Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΑΔΕΙΑΣΕ! Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ “ΦΥΤΟ” ΤΗΣ “ΤΑΞΗΣ” (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

    Κοινοποίηση:
    economist

    Δημοσίευμα του Economist παρουσιάζει την Ελλάδα ως τον «μαθητή – υπόδειγμα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πραγματικότητα όμως ασκεί κριτική τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στην ΕΕ για τους τομείς όπου η χώρα μας υστερεί.

    «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πρωθυπουργοί αντιμετωπίζονται συχνά σαν μαθητές. Οι κυβερνήσεις πρέπει να «κάνουν τα μαθήματά τους», συνηθίζουν να λένε οι κοινοτικοί αξιωματούχοι. Εάν οι Βρυξέλλες είναι τάξη, τότε η Ελλάδα έχει γίνει το «καλό παιδί» που κανείς δεν περίμενε», διαπιστώνει ο Economist στη στήλη Charlemagne (Καρλομάγνος) του νέου του τεύχους.

    Ο ενθουσιασμός των Ευρωπαίων με την κάποτε δακτυλοδεικτούμενη χώρα μας εξηγείται από το γεγονός ότι στους τομείς για τους οποίους ενδιαφέρεται η ΕΕ η Ελλάδα τα πάει καλά.

    «Ο χειρισμός της πανδημίας έχει δεχθεί επαίνους. Το σχέδιό της για την αξιοποίηση των 31 δισ. από τα 750 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης που της αναλογούν κέρδισε »χρυσό αστέρι» από αξιωματούχους της ΕΕ. Ιδέες, όπως το κοινό πιστοποιητικό Covid-19, υιοθετούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», συνεχίζει o αρθρογράφος του βρετανικού περιοδικού.

    Ο καλός μαθητής Μητσοτάκης και ο επαναστάτης ΣΥΡΙΖΑ
    «Ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα που κυβερνούσε τη χώρα από το 2015 έως το 2019, ήταν ο επαναστάτης της τάξης. Αντίθετα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του ήπιου κεντροδεξιού πρωθυπουργού που ανέλαβε το 2019, είναι η αγαπημένη της δασκάλας», αναφέρει η ανάλυση.

    Βέβαια, στο ασυνήθιστα αιχμηρό του άρθρο, ο Economist δεν παρουσιάζει απλά τον πρωθυπουργό ως τον πιο καλό και πειθήνιο μαθητή, αλλά ως το «φυτό» της ευρωπαϊκής τάξης («teacher’s pet»)!

    «Ένας πρώην σύμβουλος διοίκησης, μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και τη γλώσσα του Νταβός, τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν μεσήλικες άνδρες ντυμένοι με μπότες χιονιού σε συνέδρια που γίνονται σε μεγάλα υψόμετρα. Η σχολική στολή του πηγαίνει πολύ», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

    «Ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε τον εαυτό της σαν την αρχή της ιστορίας, οι επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι δουλειά τους είναι να δώσουν ένα τέλος σε μία σκοτεινή εποχή», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

    »Ο έλληνας πρωθυπουργός φορά σωστά και τη σχολική του ποδιά. Η Νέα Δημοκρατία εξελέγη το 2019 με σχέδιο να επιδιορθώσει και να ξαναβάλει στη θέση τους τα κομμάτια της Ελλάδας. Στην ουσία, αποστολή της ήταν να κάνει την πολιτική της Ελλάδας «βαρετή», και να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα «κανονικό» κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    «Μετά από μία δεκαετία μνημονίων, στη διάρκεια της οποίας, κινδύνεψε σοβαρά να αποβληθεί από την τάξη –την Ευρωζώνη– η Ελλάδα είχε βάλει σε μία σειρά την οικονομία της, πολύ πριν χτυπήσει η πανδημία. Στην κυβέρνηση, κινούν τα νήματα απόφοιτοι μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων.

