«ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ», ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΠΛΟΙΟ

    «Οι ειδικές επιχειρήσεις της Ρωσίας συνεχίζονται στην Ουκρανία και ενώ οι νεοναζιστικές ομάδες που ήταν παγιδευμένες στο χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη παραδόθηκαν, έγινε γνωστό ότι η Ουκρανία δεν επέτρεψε στα ξένα πλοία να εγκαταλείψουν τα λιμάνια προκειμένου με αυτά να αποτρέψουν επιθέσεις στην Οδησσό», γράφει η τουρκική εφημερίδα Aydınlık.

    Σύμφωνα με αυτήν, 21 από τα πλοία που δεν επετράπη να φύγουν από το λιμάνι της Οδησσού ανήκουν σε Τούρκους.

     

    Τα 4 από αυτά είναι υπό τουρκική σημαία και τα άλλα 17 είναι τουρκικής ιδιοκτησίας, αλλά φέρουν σημαία άλλης χώρας:

    «Αν και φέρουν σημαία άλλης χώρας, αυτά τα 17 πλοία ανήκουν στους Τούρκους. Υπάρχουν 21 τουρκικά πλοία συνολικά. Η Ουκρανία δεν θέλει να φύγουν αυτά τα πλοία, με το σκεπτικό ότι «υπάρχει κίνδυνος», επικαλούμενη τις νάρκες που έχουν απομείνει στη θάλασσα. Η Ρωσία άνοιξε έναν διάδρομο ασφαλείας, αλλά ακόμα δεν τα επιτρέπουν. Φαίνεται ότι ο κύριος σκοπός είναι άλλος. Αν φύγουν ξένα πλοία, οι Ουκρανοί θα γίνουν ξεκάθαρος στόχος και η Οδησσός σύντομα θα πέσει.

     

    Έτσι, ένας από τους λόγους που τα τουρκικά πλοία παραμένουν σε αναμονή είναι ο εξής: Εάν οι Ρώσοι ξεκινήσουν μια επιχείρηση στην Οδησσό και χτυπήσουν τουρκικά πλοία, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει ένταση στις τουρκο-ρωσικές σχέσεις», λένε.

    Φεύγουν οι ξένοι μισθοφόροι

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένοι μισθοφόροι που ήρθαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν άρχισαν να φεύγουν. Οι πηγές στο Κίεβο, που έδωσαν πληροφορίες στο Aydınlık για το θέμα, δήλωσαν:

    «Δόθηκαν υποσχέσεις σε ξένους μισθοφόρους. Καμία δεν εκπληρώθηκε. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Ήταν αναποτελεσματικοί απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν η Ρωσία, χτύπησαν τα μέρη όπου είχαν αναπτυχθεί ξένοι μισθοφόροι με όπλα υψηλής ακρίβειας. Για παράδειγμα, 180 ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε επίθεση στη βάση Γιαβάροφ. Τα γεγονότα και οι παραδόσεις στο χαλυβουργείο Azovstal τους επηρέασαν επίσης. Σχεδόν όλοι τους έχουν κατάθλιψη. Πολλοί εγκατέλειψαν το έδαφος της Ουκρανίας. Οι υπόλοιποι συζητούν επίσης για εγκατάλειψη».

    Διαφθορά στην ανθρωπιστική βοήθεια

    Ένα άλλο θέμα που συζητείται στην Ουκρανία είναι η διαφθορά στην εξωτερική βοήθεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν ενισχύσεις που προέρχονται από ορισμένες χώρες, ιδίως από την Ευρώπη, και διεθνείς οργανισμούς. Κάποιες από αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση επενδύσεων σε υποδομές και διάφορες άλλες ανάγκες. Ωστόσο, αναφέρεται ότι τα βοηθήματα αυτά λεηλατήθηκαν. Για παράδειγμα, ένας αξιωματούχος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη Ρουμανία ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αρχές στην Οδησσό έκλεψαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα ζωτικής σημασίας. Ανέφερε ότι τα εισερχόμενα βοηθήματα αποθηκεύονταν σε αποθήκες και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πωλούνταν σε αλυσίδες λιανικής για κέρδος.

