ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΫΛΩΣΟΥΝ! ΚΟΡΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑ – ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ – ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

    Κοινοποίηση:
    ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΝΑΤΟ

    Η Φινλανδία και η Σουηδία αναμένεται να καταθέσουν αύριο επίσημο αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί με βέτο σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

    Σήμερα συνεδρίασε το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ σε επίπεδο πρέσβεων, προκειμένου να εξεταστεί η υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης των δύο σκανδιναβικών χωρών, το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τις πηγές που μίλησαν στο ΑΜΠΕ, όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ είναι έτοιμα να καλωσορίσουν «με ανοιχτές αγκάλες» τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πλην της Τουρκίας, η οποία επέμεινε και σήμερα ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν αύριο οι ενταξιακές διαδικασίες, διότι δεν έχουν απαντηθεί οι ανησυχίες ασφαλείας της.
    Την ίδια στιγμή, τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ τάσσονται υπέρ μιας συνοπτικής διαδικασίας ένταξης για τις δύο σκανδιναβικές χώρες, με στόχο την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ώστε να μπορούν να μετέχουν με το καθεστώς «χώρας παρατηρητή» στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου.

    Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Τουρκία να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τις δύο ενδιαφερόμενες χώρες (Φινλανδία και Σουηδία) και να βρεθεί λύση εντός δύο εβδομάδων.

    Οι ανησυχίες της ‘Αγκυρας θα μπορούσαν ενδεχομένως να κατευναστούν με μια δήλωση από πλευράς Σουηδίας και Φινλανδίας για αλλαγή στάσης απέναντι στους Κούρδους της Συρίας και το PKK, καθώς και με την άρση του εμπάργκο εξαγωγών οπλικών συστημάτων.

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αρκετές νατοϊκές χώρες άσκησαν σήμερα και θα συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην ‘Αγκυρα για εξεύρεση λύσης. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου και από το αν θα ζητήσει περαιτέρω ανταλλάγματα από άλλες νατοϊκές χώρες ή ακόμα και από την ΕΕ.
    Όσο η Τουρκία προβάλλει αντιρρήσεις, τόσο θα καθυστερεί η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αυξάνοντας τον εκνευρισμό τους και τους ενδεχόμενους κινδύνους επειδή δεν βρίσκονται κάτω από την «ασπίδα» του ‘Αρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ. Για το λόγο αυτό, ήδη πολλές συμμαχικές χώρες, μεταξύ αυτών η Νορβηγία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, έσπευσαν με δηλώσεις τους να δώσουν εγγυήσεις ασφαλείας στις δύο σκανδιναβικές χώρες, για όσο διάστημα θα βρίσκονται στο κατώφλι του ΝΑΤΟ.

    Ζαχάροβα: «Λύνει τα χέρια της Ρωσίας»
    Από την άλλη η Ρωσία συνεχίζει να προκαλεί με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να τονίζει ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, κατόπιν πίεσης των ΗΠΑ, «λύνει τα χέρια της Ρωσίας».

    «Να το έχει κατά νου αυτό η Δύση» πρόσθεσε η αξιωματούχος στον «άερα» του τηλεοπτικού δικτύου Solovyov Live.

    Η Ζαχάροβα αναφέρει ότι η απόφαση για την ένταξη την πήραν οι πολιτικές εξουσίες και όχι οι λαοί των δύο χωρών. «Σήμερα, κάτω από την πίεση της Ουάσινγκτον, η Φινλανδία και η Σουηδία, που για δεκαετίες κρατούσαν στάση ουδετερότητας στα διεθνή θέματα και δεν συμμετείχαν σε κανένα στρατιωτικό μπλοκ, αναγκάζονται να ενταχθούν στην Βορειοατλαντική συμμαχία και να αλλάξουν την στρατηγική κατεύθυνση της πολιτικής τους».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Να το πούμε απλά ο Γ’Π.Π. είναι θέμα χρόνου αν θα γίνει τώρα ή παρακάτω.Και να θυμίσω πως η Ρωσική ομοσπονδία είναι πρώτη δύναμη στα πυρηνικά όπλα όλων των τύπων…

    2. Να λέμε και τα σωστά
      Μπράβο στο μακελειό που αφήνει και δημοσιεύονται και αντι-ρωσικά σχόλια.

    3. Ρίξε τους τον πύραυλο για να μάθουν να κάνουν μ@κ@κίες ΑΛΛΑ ο λαός δεν φταίει σε τίποτα διότι δεν ερωτήθηκε για κάτι τόσο σημαντικό …! Καλή ώρα τα δικά μας με την αποστολή όπλων και την εμπλοκή μας στο όλο σκηνικό…και μην ακούσω κανέναν αφελή να δηλώνει υπέρ της ομπρέλας του ΝΑΤΟ διότι θα γελάσουν και τα πιο παρδαλά κουνέλια όταν μου απαντήσουν στο ερώτημα του τι έκανε το ΝΑΤΟ για την Κύπρο και τα Ίμια; Μάλλον εκείνη την ημέρα δεν έβρεχε και για αυτό δε άνοιξε η ομπρέλα του ΝΑΤΟ…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Περιμένω πως και πως να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ για να μάθουν και αυτοί τι πραγματικά σημαίνει…ο Πράσινος (Ζελένσκι) όμως το κατάλαβε αλλά είναι πλέον πολύ αργά για δάκρυα…!!!
      Να δω πόσο δάκρυ θα χύσουν αυτοί μαζί…διότι παρέα θα κλαίνε σαν τις χήρες στο καταχείμωνο…..

