Kharkiv).
    Επιπλέον, οι ενέργειες 4 ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης απετράπησαν κοντά στο Berestovoye (περιοχή Kharkiv), Rozovka, Novosyolovskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk) και Lyman (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).
    Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 70 Ουκρανοί στρατιώτες, 3 μηχανοκίνητα οχήματα, 2 φορτηγά και 1 οβιδοβόλο D-20.

    Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, οι επιθέσεις, που εξαπέλυσαν η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, καθώς και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr, είχαν ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση μονάδων Ουκρανών κοντά στο Yampolovka, Torskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk), Makiivka, Poschanka, Nevskoye και Chervonaya Dibrova (Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk), καθώς και στο δάσος του Serebryansky.
    Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν μέχρι 65 στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, 3 φορτηγά, οβίδες D-20 και D-30, καθώς και 2 αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Gvozdika.

    Μια αποθήκη πυρομαχικών της 63ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών καταστράφηκε κοντά στο Serebryanka (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

    Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ενεργές επιχειρήσεις μάχης συνεχίζονται με τις ειδικές μονάδες Akhmat στην τακτική περιοχή Maryinka και τις μονάδες του 1ου Σώματος Στρατού της Ομάδας Δυνάμεων Yug κοντά στην Avdiivka.

    Οι απώλειες των Ουκρανών ήταν έως και 200 ουκρανοί στρατιώτες, 2 τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα, 2 φορτηγά, 1 Grad MLRS, 2 συστήματα πυροβολικού M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και οβίδες D-20 και D-30.
    Επιπλέον, οι αποθήκες πυρομαχικών της επιχειρησιακής-τακτικής ομάδας Lyman και της 128ης Ορεινής Ταξιαρχίας καταστράφηκαν κοντά στο Slovyansk και το Minkovka (Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Φίλε…. “έχουμε δίκιο”.. συμφωνώ απόλυτα έτσι πρέπει να γίνει…. Αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω ο βελοπουλος έχει επιχειρήσεις στην Γερμανία και είχε πει ότι οι Αλβανοί είναι αδέρφια μας.. από εκεί και έπειτα καμία σωτηρία

    2. Ο/Η Η αντεπίθεση δεν θα ξεκινήσει τώρα αλλά την 4η Ιουλίου λέει:

      ανήμερα της εθνικής εορτής της απελευθέρωσης των ΗΠΑ για να είναι συμβολική και θα ήταν τέλειο για σκοπούς μάρκετινγκ της αντεπίθεσης στον Δυτικό και ειδικά στον Αμερικανικό πληθυσμό για να στηριχθεί φουλ. Οπότε τώρα βλέπουμε απλά μερικές επιχειρήσεις, όλος ο πόλεμος θα κριθεί την 4η Ιουλίου

    3. 15 μήνες τώρα τους διαλύουν και το μόνο που έχει διαλυθεί είναι η τσέπη μας.

    4. Μου αρέσει που ο Χίος κλπ προσπαθουν και αντιδρουν στην εθνομειοδοσια της κυβερνησης Μητσοτακη απέναντι στους Τούρκους και οι νησιώτες μονοκουκι Ν.Δουλα. Αει γαμ….. ρεεεεε

    5. Στα χνάρια του Hitler ο ζελένσκι έως και 16χρονα επιστρατεύει

    6. Η τιμημένη και υπερήφανη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο πάλι θα κυματίζει περήφανη πάνω απο τα ερείπια όπως στις 9 Μάη 1945.

    7. Πρόταση. Τα πατριωτικά κόμματα θα δεχτούν εντός της εβδομάδας μεγαλη επίθεση, ήδη στήνουν σχέδια στην ΝΔ και στην γνωστή πρεσβεία, και προσπάθεια νοθείας στις εκλογές. Κατακερματισμενους θα καταφέρουν να έχουμε απώλειες γιατι ο κόσμος πιστεύει την προπαγάνδα τους. Άρα τι κάνουμε? Στην άκρη οι οποίες διάφορες τουλάχιστο μέχρι τις εκλογές. Ας το πούμε ανακωχή. Το να κλέψουν ποσοστά πχ από την λύση ή την Νίκη ή από το μέτωπο, χάνουμε όλοι. Σωστά? Εάν όμως ο εκλογικός αντιπρόσωπος του ενός κόμματος προσέχει μην γίνει νοθεία και στο άλλο κόμμα του πατριωτικου χώρου? Στην τελική στα @@ μας οι αρχηγοί των κομμάτων, αυτοί έρχονται μένουν φεύγουν άλλοι μπορεί να το κάνουν από αλαζονεία άλλοι για οτιδηποτε. Εμείς θέλουμε αύξηση ποσοστών όλων των κομμάτων. Δηλαδή θα σου είναι ευχάριστο να δεις νοθεία πχ στο μέτωπο εσύ να είσαι στην λύση ή στην ΝΙΚΗ, να μην μιλήσεις και δίπλα τα σιχαμερα ανθελληνικά σκουλήκια ΝΔ σύριζα πασοκ να τρίβουν τα χέρια τους? Οπότε να γίνουν όλοι αντιπρόσωποι σε όλους. Αφήστε λοιπόν τις μ@λακιες, σταματειστε ο ένας του χώρου να την λέει στον άλλον επειδή πιστεύει πως έτσι κερδίζει το μαγαζάκι του και μέχρι τις εκλογές πάμε όλοι μαζί. Για δείτε το.

      1. Η ΝΙΚΗ θα μπει με 5% γιατί την σπρώχνει το σύστημα.

    8. Η Δύση κάνει πόλεμο με πρόθυμους Ουκρανούς και μισθοφόρους, οι αποθήκες με τα ληγμένα άδειασαν, το δε βαθύ κράτος δουλεύει σε τρεις βάρδιες τα εργοστάσια παραγωγής του. Όλα πρίμα, βέβαια, πλην Ουκρανών και Ουκρανίας.

    9. Υπόθεση εργασίας. Ας υποθέσουμε ότι τελικά νάτο και Αμερικανοί χάνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η Τουρκία διατηρεί άριστες σχέσεις με την Ρωσία και θέλει Ελληνικα εδάφη. Η Ελληνικη κυβέρνηση είναι πλήρως προσκολημενη και ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ. Η Τουρκία μας επιτίθεται, υποθετικό σενάριο. Τι γίνεται? Θα μας βοηθήσουν οι Αμερικάνοι που θα προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους ή μήπως η ΕΕ που θα καταρρέει? Όχι φυσικά. Άρα τι χρειαζόμαστε? Μια εναλλακτική. Ποια είναι αυτή η εναλλακτική? Ένας σχηματισμός πολιτικός ο οποίος θα είναι φιλικος με την Ρωσία. Σωστά? Άρα το εθνικό μας συμφέρον είναι να υπάρχουν κόμματα ή σχηματισμοι μέσα στο κοινοβούλιο που θα είναι έτοιμοι να συμπράξουν και να συμμαχησουν με την Ρωσία. Σωστά? Άρα χρειαζόμαστε κόμματα που θα είναι φίλορωσικα. Αυτη είναι υπεύθυνη πολιτική πολυδιάστατη που εξασφαλίζει την ειρήνη την ασφάλεια και τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Comments are closed.