ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ! ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΦΗΡΕΑ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Τουρκικό υποβρύχιο,  Τype-209 εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε από ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα χθες το βράδυ στην περιοχή του ακρωτηρίου Καφηρέας στην Εύβοια, λίγα μίλια από τις ακτές της Αττικής, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του ΠΝ

    Το τουρκικό υποβρύχιο, είχε αρχικά εντοπιστεί από συστήματα ανίχνευσης του ΠΝ στην περιοχή του βόρειου και εν συνεχεία του κεντρικού Αιγαίου με πορεία νοτιοδυτική.

    Κάπου εκεί απωλέσθηκε το ίχνος. Δόθηκε εντολή στην ΔΕΝ (Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού) να ερευνήσουν και να καταδιώξουν το τουρκικό υποβρύχιο το οποίο πλησίαζε τις ακτές της Αττικής.

    Την καταδίωξη ανέλαβαν αρχικά τα S-70B-6 Aegean Hawk. Συνολικά τρία Aegean Hawk χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του τουρκικού υποβρυχίου, αλλά σε πρώτη φάση δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί ο στόχος εντοπισμού του.

    Τότε έλαβε εντολή ένα από τα παλαιά, αλλά εξαιρετικά αξιόπιστα μέχρι σήμερα, ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου ΑΒ-212 ASW (φωτό) της ΔΕΝ να σπεύσει προς εντοπισμό του.

    Περί τις 20.00 το βράδυ, το πλήρωμα του ΑΒ-212, έχοντας ποντίσει το σόναρ του, εντόπισε το τουρκικό υποβρύχιο να κινείται μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου με κατεύθυνση τις ακτές της ανατολικής Αττικής!

    Το ίχνος ήταν εξαιρετικά ασθενές αρχικά, αλλά το ελληνικό ανθυποβρυχιακό ελικόπτερα κατάφερε με την κατάλληλη προσέγγιση να βελτιώσει τις παραμέτρους εντοπισμού του.

    Στην περιοχή έσπευσαν ελληνικά πλοία επιφανείας λαμβάνοντας σε πραγματικό χρόνο τις παραμέτρους βολής ανθυποβρυχιακών όπλων από το ελικόπτερο το οποίο αποχώρησε περί τις 21.00 αφήνοντας την «λεία» του σε αυτούς που σε συνθήκες ένοπλης σύγκρουσης θα βύθιζαν το τουρκικό σκάφος.

    Υπήρξε ενημέρωση σε ανώτατο επίπεδο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίστηκε να μην υπάρξει ένοπλη δράση παρά παρακολούθησή του και ετοιμότητα καταβύθισής του.

    Η κίνηση των Τούρκων να στείλουν υποβρύχιο σχεδόν στις ακτές τις Αττικής τις ώρες της κρίσης με το Oruc Reis, καταδεικνύει ότι είναι διατεθειμένοι «να τραβήξουν μέχρι τα άκρα το σχοινί». Στην εν λόγω περίπτωση, το «σχοινί» θα γινόταν «θηλειά» που θα τους έπνιγε.

    Το AB 212 ASW / EW είναι ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο με πλήρωμα τριμελές: Δύο πιλότους κι έναν χειριστή ραντάρ και όπλων και είναι παντός καιρού.

    Στο  βίντεο μπορείτε να δείτε τη νυχτερινή πτήση ενός Agusta Bell AB-212, με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες που επιχείρησε χθες το βράδυ το ελικόπτερο του ΠΝ:

    πηγή: pronews.gr
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    93 Σχόλια

    1. Θα το μάθουμε στο Πρώτο Θέμα, μετά από 2 μέρες, χαχαχαχαχαχαχαχαχα. Πόσο πια φανερά στην υπηρεσία του Κούλη.

    2. Ένα τραγουδάκι λέει όλοι καλαρουνε μα δεν βγάζουν ψάρια καλαρει ο Ζέπος και βγάζει Καλαμαριά υποβρύχια δεν ξέρω τι ρε πατριώτες ψαράδες απλώστε κανένα δίχτυ στο Αιγαίο κυκλοφορίας σιδερένιες φαλαινες

    3. 45% παρακαλω για να γουσταρω .ετσι φιλελεδικα

    4. ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ??? ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥ 2015!!!! ΞΕΦΤΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!

      1. Μάθε να διαβάσεις σου λέει ότι είναι παρόμοιο ΟΧΙ το ίδιο αυτό.

      2. διαβαζε πρωτα και μετα γραφε , βλαμμενη

        ”Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τη νυχτερινή πτήση ενός Agusta Bell AB-212, με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες που επιχείρησε χθες το βράδυ το ελικόπτερο του ΠΝ”

    5. Επειδή δεν έχουμε εμπλακεί σε πόλεμο, πρώτα ειδοποιείς για “ανάδυση” , αν δεν γίνει “προειδοποιείς” με “μικρής ισχύος” και στο τέλος, αν πάρεις την “άδεια” βέβαια, του ρίχνεις … ότι έχεις !