    Το σχέδιο που κατέθεσαν για το Ταμείο Ανάκαμψης έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, καθώς οι Ελληνες, μετά από χρόνια σφυροκοπήματος από τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, γνωρίζουν πια πώς να κάνουν ευτυχισμένους τους βαθμολογητές τους. Κι ενώ χώρες όπως η Φινλανδία, αγκομάχησαν να το περάσουν από το δικό τους κοινοβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση τα κατάφερε στο πι και φι. Ο καθηγητής πλέον ανησυχεί για άλλους μαθητές, όχι για τους Ελληνες».

    Οι πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά θα έπρεπε να είναι ένας «λεκές» στον φάκελο της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει ο Economist, όπως και το πλήθος καταγγελιών για τα λεγόμενα «pushback», την παράνομη -και βίαιη μερικές φορές- επιστροφή των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία από το Λιμενικό ή άλλες ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

    Αλλά οι Βρυξέλλες φαίνονται ικανοποιημένες. Στο μυαλό των ευρωπαίων πολιτικών, οι κανόνες για τα «pushback» έχουν σχεδιαστεί για να μην σκοτωθούν οι πρόσφυγες από συνοριοφύλακες, όχι για να μην γυρίζουν πίσω βάρκες που ξεχειλίζουν από κόσμο. Με την ίδια απάνθρωπη λογική, οι κάκιστες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά, αποτρέπουν άλλους πρόσφυγες από το να επιχειρήσουν το επικίνδυνο ταξίδι.

    Ακόμα κι όταν υπήρξε νεκρός στα σύνορα με την Τουρκία –γράφει ο Economist – η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας ως ασπίδα των συνόρων της Ε.Ε.

    Εκεί που η Ελλάδα δεν τα πάει καλά, είναι σε τομείς με τους οποίους οι Βρυξέλλες δεν ασχολούνται. Μέσα στην Ελλάδα, ακτιβιστές και ΜΚΟ καταγγέλλουν μεγάλη αύξηση της αστυνομικής βίας μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχωναν τη μύτη τους με χαρά στις εγχώριες υποθέσεις την εποχή των μνημονίων. Υπό κανονικές συνθήκες όμως, θα κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν την κριτική στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών-μελών.

    Το ίδιο συμβαίνει, συνεχίζει ο Economist, και με οποιαδήποτε προσπάθεια να μπει ένα τέλος στον νεποτισμό που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να το κάνει, αλλά απέτυχε. Ο κ. Μητσοτάκης επίσης λέει ότι το έχει βάλει στόχο, όμως είναι δύσκολο να πάρει κάποιος στα σοβαρά τις προθέσεις του γιου ενός πρώην πρωθυπουργού, του αδελφού της πρώην υπουργού Εξωτερικών και του θείου του σημερινού δημάρχου της Αθήνας. «Δύσκολο να ηγηθείς της σταυροφορίας, όταν η μεγαλύτερη απόδειξη της προόδου σε αυτό το ζήτημα, θα ήταν να μην ηγείσαι καθόλου».

    Και αφού σχολιάζει την κακή κατάταξη της χώρας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου, όπως τουλάχιστον την εμφανίζει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ο Economist καταλήγει:

