ΤΟ ΣΠΕΡΜ@ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! ΘΑ “ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ” Ο ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ! Η ΕΛΛΑΔΑ «ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ»: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ – ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Κοινοποίηση:
    200302183204_22364204

    Το σπέρμα του Χασάν είναι εδώ!


    Αποκαρδιωτικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τις αλλαγές (ποσοτικές και ποιοτικές) στον πληθυσμό της Ελλάδας που συντελέστηκαν την τελευταία 11ετία.

    Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται συνεχώς μετά το 2010 και η απογραφή που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες θα το επιβεβαιώσει καθώς πιθανότατα οι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας μας στα τέλη του 2021 θα είναι κατά 450.000-500.000 λιγότεροι από αυτούς που απεγράφησαν τον Μάιο του 2011 (υπό την προϋπόθεση ότι η κάλυψη του πληθυσμού στις δυο αυτές απογραφές δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά).
    Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει πρόσφατη δημοσίευση των καθηγητών στο Παν. Πατρών και Θεσσαλίας, κκ. Βασίλη Παππά και Βύρωνα Κοτζαμάνη.

    Τα τελευταία εννέα χρόνια (1/1/2011 -1/1/2020) με βάση τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας μας, επισημαίνουν οι δυο ερευνητές, μειώθηκε κατά 3,7% (-405.000 άτομα).

    Οι τάσεις όμως σε περιφερειακό επίπεδο είναι μεικτές.

    Η πλειοψηφία των νομών (39/51) είχε απώλειες και μια μειοψηφία μόνον (12/51) είχε κάποια κέρδη.

    Αν δε εξετάσουμε, την ίδια περίοδο, τα ποσοστά μεταβολής και όχι τα απόλυτα μεγέθη, διαπιστώνεται ότι τέσσερεις μόνον νομοί είχαν μια σημαντική αύξηση του πληθυσμού τους (>+6%, Δωδεκάνησα, Χίος, Λέσβος, Σάμος) ενώ οκτώ μια πολύ ήπια (<+3%).

    Στον αντίποδα, ανάμεσα στους 39 νομούς που έχουν απώλειες το 1/5 (8) είχαν σημαντικά αρνητικά ποσοστά μεταβολής (υψηλοτέρα του – 7%).

    Οι νομοί με σημαντικά κέρδη αναφέρουν οι δυο ερευνητές είναι όλοι νησιά που «φιλοξενούν» κέντρα υποδοχής αλλοδαπών, ενώ αυτοί με σημαντικές απώλειες βρίσκονται όλοι στην ηπειρωτική ορεινή Ελλάδα.

    Όσον αφορά το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων, αυτό, σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι δυο ερευνητές, είναι αρνητικό την τελευταία εννεαετή περίοδο αγγίζοντας τις 223 χιλ. Ελάχιστοι νομοί διαφοροποιούνται, έχοντας περισσότερες γεννήσεις από θανάτους: τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, η Ξάνθη, τα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, το θετικό Φυσικό Ισοζύγιο των οποίων συσσωρευτικά όμως δεν υπερβαίνει τα 12.000 άτομα. Από τους έξι αυτούς νομούς, μόνον τέσσερεις (Δωδεκάνησα, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο) είχαν αύξηση του πληθυσμού τους, ενώ στις Κυκλάδες και την Ξανθή ο πληθυσμός μειώθηκε ελαφρώς εξ αιτίας των αρνητικών Μεταναστευτικών τους Ισοζυγίων (περισσότεροι έξοδοι από εισόδους).

    Τα υψηλοτέρα αρνητικά Φυσικά Ισοζύγια σε απόλυτες τιμές καταγράφονται στην Αττική (σχεδόν -40 χιλ.), στον νομό Σερρών (σχεδόν -15 χιλ.) και στους νομούς, Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας, Ηλείας, Τρικάλων, Ευβοίας, Καβάλας, Έβρου, Πέλλας και Μαγνησίας (-8 έως – 6 χιλ.) συμβάλλοντας, αν και σε διαφοροποιημένο βαθμό, στην μείωση του πληθυσμού τους.

