ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Κοινοποίηση:
    erdogan-1-630x399

    Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν αφού πρώτα απομάκρυνε από τη θέση του τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, στη συνέχεια απομάκρυνε και το υποδιοικητή της, σε μια ύστατη προσπάθεια να απορροφήσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του από την οικονομική κατάρρευση της λίρας, που έχει πέραν των άλλων τραγικές συνέπειες στην καθημερινότητα των Τούρκων πολιτών, αφού ο πληθωρισμός καλπάζει και αύξησε στο διπλάσιο σε λίγες μόλις ημέρες απαραίτητα καθημερινά αγαθά!

    Έτσι τρομοκρατημένος ο “Κροίσος” Πρόεδρος της Τουρκίας, αντίθετα με τον λαό του ο οποίος πένεται και δυστυχεί, αποφάσισε να τοποθετήσει στην Κεντρική του Τράπεζα στέλεχος της Morgan Stanley με παρέμβαση στον καθορισμό των επιτοκίων!

    Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας και η θεσμική προσβολή Ερντογάν σε αντιπροσωπία της ΕΕ…

    Ακολούθως έφτασε στον Ρ. Τ. Ερντογάν το μήνυμα από τις ΗΠΑ για την μη ανανέωση εξοπλιστικών προγραμμάτων που πλήττουν ανεπανόρθωτα την πολεμική μηχανή του. Η Τουρκία επί παραδείγματι αγόραζε αμερικανική τεχνολογία για ελικόπτερά της, αγόραζε ανταλλακτικά για κορβέτες της και οι οποίες φέρουν αμερικανικό οπλισμό, χρειαζόταν την αμερικανική βοήθεια για την αναβάθμιση των ραντάρ των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Για τις παραπάνω ανάγκες της Τουρκίας οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην ανταποκριθούν, επιβάλλοντας έτσι κυρώσεις, ενεργοποιώντας τη δυσαρέσκειά τους για την αγορά των ρωσικών S-400!

    Αντίθετα από την Ευρωπαϊκή (Γερμανική) Ένωση που σε τρεις Συνόδους Κορυφής (Οκτωβρίου, Δεκεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021) δεν αποφάσισε να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, παρά τις επί ένα χρόνο συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες της Ασιατικής χώρας κατά της Ελλάδος και της Κύπρου – κρατών μελών της ΕΕ – στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

    Βέβαια δεν μπορούν τα κράτη – μέλη της ΕΕ και τα οποία συνηγορούν με την γερμανική απόφαση να χαϊδεύει συνεχώς την Τουρκία, μετατοπίζοντας την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην κάθε επόμενη Σύνοδο Κορυφής, να καταλάβουν ότι αυτή η παθητική – πολιτική στάση απέναντι σε ένα φασιστικό Καθεστώς, θα αποβεί εις βάρος της ΕΕ γενικότερα!

    Απτή απόδειξη, η τεράστια θεσμική προσβολή του Τούρκου Προέδρου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν στην επίσκεψή της προχθές στο Ανάκτορο του Ερντογάν μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρώην Πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, αναζητούσε αμήχανα θέση για να καθίσει μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Σαρλ Μισέλ!

    Μια ιταμή προμελετημένη πράξη του Τούρκου ισλαμοφασίστα – μισογύνη Ρ. Τ. Ερντογάν, που ανάγκασε την ανυποψίαστη και αμήχανη κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να καθίσει απέναντι των δυο ανδρών σε έναν απομακρυσμένο καναπέ ως φτωχός συγγενής! Πράξη που έχει προκαλέσει πολεμική αντίδραση από όλες τις πτέρυγες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αφού φανερώνει το πως αντιμετωπίζει το ισλαμικό κράτος του Ερντογάν την μεταχείριση των γυναικών! Και πιστεύω πως ήταν μια προμελετημένη ενέργεια του Ερντογάν κατά της γυναικός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού αυτή ακολούθησε την προ ημερών απόφαση της Τουρκίας για την αποχώρησή της από τη Συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως που προβλέπει την πρόληψη και καταστολή της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικών και των παιδιών!

    Βέβαια μετά την συνάντηση η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ήταν ιδιαίτερα καυστική κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου είπε:

    «Είμαι βαθιά ανήσυχη για το γεγονός ότι η Τουρκία αποσύρθηκε από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται για την προστασία των γυναικών, την προστασία των παιδιών, κατά της βίας και είναι σαφώς κακό σημάδι αυτήν την στιγμή. Τα θέματα που έχουν σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα»!