    Χάνονται τα όπλα που δίνει η Δύση

    Παρόμοια κατάσταση συμβαίνει με τα όπλα. Τα προηγμένα όπλα που δίνει η Δύση διανέμονται ανεξέλεγκτα. Υπάρχουν εκείνοι που πωλούν αυτά τα όπλα ακόμη και μέσω Διαδικτύου. Παρεμπιπτόντως, τα πιο πολύτιμα είναι τα όπλα αεράμυνας όπως το Stinger και τα αντιαρματικά όπλα. Αναφέρεται ότι οι τρομοκρατικές ομάδες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτά τα όπλα. Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι το τάγμα Αζόφ κατέλαβε τους αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους Stinger, οι οποίοι κόστισαν μόνο 100.000 δολάρια, και ότι άγνωστος αριθμός Ουκρανών μαχητών στάλθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για την εκπαίδευση αυτών των πυραύλων. Καταγράφεται ότι οι νεοναζιστικές οργανώσεις του πεδίου και όσοι ήρθαν στην Ουκρανία από την πλευρά του PKK/YPG απέκτησαν εμπειρία στη χρήση αυτών των όπλων και τα κατέσχεσαν παράνομα.

     

    Κούρδοι του PKK παρέλαβαν ουκρανικά όπλα

     Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα το PKK έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά προηγμένων όπλων που προμηθεύτηκε η Ουκρανία. Η Τουρκία έλαβε αυτές τις πληροφορίες και πήγε στην Ουκρανία για να εξετάσει τις εξελίξεις στο πεδίο.

    Έγραψε ότι το PKK έστειλε ομάδες από την Ευρώπη στην Ουκρανία για να ανακτήσουν προηγμένα όπλα, ειδικά το Stinger, που δόθηκαν στην Ουκρανία.

    Λένε ακόμη ότι το PKK μετέφερε τα όπλα που αγόρασε από την Ουκρανία, στη Συρία και το βόρειο Ιράκ μέσω των Βαλκανίων και ότι οι διεθνείς οργανώσεις πληροφοριών βοηθούσαν επίσης σε αυτό.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Δεν είναι για γέλια αυτά που παθαίνει ο Ουκρανικός λαός, ούτε είναι δικαιολογία ο τρελάρας ο Ζελές! Προσέξτε μην πάθουμε τα ίδια με τον Κούλη (τον Ζελέ της Ελλάδος) και μετά μας λένε κι εμάς καλά να πάθετε… Έχω αρχίσει και ανησυχώ με τις ομοιότητες Κούλη-Ζελέ!!!

    2. Μην αναπαράγετε την τουρκική προπαγάντα. Οι Ρώσοι δεν είχαν καμία δουλειά να βομβαρδίζουν την Οδησσό και δεν έχουν δίκιο σε αυτόν τον πόλεμο.

      1. ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΚΗΔΕΣ

      2. Μιχαλάκη στήσου στα ΤΕΣΣΕΡΑ και ΜΠΑΙΝΩ.

    3. Φαίνεται ότι ο Σουλτάνος βλέπει εφιάλτες με τους Κούρδους. Τι έκαναν όλα αυτά τα τουρκικά πλοία στην Οδησσό; Είναι πιθανό να θέλει να επιστρέψει στην πλευρά της δύσης; Φοβάται ότι όλος ο κόσμος έχει χορτάσει από τον Σουλτάνο;

    4. το χαζαρικό μόρφωμα της Ουκρανίας έχει φάει τέτοια φούτσα που δεν την φανταζόνταν ούτε στα χειρότερα όνειρα, το αστείο είναι ότι οι ένοπλοι συνεχίζουν να εκτελούν εντολές του τραβεστί χαζάρου προέδρου ενώ μπορούν απλά να συλλάβουν τους στρατηγούς και να πάνε να πιάσουν την τραβεστί και να τελειώνει η υπόθεση, οι Ρώσοι μόνο τους Αζοφίστες θα σκοτώσουν…..θα πεθάνουν για τις χαζαρικές αξίες και τις τράπεζες του Κλάους Σβαμπ….

    Comments are closed.