    Από τα στοιχεία που επεξεργάστηκαν οι δυο καθηγητές στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενο από τον Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας ερευνητικού προγράμματος «Δημογραφικά Προστάγματα στην Έρευνα και Πρακτική στην Ελλάδα», προκύπτει ότι 1 στους 3 νομούς που βρίσκονται όλοι στην ηπειρωτική χώρα (με εξαίρεση το Λασίθι) έχουν λιγότερες γεννήσεις από θανάτους (αρνητικά φυσικά ισοζύγια) και ταυτόχρονα, περισσότερες εξόδους από εισόδους (αρνητικά μεταναστευτικά ισοζύγια.

    Στον αντίποδα 4 μόνον νομοί (τρεις στην Κρήτη + Δωδεκάνησα) έχουν θετικά Φυσικά Ισοζύγια και Μεταναστευτικά Ισοζύγια (και επομένως και μεγάλη αύξηση του πληθυσμού τους).

    Οι υπόλοιποι 30 νομοί εντάσσονται σε κάποια από τις άλλες τρεις ομάδες. Η πρώτη συμπεριλαμβάνει δυο μόνον νομούς, την Ξάνθη και τις Κυκλάδες, που αν και έχουν περισσότερες γεννήσεις από θανάτους χάνουν πληθυσμό καθώς οι έξοδοι είναι περισσότερες από τις εισόδους. Στην δεύτερη ομάδα εντάσσονται 20 νομοί – όλοι στην ηπειρωτική Ελλάδα-, όπου αν και τα Μεταναστευτικά τους Ισοζύγια είναι θετικά, δεν επαρκούν να καλύψουν τις απώλειες των αρνητικών Φυσικών τους Ισοζυγίων, με αποτέλεσμα να έχουν μείωση του πληθυσμού τους.

    Τέλος, η τελευταία ομάδα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στους 8 νομούς που την αποτελούν (Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Λέσβου, Πιερίας, Σάμου, Φωκίδος, Χαλκιδικής και Χίου) το ισοζύγιο είσοδοι -έξοδοι είναι θετικό σε τέτοιο βαθμό που υπερκαλύπτει τις απώλειες που προκαλεί το γεγονός ότι έχουν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, με αποτέλεσμα να έχουν και αυτοί, αύξηση του πληθυσμού τους.

    Τρεις από τις παραπάνω περιοχές (Λέσβος, Σάμος, Χίος) δέχθηκαν μαζικά σε λίγα χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία μπήκαν παράνομα στη χώρα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Περιοχή αγ.λουκα στην Πατησίων….
      Ανδροπαζαρο μαύρων και ουρές από κάθε ηλικίας και σωματικής διάπλασης ντόπιων γυναικών….
      Βρήκαν ευκαιρία με την εισαγωγή αντρικού πληθυσμού να δουν χαρά στα σκέλια τους….
      Κανένας έλεγχος ,κανονίζουν τις τιμές στα όρθια και μετά φεύγουν αγκαζε είτε με αυτοκίνητα είτε με τα πόδια….

    2. Το χρήμα των Ομβρίων από το 1821 και εντευθεν(“πουλάς πατρίδα Μακρυγιάννη;”)άλωσε τους πάντες και τα πάντα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.Εισχωρησαν βαθειά μέσα στον κρατικό μηχανισμό και ισοπέδωσαν,αντεστρεψαν,βρωμισαν,κατάργησαν όλα όσα συνέδεαν τους ευκολόπιστος Ελληνες.
      Ο Θεός να μας λυπηθεί και να εμφανίσει Αγίους ανθρώπους για να αφυπνίσουν το γένος.

    3. Κρήτη και Δωδεκάνησα; Δηλαδή πάλι οι απόγονοι παλαιών λαθροεισβολέων αυξάνονται! Όσο για τις Ελληνίδες, να ξεκαβαλίσουν αυτούς τους ίδιους και τους ίδιους που τις αλλάζουν κάθε 2-3 μήνες γιατί μετά δεν τις θέλει κανένας. Κανείς δεν θέλει να κάνει οικογένεια με κάποια η οποία έχει βιντεάκια με παρτούζες στο Pornhub ή που έχει πάρει το μισό Πακιστάν και την μισή Αφρική! Επίσης δεν θα έχει μείνει κανένας νέος να δουλέψει και να πληρώσει φόρους για τις συντάξεις όλων αυτών των πρώην πορνομανών γεροντοκορών….