    Ωστόσο θα περιμέναμε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πιο θαρραλέα στάση. Θα έπρεπε να αποχωρήσει της συναντήσεως και να την ακολουθούσε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος αγενέστατα στρογγυλοκάθισε δίπλα στον Ερντογάν και άφησε έκθετη την συνάδελφό του!

    Γραφείο ταξιδίων τζιχαντιστών η Τουρκία και η ισλαμοποίηση των νησιών μας…

    Τέτοιες δουλοπρεπείς συμπεριφορές θεσμικών παραγόντων της ΕΕ προς την Τουρκία, αφηνιάζουν περαιτέρω τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν και δημιουργούν συνεχώς πολεμικές εντάσεις στο Αιγαίο!

    Αποκαλύπτοντας πλέον με τον πιο σαφή τρόπο τα σατανικά του σχέδια κατά της Ελλάδος και τα οποία υποστηρίζει η Καγκελαρία του Βερολίνου, αφού συζητά μαζί του η Άνγκελα Μέρκελ την επικαιροποίηση της Συμφωνίας του 2016 για το μεταναστευτικό! Αφού Μέρκελ και Ερντογάν εγκλωβίζουν στην Ελλάδα μάζες παράνομων μεταναστών με σκοπό την προσεχή ενεργοποίησή τους και μεταξύ όλων αυτών που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, υπάρχουν τζιχαντιστές, σκληροί πολεμιστές του ISIS!

    Τα τελευταία γεγονότα επαλήθευσαν όλους εμάς που χρόνια τώρα γράφουμε, ότι αλώνονται τα νησιά μας από τζιχαντιστές που θα ενεργήσουν ως επιχειρησιακοί θύλακες όταν λάβουν το σύνθημα από τον Ερντογάν. Δικαίωσαν τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια ο οποίος έχει δηλώσει στα τέλη του Οκτωβρίου παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ότι:

    «Η Τουρκία έχει καταστεί γραφείο ταξιδίων για τζιχαντιστές, οι οποίοι μεταφέρονται σε διάφορες εστίες έντασης στην ευρύτερη περιοχή»!

    Λέγοντας παραπάνω τελευταία γεγονότα, αναφέρομαι βεβαίως στο νέο σκηνικό έντασης που έστησε πριν λίγες ημέρες στο Αιγαίο, ανοικτά της Λέσβου, η Τουρκία! Όπου λέμβοι γεμάτοι με παράνομους μετανάστες, συνοδευόμενες από τουρκικές ακταιωρούς επιχειρούσαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όταν παρεμποδίστηκαν από το Λιμενικό μας, τότε προσπάθησε τουρκικό σκάφος να εμβολίσει ελληνικό!

    Έτσι πλέον η Τουρκία αφαιρεί τις μέχρι πρότινος μάσκες που σκέπαζαν τον επιθυμητό στόχο της και αποκαλύφτηκε ολοκληρωτικά!

    Η Τουρκία θέλει με την αμέριστη βοήθεια της Γερμανίας να ισλαμοποιήσει τα νησιά μας!

    Ο “κοριός” του Ερντογάν αποκαλύπτει…

    Ωστόσο οι πρακτικές του ισλαμοφασίστα Ερντογάν, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, έχουν πυροδοτήσει ένα εκρηκτικό κλίμα. Αφού είναι πλέον γνωστή η αντίδραση 104 απόστρατων ναυάρχων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, οι οποίοι επικρίνουν τον Ερντογάν για τη στάση του και στην Συνθήκη του Μοντρέ που υπογράφηκε στις 20 Ιουλίου 1936 και έδωσε στην Τουρκία τον απόλυτο έλεγχο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων! Αυτή η Συνθήκη ήταν πάντα πηγή αντιπαράθεσης μεταξύ της Τουρκίας και της Σοβιετικής Ενώσεως, αλλά και σήμερα επί Ρωσίας! Γι΄ αυτό θεωρείται ότι πίσω από μια πιθανή αναθεώρηση αυτής της Συνθήκης βρίσκεται ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν! Για τον λόγο αυτό οι 104 προειδοποίησαν τον Ερντογάν, πως η όποια αναθεώρηση της Συνθήκης του Μοντρέ θα πλήξει τα τουρκικά συμφέροντα και θα θέσει σε κίνδυνο της ασφάλεια της Τουρκίας! Επιπρόσθετα τον κατήγγειλαν ότι προσπαθεί ο Ερντογάν να ισλαμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας! Όμως το επιθετικό, αλλά ασαφές μήνυμα βγήκε από κυβερνητικούς, που θεώρησαν την προσπάθεια του Ερντογάν, ως “πραξικόπημα”! Μια περίεργη και ύποπτη προσέγγιση και η οποία με ανάγκασε να εμβαθύνω περαιτέρω, αναζητώντας την “αιτιολόγηση” από υψηλότατη πηγή πληροφόρησής μου και η οποία μου είπε:

