Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ – ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Κοινοποίηση:
    putin

    «Η Ρωσία θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια» τονίζουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας ότι απορρίπτουν «κατηγορηματικά» και καταδικάζουν «απερίφραστα την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία των περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα». «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ» τις «παράνομες» προσαρτήσεις αναφέρει η ανακοίνωση.

    «Δεν αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε τα παράνομα “δημοψηφίσματα” στα οποία προχώρησε η Ρωσία ως πρόσχημα για αυτή την περαιτέρω παραβίαση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ούτε τα παραποιημένα και παράνομα αποτελέσματά τους. Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ αυτή τις παράνομες προσαρτήσεις. Αυτές οι αποφάσεις είναι άκυρες και δεν μπορούν να παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. Η Κριμαία, η Χερσώνα, η Ζαπορίζια, το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ είναι η Ουκρανία. Καλούμε όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να απορρίψουν κατηγορηματικά αυτήν την παράνομη προσάρτηση» σημειώνουν τα κράτη-μέλη.

    Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι ενόψει του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας καθώς και της τελευταίας κλιμάκωσης της Μόσχας, η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της.

    «Είμαστε ακλόνητοι στην υποστήριξή μας στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία ασκεί το νόμιμο δικαίωμά της να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του εδάφους της και έχει το δικαίωμα να απελευθερώσει κατεχόμενα εδάφη εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Οι πυρηνικές απειλές που διατυπώνονται από το Κρεμλίνο, η στρατιωτική κινητοποίηση και η στρατηγική της αναζήτησης ψευδούς παρουσίασης του εδάφους της Ουκρανίας ως της Ρωσίας και του ισχυρισμού ότι ο πόλεμος μπορεί τώρα να διεξάγεται στο έδαφος της Ρωσίας δεν θα κλονίσουν την αποφασιστικότητά μας» δηλώνουν τα κράτη-μέλη.

    «Θα ενισχύσουμε τα περιοριστικά μέτρα μας για την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Ρωσίας. Θα αυξήσουν περαιτέρω την πίεση στη Ρωσία να τερματίσει τον επιθετικό της πόλεμο.

    Επαναλαμβάνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή οικονομική, στρατιωτική, κοινωνική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

    ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία

    Την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

    Όπως τονίζει, η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη και διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

    Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Επιπροσθέτως, διαμηνύει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Η Ρωσια απλώς επανακατελαβε τά εδαφη πού έχασε όταν διέλυσαν τήν Σοβιετική Ένωση !

    2. Το γελοίο με τους δυτικούς είναι που πιστεύουν πως ο κόσμος είναι με το μέρος τους. Το 65% παρακαλάει για Πούτιν.

    3. Η αποδοχη της προσαρτησης των εδαφων της Ουκρανιας απο τους Ρωσους δινει το αλλοθι και στην Τουρκια να κανει το ιδιο με την Ελλαδα.

    4. Προσευχηθειτε ολοι για τον Πουτιν,στο να μας καθαρισει την σαπιλα ολη .

    5. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ,NO PROBLEM,ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ,ΝΟ PROBLEM ΚΑΙ ΠΑΛΙ,ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΠΟΛΗΤΗΣΑΝ!!!ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ,ΓΙΝΑΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΙΩΝΕΣ,ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΞΕΝΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝ!!!

    6. ναι βρε ευρωμαλ@κες εσάς θα κάτσει να φοβηθεί ο Ρώσος. για ρωτήστε και τον λαό της Ευρώπης τι θέλει. κάντε ένα δημοψήφισμα αν έχετε τα φρύδια

    7. βλαδιμηρε αργεις. την ανοιξη πρεπει να μπεις στο βερολινο και να το κανεις μπαζα οπως οι προγονοι σου το 1945.

    8. Η Ουκρανια ειναι ενα….κατασκευασμα των μπολσεβικων, της δοθηκαν εδαφη που δεν της ανηκαν, οπως π.χ. η Κριμαια, τωρα, αφου με το πραξηκοπημα το 2014 οι Ναζιστες ανετρεψαν τον εκλεγμενο προεδρο Βικτωρα Γιαννουκοβιτς με υποκεινιση των Αμερικανων, ανοιξαν τον ασκο του Αιολου και τωρα πληρωνουν τα σπασμενα!!!! Οσο για την Ελληνικη Μπανανια που διαλαλει οτι δεν θα αναγνωρισει τα προσαρτημενα απο την Ρωσια εδαφη, να παει και να αναγνωρισει το Κοσοβο σαν αναιξαρτητο κρατος, το οποιο απεσπασθει βιαια απο την Σερβια γιατι ετσι ηθελαν οι γνωστοι ταραξιες του πλανητη, θα γελασει και το παρδαλο κατσικι!!!!!!