    6. ΚΑΙ Ο Μ@ΝΙΚΑΚΑΣ ΚΟΥΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΟΥΧ ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ……. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΑΣ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΦΤΕΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΟΛΟΙ……..

      1. Δεν κατάλαβες : Οι Γερμανοί έκαναν παράπονα στους Γάλλους γιατί έστειλαν στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα. Γερμανία στηρίζει ΑΝΟΙΚΤΑ πλέον Τουρκία.

    7. Χιο , για την ανθελληνικη σταση του Πουτιν θα κανεις σχολιο ή γαργαρα ? να δουμε , θα το περασετε το σχολιο….

    8. αν δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών
      αυτή τη στιγμή τα τουρκικά F16 θα πετούσαν πάνω από την Θεσσαλονίκη

    9. Ο Κουλης ειχε συμβουλο εξ απορρητων τον καταδικασμενο παιδοφιλο βουλευτη Κερκυρας Γεωργιαδη…….περιμενετε απο αυτον τον ανθρωπο να εχει τα balls να αντιδρασει ?

    10. ….ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ….ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΟΜΠΑ Κ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ….ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ….ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ,ΕΛΕΙΝΑ ,ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ Μ@@ΚΕΣ ΕΙΝΑΙ….ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ… ΦΙΑΧΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΝΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ….

    11. Βγήκαν οι ΔΥ και οι 55αρηδες συνταξιουχοι να κάνουν εξωτερική πολιτική. Ρε μέχρι το ΣΤΕ είσαστε για τα αναδρομικά σας που είναι 2 φρεγάτες Belharra. Γίδια.

    12. Δεν τολμούν να απελάσουν επενδυτή, παρ’ όλο το χάλι που υπάρχει σε όλη την χώρα, και θέλουμε να χτυπήσουν και υποβρύχιο. Αλήθεια για αυτό που είπε το μόγγολο περί σκληρής απάντησης που μας έδωσε ξέρει κανείς τίποτα;

    13. δεν υπαρχει το διεθνες δικαιο της θαλασσας να εφρμοστει .
      τα υπολοιπα κρατη της Ε.Ε κανουν τη παπια

    14. ΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΕΔΩ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ΕΝΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ.

    15. Πολύ μ@λ@κ@ς ο μέσος ελληνόφωνος παγνωστης που βρίζει και κρίνει τους πάντες και τα πάντα.

      1. τα δικα σας πεισματα πουστρακια νουδουλες να στηριζεται το προδοταριο εχει συνεπεια στην καταστροφη της χωρας μας και την μειωμενη εθνικη κυριαρχια…οπου σας βρισκουμε θα σας σακατευουμε στα σουτια και εσας και τα προδοταρια χωρις γραβατα….

      2. Μπές λίγο να δείς που έχει πάει το μεμετικό σκαρί είναι δίπλα από Ρόδο και κοντεύει να πιάσει Κρήτη. Τι Νεοδημοκράτης και τι Συριζαίος μου λες ?? Αυτό είναι το πρόβλημα ??

      3. Νεομ@λακας από πείσμα είσαι…Σα δε ντρέπεσαι βολεμένε δημοσιε υπαλληλε.

    16. Ρε παιδιά εκεί στο μακελειό, ρε Στέφανε… Αλλάξτε λίγο τη στρατηγική σας… Θα περίμενα από εσάς να κάνετε άρθρα τα δικά μας κατορθώματα… Βρείτε ιστορίες που ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν ξεφτιλίσει τους μογγολους… Το ΠΝ τους έχει για πλάκα… Εντάξει, ξέρουν και τα κάνουν οι Τούρκοι… Ανεβάστε όμως ένα άρθρο την ημέρα μια πραγματική ιστορία από τις “ορκες” του Αιγαίου… Από τα σκυλιά τα δικά μας… Έτσι θα ανεβάσετε και το φρόνημα τους και θα ρίξετε των Τούρκων που σας παρακολουθούν τακτικά και το ξέρετε… Μην κάνετε όπως το σκαι και οι άλλοι νταβατζήδες… Περιμένω να ανεβάζετε μια ιστορία τη μέρα με συμβάντα που ξεφτίλισαν το τουρκικό ΠΝ… Βρείτε αυτόπτες μάρτυρες… Υπαξ, ναύαρχος, ουκαδες και φτιάξτε ένα τέτοιο στορυ κάθε μέρα… Όχι να μας λέτε τι θα έκαναν και πως το έκαναν τα μεμετια…

      1. συμφωνω, και δεν θα ειναι οπως των τουρκων φεικ νιους και βρωμικη προπαγανδα, αλλα πραγματικα και αληθινα γεγονοτα, Στεφανε αν και δεν πληρωνεσαι απο τοσυστημα, καντο για την μαμα πατριδα