    «Ο Ερντογάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας που συγκάλεσε έκτακτα, φέρεται να πρότεινε στους επιτελείς του, μεταξύ των άλλων, ακραία κλιμάκωση των σχέσεων με την Ελλάδα, με μαζικές ροές παράνομων μεταναστών, αρχικά στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στα σύνορα στον Έβρο!Φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι θα μπορούσε να φτάσει και σε θερμό επεισόδιο, έχοντας την στήριξη όλων των κομμάτων πλην του Κουρδικού, το οποίο άλλωστε έχει εξουδετερώσει. Παράλληλα η ΜΙΤ θα ενεργοποιήσει τους θύλακες ισλαμιστών και “γκρίζων λύκων” που έχει αναπτύξει στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα, για εσωτερική αποσταθεροποίηση!Αυτό το σχέδιό του – όπως φέρεται να είπε – περνάει πρώτα από εσωτερική εκκαθάριση (Τουρκία) μέσω ενός καμουφλαρισμένου μικρής εκτάσεως και εντάσεως πραξικοπήματος εναντίον του, με σκοπό να ανεβάσει τα εκλογικά του ποσοστά, με επιπλέον σκοπό να αποδυναμώσει τις τελευταίες αποφάσεις της νέας Αμερικανικής κυβέρνησης!Σε αυτήν την σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας φέρεται να διατύπωσαν επιφυλάξεις ως προς την κλιμάκωση των τουρκικών ενεργειών κατά της Ελλάδος, φοβούμενοι ότι δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν, ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν (εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ) και ο ΑΓΕΣ!»!

    Δυναμώστε την γαλλική στρατιωτική συμμαχία…

    Γι’ αυτό για άλλη μια φορά θα καταθέσω ότι, επιβάλλεται για την εθνική μας ασφάλεια η περαιτέρω στρατιωτική συμμαχία με την Γαλλία! Έτσι είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να αγοραστούν οι γαλλικές φρεγάτες Belhara που πληρούν όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα για το Πολεμικό μας Ναυτικό και από τη στιγμή που απ΄ ευθείας το γαλλικό κράτος θα μετέχει της αγοραπωλησίες με το ελληνικό κράτος!

    Θα πρέπει επιπλέον να καμφθεί η άρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για παραχώρηση εκτάσεως στη Λέρο για κατασκευή ναυτικής γαλλικής βάσεως, που θα εξασφάλιζε την Ελλάδα από την επιθετικότητα του Ρ. Τ. Ερντογάν! Αυτή η παραχώρηση, τούτη την στιγμή, φαντάζει να είναι μονόδρομος για την ασφάλεια της Πατρίδος μας!

    Την επιθυμία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, την “επιβάλλει” ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος…

    Κλείνοντας να σταθώ στην πολύ σημαντική ενέργεια του ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος χαρακτήρισε ως κοινό παρονομαστή αστάθειας στην Ανατολική Μεσόγειο την Τουρκία, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Αμερικανό-Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) στην Ουάσιγκτον, ενώ επίσης δήλωσε, ότι η απειλή της Άγκυρας για casus belli σε περίπτωση επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Αιγαίο, είναι “μη σοβαρή”!

    Υπενθυμίζοντας βέβαια ότι, η ελληνική κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ασκήσει το νόμιμο κυριαρχικό δικαίωμά της όποτε επιθυμεί και όποτε κρίνει ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή!!

