ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ – ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ “ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ” ΤΟ ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ

    Κοινοποίηση:
    charles-de-gaulle-aircraft-carrier-1-696x391

    Το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη – Μακρόν στην Κορσική, έχει οριστεί, για την ερχόμενη Πέμπτη και η αντίστροφη μέτρηση, έχει ξεκινήσει, με τις διεργασίες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας να εντείνονται, για την οριστικοποίηση της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

    Το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πραγματοποιείται σε μία συγκυρία όπου η Ε.Ε και οι ΗΠΑ πιέζουν Αθήνα και Άγκυρα για διάλογο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την επιθετική του ρητορική, εκτοξεύοντας μάλιστα πυρά και κατά Μακρόν.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου στην Κορσική,  στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Νότου με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

    Ερωτηθείς για την ατζέντα των συζητήσεων στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χθες ότι «θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική προκλητικότητα και η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία»

    Παρ ότι μέχρι την τελευταία στιγμή θα γίνονται προσθαφαιρέσεις στη λίστα των εξοπλιστικών με την οποία θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όλες οι πληροφορίες μιλούν περί δύο αξόνων, πάνω στις οποίες θα κινηθεί η αμυντική συμφωνία Αθήνας -Παρισιού :

    Ο πρώτος άξονας

    Συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των mirage 2000 ώστε και τα 44 που διαθέτει η πολεμική αεροπορία να είναι σε πτητική κατάσταση.
    Πιστοποίηση των γαλλικών όπλων που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο δηλαδή τους πυραύλους Scalp και Exocet, την παραλαβή άλλων 6 ελικοπτέρων ΝΗ-90
    Προμήθεια μιας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Rafale

    Ο δεύτερος άξονας

    Άμεση προμήθεια τορπιλών βαρέως τύπου για τα υποβρύχια 214.
    Αναβάθμιση των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ 200
    Εκσυγχρονισμός των ελικοπτέρων Apache του στρατού ξηράς
    Υποστήριξη των εκτοξευτών MLRS αλλά και αγορά φρεγατών.

    Έτοιμο για εμπλοκή το Σαρλ ντε Γκωλ

    Με εντολή να πλήξει κάθε πλοίο και αεροπλάνο που το πλησιάσει έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο.

    Η Γαλλία αποφάσισε όχι μόνο να σταλεί το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου διεξάγει παράνομες έρευνες το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, αλλά να είναι και έτοιμο να καταρρίψει και να βυθίσει ότι το πλησιάσει.

    Το Παρίσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ δεν αναθεωρεί την απόφαση του να στείλει το Σαρλ Ντε Γκωλ στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη δώσει εντολή εφαρμογής Ζώνης Αναγνώρισης Αεροσκαφών (AIR IDENTIFICATION ZONE) 60νμ για εχθρικά αεροσκάφη και 20νμ για εχθρικά πλοία από το γαλλικό αεροπλανοφόρο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    35 Σχόλια

    1. σημερα ο υπουργος εξωτερικων δενδιας ενημρωσε την προεδρο δημοκρατιας τρομαραμα μας η οποια εχει καταργηση την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ απο το προεδρικο μεγαρο,καποιος να με ενημερωση σε ποια χωρα στον ΚΟΣΜΟ απουσιαζει η σημαια απο το προεδρικο μεγαρο της,απ οτι ειδα εχει αντικαταστησει τη σημαια με τα τριγωνα των μασονων,
      ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ,ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ

    2. Δε νομίζω ότι οι τούρκοι είναι τόσο ηλίθιοι να το πλησιάσουν, οι εντολές που έχουν οι γάλλοι είναι ξεκάθαρες. Τα όπλα και τα συστήματα που φέρουν οι γάλλοι μαζί τους οι τουρκοι δεν τα έχουν δει ουτε στον ύπνο τους. Εχουν πει και κάτι αστειότητες ότι μπορούν να το βυθίσουν, αυτό δε γίνεται ούτε για αστείο. Το πρόβλημα είναι ότι οι γάλλοι μετά από μερικές μέρες θα φύγουν μετά τι θα γίνει? Θα τους έχουμε πάλι να αλωνίζουν στα δικά μας νερά?

