ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ… ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ! ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ – ΣΤΡΩΝΟΥΝ “ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ” ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΕ..!

    Κοινοποίηση:
    paralia2

    Πρόσω ολοταχώς για περιορισμούς και μέτρα βρίσκεται η χώρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία του κορωνοϊού. Τα εκατοντάδες κρούσματα της λοίμωξης Covid-19 που καταγράφονται τον Ιούλιο, και ιδίως τα εισαγόμενα, έχουν κινητοποιήσει τις επιστημονικές και υγειονομικές αρχές.

    Οι αρμόδιοι ευελπιστούν πως τα μέτρα που ελήφθησαν με την εντατικοποίηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου αλλά και εντός της χώρας με την απαγόρευση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Ιουλίου, όπως τα πανηγύρια και παρεμφερείς πολυπληθείς διοργανώσεις, θα υπάρξει μετριασμός της διασποράς του κορωνοϊού. Δεν αποκλείεται ωστόσο να τεθούν σε ισχύ επιπλέον περιοριστικά μέτρα, εάν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχίζει να κινείται ανοδικά, παραπέμποντας στην «κούρσα» προηγούμενων δύσκολων εβδομάδων της πανδημίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στο Μαξίμου για τον κορωνοϊό! Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα

    Από σήμερα όσοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα από τον Προμαχώνα προς την Ελλάδα θα πρέπει να:

    α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

    β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

    Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν συζητήσει στις τηλεδιασκέψεις τους την ενδεχόμενη υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους κλειστούς χώρους, πχ σε καταστήματα για όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτούς, αλλά και το όριο των 50 ατόμων σε μυστήρια όπως οι γάμοι και οι βαπτίσεις.

    Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η ανεξέλεγκτη πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, και κατά τους ειδικούς η σαφής αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων, δηλαδή των κρουσμάτων χωρίς γνωστή πηγή μετάδοσης, ιδίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, οδηγεί προς αυτήν την εκτός ελέγχου κατάσταση. Θεωρούν όμως πως με την έγκαιρη εφαρμογή μέτρων η «τυφλή» πορεία του κορωνοϊού μπορεί να περιοριστεί δραστικά.

    Στον μακρύ κατάλογο των κρουσμάτων του Ιουλίου προστέθηκαν ακόμη 58 νέα περιστατικά χθες, από τα οποία τα 34 είναι εισαγόμενα. Συνολικά έχουν καταγραφεί 480 κρούσματα κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου και από αυτά τα 270 είναι εισαγόμενα.

    Η έντονη κινητικότητα του ιού στη χώρα μας αποτυπώνεται και στις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, που υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε 15 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως οι νέες εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς θεωρείται ένα από τα αξιόπιστα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ειδικοί για την πορεία του ιού, για την μόλυνση, τη νόσηση και την επίπτωση στον οργανισμό – η τελευταία αποτυπώνεται στα στοιχεία των διασωληνωμένων ασθενών και τέλος υπάρχει και το βαρύ στοιχείο των ανθρώπινων απωλειών.

    Χθες νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού 87 άτομα, εκ των οποίων οι 35 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), Θαλάμους αρνητικής πίεσης. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουνίου οι νοσηλευόμενοι συνολικά ήταν 41, ενώ οι διασωληνωμένοι 9.

    Στον χθεσινό απολογισμό οι διασωληνωμένοι ήταν 13, με την πλειονότητα άνδρες και ηλικίας κάτω των 64 χρόνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ασθενών, οι 2 είναι στην ηλικιακή ομάδα 18-39 χρόνων και οι 8 στην ομάδα 40-64 χρόνων.

    Τα νοσοκομεία με τους περισσότερους ασθενείς σε κλινικές Covid-19 είναι το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη (13), το Σωτηρία (11), το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης (7) και το Μποδοσάκειο Πτολεμαϊδας (6).

    Θετικό κρίνεται ότι για όγδοη ημέρα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος (193 συνολικά οι θάνατοι).

    Από το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο φαίνεται ότι επιμένουν οι «εστίες» σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Χθες, καταγράφηκαν οκτώ και επτά κρούσματα αντίστοιχα, με τα συνολικά από την περασμένη Πέμπτη να ξεπερνούν πια τα 35 στις δύο περιοχές. Σταθερά στον «χάρτη» μένουν Ξάνθη, Κοζάνη, Χαλκιδική, Ημαθία, ενώ στο συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που περιλαμβάνονται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ τρία προέρχονται από τη Λέσβο – πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας (παππούς – πατέρας και εγγονός).

    Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για τον κορωνοϊό στην Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Τετάρτης:

    1.indd

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Τα κορόιδα εν Ελλάδι αξίζουν τα χειρότερα μέτρα από τον κοροϊδοϊό.Σανό και άρση όλων των ελευθεριών αφού δεν αντιδρά κανείς.Καλά κάνουν οι σιωνιστές απανταχού της γης.Βρήκαν ζώα και περνάνε ό,τι θέλουν.

    2. ……..μ αυτά τα ωραία που μας γράφετε πήραμε κ σήμερα τη …δόση μας…

    3. Μήπως η παγκόσμια καραντίνα των προηγούμενων μηνών ήταν πείραμα για να δουν την αντίδραση του κόσμου.
      Πολύ φοβάμαι ότι μέσα απο τον θανατηφόρο κορονοϊου ( είτε είναι παραμύθι όπως υποστηρίζουν πολλοί είτε όχι) να μην μας φυτέψουν τώρα έναν πραγματικά θανατηφόρο ιό!

