ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ!!! ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Κοινοποίηση:
    δικαστηριο

    Εγκύκλιος που στάλθηκε από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους την Δευτέρα 1 Ιούνη απαγορεύει στους Δημόσιους Υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να καταθέτουν ενόρκως σε δίκες σε βάρος του Δημοσίου και τους απειλεί υποστηρίζοντας ότι συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα…

    Ο Δημόσιος Υπάλληλος μπορεί να καταθέτει μόνο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του Δημοσίου και αυτό «κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο χειριστή της υπόθεσης».

    Η εγκύκλιος που στάλθηκε προς την Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του υπ. Μετανάστευσης, τις υπηρεσίες Ασύλου, Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στην Αρχή Προσφυγών αναφέρει:

    «Θέμα: Εξέταση υπαλλήλων ως μαρτύρων σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο

    Αναφορικά με την εξέταση υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου ως μαρτύρων σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο και επειδή έχει παρατηρηθεί η πρόθεση πληρεξουσίων δικηγόρων των αντιδίκων του Ελληνικού Δημοσίου να ζητούν από αυτούς να καταθέτουν ενόρκως ενώπιον του ακροατηρίου ή γραπτώς δια λήψης ένορκης βεβαιώσεως ενώπιον συμβολαιογράφου, προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου, προς διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, να ενημερώσουν τους υπηρετούντες σε αυτές υπαλλήλους ότι η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα, καθώς και ότι η ένορκη κατάθεση υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου είναι δυνατή μόνο προς επίρρωση των ισχυρισμών του Ελληνικού Δημοσίου, κατόπιν έγγραφου αιτήματος του Γραφείου μας και κατόπιν συνεννόησης με τον αρμόδιο χειριστή της υπόθεσης.

    Την εγκύκλιο έφερε στη δημοσιότητα με ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος κάνει λόγο για «καθεστώς εκτροπής».

    Στο σχόλιό του στο Facebook αναγράφει: «Υπάρχει πλέον και με τη βούλα “καθεστώς εκτροπής” μέσα στο Δημόσιο. Η χθεσινή εγκύκλιος του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατάζει τους υπαλλήλους του να μην προσέρχονται ως μάρτυρες σε δίκες που το δημόσιο εγκαλείται για παράνομες πράξεις, διαφορετικά θα διώκονται πειθαρχικά. Η πρωτοφανής εγκύκλιος, μνημείο καταστρατήγησης της ελευθερίας της Δικαιοσύνης, επιτομή της συγκάλυψης κάθε έκνομης πράξης εκ μέρους του Κράτους, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο ούτε και στα χρόνια της χούντας. Τα υπόλοιπα αύριο…»

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην εγκύκλιο δεν αναφέρονται, φυσικά, συγκεκριμένες διατάξεις νόμων πάνω στις οποίες στηρίζεται η κυβερνητική επιχειρηματολογία περί παραπτωμάτων και ποινικού αδικήματος στις περιπτώσεις ενόρκων καταθέσεων δημοσίων υπαλλήλων σε δίκες. Αν κληθεί να καταθέσει τι προτείνει το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους; Να αρνηθεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο; Να καταθέσει, ενάντια στη συνείδησή του, αυτά που θα έχει προσυμφωνήσει με το Νομικό Σύμβουλο; Να ψευδομαρτυρήσει;

    ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθεί η αντισυγματική εγκύκλιος

    Να ανακληθεί άμεσα η εγκύκλιος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απαγορεύει στους δημοσίους υπαλλήλους να καταθέτουν ως μάρτυρες σε δίκες, στις οποίες το Δημόσιο κατηγορείται για παράνομες πράξεις, ζητά με ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ και σημειώνει: Χωρίς να επικαλείται καμιά διάταξη Νόμου και κανένα άρθρο του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα «απειλεί» με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις τους υπαλλήλους που θα καταθέσουν και χαρακτηριστικά αναφέρει: «… Η ένορκη κατάθεση υπέρ των αντιδίκων και εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, σε δίκες με διάδικο το ελληνικό δημόσιο, συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και ποινικό αδίκημα»!

    Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν εκ του Συντάγματος υποχρέωση μαρτυρίας και αληθείας ενώπιον της δικαιοσύνης.Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί τη συγκεκριμένη εγκύκλιο αντισυνταγματική, αυθαίρετη και απαράδεκτη και καλεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο όνομα του οποίου υπογράφεται, να τη αποδοκιμάσει και την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. ΞΕΡΟΥΝ τι έρχεται και γι’αυτό το κάνουν!
      Μετά το τέλος του εμβολι@σμού οι μηνύσεις απο τον κόσμο θα πέφτουν βροχή και θα πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες ΓΙΑΤΡΌΙ και νοσηλευτές!!!
      Γενικά σε ότι μαϊμούδια κάνουν οι πολιτικοί, να μην υπάρξουν στοιχεία μέσα απο το σύστημα!
      Διαδώσετε το.

    2. Μπράβο ρε αλήτες,
      Με την δική σας φσιστολογική να κάνουν το ίδιο και οι ιδιωτικές εταιρείες στους υπαλλήλους τους !
      Θέλω να βγεί ένας με @…δια να διαγράψει όλες τις π@στιες που κάνετε τόσα χρόνια και να σας βάλει μέσα για εσχάτη προδοσία!

    3. …..εντολες απ’εξω!!!!!ηλιθιε μητσοτακη ο,τι και να κανεις,ολοι ξερουν οτι ουτε τα ποδια σου δεν μπορεις να πλυνεις.ποσο μαλλον να παιρνεις τετοιες φασιστικες αποφασεις.αφου ξερουμε ολοι ποσο οσφυοκαμπτης και δουλος εισαι των ξενων αφεντικων!!!!

    4. Ούτε ο Παπαδόπουλος δεν είχε περάσει τέτοιο νόμο

    5. Εχεις δίκιο!Το σχέδιο του ”υψίστου”…….Σατανά!Αλλωστε είχε δηλώσει και πνευματιστης(Σατανιστης)….Ο….Der firer!Ω χα χα χα.

    6. Σιγά μη γίνει αυτός, η κουράδα, Χίτλερ. Δεν ήταν τυχαίος ο Χίτλερ, είχε βιώματα. Μέχρι ένα σημείο εκτέλεσε τη Βουλή του Υψίστου. Δεν ξέρω τι έγινε μετά. Τον πρόδωσαν οι στρατηγοί και οι άλλοι συνεργάτες του. Κατήγγειλε τους τραπεζίτες, τους απάτριδες εβραίους, δεν μπορεί να έπαιζε θέατρο. Μπλέχτηκε σε άλλα πράγματα και απεσύρθη η χάρις του Θεού και έκανε μοιραία λάθη; Απέκτησε σεξουαλικά βίτσια και ο Κύριος τον σιχάθηκε; Πύρινοι οι λόγοι του στο κοινοβούλιο και ο τρόπος που μιλούσε, με τόσο πάθος! Δεν γίνεται να σε υπακούσουν τόσοι αν δεν είναι θέλημα Θεού! Υπέπεσε στο αμάρτημα του Εωσφόρου, να γίνει Θεός στη θέση του Θεού;

      1. Ο Χίτλερ σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που έχουν επιβεβαιωθεί, ήταν φανατικός αντίχριστος και στις προσωπικές του συζητήσεις έβριζε το Χριστιανισμό αποκαλώντας τον βλακεία και πως μόνο παρανοϊκοί θα πίστευαν αυτό το “εβραϊκό κατασκεύασμα”. Ποιά “Βουλή του Υψίστου”; Εκτός αν είσαι μασωνάκος και για σένα ο “ύψιστος” είναι ο Εωσφόρος/Σατανάς, οπότε πάσο, ναι τότε έκανε τη βουλή του….

        Έλα τώρα που θα μας το παίζουν και οι χρυσαυγίτες νεοπαγανιστές Χριστιανοί… Μασάει η κατσίκα ταραμά;

    7. Εκτος αν αποποιηθεις την ελληνικη υπηκοοτητα και κανεις μηνυση σε οποιο δημοσιο θελεις . Και δεν χανεις και την συνταξη. Τους πας και στα ευρωπαικα δικαστηρια και τους τα περνεις ολα .Γινεσαι Μακεδονας , ζητας πολιτικο ασυλο στα Σκοπια. Ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν διαβατηριο απο τις διεθνεις συνθηκες. Και ετσι τους μπενεις για τα καλα στη μυτη βαθεια. χα χα χα

    8. Μα πώς είναι αντισυνταγματική??? Αφού το σύνταγμα μας έχει καταργηθεί και αντικαταστάθηκε απο της Λισαβόνας εαν θυμάμαι καλά ??

    Comments are closed.