    17. Η αμυνα και η δπλωματια της χωρας δεν χτιζεται απο θερμοκέφαλους υπερ πατριωτες ανοητοι . Το « βυθίστε το » ειναι μια κουβεντα . Και τα δικα μας υποβρυχια αλωνιζουν και κανενας μαλιστα δεν μπορει να τα εντοπισει . Ο εντοπισμος του και μονο ειναι νικη της ελλαδος . Πολυ πιθανον και τα δικα μας υποβρυχια να εχουν περασει για ταξιδακι κατά περιοδους ακομη και απο την κωνσταντινουπολη .Συρααξη θα υπαρξει και πρεπει να υπαρξει μόνο αν κανουν αποβατικη αποπειρα σε νησί ή πάνε να περασουν τον εβρο. Πολεμος επειδη κανουν βολτες στο αιγαιο που συνηθως περνανε απο τα διεθνη υδατα δεν προβλεπεται . Ακομη και το οrcus rei απο τα διεθνη υδατα περναει , γιατι δεν υπαρχουν ελληνικα υδατα ,αλλά διεθνη ύδατα . Ελληνικη ειναι μονο η υφαλοκρηπιδα που ειναι στο βυθό . Οταν δεν πειραζουν το βυθο σου με γεοτρυπανα δεν υπαρχει λογος να αναψεις εσυ την σπιθα .

      1. Πάλι καλά που το ξέρετε αλλά αφήνετε τους
        μαλάκες να γράφουν για να γίνετε ντόρος!!

      2. Ποια διεθνή ύδατα ρε μεγάλε στο στενό του Καφιρεα εντοπίστηκε ανάμεσα Ευβοιας και Αττικής και δεν μιλάμε για αβλαβή διέλευση πλοίου με κατεβασμένη σημαία αλλά για υποβρύχιο!!!!!!

      3. το οruc reis ισχυρίζεται ότι κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ άρα παράνομο. Η επιχειρησιακή δράση των τουρκικών πολεμικών πλοίων δίπλα στο οruc reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ: παράνομη. Η διέλευση σε βύθιση του τουρκικού υποβρυχίου λίγα μίλια από τις ακτές της Ελλάδας χωρίς ενημέρωση: παράνομη. Μάθε και μετά γράφε

        1. Δεν ειπα οτι αυτα που κανουν ειναι νομιμα φιλε .Οι προβληματάρες που εχουμε με τους τουρκους ειναι γνωστες εδω και χρονια .Το θεμα ειναι τι σχεδιασμός υπαρχει και πως τα αντιμετωπιζεις .Ειναι σκάκι κανονικο . Αν ξερεις να παιζεις κερδιζεις ,αλλοιώς χάνεις . Τα βαζεις ολα κατω και συνυπολογιζεις τις πιθανες ενεργειες σου και τις επιπτωσεις . Οι τουρκοι σαφώς και κ@ωλοτρίβονται ,ειναι προφανές και καποια στιγμη θα γινει το «ατύχημα » που μπορει να ειναι και προβοκάτσια .Αλλά σου ειπα ,χρειαζεται ψυχραιμια και συντονισμος . Οι προγονοι μας το 1821 πριν κανουν την επανασταση πρετοιμαστηκαν ομαδικα ,συντονισμενα και μεθοδικα . Αν ο καθενας θερμοαιμος παρει ενα τουφεκι και αρχιζει να βαραει ,αυτο δεν ειναι συντονισμος .

          1. Προς επίρρωσιν αυτών που γραφεις φίλε και με τα οποία συμφωνώ απολύτως, τα πλοία που έχουν οι Τούρκοι ως προστασία του Οruc reis δεν είναι τα πλέον αξιόμαχα του τουρκικού ΠΝ σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους. Ένα ακόμη στοιχείο που συντείνει στο ότι επιδιώκουν συνειδητά να προκληθεί ατύχημα με υπόλογισμένες απώλειες γι αυτούς.

          2. ‘κανουν βολτες στο αιγαιο’, ‘δεν πειραζουν το βυθο σου με γεοτρυπανα ‘, ‘ δεν υπαρχουν ελληνικα υδατα ,αλλά διεθνη ύδατα’ είναι μερικές από τις ανοησίες που έγραψες. Επιπλέον τα στενα του Καφηρέα είναι ελληνικά χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Οπότε αυτό έπρεπε να βυθιστεί με τη μία και ασ τους να το ψάχνουν. Κιχ δε θα έβγαζαν σε βεβαιώνω. Αυτό δεν ήταν ‘πρόκληση’, ήταν αποβατική άσκηση και θα έμενε μυστική η βύθισή του

            1. Αυτά που γραφεις στην πρωτη πρόοταση δεν ισχύουν φίλε μου. Προσπαθεί να σου δωσει να καταλάβεις ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το Αιγαιο δεν είναι ελληνική λίμνη. Θα γίνει όμως με επέκταση των ν.μ. στα 12. Συνεπώς σε διεθνή ύδατα κινούνται τα τουρκικά ελευθερα, όπως και τα ελληνικά σε θάλασσες κάτω από την Ατταλεια. Τα διεθνή είναι ό,τι είναι περαν των 6 ν.μ. Τώρα σε ό,τι αφορα τα Στενά του Καφηρεα είναι στενό διεθνούς νασυιπλοιας (transit passage) οπότε επιτρεπεται η εν καταδυσει πλεύση του υποβρυχίου (γιατι στα στενα διεθνους ναυσιπλοιας στοχος είναι η γρηγορη διελευση που για ένα υποβρυχιο αυτό δεν επιτυγχανεται με ανάυση). Eξυπακούεται ότι πρέπει το καταδυόμενο υποβρυχιο να μην κινειται εχθρικά ή να μένει στασιμο στα στενά ή να αποκρυπτει το σίιγμα του,όπως φαίνεται ότι έγινε στη συγκεκριμενη περίπτωση Αυτά στα λεω για να έχεις στο μυαλό σου ότι είναι εύκολο να αποκαλεις προδότη τους πολιτικούς και στρατιωτικούς όταν δεις τουρκική φρεγατα στα 6,5 ν.μ. από το Σουνιο , αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τα πραγματα έτσι. Φιλικά

