ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ MODERNA ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΚΡΟΝ – ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    εμβολιο Moderna

    Το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προσαρμοσμένο στην παραλλαγή Όμικρον, και συγκεκριμένα της Moderna.

    Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας – η οποία ήταν η πρώτη στον κόσμο που ενέκρινε το αρχικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- χορήγησε άδεια υπό όρους στο εμβόλιο, το οποίο στοχεύει τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στο Omicron BA.1.

    Αναμένεται άμεσα η διάθεσή του -Ποια άτομα θα κάνουν την αναμνηστική δόση με το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
    Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να επικεντρώσει το πρόγραμμα αναμνηστικών εμβολιασμών σε άτομα άνω των 50 ετών και σε ευπαθείς ομάδες. Η Moderna παρασκευάζει τις δόσεις εδώ και μήνες, οπότε θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σύντομα, σημειώνουν οι Financial Times.

    Η June Raine, διευθύνουσα σύμβουλος της MHRA, δήλωσε ότι το εμβόλιο έδειξε «ισχυρή ανοσολογική απόκριση» έναντι του στελέχους BA.1, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσει «ένα ακονισμένο εργαλείο στο οπλοστάσιό μας που θα μας βοηθήσει να προστατευτούμε από αυτή τη νόσο καθώς ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται».

    Ο Stéphane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna, δήλωσε ότι η έγκριση υπογράμμισε «την αφοσίωση και την ηγεσία των βρετανικών αρχών δημόσιας υγείας που συμβάλλουν στον τερματισμό της πανδημίας κορωνοϊού».

    Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο «έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Covid-19 καθώς εισερχόμαστε στους χειμερινούς μήνες».

    Πότε θα έρθουν στην Ελλάδα τα νέα εμβόλια
    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προ ημερών δήλωσε ότι η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορωνοϊό θα γίνει σε δυο φάσεις, που θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2022.

    Όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5.

    Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο υπουργός Υγείας έχει υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των παραγγελιών της προς το τελευταίο τρίμηνο του έτους, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, από το φθινόπωρο και μετά, καθώς τότε θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και πιο επικαιροποιημένα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πάντως, πως όσοι κινδυνεύουν τώρα, δεν πρέπει να περιμένουν και γι’ αυτό υπάρχει σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 και για τις ευάλωτες ομάδες να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Κούλη και πλεύρη πείτε μας πότε έρχεται η 4η δόση για να ξέρουμε πότε θα σας ξαναγράψουμε στα αρχίδια μας!

    2. κουλη και πλευρη βάλτε τα στον πάτο σας… Εμβόλια θανάτου να κάνετε εσείς και όλο σας το βρωμόσογο…

    3. Πεφτουν κατω σαν κοτοπουλα εμφραγμα ανακοπη λενε αθλητες ξαφνικα τουμπα κατω καρδιακα .

    4. Ας το βαλουν στον κολο τους και 1000€. Προστιμο να εχει δεν το κανω .

    5. ούτε τα πρεζάκια δεν κάνουν τόσες ενέσεις .
      πάλι θα μας ζαλίσουν τα φρύδια ένα χειμώνα .
      οι γνωστοί άγνωστοι θα τρέξουν πρώτοι .
      θα πέσουν τα πρόστιμα βροχή και οι μάσκες.
      τα μπουρδελοκαναλα θα μας κάνουν τα μυαλά κιμά.
      ούτε εκλογές θα κάνουμε διότι θα έρθει η κορονοπιπα του πιθήκου ,και θα μείνουμε καραντίνα έως το καλοκαίρι .
      τα ρεύματα στα ύψη τα νερά ,η θέρμανση και τα τρόφιμα .
      να δω πότε αυτός ο λαός θα μάθει να λέει όχι

    6. ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ …ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ…….ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΑΙ.

    7. Συμφωνα με έγγραφο expected project closing date (coronovirus p(l)andemic) = 31 March 2025
      Υπάρχει ανάλογη φωτογραφία στο διαδίκτυο.
      Μέχρι τότε θα έχουν κάνει μερικοί αν ζήσουν 7 τουλάχιστον δόσεις.
      Θα πέφτουν σαν τα κουνέλια.
      Όμως μέχρι τότε μπορεί να έχει γίνει και γ’ παγκόσμιος.
      Η τροφή μέσω βιομετρικών δεδομένων θα είναι επιβεβλημένη βάσει ψηφιακών ταυτοτήτων.
      Πόσοι θα αντισταθούν;;!!

    8. Μωρέ θα τρέξουν σαν τρελοί να φάνε το νέο δηλητήριο, πολύ φοβάμαι ότι έχουν πάθει εξάρτηση και αν σταματήσουν να τρώνε εμΦόλια θα αρωστησουν από σύνδρομο στέρησης 🤣🤣🤣🤣🤣

    9. Η παγώνη είπε ότι η παραλλαγή Κένταυρος θα έρθει αργότερα στην Ελλάδα, έρχεται 3 μήνες μετά! Όταν θα έχουν φύγει οι τουρίστες! Μιλάμε πλέον κατάντησε κωμωδία και επιθυμώ να εμβολιαστώ από τώρα με τετραπλή αναμνηστική με…πιθηκοεμβόλιο, με ….τζιτζικοεμβόλιο, με ….μιζοεμβόλιο και κάθε άλλο εμβόλιο που θα δώσει μίζα στους πολιτικούς και θα με ….προστατέψει από την παραλλαγή Κένταυρος που θα έρθει στην Ελλάδα …..3 μήνες μετά ενώ οι τουρίστες έρχονται κανονικά τώρα χωρίς κανένα έλεγχο! Ο …κένταυρος θα έρθει μόνος του, όχι με τους τουρίστες που θα φεύγουν τότε! Ρε τι ζούμε!!!

    10. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ.ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ.

    11. ο κόσμος πάει και τρυπιέται μόνος του για να πάει για καφέ, για ψώνια και διακοπές, δεν σε βάζει κανείς σε μία καρέκλα να σε τρυπήσει, πολλοί πάνε και τρυπιούνται επειδή ακούγεται σαν φήμη ότι μπορεί να μην μπορείς να κάνεις κάτι ατρύπητος…..

    12. Μπουρλά, πές αλεύρι. Τετραπλοεμβολιασμενος λεει και κολησε covid ( πιο ξεφτιλα πεθαινεις ).

    13. Και αυτό το πειραματικό σκεύασμα – δηλητήριο – σφράγισμα στο πάτο σας σατανιασμενοι τρισκαταρατοι νοταξιτες όπως και όλα τα προηγούμενα.
      Καλή Παναγιά Έλληνες.

    14. Έφαγα ήδη πρόστιμο μη εμβολιασμού, χωρίς βέβαια να το μετανιώσω και χωρίς να συγχωρήσω τον Μητσοτάκη για την άχρηστη υποχρεωτικότητα που επέβαλε. Τώρα θα του πω πολύ δυνατά, να πάει να γα@@@@ί.

    15. Γελάτε Έλληνες.Κοιταξτε τι έγραψε ο κτηνίατρος Αλμπερτ Μπουρλά στο Twitter ώστε να τρυπηθείτε και τέταρτη φορά:

      Βρέθηκα θετικός στην COVID-19.Είμαι ευγνώμων που έχω λάβει τέσσερις δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech και αισθάνομαι πολύ καλά ενώ εμφανίζω πάρα πολύ ήπια συμπτώματα»

    16. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΛΕΥΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΟΥΝΤΟΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΜODERNA ΣΤΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΣΤΕ!!!!

    Comments are closed.