    3. Όποιος μετά από αυτά, αγοράζει προϊόντα εκτός από Ελληνικά Γαλλικά και Αυστριακα, γ@μιεται πατοκορφα και θα είναι και πολύ μ@λακας. Οι άλλοι δήθεν εταίροι κοιτώντας μόνο τα συμφέροντα τους μας προδωσαν, η παράταση ενός μήνα για απόφαση κυρώσεων στην Τουρκία (που ποτέ τα ευρωπαϊκά μ@υνοπανα δεν πρόκειται να βάλουν), απλά έδωσαν το πράσινο φως στον μογγολο για επίθεση και εισβολή στην Ελλάδα. Δεν έχουμε καμία σχέση με την Ευρώπη πλέον, τίποτα δεν μας ενώνει, το αντίθετο μάλιστα. Δεν θα πεθάνουμε εμείς για να ζήσει η Ευρώπη, ανοίξτε διοδους να φεύγουν οι λαθρομετανάστες ή κάντε τους push back. Τώρα υπάρχει μόνο Ελλάδα και μόνο εθνικό συμφέρον.

      1. Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ,,, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ…

        ΜΟΝΟ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,,,,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ

    4. κατσε να μην κανει καμια μ@λ@κ@α και δεν υπογραψει παλι….

    5. ο τουρκος ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ. ΕΜΕΙΣ με την πολιτικη catenatsio,ΚΑΙ τα μυστικα ΜΑΣ οπλα, του’εστιν ΜΠΛΟΦΑ στην ΜΠΛΟΦΑ ,προκαλουμε τα λυσσασμενα DOMUS, που δειχνουν σημεια σχιζοφρενιας.

    6. Πιο βλακας απ’τον Κουλη δεν υπαρχει.
      Αν υπεγραφε τον Ιουλιο (οπως ειχε συμφωνηθει) για τις belharra, θα ειχαμε αμυντικη συμφωνια με τη Γαλλια σε περιπτωση τουρκικης επιθεσης και φυσικα θα παιρναμε πλοια που θα ελεγχανε απο Α.Μεσσογειο εως Αιγαιο.
      Πηραμε τα rafale…αλλα rafale εχει και το Καταρ …που οτι ωρα θελει παιρνει ο Ερντογαν.
      Η βλακεια σ’ολο της το μεγαλειο!

      1. με τις μαλακιες του φιλου σου του μπαρουφακη και τα νταουλια

        1. Τα φράγκα τα βρήκε έτοιμα ο κουλης.. Τα @@ δε βρήκε ποτέ ούτε θα τα βρει.

    7. Ο Μητσοτάκης παίζει τα ίδια παιγνίδια με τον πατέρα του αποστάτη εφιάλτη πάντα με εντολές ΗΠΑ και Γερμανίας Με χρήματα των Ελλήνων αποφασίζει αυτός και η παρέα του να μην αγορασει η Ελλάδα τις 3 γαλλικές φρεγάτες που θα έλεγχαν όλο το Αιγαίο Δεν θα μείνει για πάντα πρωθυπουργός θα φύγει αλλά τα σοβαρά άλυτα προβλήματα με Τουρκία θα μείνουν με τέτοιες επιλογές όταν ο εχθρός ναυπηγει αεροπλανοφόρο με βοήθεια της Ισπανίας

      1. Τον παππου θες να πεις ,οχι και πατερας του,

        ο πατερας του ειναι ο Χρυσος και μανα του η Μπακογιαννη μην λεμε και οτι θελουμε ,μην εισαι προβατο

    8. Από δω κ πέρα θα πίνω γαλλικό καφέ κ θα τρώω κρουασάν….όχι κρασί δεν αλλάζω ….ελληνικό!όπως πάντα…….