      4. Θα σου εξηγησω κατι αγαπητε νδκρατη. Οταν ποντιζει καλωδια και ηχοβολει τον βυθο σου ειναι ΥΛΙΚΗ επενεργεια με τη νομικη εννοια του ορου. Καταλαβες? Δεν βλεπουν ολοι τον καιριδη! Εκτος κι αν συμφωνεις οτι ειμαστε παιδια των οθωμανων..

        1. Κανείς φίλε μου δεν λεει ότι είμαστε παιδιά των Οθωμανών. Όλοι Έλληνες είμαστε και πλην του Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ δεν περισσεύει κανείς.Παραβίαση της υφαλοκρηπίδας έχουμε όταν υπάρξει επαφή με τον βυθό. Φυσική επαφή. Με καλώδια σεισμολογικών ερευνών ή τρυπάνι εξόρυξης. Κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, στο συγκεκριμένο περιστατικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν μόνο καλώδια ηχοβολισμού (sonar), η χρήση των οποίων είναι απολύτως νόμιμη. Εάν δεν ήταν, π.χ. τα μεγάλα, σύγχρονα αλιευτικά (μηχανότρατες), τα οποία χρησιμοποιούν κατά κόρον sonar, δεν θα μπορούσαν να αλιεύουν σε διεθνή ύδατα. Κάτι που συμβαίνει καθημερινά, σε δεκάδες σημεία του πλανήτη, από δεκάδες χιλιάδες σκάφη. Εάν εσύ γνωρίζεις με ασφαλεια ότι η πόντιση αφορά καλώδια σεισμολογικών ερευνών, ναι έχουμε παραβίαση. Από την άλλη έχουμε πολιτικό πλοίο.Δεν δικαιολογείται η βύθισή του, ακόμη και για την παραβίαση αυτή. Τα πράγματα είναι περίπλοκα και δεν γίνονται απλούστερα αν παριστάνουμε τους Καραϊσκακηδες του πλκτρολογίου. Δεν το λέω για σενα φίλε μου. Για όλους μας το λεω.Ακόμη και για μένα. Φιλικά.

        2. Ρε αφήστε τα αυτά και δείτε το ζαβο που θα βγει να μας χώσει πάλι μεσα.Πως θα θελα να του ποντισει ο Ερντι τα καλώδια
          στον κωλο να κάνει εκεί έρευνες!
          Τον Στεφ πήγε να καθαρίσει για ψύλλου
          “ΠΗΔΗΜΑ” και τον πήρε ο πονος να σώσει
          εμάς το «αντιχριστο τερας» παραμονή της
          ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ.
          ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.
          ΕΡΝΤΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ.
          Υ.Γ.Μωρα συμφωνώ μαζί σας.Κρεμασμα ανάποδα στην πλατεία Συντάγματος.

    18. Κύριοι η κυβέρνησή μας δεν είναι ηλίθιοι…πουλημένοι..ξεφτιλισμένοι…προδότες…κλπ
      Απλά περίμεναν να μπει το υποβρύχιο στο συντριβάνι της ομόνοιας οπότε μετά θα ήταν πανεύκολο να το εντοπίσουν…
      Ασε που αν στο πλήρωμα δεν φόραγαν μάσκα,τότε θα είχαμε και έσοδα από τα πρόστιμα..

    19. Τι περιμένουν για να δράσουν στρατιωτικά; να φτάσουν οι Τούρκοι μέχρι την Αθήνα. Ε φτάσανε. Αλλά ξέχασα πρέπει πρώτα να πάρουμε τηλέφωνο τη Μερκελ, τον Μακρόν τον κάθε π…τη για το τι θα κάνουμε στη χώρα μας.

    20. Ανοητοι Ελληνες ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ τους ιδιους προδοτες για μια συνταξη πενιχρη και σας κοβουν και το ρευμα και σας κλεβουν στην εφορια και θα φορατε μασκες ολο το 24ωρο

    21. Δυστυχως η χωρα ειναι στον αυτοματο..ετσι δεν λεγαν και καποιοι καποτε?θα ειναι σα να εχετε κυβερνηση αλλα δεν θα εχετε…δυστυχως..ας ελπισουμε οτι θα εχουμε ως εθνος για αλλη μια φορα θεϊκη προστασια και οτι συντομα θα αποδοθει η δικαιοσυνη..αλλα και αυτο απο παλια δεν το ξεραμε?υπομονη..μπαινουμε στην τελικη ευθεια…

    22. Βυθίστε το, αφού ήρθε κοντά, και αφήστε τους να το ψάχνουν. Ας εξηγήσει ο Μογγόλος πως το έχασε.