    4. Το έχουν δηλώσει κιόλας ότι σε μερικά χρόνια θα παντρεύονται και τις κόρες των Ελλήνων!

    5. To “Συνταγματικό τοξο’ της βουλής καταφερε τελικα την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού

    6. Όταν Έλληνες και Ελληνίδες παντρεύονται αλλοδαπούς (γενικά) είναι λογικό.

    7. Ο μέσος Έλληνας δε κάνει πλέον παιδιά. Ήταν που ήταν δύσκολη η κατάσταση προ covid, τώρα είναι που 9 στους 10 δεν το αποφασίζουν. Πριν 30 χρόνια έψαχνες με το κυαλι να βρεις κάποιον χωρίς παιδιά. Τώρα ισχύει το αντίθετο και τα πράγματα χειροτερευουν. Ένα πρωί θα ξυπνήσουμε και θα είμαστε μειοψηφία, όλα τείνουν προς τα κει με μαθηματική ακριβειαt

    8. Μην πιάνεις στο στόμα σου τον Ανδρέα!!!! Κοίτα ποιους εχουμε.σημερα και μετά μιλα. Και για το αυριο??? Ποιος????

    9. Δώστε λεφτά στους Έλληνες μαλάκες νεοδημοκράτες. Αν όλα αυτά τα επιδόματα που δίνατε στους αλλοδαπούς τα δίνατε στους Έλληνες τώρα θα υπήρχε πανσπερμία Ελλήνων.

      1. Σαββατοκύριακα στο Ντουμπάϊ θα τα είχαμε κάνει αδελφέ, ότι σου λεω. Ακόμα να μάθεις τί εστί κωλοέλληνας;

    10. Συμφωνώ με όλους.
      Καμία πρόταση;

    11. Καλα να παθει ο Ελληναρας….Ψηφιζει ΠΡΟΔΟΤΑΡΟΥΣ

      1. Αφού το ίδιο είναι και αυτός τι θες να ψηφίσει;

    12. Μόλις τους κουβάλησε εδώ το π@λιοπουσταριό ψήφισε και τον αντιρατσιστικό τον οποίο διατήρησε και αυτός που τον σκαντζάρισε στη βάρδια. Το πολυτεχνείο ζει ο αγώνας τώρα δικαιώνεται μουνόπ@να.

    13. Ήδη η αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού υλοποιείται. Ελληνίδες κάνουν κρεβάτι με Πακιστανούς, Σομαλούς, κτλ, οι οποίοι γονιμοποιούν έως και δέκα παιδιά με τις συντρόφους τους. Το ελληνικό γένος είναι υπό αφανισμό αφού ήδη μέσα σε αυτό υπάρχουν ελληνόφωνα απομεινάρια από την τουρκοκρατία. Επομένως κάνουν κρεβάτι με ομοίους τους λάθρο ισλαμια…πέραν από αυτό οι νεοελλαδιτες είναι εχθροί της Ελλάδος οι περισσότεροι σπορά Τούρκων και ραγιάδων….όταν πληθυσμιακά η Ελλάδα αποδυναμωθεί από το ισλάμ αυτά που θα ακολουθήσουν θα κάνουν την κόλαση να μοιάζουν με παιδική χαρά. Στα ελληνικά εργοστάσια παραγωγής κρεάτων κτλ ήδη εργάζονται μέσα Πακιστανοί, Ιρανοί, Αφγανοί ανακατεμένοι με Έλληνες. Έρχονται πολύ μαύρες μέρες.

    14. Οι Έλληνες φταίνε γιατί ψηφίζουν αυτούς που εκτελούν μεθοδευμένη γενοκτονία εναντίων τους επί 11 χρόνια ενώ όλα ξεκίνησα το 1981 με την καταστρόφή του ιδιωτικού τομέα από τον Ανδρέα!

      1. …ενώ όλα ξεκίνησαν το 1974 με την καταστρόφή του ιδιωτικού τομέα από τον καραμαν αλι!

    Comments are closed.