    9. ευτυχως κυβερνα αυτος και οχι τσιπρας
      Ο τσιπρας θα ετρεχε πισω απο το βρακι της φιλοτουρκης μερκελ
      Οι γερμανοι του καναν πολυ πλατες αφοτου φαγανε το σαμαρα

      1. Ενω ο γκουρλοματης δεν τρεχει πισω απο βρακια…
        Ησυχασε μεγαλε…ολα καλα θα πανε…κοιμησου ησυχος.

        1. που σαι εσυ το κομαντο και δεν χρειαζομαστε κανεναν
          ΝΑ ΣΟΥΝ ΚΑΝΑς ΟΥΚΑς ΝΑ ΠΩ ΟΚ
          Αλλα στην καλυτερη σε κοβω ναυτικο αν δεν εισαι γιωτας

    10. Στεφ εσύ που είσαι ειδικός στην ιστορία. Καινούργιες σελίδες γράφονται κάτω από τα μάτια μας . Σε μερικά χρόνια ίσως, θα καταγραφουν από ιστορικούς. Εμείς είχαμε την “Τυχη-Ατυχία” να τα ζήσουμε. Αυτός που θα τα γράψει θα τα δει από το δικό του πρίσμα
      ανάλογα με την κρίση του και ανάλογα σε ποιον ιδεολογικό-πολιτικό χώρο ανήκει γιατί
      έτσι γίνονταν πάντα. Μόνο που τα γεγονότα δεν μπορούν να αλλάξουν.!!!
      Αν ηττηθούν οι Τούρκοι, στην Ελληνική ιστορία αυτό θα χρεωθεί ως ύψιστη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ενώ στην ουσία θα είναι ΓΑΛΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.
      Αυτή είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται νεαρέ
      «Ναυαρχε Κουντουριωτη» η κοινώς
      «Βaby Herman»!!!!

      1. Αφού σώσαμε τον κώλο των Ευρωπέηδων τόσες φορές και τους ξεστραβώσαμε μπας και γίνουν άνθρωποι, ε τότε, ας ρίξουν και αυτοί καμία ντουφεκιά που από σπόντα να μας ωφελεί, δεν χάθηκε και ο κόσμος ΟΥΤΕ η ένδοξη ιστορία των Ελλήνων ΗΡΩΩΝ “βρε αδερφέ”- μην πολυαγχώνεσαι και μην δημιουργείς εντυπώσεις…

    11. λενε ολοι ότι ο Κουλης είναι Μασόνος και ανθρωπος της λέσχης….
      μηπως ο Μακρον δεν είναι? αντε να πλησιασεις το πλοιο που κατεβαζει στην Μεσογειο…. ο στολος σου θα γινει αξιοθεατο στον πατο της θαλασσας! αμφιβαλλει κανεις?

      απλως κανουμε συμμαχιες επειδή δεν εχουμε την ισχυ και την πυγμη να αντιμετωπίσουμε ολους τους κινδυνους μαζεμένους!
      ο φοβος φυλαει τα ερημα… Ετσι Ερντυ????

      1. Γιατί, φανήκαμε μήπως να έχουμε την ισχύ και την πυγμή να αντιμετωπίσουμε κανένα κίνδυνο μόνο του?

      2. Μπορείς να μου εξηγήσεις το γιατί αν κάποιος είναι Μασόνος είναι κακό; με την ιδια λογική το να είναι κάποιος Χ.Ο. είναι εξίσπγ κακό με το να είναι καθολικός ή μουσουλμάνος. Τα λεφτά τους όμως τα θέλετε όταν έρχονται για τουρισμό!

        1. Γιατί ρε ηλίθιε οι μασόνοι σου ελέγχουν τη ζωή και παριστάνουν ότι είναι για τους πολλούς εξυπηρετώντας τους λίγους,δηλαδή τη τοπική ελίτ, που ουσιαστικά είναι οι βαρόνοι της παγκόσμιας ελίτ, που περνάει νομοσχέδια και σου αποβλακώνει το μυαλό για να σε έχει μόνιμα υπάκουο και να σε κάνει ότι θέλει αφού θα έχεις χάσει παντελώς την εθνική σου συνείδηση μετατρέποντας το μυαλό σου σε πουρέ και οδηγώντας σε να κάνεις ανόητα σχόλια όπως το παραπάνω ,κατάλαβες γιατί.