    23. ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
      ΠΡΟΔΟΤΕΣ
      ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΡΕ
      ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΝΑΜΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ
      ΤΕΛΟΣ

    24. Eαν ειναι αληθεια αυτο μας ρεζιλεψε η κυβερνηση Τετοια βλεπει ο Ερντογαν και μας εχει παρει στην πλακα Μας ξεφτιλησαν οι κυβερνησεις με την ανικανοτητα τους

    25. Κουλη παραιτησου Τώρα . Κότα λυρατη μας ξεφτυλισες. Πότε ρε θα πάρεις απόφαση να εμπλακη η στρατιωτική ηγεσία? Όταν θα μπουν στον Πειραιά? Καριόλη ε καριολη

    26. Κυκλοφορει ενα πολυ ωραιο αρθρο του πρωην α. γεεθα Χριστοδούλου που κανει αναφορα για τα λεγομενα του εκλιποντος Κ.Μητσοτακη σχετικα με παραχωρησεις που πρεπει να κανουμε στους τουρκους.
      Αν το βρει το “μακελειο” καλο θα ηταν να το αναδημοσιευσει.
      Εχει ενδιαφερον.

      1. Δεν ξέρω αν μιλάει για τα ίδια, αλλά η συνέντευξή του στον παπαχελά ήταν μνημείο κακοήθειας και προδοτικού λόγου…

      2. 40 χρόνια σιωπής. Τα 35 ως πασόκος.Τα 5 ως Συριζαίος.Τώρα λαλεί.

    27. και γιατι δεν το βυθισαν χωρις να το ανακοινωσουν, αλλα το ανακοινωσαν χωρις να το βυθισουν, ???

    28. Απορώ γιατί δεν το βύθισαν.. Και άσε τα μεμέτια να το ψάχνουν..

    29. κλασομπανερερες, προδοτες και χεστηδες ολοι, επρεπε να το διαλυσουν κα να το στειλουν στα αζητητα, χωρις να μαθει κανεις τι εγινε, διπλα στην τουρκια φοβομαστε να βαρεσουμε, φοβομαστε και εξω απο την αττικη ??, επρεπε οι στρατιωτικοι να δρασουν μονοι τους, ο μητσος φοβαται μην χασει την καρεκλα

    30. Μαζευτείτε, ρε ΒΛΑΚΕΣ, που περνιέστε πιό έξυπνοι από τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων …
      Βγαίνει ο καθένας και λέει την π@παριά του, χωρίς να γνωρίζει τις σκοπιμότητες κάτω από τις οποίες γίνεται ό,τι γίνεται ή γνωστοποιείται ή αποσιωπάται ό,τι γίνεται …
      Θυμάται κανείς σας, ρε, ότι την 15.8.1940, ιταλικό υποβρύχιο βύθισε το αντιτορπιλικό μας ΄Ελλη, στο λιμάνι της Τήνου ; Κανείς δεν βγήκε τότε (από την Ελληνική ηγεσία –πολιτική, στρατιωτική) να γνωστοποιήσει την ταυτότητα του υποβρυχίου … κι όμως την γνώριζαν, αλλά την απέκρυψαν … Η (εσκεμμένη) αυτή απόκρυψη δεν εμπόδισε ούτε τον Ι. Μεταξά να βροντοφωνάξει το ανεπανάληπτο “ΟΧΙ” στον Γκράτσι, ούτε εμπόδισε τις Στρατιωτικές μας Δυνάμεις να γράψουν το ΄Ενδοξο ΄Επος του ΄40 και να ρεζιλέψουν τον αλαζόνα Μουσολίνι, που ήταν σίγουρος ότι το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, οι ιταλοί θα έπιναν τον καφέ τους στην Ακρόπολη …
      Βγάλτε, λοιπόν, τον σκασμό και σταματήστε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να καταφέρεστε εναντίον των Ε.Δ. μας, παίζοντας, βλακωδώς, το παιχνιδάκι του εχθρού …
      Κάτι περισσότερο ξέρουν οι ειδικοί από τους άσχετους ξερόλες …

      1. απο την πολλη αναλυση σου το μονο που βγαινει ειναι οτι ειναι η 2η φορα που τρεχουμε στην μερκελ να μας σωσει, αν δεν εχουμε τα καρυδια, καλυτερα να μην λεμε μεγαλα λογια , επι Ι. Μεταξα το εθνος ηταν μια ψυχη , πατριδα – ιστορια- -θρησκεια- οικογενεια, τωρα τι υπαρχει, απατριδες και βολεψακηδες πολιτικοι, τα υπολοιπα τα εχουν εξαλειψει και απο τα σχολεια και απο την κοινωνία, οι τουρκοι εχουν 500 καναλια προπαγανδας, εμεις ουτε ενα, βγηκε ο μητσο στο γιαλι και εδειξε τον πανικο του, αυτα ολα οι τουρκοι τα αξιολογουν αρνητικα σε βαρος μας, το 1923 κατα την υπογραφη των συνθηκων, ο ελληνικος στρατος ηταν διαλυμενος και οι τουρκοι ειχαν το πανω χερι, αλλα ο Βενιζελος επεισε τις μεγαλες δυναμεις οτι είχε ετοιμους 25.000 ανδρες να εισβαλουν στην τουρκια και μπορεσε και πηρε σαν συνορο τον εβρο ποταμό, αλλιως θα μας ειχαν παει στον στρυμονα