      1. ακριβως αυτο ηταν προβα τζενεραλε για να δουν τι θα κανουν τα προβατα εκατσαν ησυχα με συνδυασμο τον ψεκασμο τα μοσχαρακια υπακουσαν. τωρα οσο αφορα τον ιο ενας ιος γριπης που το κανανε ανατολικο ζητημα εξ αλλου ο μαμουχαλος κειτζ ειχε πει αν θυμαμαι καλα το 2018 οτι θα ερθει μια πανδημια . οργανωσε κατι αυτος ειναι δικο του εργο και μετα θα μας πασαρει το εμβολιο και θα πεφτουμε σαν τις μυγες κατω εγω φοβαμαι το εμβολιο οχι τον ιο. ειδαμε τα εργα του στην αφρικη με τα εμβολια του στειρονονται οι γυναικες και τα παιδια που γεννιουνται εχουν προβλημα . καποτε ειχε πει αυτο το καθικι οτι με καποιο τροπο πρεπει να ελαττωθει ο πληθυσμος της γης ειτε με την διατροφη ειτε μεσω εμβολιου. κοινως ειναι δολοφονος

    4. Άρχισε το παραμύθι πάλι της κορονομουφας. Μάσκα με 40αρια. Το ανέκδοτο του καλοκαιριού.

    5. Το χτικιο θα κανει παρτυ τρελο ανοιγει σημερα το αεροδρομιο για ταξιδια ρωσσια-τουρκια μην τυχων η δικοι μας ανοιξουν τα συνορα γιατι και στην ρωσσια και στην τουρκια ειναι full κορωνα.
      Μεχρι και Π.Ο.Υ ζητησε κτιριο απο την τουρκια για να ανοιξει εκει εδρα τους πηραν και αυτη χαμπαρι καθε μερα εμφανιζουν οτι γινονται καλα 1200 ατομα ημερησιως οταν δεν υπαρχει φαρμακο.

    6. Μπα ; βγαλατε γλωσσα βλεπω ε; καλα καλα θα τα πουμε σε λιγες μερες που θα σας κλεισω ολους μεσα, κι οποιον πιασω εξω χωρις χαρτια μσμ κτλ και παει να μου κανει τιποτα βλαχομαγκιες ,επι τοπου εκτελεση.

    7. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΙΟΥ. ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΓΡΙΠΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΣΕ ΠΑΝΟΥΚΛΑ. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ! ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΤΗΝ ΚΩΛΟΜΑΣΚΑ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΘΩ ΑΣΦΥΞΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ.

    8. Η κατάσταση αντιμετώπισης της…πανδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα:
      Απαγορεύεται η μάζωξη σε πανηγύρια και εορτές ιδίως…Χριστιανικές.
      Δεν απαγορεύεται η μάζωξη σε λαθρομετανάστες κατά ομάδες και μπουλούκια.
      Απαγορεύεται η μάζωξη σε συναυλίες και εκδηλώσεις.
      Δεν απαγορεύονται οι εκδηλώσεις και συναυλίες τύπου…Θωμά είσαι σπίτι.
      Απαγορεύεται οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ, κ.α να μην φορούν μάσκες, γιατί ο ιός τους…αγαπά πιό πολύ.
      Δεν απαγορεύεται οι πελάτες σε σούπερ μάρκετ, κ.α να μην φορούν μάσκες, γιατί τα έχουν…καλά με τον ιό, και μπορούν να κυκλοφορούν και κατά…μπουλούκια εντός αυτών.
      Απαγορεύεται οι ταξιδιώτες να μην έχουν κάνει το τεστ για τον κορωνοιό.
      Δεν συνέβη ποτέ μέχρι τώρα σε περιόδους έξαρσης εποχικής γρίππης, παρά τους πολύ περισσότερους θανάτους και κρούσματα-φορείς, αλλά και στους συμπτωματικούς να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι, να μην βγαίνουν από το σπίτι, να είναι σε καραντίνα, να υποχρεώνονται σε τέστ, να είναι κλειστά τα σχολεία, να μην πηγαίνουν σε εκκλησίες και να μην κοινωνούν, να μην δουλεύουν για το ψωμί το καθημερινό, να υπογράφουν χαρτιά και μηνύματα για να…ξεμυτίσουν από το σπίτι, να βυθίζεται η οικονομία στα τάρταρα, να παραγκωνίζονται όλοι οι υπόλοιποι πλην κορωνοιού ασθενείς, να μην νιώθουν ελεύθεροι οι άνθρωποι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    9. Κατσαρίδες ψεκάζουν ή ανθρώπους;
      Ένταξη, οι κυβερνήσεις έκαναν την πλάκα τους, αρκετά έπαιξαν με την κορονοβλακεία.
      Τώρα αφήστε μας ήσυχους.

    10. ΛΑΜΟΓΙΑ Κ ΑΛΗΤΕΣ ΜΗ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑΤΙ 10 ΕΚΑΤΟΜ.ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΕΣΑΣ Κ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΞΩ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΝΑ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ Κ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ

    11. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΤΑΝΑΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΝΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

      1. Καλά άμα μιλάς για την Μύκωλο τότε καλό είναι να ψωφίσουν όλα τα λύμματα εκεί που παίρνουν πίπες στους τουρκόσπορους.`

    Comments are closed.