    4. Θα τους κλάσουν μια μάντρα οι μεθύστακες μπολσεβίκοι. Προσεχώς διαμελισμός της Ρωσίας.

    5. Δυστυχως, ακομα και οι συνηθως ‘ψυχραιμοι’ Σουηδοι και Φινλανδοι, υποκυπτουν σε πολιτικες δολοπλοκιες (περαν του Ατλαντικου), χωρις να κανουν δημοψηφισματα για την γνωμη των λαων τους.

      Και να ειστε σιγουροι οτι, πρεπει να γνωριζουν την αντιθεση του ‘μεσου πολιτη’ σε αμφοτερες τις χωρες, στην συμμετοχη τους στο Νατο.
      Γιατι αν ηταν θετικη η γνωμη των Φινλανδων και Σουηδων, να ειστε σιγουροι οτι θα το ειχαν κανει το δημοψηφισμα.
      Ας ελπισουμε να μην τους βγει σε κακο..

      1. Αστο ρε φιλε το θεμα με το δημοψήφισμα γιατι είδαμε και το δικό μας οχι που εγινε ναι.
        Μη το ψαχνεις

    6. Πάντως ο Χίτλερ είχε σκηνοθετηθεί ως ιδέα από τον Τσάρλι Τσάπλιν που είχε κάνει τεράστια επιτυχία είκοσι χρόνια πριν με τον βουβό κινηματογράφο.Ο Χίτλερ είχε κανονικο μουστάκι και σγουρά μαλλιά….αλλά το έκανε τετράγωνο και ίσια έτσι ώστε να έχει τόσο γραφική φιγούρα στον κοσμο που όταν μετά θα άφηνε τα φυσικά χαρακτηριστικά του να μην είναι αναγνωρισιμος με τίποτα.
      Επίσης οι Ναζί είχαν χρηματοδότηση από την Αμερική (Στοιχεία μπορείτε να βρείτε πατώντας Ναζιστική ευγονική)Το Ίδρυμα Ροκφέλερ βοήθησε να αναπτυχθούν και να χρηματοδοτηθούν διάφορα γερμανικά προγράμματα ευγονικής, συμπεριλαμβανομένου εκείνου στο οποίο εργάστηκε ο Γιόζεφ Μένγκελε πριν πάει στο Άουσβιτς.
      Επίσης μπορείτε να ψάξετε και να κάνετε έρευνα για τον παππού τους George Bush Prescott Bush Η Χρηματοδότηση του Χίτλερ από την Wall Street .
      O Prescott Bush ήταν ένας από τους έξι διευθυντές της Αμερικανικής τράπεζας που ανήκε στην Γερμανική εταιρεία άνθρακα και σιδήρου και έστελνε εμβάσματα για την χρηματοδότηση του Ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας.

    7. Αυτό που έκανε ο Κούλης να εξισωση την Ελληνική επανάσταση με την ένταξη της Ουκρανίας και άλλων χωρών στο ΝΑΤΟ είναι άθλια προπαγάνδα.
      Οι Έλληνες το 1821 πολέμησαν ακόμα και για την σωματική τους Ελευθερία δεν είχαν τίποτα ούτε κράτος ούτε ελευθερία κ τα έβαλαν με μια αυτοκρατορία την Οθωμανική.
      Οι Σουηδοί και οι Φινλανδοί έχουν και κράτος και ελευθερία και ένα επίπεδο δημοκρατίας.
      Το ότι επιλέγουν να μπουν σε έναν στρατιωτικό οργανισμό χωρίς καμία απολύτως απειλή κάτι σημαίνει.Παντως δεν σημαίνει ότι το κάνουν για την ελευθερία τους.Αυτοι επιλέγουν να γίνουν στρατιωτικός στόχος.Το ΝΑΤΟ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι στρατιωτικός οργανισμός για όσους γνωρίζουν.Σημαινει ότι παίρνουν όπλα και παίρνουν θέση μάχης εναντίον μια άλλης χώρας γειτονικής και επίσημα.
      Στην Ουκρανία επίσης φένεται ότι λειτουργούσαν εργαστήρια βιολογικου πολέμου χρηματοδοτούμενα από την Αμερική διότι δεν επιτρέπεται στις Ηνωμένες πολιτείες τέτοια πειράματα.
      Δεν πάμε καλά ο κόσμος χωρίζεται και αλλάζει δραματικά γρήγορα προς το χειρότερο σενάριο.

    Comments are closed.