    «Οσο η Ελλάδα παίρνει καλούς βαθμούς στα μαθήματα που ενδιαφέρουν τις Βρυξέλλες, κανείς δεν ενοχλείται. Μία κυβέρνηση, που ακολουθεί «τη γραμμή», κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει χωρίς να γκρινιάζει και κάνει τη βρώμικη δουλειά της ΕΕ στο Προσφυγικό, θα είναι πάντα καλοδεχούμενη. Τα ελαττώματά της μπορούν να αγνοηθούν. Παρά τη διαφήμιση για τις αξίες της, η ΕΕ είναι πολιτική οντότητα, όχι ηθική. Δεν κάνει κριτική σε αυτούς που ακολουθούν τους κανόνες της. Οσες κυβερνήσεις προσπαθούν να της πάνε κόντρα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνεύουν από τον οδοστρωτήρα των Βρυξελλών. Οσοι την αποδέχονται, όπως η ΝΔ, μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους χωρίς ενόχληση. «Αν ο μαθητής παραδίδει στην ώρα του την εργασία, κανείς δεν νοιάζεται για τα υπόλοιπα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Η Μαλακια είναι το εθνικό μας σπορ!!!!! Ο ελληνοραγιας είναι μοναδικό είδος Μαλακα στον Γαλαξία!!!!! Θα ξαναψηφίσει τους ίδιους και τους ίδιους που τον πηδάνε ανελέητα!!!!! Του αρέσει του ελληναρα το οθωμανικό.Εχει καταντήσει πισωγλεντης και Καραγκιόζης αρκεί να νομίζει ότι γίνεται η δουλειά του.Αχρηστος και ανεγγεφαλος σε όλα τα επίπεδα!!!!!!

    2. “Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας..” Γεώργιος Κονδύλης,1930 τι μαθαινει…. ο/η ακροατης/α του ελληνοφωνου μεταμεσονυκτιου ραδιοφωνου…….

    3. Την ξεμπρόστιασαν τη Koúλα !!!!

    4. Το πιο μωράχαβλο είναι ο γιός του….Ο πιο κοντά στα όρια της ανθρώπινης ηλιθιότητας…Αν δεν ήταν πρωθυπουργός και το βλέπαμε στο δρόμο τι θα λέγαμε άραγε;;;
      Κοίτα ένα μ@λακισμενο, αμάν είναι κάπως…..Ας το παιδί είναι βλαμμένο.. Έχει πρόβλημα…

    5. ΠΙΟΝΙ…….ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ……ΑΧΡΗΣΤΟΣ…..
      ΑΝΘΕΛΛΗΝ…….ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΝΔΚΡΑΤΙΑΣ……..ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΛΗ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕΣ!!!!!!

    6. Εκστρατεία εναντίον Μητσοτάκη κάνουν οι 60+, τα πρόστιμα είναι η κινητήρια δύναμη.

    7. Ρε παιδιά μήπως πρέπει να στηρίξουμε τον Κασσιδιάρη , τι να πω , έχω απογοητευθεί .

    8. ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ μηχανηματα στις εκλογες της ΝΔΟΥΛΑΣ για να κανουν αυτον το μασσονοεβραιοφασιστα προεδρο και μετα πρωθυπουργο οπως τον καναναι αλλοστε.. για να λεει σε ολα ΝΑΙ με το αζημειωτο παντα για το ταμειο της Αγιας Οικογενειας…………..

    9. Tελειώνει ο υποτακτικός Κούλης και έρχετε ο άλλος υποτακτικός λαϊκιστής Τσίπρας και τι θα αλλάξει ; απλά άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς , ο νεοέλληνας ποτέ δεν θα βάλει νερό στο κρασί του μια ζωη ραγιάς θα είναι

    10. Το “ζουμι” του αρθρου δηλαδη ειναι οτι η Ευρωπη δεν ενδιαφερεται για τα δικαιωματα του Ελληνα – Ευρωπαιου πολιτη αρκει να εχει καποιον yes-man, μαλιστα…, αρα λοιπον οταν ερθει η ωρα, Μαρτιος του 2023, θα επιτρεψει σε αυτον τον λαομισητο yes-man να κανει μεχρι και νοθεια για να εκλεγει προκειμενου να μην ξαναερθει καποιος “δεν πληρωνω” , Τσιπρας ή καποιος αλλος.

    11. Με λίγα λόγια ρουφιάνος χαφιές και μαριονέτα. Εάν σας αρέσει να σας κυβερνούν τέτοιοι τύποι, είσαστε άξιοι της μοίρας σας.

    12. ΕΡΩΤΗΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΧΙ ΑΡΑ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!ΟΛΟΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΝΑΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ???

    13. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει τελειώσει…
      Ότι κακό μου κάνατε θα το πληρώσετε… 32356 και εγώ δεν παίζω.Οταν μάθετε ποιος είμαι θα τρέχετε να σωθείτε γιατί θα τα έχετε κάνει πάνω σας.Οι μαγκιες οι κλεψιες και οι πονηριες πληρώνονται προδότες.

    14. Για τον λού τσο είστε άντε έφυγε ο κουλής ποιος να αναλάβει? ,ποιος πολιτικός μπορεί να προσφέρει έργο σε μια χωρα δειλών σε μια χωρα ραγιάδων σε μια χωρα που το 60% είναι εντελώς ηλίθιοι

    15. Germans Pet! Γονιδιο ειν αυτο! Κουλα η Γκεσταπο Κουλα η κουνοδαχτυλουσα!
      Που? Στον Ελληνα! Αντε γεια! Παρ και το κολληταρι σου Αλεκθη αγκαλια και εις την ευχη της Παναγιας! Και γρηγορα μη φαμε και κανα σεισμο εν Αθηναις! Ειναι το μονο που δεν…..προκαλεσες μεχρι τωρα γκαντεμοσαυρε!
      Ενας νεοδημοκρατης!

    16. μπορεί να φανταστεί ο αναγνώστης τι ανταλλάγματα θα έχει ο Κούλης για τις υπηρεσίες του…

    17. ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ…ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

    18. αυτά τα γουρουνια, ουννοι, βανδαλοι μογγολο, χαζαροτουρκοι της οβροπης, ενώ έφερναν τους ισλαμοπιθήκους εγκληματίες στην Ελλάδα μας να τους μαντρώνει η Ελλάδα με όλα τα έξοδα κ ταεγκληματα τους , ίδιοι ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΕΧΘΡΟΊ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΒΆΡΒΑΡΟΙ ΒΡΟΠΕΗ 1,ΜΝΗΜΟΝΙΑ, 2. ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΩΝ 3.ΟΙΚΝΜΚ.ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΛΛΉΝΩΝ, 4. Υγειονομική ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΤΟΥ γουρλομπ. που δολοφόνησε Έλληνες, ρήμαξε την οικονομία, διέλυσε την ψυχολογία των Ελλήνων, έφερε διχασμό….. ΆΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΉΘΕΛΑΝ ΤΑ ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ ΟΒΡΟΠΕΗ.
      ΓΙ ΑΥΤΌ ΣΚΑΣΕ Κ. ΣΥ ΤΩΡΑ. ΓΈΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΘΟΙΚΙΑ Κ. Η ΕΛΛΑΔΑ βρωμοσιωνιστες πολιτικούς, αλλά ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ. στα τσακιδια καταραμένοι όλοι.

      1. Σε όλα έχεις δίκαιο μην μου στεναχωριέσαι …σύντομα όλα θα τελειώσουν…και θα τελειώσουν….Μνήσθητι Κύριε ημώνΙησού Χριστέ δια πρεσβειών της Παναχράντου Σου Μητρός Δεσποίνης ημώνΘεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας των δούλων σου, των κοιμηθέντων, και συγχώρησον, ανάπαυσον και ανάστησον αυτούς , ψυχή τε και σώματι, εις ανάστασιν ζωής εν τη εσχάτη Σου ημέρα.
        Κράτα ζάχαρη άχνη για τα κόλλυβα.Τα κόλλυβα είναι ένα γλύκισμα το οποίο προσφέρεται εις μνήμη των νεκρών. Αποτελείται συνήθως από βρασμένο σιτάρι, ρόδι, κόλιανδρο και ξηρούς καρπούς. Συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια να καλύπτονται με ζάχαρη άχνη.

    Comments are closed.