    9. Καταρρέει το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και οι απανταχού Μητσοτάκιδες ανά την Γη τρέμουν τον θάνατο που θα τους σέρνει στο άρμα του στο δρόμο του κάτου Άδη!
      Ο Ρους της Ιστορίας αλλάζει και οι βόμβες θα καταστρέψουν κάθε ίχνος των θεμελίων της Δύσης!Τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης του Λονδίνου και των Βρυξελλών θα καταστραφουν συθέμελα !Οι βόμβες θα πέφτουν σαν μετοχές που καταρρέουν!

    10. Δεν το περίμεναν ότι ο πουτιν θα προχωρήσει άμεσα στην προσάρτηση, τα έχουν χάσει οι παιδεραστές και ανώμαλοι της δύσης. Εάν δείτε τις ανακοινώσεις των παιδεραστών άρρωστων δυτικών και τις ενέργειες που κάνουν το τελευταίο 24ωρο θα δείτε πανικό. Και ετοιμάζει και τα καλύτερα ο πουτιν, οι δυτικοί αυτοπαγιδευονται στην προγανδα τους. Όσων αφορά για την περιοχή στο χαρκοβο για δεύτερη φορά στην ιστορία θα έχουμε την γνωστή ρήση, Άσε τους νεκρούς να προχωράνε!!!!

    11. Προδιδοντα μόνοι τους εκεί στο ΥΠΕΞ
      Η ανακοίνωση :δεν αναγνωρίζουν “κατεχόμενα” Ουκρανικα εδάφη απ την Ρωσία η κατάλαβα λαθος. Γιατί πριν δεν ήταν Ρωσικά εδάφη; Το 80 με 90% των κατοίκων αυτών των περιοχών είναι Ρωσικής καταγωγής
      Και γιατί ντε και καλά το δημοψήφισμα το θεωρούν παράνομο;; Ήρεμα ρωτάω

    12. Forza Putin!
      Ποιος γ@@@η την Ευρώπη των Γερμαναράδες…

    13. Πουτιν προχώρα εμεις οι καθαρόαιμοι Ελληνες εθνικιστές ειμαστε μαζι σου!!Δώσε πόνο στις ανωμαλιαρες της εοκ και του νατο!!

    14. Δεν πειράζει,… θα το συνηθίσει.
      Τις κρύες νύχτες του χειμώνα και χωρίς Βιομηχανία, η Ε. Ε. θα έχει χρόνο να το ξανασκεφτεί.
      Βασικά, οι πολίτες θα διώξουν κακήν κακώς τις Κυβερνήσεις τους.
      Ο Γίγας Ηγέτης Β. Β. Πούτιν προσπάθησε πολύ για συνομιλίες κι έκανε μεγάλη υπομονή.
      Απλώς, τέλος η ανοχή.

    15. Τα δημοψηφίσματα ήταν νόμιμα και τα αποτελέσματα τους αυθεντικά. Αμφισβητεί η πουτανοευρώπη την κυριαρχία του λαού. Όταν θα σας γαμήσει και θα προσαρτήσει και την ευρώπη στη Ρωσία τότε να δούμε τι θα πείτε μουνόπανα!

    16. Χέστηκε ο Πούτιν αν θα αναγνωρίσετε εσεις τα ευρωπαικά π@υστ@ριά τις περιοχές αυτές! Δεν θα φάει απόψε ο Πούτιν γιατί τον βρήκε τέτοιο κακό 😂😂😂😂😂
      Πούτιν ξέκανέ τους όλους, μπορείς!!

    17. Μην αποκαλητε την πρώην ΕΟΚ Ευρώπη.
      Η ΕΕ είναι δημιούργημα των Ρότσιλντ και λοιπών Εβραίων διεθνών απατεώνων για υποταγή των ευρωπαϊκών λαών στα άνομα συμφέροντα τους.

    18. Ναί.. Αλλά τα Αραβικά εδάφη πού έγιναν Ισραηλινά με πόλεμο για νά ανοικοδομηθεί τό Κράτος τού Ισραήλ, τά αναγνώρισαν ως Ισραηλινά σε χρόνο dt!!! Κάτσε νά μπω στο youtube νά τούς ξεχάσω…😁
      Πάει κ τό τρίτο account… Κι εν τώ μεταξύ, δέν μπορείς στο new account νά βάλεις Greekman! Δέν τό δέχεται!!

    19. Η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο. Μαύρες μέρες περιμένουν την ανθρωπότητα. Και το Μακελειό καλά κάνει να δημοσιεύει όλες τις απόψεις , όχι μόνο αυτές που ευθυγραμίζονται με την θέση του.

    Comments are closed.