    31. Δεν φταίει ο Μητσοτάκης Αλλά μόνο ο λαός φταίει που κάθεται και ψηφίζει τόσα χρόνια τους ίδιους και τους ίδιους και τα παιδιά των ίδιων αν βάλει κάποιος άλλος Έλληνας υποψηφιότητα ο λαός δεν πρόκειται να ψηφίσει γιατί πολύ απλά ο λαός θα ψηφίσει σύμφωνα μετο ατομικό του συμφέρον και μην ξεχνάμε Οι πολιτικές θέσεις είναι πιασμένες από κούνια για Αυτό τα λέει όλα κανένας από αυτούς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί την πατρίδα Γιατί αν είχαν τα κότσια θα χαμε ήδη βουλιάξει όλα τα πλοία κι αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός δεν πρόκειται να Μουκούνα για κανένας το χέρι Γιατί η Ελλάδα είναι χρέος μας να την προστατέψουμε

    32. καποιοι δεν εχουν καταλαβει οτι οι τουρκοι ψαχνονται για επεισοδιο , με την ελλαδα να κανει την αρχη γι αυτο και γυρω απο το oruc reis τα περισοτερα πλοια τουσ ειναι παλια [ αναλωσιμα ] Μετα θα ξεκινισουν επιθεση σε καποια νησια με την δικαιολογια οτι εμεισ χτυπησαμε πρωτοι

    33. Εσχατη προδοσια λεγεται αυτο… Που ειναι το Συνταγμα? Ο στρατιωτικος ορκος? Δεν ειμαι στρατοκαβλος, ουτε και πολεμολαγνος. Δε θα πω τι θα γινοταν αν καναμε εμεις το ιδιο… Θα πω οτι απαιτω να λειτουργουν οι νομοι και οι κανονες.Πληρωνουμε καυυσιμα για αναχαιτισεις και βολτες των πλοιων μας και ολα αυτα ασκοπα. Και δεν ειναι διπλωματια αυτο, προδοσια ειναι.

      1. Στηβ, μετά τη λέξη ”φασισμός” ΄και ” χούντα” που έγινε καραμέλα που την πιπιλάνε οι αριστεροί και τη χρησιμοποιουν σε καθε περίσταση, κάποιοι άλλοι κάνουν το ίδιο και μεγαλύτερο λάθος με τη λέξη ”προδοσία΄’.

        1. Όταν φτάνει εχθρικό πολεμικό υποβρύχιο στην πρωτεύουσα σου και δεν το βυθίζεις, τότε τι είναι; Μην τρελαθούμε εντελώς. Ζυγίζω πολύ τα λόγια μου πριν πω κάτι. Οι πολιτικοί μας έχουν διαπράξει προδοσίες σε πολλά επίπεδα. Εν προκειμένω ήτανε. Καραμέλα έγιναν και τα σχόλια.. μου φαίνεται.

          1. Συνεπώς με τη δική σου λογική ο Μεταξάς που γνωριζε ότι ήταν ιταλικό υποβρύχιο που βύθισε το ΕΛΛΗ και καθυστερησε 2 μήνες να κηρυξει τον πόλεμο εναντίον των Ιταλών, κανοντας το μόνο όταν οι Ιταλοί του επέδωσαν τελεσίγραφο, μάλλον δεν ήταν πατριώτης..

            1. Είχε την τεχνολογία ο μεταξάς το 1940 να εντοπιστεί και να αναγνωρίσει εχθρικό υποβρύχιο; Μη γράφεις μόνο και μόνο για να γράφεις. Αν μπορούσε ο μεταξάς θα το βύθιζε αμέσως. Εδώ το βρήκαμε, το αναγνωρίσαμε και απλά το συνοδέψαμε. Μετά το φασίστας, χουντικός, προδότης..μάλλον έρχεται το βλάκας.

            2. Αναφέρομαι στον Σταύρο κ στην απάντηση που έδωσε παρακάτω.το να παριστάνεις τον χαζό θέλει κ μια εξυπνάδα.το να είσαι χαζός δεν θέλει τίποτα.αν εσύ κατάλαβες ότι εγώ μίλησα για εντοπισμό κ καταδίωξη του ιταλικού υποβρυχίου στις 15 Αυγούστου 1940 τι να πω..

    34. Ευκαιρία για βουλιαγμα και μετα ας πρόσεχαν οι τουρκοι που στουκαρουν τα υποβρύχια τους μέσα στα ελληνικά σύνορα.