    12. ,Καλα ρε και τα υποβρυχια χωρις πυραυλους ειναι,αορατα κρουαζεροπλοια βυθου ειναι?Ωραια πρωτα τους πηδαει ο μογγολος την υφαλοκριπηδα και μετα περνουν προφυλαξεις..Αυτα τα πουλημενα τομαρια που ανεβαινουν στην εξουσια εναλλαξ αρμοζουν στο 90% που ειναι καθαροαιμοι απογονοι του κεμαλ….

    13. Δουρειος ιππος ο μακρον!!!θελει η ευρωπη-μερκελ,να ελεγχει τις κινησεις των ελληνων απο κοντα,αλλα δεν μπορει η ιδια να κερδισει την εμπιστοσυνη των ελληνων και βαζει τη γαλλια,να συναψει δηθεν φιλια με την ελλαδα μεσω βοηθειας.γνωστο το κολπο!!!!!

      1. Ανώνυμε, από πού ψωνίζεις μυαλό να αγοράσουμε κι εμείς;

      2. Έχουν τορπίλες απλά δεν είναι οι καλύτερες δυνατές που μπορεί να υποστηρίξει. Μην τρελαθούμε τέλείως.

    14. Επιπρόσθετα θα σώσει και την αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα στεναχωρέσει πολύ την Μέρκελ, τον Τραμπ και τον Πούτιν. Με τις υγείες τους.Ο Ερτογάν θα βλέπει τον Μακρόν κάθε βράδυ στο όνειρο του σαν εφιάλτη.

    15. Θα κιοτέψει ο Κούλης. Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η συμφωνία. Θα την τινάξει στον αέρα τη συμφωνία. Μαριονέτα της Μέρκελ είναι ξεκάθαρα. Ούτε μία στο εκατομμύριο.

      1. τιποτα δεν αποκλειεται, αν τον πιεσουν οι αμερικανοι και η μερκελ τον εχω ικανο να κανει παλι πισω, αφου παλι το παρετεινε για μετα την συνοδο εε, δεν βλεπει οτι ο τρελος ειναι ετοιμος να επιτεθει…, θα παρει λεει και εξοπλισμο και απο αλλες χωρες, απο ποιες ρε μκκ αφου καμια αλλη δεν στεκεται διπλα μας σε περιπτωση πολεμου, γιατι να παρεις απο αλλους, η γαλλια δικαιουται να μας πουλησει ολα τα οπλικα συστηματα που χρεριαζομαστε, αφου ειναι η μονη που μας δινει στρατιωτικη συνδρομη, να παρουμε και απο αλλου μονο αν τα αλλα ειναι ασυγκριτως καλυτερα και πιο αξιοπιστα στην μαχη απο τα γαλλικα, για να δουμε τι θα δουμε…

    16. ..δεν ήταν πιόνι της Bilderberg και των Σιωνιστών
      (κατά οικογενειακή παράδοση)
      και οσφυοκάμπτης
      κατά τις ορέξεις των διακορευτών του
      θα κυβερνούσε σήμερα βρε κουτά ?

        1. Ίδιοι είναι. Στην ίδια συνομοταξία. Ονόματα και πρόσωπα αλλάζουν για να πορωνουν, να φανατίζουν, να ξεγελούν τον κόσμο και να περνάνε αυτά που που θέλουν τα αφεντικά τους….

        2. ..κάποιος από όλους αυτούς τους φούστηδες
          τέλος πάντων, που επιλέγονται από τα διεθνή κέντρα εξουσίας και τις μυστικές λέσχες και ‘’πασάρονται’’ στους λαούς, μέσω των κατά τα άλλα Δημοκρατικών εκλογών, με την ευγενική υποστήριξη των ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης.
          Έχεις την εντύπωση
          ότι έχει διαφορά ο Γιωργάκης από τον Κούλη ή τον Alexis ?
          Στις ίδιες μασονικές στοές ‘’χειροτονούνται’’ όλοι τους.

    Comments are closed.