Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΔΥΟ ΚΑΤΑΔΙΩΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    Rafale_-_RIAT_2009_(3751416421)

    Η Γαλλία ανέπτυξε προσωρινά δύο καταδιωκτικά Rafale και δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της στην ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

    Τα δύο Rafale θα κάνουν σήμερα «σταθμό» στη Σούδα, στην Κρήτη, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Άμυνας. Αναμένονται τις πρωινές ώρες και θα παραμείνουν εκεί «μερικές ημέρες», διευκρίνισε. Προηγουμένως, από τη Δευτέρα μέχρι και χθες, Τετάρτη, είχαν αναπτυχθεί στην Κύπρο για μια άσκηση.

    Το ελικοπτεροφόρο Tonnerre, που βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βηρυτό για να μεταφέρει εκεί βοήθεια μετά τη φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου, ενώθηκε εξάλλου την περασμένη νύκτα στη Μεσόγειο με τη φρεγάτα La Fayette, που είχε αποπλεύσει από τη Λάρνακα της Κύπρου και πραγματοποίησε άσκηση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

    «Αυτή η στρατιωτική παρουσία έχει στόχο να ενισχύσει την αυτόνομη αξιολόγηση της κατάστασης και να υπογραμμίσει τη δέσμευση της Γαλλίας στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο και στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

    Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ την προσωρινή ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στη ζώνη αυτή και κάλεσε την Ελλάδα και την Τουρκία, αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ, να συντονισθούν περισσότερο ώστε να κατευνασθούν οι εντάσεις.

    Στις 23 Ιουλίου, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους είχε επικρίνει έντονα την «παραβίαση» της ελληνικής και της κυπριακής κυριαρχίας από την Τουρκία με τις τουρκικές έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Στα τέλη Ιουνίου είχε επίσης κατηγορήσει την Τουρκία ότι φέρει «ιστορική και εγκληματική ευθύνη» στη λιβυκή σύγκρουση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. τι να κανουν και αυτοι εμεις η ελαδα εχει το προβλημα με τους λαθρο και τα πετρελαια τα σκοπια και τους αλβανους

    2. Το πανηγύρι πάει μάλλον για εκτόνωση μέχρι την επόμενη. Ξεκινάτε να διώχνετε τους πίθηκες από την χώρα. Τόση στραβωμάρα πια. Δεν το αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να γίνει όταν αρχίσει το μπαμ. Που θα βρει μυαλό ρε να πολεμάει ο άλλος όταν του ξεσκίζουν την οικογένεια του πίσω; Εκτός και αν σας έχει ποτίσει τα κύτταρα η ζερβομαλακία που την κάνατε πιστεύω. Σπίτια με γυναικόπαιδα στα μετόπισθεν και παππούδες πριαπισμό θα πάθουν τα πουσταριά που έχετε κουβαλήσει. Ξυπνάτε ρε ζώα του κερατά. Γίδια.

    3. Ο μεμετης στο βυθό του Αιγαίου ,,,,,,, η χώρα χρειάζεται σύγχρονα αποτρεπτικά όπλα και όχι τα χρήματα να πηγαίνουν στη στέγαση και σίτιση των λάθρο πιθήκων
      Συμφωνία με την Γαλλία σε όλα τα επίπεδα. Να δω τότε τον σαλταρισμένοι μεμετη ποσό τσαμπουκάς είναι ,,,,,
      Βρήκε όμως τις πρόθυμες ελληνικές κυβερνήσεις και κάνει πάρτι στο Αιγαίο

    4. To ”παιχνίδι” στην Αν. Μεσόγειο είναι παγκόσμιο και υπάρχουν στρατόπεδα: ΗΠΑ (”βαθύ κράτος”, όχι ο Τραμπ), Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Ελλάδα. Εναντίον: Ρωσία, Γερμανία, Τουρκία.

      1. Κάπως έτσι είναι χωρισμένα τα στρατόπεδα.

    5. Αχάριστε Έλληνα συμφεροντολόγε.. Δε σας φτάνει βλέπω η βοήθεια της Γαλλίας. Αλήθεια πότε στείλαμε έσω ενα f16 η μία φρεγάτα εκεί που οι Τούρκοι κάνουν την αοζ της Κύπρου σουρωτήρι νυχθημερόν? Δεν είμαστε σε θέση να θυσιάσουμε ΤΙΠΟΤΑ και ειρωνευόμαστε τους Γάλλους γιατί δεν κατεβάζουν όλο τους τον στόλο.

    6. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ελλάδα δεν διακόπτει τις διπλωματικές σχεσεις με Τουρκία και δεν κλείνει τα σύνορα
      Επίσης γιατί η Ελλάδα παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ
      Έχετε κάνει την χώρα από Σημίτη μέχρι σήμερα σκορποχώρι με διαλυμένες τις ένοπλες δυνάμεις κράτος της διαφθοράς και της απατεωνιάς

    7. Μπούρδες… Αν δεν βυθίσει με πυραύλους τα τουρκικά…. Είναι για το θεαθήναι

    8. Έλληνα(;),βγάλε το άχυρο από το μυαλό σου,μάθε να ψηφίζεις,και υπερασπίσου τα δικαιώματα σου και την περιουσία σου.Τα κράτη εχουν ΜΌΝΟ συμφέροντα.Για το κατάντημα σου,τόσο τότε στην Σμύρνη,όσο και τώρα,φταις ΜΌΝΟ εσύ,και κανείς άλλος Πάψε να είσαι ραγιας και προσκυνητης.

      1. Μας πουλάνε και μας ξεπουλάνε και αυτοί έβαλαν τα φίμωτρα και αγριοκοιτάνε μήπως κάποιος δε φοράει και τους κολλήσει…. Δυστυχώς παιδιά κοιμόμαστε. Τρώμε σανό αμάσητα…

    9. Καιρος να βλεπουμε τις αλλαγες στην Αν. μεσογειο. Σταματηστε της κλαωες με τα μα και μα οι Γαλλοι.
      Ειμαστε 2020 οι μονοι που δειχνουν αλληλεγθ ειναι αυτοι. Ωποτε αλλαζουμε λιγο μυαλα μωπως μαθουμε να κοιταμε της νεες δυναμικες ΕΝΕΡΓΑ..΄. τελως το παθητικο μουχ μαχ

      1. Πολύ φοβάμαι ότι κάτι δώσαμε και κάτι θα πάρουν αυτοί! Χωρίς συμφέρον δεν ασχολείται κανείς.

    10. Μήπως κάτι βάσεις αμερικανικές να κλείνουν σιγά σιγά;

    11. και στην Σμύρνη το 1922 και στην Κύπρο το 1974 ήταν γεμάτο πλοία μεγάλων δυνάμεων, πρέπει να είσαι βλάκας για να φαντάζεσαι ότι θα εμπλακούν οι Γάλλοι αρχίσουν οι Τούρκοι να ρίχνουν ξύλο στους Γραικούς

    Comments are closed.