    35. Μάλλον ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, επειδή μέχρι τουλάχιστον αύριο παίζουν επί χάρτου παιχνιδάκια, μην κακοχαρακτηριστούν από τα άλλα παιδάκια και τη μαρκέσσα Σαντ… ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΝΑΙ Ή ΌΧΙ;;;

      1. Θα ξαναβγουν….στα 4 είναι όλοι και λένε ευχαριστώ για Εβρο και κορονοιο…

      2. Έλεος, μην τα λες αυτά γιατί σκορπίζεις εγκεφαλικά στην Κουμουνδούρου

    36. Εγω πιστευω οτι εχουν κανει χοντρο επεισοδιο αμα λεει ο ερντογαν οτι απαντησαμε αυτη δεν απαντανε χλιαρα.. Aυτη για να κατσουν στο τραπεζι τωρα θα βαλουν και αλλα θεματα απο θρακη,αποστρατικοποιηση νησιων θα τα παιξουν ολα για ολα θα μοιρασουμε δικαιοσυνη λενε σκυλιασανε!.

    37. Ρε για τον που@@ο λεμεεεεε !!!!! Α ρε ελλαδαρα ……όλοι στην κοσμαρα τους . Γεια σου ΑΓΕΘΑ φλωρε με τα στρατα σου. Έχετε χάσει τη μπάλα, σας κάνουν πλάκα και σας δουλεύουν τα μεμετια. Σε λίγο θα σας στείλουν κομμάντος στο Πεντάγωνο και εσείς θα κάνετε συμβούλια και συσκέψεις. Ρε πάρτε μπροστά και σοβαρευτείτε επιτέλους. Γελάει όλος ο πλανήτης μαζί μας με τις μαλακίες των πολιτικαντηδων που κάθεστε και τους χτυπάτε προσοχες.Τι όρκο δώσατε άραγε στην πατρίδα ??????

    38. Ραφήνα ,Πειραιά να έρθουνε ,
      γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Κούλης δεν θα τους βουλιάξει.
      Παίζουν εκ του ασφαλούς μιάς και ο αντίπαλος είναι κλασομπανιέρα ανεπανάληπτη

      1. “”Παίζουν εκ του ασφαλούς μιάς και ο αντίπαλος είναι κλασομπανιέρα ανεπανάληπτη”” παιζουν εκ του ασφαλους, διοτι εχουν φτιαξει τις προυποθεσεις για να παιζουν εκ του ασφαλους. δεν ειναι ελληνες του και 20′ και της απατεωνιας(βλεπε Ματι, Ευβοια, Μαντρα, Νοβαρτις και παρα πολλα αλλα). ο αντιπαλος κλασομπανιερα ανεπαναληπτη η οχι παιζει τους φωτοδοτες της υφηλιου μονοτερμα εδω και χρονια. και τωρα που αποφασισε να παρει αυτα που του ανηκουν διοτι του εχουν δωθει εδω και χρονια μαλλον, οι φωτοδοτες το παιζουν νομοταγεις στους νομους του διεθνους δικαιου και θαλασσης. ποιο μοριοχτυπητες πτεροδαχτυλοι παλαμης της χιλιετιας. Και στο τελος η ανεπαναληπτη κλασομπανιερα περνει οτι θελει γιατι το θελει ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ με τα κλωτσοσκουφια που εχει μπλεξει…….. αντε τωρα να κλαυτειτε στους αμερικανους και ρωσους και ουφος του υπερπεραν…… μονο σε αυτο ειστε ΤΟΠ

    39. Ξεφτίλες νεοδημοκράτες, μια ζωή ιερόδουλες και γιουσουφάκια του Ερντογάν Πασά ΣΑΣ.

    40. Και τι έγινε είναι ακόμα μέσα στις ακτές ??? Τι πράγματα είναι αυτά δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο. Είχαμε αναχαιτίσεις αεροπλάνων, τώρα θα αναχαιτίζουμε και ελικόπτερα ?? Γιατί το μισείτε τόσο πολύ το κουμπί και δεν το πατάτε γαμώ την πολιτική μου ηγεσία.

        1. NΑΙ υποβρύχια .. Δεν πιστεύω πια αυτά που γίνονται – μιλάμε για πραγματικούς προδότες που βρίσκονται σε υπηρεσία ξένων δυνάμεων. Είναι αδιανόητα πράγματα. Δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει ελληνική κυβέρνηση να φτάσει τόσο χαμηλά.

    41. ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ 301 ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ….ΑΛΛΑ ΠΟΥΥΥΥ ΜΥΑΛΑ ΦΛΟΓΕΡΑ….

