“ΙΑΝΟΣ”: ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ – ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΟΔΗΓΟ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ – 7 ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ – Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ

    Κοινοποίηση:
    1

    Συναγερμός έχει σημάνει στο Μουζάκι Καρδίτσας, καθώς αυτοκίνητο έπεσε μέσα στον Πάμισο ποταμό, ο οποίος έχει φουσκώσει από την κακοκαιρία «Ιανός».

    Σύμφωνα με το mouzakinews, ο οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου φέρεται να αγνόησε τη σήμανση-οδόφραγμα της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και τις συστάσεις των αστυνομικών και των πυροσβεστών, και να πέρασε στον περιφερειακό. Αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

    Η τύχη του οδηγού (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως είναι γυναίκα) αγνοείται και γίνονται έρευνες για την ανεύρεσή του οδηγού. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι παραμένει άγνωστο εάν στο αυτοκίνητο υπήρχαν συνεπιβάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ οι αγνοούμενοι στην Καρδίτσα είναι δύο.

    Κακοκαιρία «Ιανός»: 7 εγκλωβισμένοι στην Αν. Αργιθέα
    Η κακοκαιρία «Ιανός» συνεχίζει την επέλασή της στην Καρδίτσα. Οπως μεταδίδει το karditsalive.net, εγκλωβισμένα συνεχίζουν να βρίσκονται 7 άτομα, που επέβαιναν σε 3 αυτοκίνητα στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα.
    Οπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.

    Την ίδια ώρα, ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης. Ο κ. Στεργίου χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση και εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα και το μέγεθος των ζημιών που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία, ειδικά στο οδικό δίκτυο του Δήμου.

    Κακοκαιρία «Ιανός»: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας

    Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνει στο σύνολό της η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με δηλώσεις στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος λόγω της κακοκαιρίας , ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία».

    Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για μεμονωμένες μετακινήσεις, όπως και να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα. Επίσης σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης επισημαίνει πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα, γκρέμισαν τη γέφυρα του Πευκόφυτου και έριξαν την κολώνα της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Ο δήμαρχος Μουζακίου απευθύνει έκκληση στο ίδιο μήνυμα, σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση έχει απαγορευτεί, εφιστώντας την προσοχή, «για να μη θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Η Δημοτική αρχή του δήμου Καρδίτσας, απευθύνει επίσης έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών. Οι δημότες θα πρέπει να μείνουν σε ασφαλές σημείο, σημειώνεται μεταξύ άλλων.

    Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ο δήμος Σοφάδων έδωσε στη δημοσιότητα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζεται σε ανακοίνωση, ενημερώνουμε τους Δημότες ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκληθούν από την έλευση της κακοκαιρίας «Ιανός» .

    Την Αττική και τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας θα χτυπήσει από το βράδυ η κακοκαιρία «Ιανός».
    Σύμφωνα και με τα νεότερα (ώρα 21:15) προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία «Ιανός» την Παρασκευή 18/09, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες Σαββάτου 19/09 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

    Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη του meteo περιλαμβάνει την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία «Ιανός» συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής αλλά και η πόλη της Αθήνας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??? ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΑΓΡΙΑ!!!

    2. υπαρχουν 2 καιρικα συστηματα, ενα ο ιανος και ενα που ερχεται απο την μαυρη θαλασσα…. αυτο στην καρδιτσα μαλλον της μαυρης θαλασσας ειναι….

    Comments are closed.