    Πηγή: egerssi.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Ο/Η Εγώ ξέρω πως αν κάποιον δεν τον θέλεις, τον αφήνεις να φύγει.Δεν τον κρατάς με το ζόρι. λέει:

      Όπως μας τους πασάρει ο Ερντογάν θα μπορούσε και η χώρα μας να τους στέλνει προς την Ευρώπη αν όχι οργανώνοντας απροκάλυπτα την έξοδό τους, τουλάχιστον επιτρέποντας να υπάρξουν “διάδρομοι” προς τα Βόρεια σύνορα. Εδώ συμβαίνει το εξής παράδοξο. Όταν απ’ τα Ανατολικά μας έρχονται οι “επενδυτές” οι λιμενικοί στα νησιά και ο στρατός στον Έβρο κάνουν πως δεν βλέπουν, παλιότερα βέβαια τους περίμεναν περιχαρείς, welcome refugees. . Απ’ την άλλη, άμα στο Ιόνιο προσπαθήσει κανένα σκαφάκι να βγάλει δυο τρεις προς την Ιταλία, Αλβανία, σκοτώνεται το λιμενικό να τους φτάσει να τους γυρίσει πίσω. Μη χάσουμε τον θησαυρό. Με λίγα λόγια αν η Τουρκία είναι γραφείο ταξιδίων, εμείς είμαστε το καλό χοτ σποτ και μάλιστα μετά χαράς.

    2. Εδω κυβερναν κοτσαμπασηδες, και νενεκοι….οι Στρατηγοι καθονται κλαρινο μπροστα στους λαοπροβλητους βολευταδες των ΡΑΓΙΑΔΩΝ…..

    3. ο ερντογκαν μαζι με τον πουτιν ειναι οι κορυφαιοι πολιτικοι στον πλανητη. ο πλανηταρχης γκειτς νομιζει οτι θα τους τελειωσει μεσω του αλγοριθμου που εχει επιβαλει την παγκοσμια μασκοφορεμενη ναζιστικη δικτατορια του ανυπαρκτου ιου. η χουντα θα καταρρευσει και ολοι οι ψυχοπαθεις της ΝΤΠ θα παραπεμφθουν σε διεθνες δικαστηριο εγκληματων κατα της ανθρωποτητας και θα κρεμαστουν οπως στη νυρεμβεργη.

    4. Όσο ο Μωυσής είχε τα χέρια σηκωμένα πάνω κρατώντας το ραβδί ο λαός νικούσε και όταν κουράστηκε τα στήριζε ο Ααρών.

    5. ΌΛΑ …..ΟΛΟΙ ΠΆΝΕ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ….ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ …..Η.Π.Α ….ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ !! ΌΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ….ΦΛΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΌΣ ΜΑΡΙΟΝΈΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΥΛΗ !! ΑΝΏΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΌΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΆΣΤΟΤΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΆΡΑ ΌΤΙ ΘΈΛΟΥΝ ΘΑ ΚΆΝΕΙ !! ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΜΑΡΙΟΝΈΤΑ ΤΟΥ Ν.Α.Τ.Ο ΠΟΥ ΘΑ ΠΗ ΕΊΣΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΘΩΜΑΝΟΎΣ , ΜΕ ΒΟΥΔΙΣΤΈΣ Κ.Λ ΚΆΝΕΙΣ ΌΤΙ ΣΟΥ ΛΈΝΕ ΑΥΤΉ !! ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΈΛΕΙΣ ΕΣΎ !! ΜΗΝ ΤΡΏΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΕΡΒΊΡΟΥΝ !!

    6. Ψάξε να το βρείτε. Η Μέρκελ εμποδίζει με νύχια και με δόντια την ΕΕ να επιβάλει τις αυτονόητες κυρώσεις στον μεγάλο τραμπούκο τον Τούρκο, διότι υπάρχουν ύποπτες διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ της Μέρκελ και του Ερτογάν, κυρίως οικονομικής μορφής. Η υπόθεση αυτή βρωμάει πολύ και όταν αποκαλυφθεί θα σημάνει αυτόματα την διάλυση της ΕΕ.

    7. Θα του κλασουν μια μαντρα οι χαμπουργκερς και η κολο ευρώπη…χα χα χα γελάω…εδω και 5 χρονια το λέω η τουρκια δυναμώνει και αλλο και εμεις εδω με τους προδότες της μεταπολίτευσης βήμα-βήμα μικραίνουμε κι άλλο σαν χώρα Δυστυχώς το ξαναλέω Μακάρι να είχαμε και εμείς εδώ έναν Ερντογάν ο τελευταίος σε μας εδώ ήταν ο μεγάλος Γεώργιος Παπαδόπουλος τέλος

    8. Μην ξαναγραψετε ότι ΕΕ δεν επέβαλε κυρώσεις..να το θέσω απλά. Εμείς δεν είμαστε ΕΕ κ μάλιστα τα σύνορα της στα ανατολικά? Ας επιβάλλουμε εμείς έστω κ την παραμικρή κύρωση κ ας μην επιβάλλουν όλες οι άλλες χώρες.. α, δεν μπορούμε?

    Comments are closed.