    42. Σε λίγο θα μας χτυπήσουν την πόρτα να τους βγάλουμε και συκαλάκι γλυκό. Ή μήπως προτιμάνε μπακλαβά; Όταν οι Μογγόλοι φτάνουν μέχρι την πρωτεύουσα οι εντολές δεν πρέπει να συνεχίζουν να είναι παρακολούθηση αλλά βύθιση. Το ξεφτιλίσανε το θέμα. Όλο υποχωρήσεις και ούτε ένα εμπάργκο έστω, αφού είμαστε ανίκανοι στρατιωτικά ας τους χτυπήσουμε οικονομικά! Γελάνε με τα χάλια μας, ίχνος αξιοπρέπειας δεν έχουμε ως κράτος, το μοναδικό πρόβλημα του Κούλη είναι ο κορωνοϊός, γιατί αυτές τις εντολές έχει ο αρχιάχρηστος! Είναι ανίκανος να κυβερνήσει, την Μαρέβα του και στα τσακίδια, να ψάχνει τρύπα να κρυφτεί. Είναι για φτύσιμο.

    43. Ώρες ώρες απορώ με την ηλιθιότητα μας !!!!!!!!!
      Το συγκεκριμένο υποβρύχιο το εξουδετερώνει μετά το καφιρεα δεν λες τιποτα αφηνεις τα μεμετια να το ψαχνουν και εδραιωνεις για την ωρα την υπεροπλια μας στη θαλασσα ( περιμενουν αλλα 4 απο τη γερμανια )

    44. Πάνε στην ΑΚΡΌΠΟΛΗ
      και ακόμα τους κοιτάτε?????

      .

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    45. Απόβαση στον Πειραιά θα κάνουν οι Τούρκοι και ο Μητσοτάκης θα μαζεύει άχρηστες ανακοινώσεις στήριξης. Ξέρετε τι γίνετε? Επειδή δεν τολμάει να πλησιάσει στην συρτη αλλά αντιθέτως δέχεται επιθέσεις και δεν αντιδρά ο Τούρκος, βρήκε τον Μητσοτάκη για να παίξει και να κερδίσει. Μερκελ και ερντογαν έχουνε βάλει στην μέση τον Μητσοτάκη και τον δουλεύουνε. Εμείς τι φταίμε. Δεν αντιδρά με τίποτα ο τύπος. Εάν πουν στον Μητσοτάκη πως τουρκική εταιρεία φτιάχνει έργο μεγάλο στην Ελλάδα και δεν θα του δώσει μίζα και προμήθεια ίσως αυτό τον κάνει να αντιδράσει?

      1. ” Εμείς τι φταίμε ” oi moνοι φταιχτες ειναι ο ελληνικος λαος που δεν αγαπαει την πατριδα του και την τσεπη του αλλα’ μονο την τσεπη του και την απατεωνια. οι πολιτικοι που ο ελληνικος λαος εκλεγει κανουν αριστα την δουλεια τους για τους εντολοδοτες τους που δεν ειναι καν ο ελληνικος λαος. ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ τωρα πηγαινετε να κλαυτειτε υφηλιως μπας και αεριστειτε και ο εγκεφαλος σας παρει στροφες. φτουυυυυυυυυυυυυ φτουυυυυυυυυυυυυ

    46. Τουρκοι θα το κανουν και αυτο η κατασταση με αυτους εχει γινει πονοκεφαλος.
      Φιλοι τους η ΒορειοΜπασταρδοι και οο αλβανοι , λιβυοι ,πακιστανοι, αζεροι τουρκμενοι.

      1. και ολοι αυτοι ειναι μουσουλμανοι. με πολυ λιγους χριστιανους στους πληθυσμους τους. αντε ετοιμαστειτε για την σαρια διοτι ολα τα τζαμια και μιναρεδες πρεπει να γεμισουν απο ντοπιους. εσας και τους επενδυτες….. πιο ξεφτυλα κρατος και πολιτες δεν υπαρχουν στην υφηλιο…………… ντροπιαζετε τους αρχαιους ελληνες. καλυτερα να μην υπαρχουν νεοελληνες και να λεει η υφηλιος ….υπηρχε μια φυλη ελληνων που εδωσε σπουδαια πραγματα στην υφηλιο και εσεις οι νεοελληνες ουτε καν παρεθενση στην ελλαδα της αρχαιοτητας.

    47. Εδώ και μέρες παρατηρώ την φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και στα διάφορα sites που δείχνει το Oruc από πάνω με την συνοδεία των 5 τουρκικών φρεγατών.. Και βλέπω στην πάνω αριστερή πλευρά στο γαλάζιο της θάλασσας κάτι.. μαύρο.. σαν υποβρύχιο μου έμοιαζε.. Το παρατηρώ μέρες στην φώτο… Βρε μήπως ήταν αυτό που χτύπησε το λυμνος και μετά πήρε πορεία για Εύβοια για να μας γελοιοποιησουν παραπάνω… Παρακαλώ ψάξτε την φώτο και πείτε μου και εσείς..

    48. Δεν ξέρω αν ισχύει και ελπίζω να μην ισχύει. Δεν θέλω να καν να το σκέφτομαι

    49. Οι Έλληνες είναι σε συνεχή Μπούλινγ από:
      Μνημονο-ιό,
      Κωρονο-ιό,
      Λαθρο-ιό,
      Μογγολο-ιό.

      Αντέχουμε ωρέ??

      1. ααααααααα καλα……. και του χρονου με τις υγιες σου!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.