ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΠΑΚΕΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ; ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ; ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΌΛΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

    Κοινοποίηση:
    ios metra 1

    Το 4ο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού ανακοινώνουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Διευκρινήσεις για το επίδομα.

    Το τέταρτο πακέτο μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοινώνεται σήμερα προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία. Το ανακοινώνουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

    Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορονοϊό, ανακοινώνουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

    Το σχέδιο αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Το σχέδιο παρουσίασε ο Χρήστος Σταικούρας και σύμφωνα με αυτό:

    Σύμφωνα με αυτό:

    Πρώτον, επεκτείνεται σε πολύ περισσότερους μισθωτούς έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ και συγκεκριμένα σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους. Το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

    Δεύτερον, επεκτείνεται σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις για την προστασία τους, και συγκεκριμένα καλύπτονται 800.000 επιχειρήσεις. Ελάχιστες επιχειρήσεις εξαιρούνται. Προϋπόθεση υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

    Τρίτον, καλύπτονται με διαφορετικά σχήματα 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων

    Τέταρτον, θεσπίζεται χρηματοδοτικό σχήμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

    Πέμπτο,  το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του. Θα καταβληθεί από όλες επιχειρήσεις σε όλους εργαζόμενους.

    Έκτον, οι τράπεζες και διαχειριστές δανείων θα διευκολύνουν την αποπληρωμή δανείων των ενήμερων οφειλετών.

    Έβδομο, μέτρα στήριξης για τον πρωτογενή τομέα. Άμεσα, θα δοθούν από το ΥΠΟΙΚ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρχικά 150.000.000 ευρώ για να χρημοτοδοτηθούν αυτά τα μέτρα

    Όγδοο, συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοιό.

    Άδωνις Γεωργιάδης: Αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή δανείων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο

    Το ολιστικό σχέδιο για την στήριξη της οικονομίας παρουσίασε η κυβέρνηση λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού . Οι παρεμβάσεις είχαν «κλειδώσει» σε χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων και της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γιάννη Βρούτση, ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

    «Δίνουμε μία διπλή μάχη. Η μάχη είναι υγειονομική και οικονομική. Μετά τους νέους ΚΑΔ και τις επιχειρήσεις που εντάσσονται σε αυτούς αναλαμβάνουμε την αποπληρωμή δανείων επιχειρήσεων για τους μήνες Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο. Και ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να παραταθεί το συγκεκριμένο διάστημα».

    Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Όλα τα τραπεζικά ιδρύματα αλλά και οι διαχειριστές δανείων έχουν δεσμευτεί ότι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ αλλά και οι πληττόμενες επιχειρήσεις, δικαιούνται αυτόματη τρίμηνη αναστολή των χρεών τους. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών. Όσοι μπορούν να πληρώνουν να το πράξουν.

    Τρίτον υπήρξε νέα συνεννόηση με τις τράπεζες για το ζήτημα των επιταγών. Αναζητούμε λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας κυρίως εξαγωγικών επιχειρήσεων. Θα υπάρξει λύση τις επόμενες μέρες ώστε να λυθεί το πρόβλημα προμηθειών από το εξωτερικό. Τις επόμενες μέρες ή ώρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος για να υπάρξει διευκόλυνση αποπληρωμής των επιταγών. Η παράταση των 75 ημερών δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών. Αυτό δεν σημαίνει άφεση οικονομικών υποχρεώσεων. Όσοι μπορούν να πληρώσουν να το κάνουν».

    Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Για την επανεκκίνηση την επόμενη μέρα, αρχές Απριλίου καταθέτουμε 1 δισ. ως εγγύηση για δάνεια σε πληττόμενες επιχειρήσεις, εγγυημένα στο μεγαλύτερό τους μέρος από εμάς. Ώστε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να υπάρξει δυνατότητα να λάβουν δάνεια κινήσεως εγγυημένα από εμάς έτσι ώστε όταν ανοίξουν ξανά να λειτουργήσουν κανονικά όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα».

    Τελειώνοντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω. Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Δεν πρέπει η τωρινή κρίση να θέσει σε κίνδυνο το μέλλον μας. Χρειαζόμαστε κατανόηση από όλους».

    Νωρίτερα ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «όταν με το καλό περάσει ο ιός έχουμε μπροστά μας κουπί, όλα όσα κάνουμε έχουν σοβαρή επίπτωση στην οικονομία μας». Και συμπλήρωσε «τίποτα δεν είναι εύκολο ή αυτονόητο, η ζημιά είναι πραγματική» ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού θα θέσουν τα πράγματα υπό έλεγχο.

    Αναφερόμενος στην αναστολή εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε πως αυτή δεν έχει χαρακτήρα απώλειας της θέσης εργασίας αλλά αντιθέτως διασφαλίζει τόσο αυτή όσο και το ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα χρήματα τους.

    «Η αναστολή σημαίνει ότι δεν χάσατε τη δουλειά σας» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας πως όσοι είναι σε αναστολή εργασίας όταν η επιχείρηση ανοίξει και πάλι θα είναι στις θέσεις τους.

    Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε την άμεση θέσπιση σειράς μέτρων, ακριβώς για να διασφαλιστεί η επιβίωση των επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

    Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού των πολιτών, ο υπουργός εξέφρασε πως αυτά δεν ενέχουν αυταρχισμό δεδομένου ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός πως κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν. Επιπρόσθετα εξέφρασε πως αυτά δεν πρόκειται να αρθούν χωρίς να δώσει έγκριση η επιστημονική επιτροπή.

    Όλα τα νέα μέτρα για εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους – Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι αύριο
    Μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ θα καταβληθεί σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους (οικονομολόγους/λογιστές, μηχανικούς, δικηγόρους ανέξαρτητους επαγγεματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατρούς, εκπαιδευτικούς και ερευνητές) εκπαιδευτικό επίδομα-αποζημίωση ύψους 600 ευρώ για το μήνα Απρίλιο, δια υλοποίησης ειδικού ανοιχτού προγράμματος τηλεκατάρτισης

    Τι θα πάρουν και πότε οι επαγγελματίες – Όλες οι ημερομηνίες

    Το ποσό των 600 ευρώ, που αφορά αποκλειστικά τους επιστήμονες, θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο, και χωρίς παρακρατήσεις ή επιβαρύνσεις. Η πρώτη δόση των 400 ευρώ θα ξεκινήσει να καταβάλλεται εντός Απριλίου (από 15.4) ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι 30.4.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν σε ειδικό Εντυπο την συμμετοχή τους στο εξειδικευμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων και γνώσεών τους την επόμενη εβδομάδα.

    Το πρόγραμμα θα αφορά 10 εξειδικευμένους πιστοποιημένους θεματικούς κύκλους, από τους οποίους θα μπορούν να επιλέξουν έναν από αυτούς, που θα μπορούν να ολοκληρωθούν το πολύ εντός 10 ημερών.

    Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, στους δικαιούχους, εφόσον το επιθυμούν, θα προσφέρεται η δυνατότητα της πιστοποίησης τους στο γνωστικό αντικείμενο της επιλόγης τους, πράγμα που θα συμβάλει αποφασιστικά στον εμπλουτισμό και την επικαιροποίση των δεξιοτήτων τους για την καλύτερη ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του νέου και συνεχώς εξελισσόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται.

    Στην περίπτωση που η κρίση παραμείνει από τον μήνα Μάιο, οι ειδικές περιπτώσεις των 6 επιστημονικών κλάδων (οικονομολόγοι/λογιστές, μηχανικοί, δικηγόροι, ιατροί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές) θα ενταχθούν στο προστατευτικό καθεστώς που έχουν ενταχθεί και οι μισθωτοί εργαζόμενοι αλλά και οι λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή θα λάβουν από τον μήνα Μάιο την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση ειδικού σκοπού αφορά 45 ημέρες και όχι ένα μήνα.

    Μείωση και αναβολή εισφορών
    Παράλληλα, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα θα υπάρχει διάταξη που θα παρέχει μείωση 25% στις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων και ελ. επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων περιόδου απασχόλησης μηνός Φεβρουαρίου-Μαρτίου σε όσους από τους παραπάνω θελήσουν να τις καταβάλλουν στην προβλεπόμενη από το νόμο ημερομηνία τους. Ειδάλλως, θα μπορούν να τις καταβάλλουν κανονικά από την 1ηΣεπτεμβρίου 2020.

    Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ με απόφαση που θα λάβει σήμερα, θα μετατοπίζει χρονικά την ημερομηνία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών, απαιτητών μέχρι 31/3, στις 10 Απριλίου 2020 και έτσι θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές 10 μέρες μετά.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου υπάρχει στο σύστημα “Εργάνη” νέα φόρμα υποβολήςη οποία είναι εμπλουτισμένη με τα ΚΑΔ δευτερογενούς δραστηριότητας που παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα για το 2018, ώστε και αυτές οι επιχειρήσεις να μπορούν να υποβάλλουν τις ειδικές ψηφιακές αιτήσεις, ανάλογα με το αν ανήκουν στην κατηγορία που έκλεισαν με κρατική εντολή ή ως πλήττονται βάσει ΚΑΔ. Επίσης από σήμερα το Εντυπο Εργοδοτών στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει εμπλουτιστει με τις κατηγορίες ΚΑΔ που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες

    “Από βήματος σήμερα καλώ επιχειρήσεις – εργοδότες που έχουν ήδη υποβάλλει δήλωση ως πληττόμενοι με βάση τον κύριο ΚΑΔ της επιχείρησης, αλλά, με βάση τον ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας βάσει ακαθάριστων εσόδων του 2018, εντάσσονται στις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής, να υποβάλλουν συμπληρωματικά νέο έντυπο Δήλωσης Αναστολής Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς να συμπληρώσουν εκ νέου τον πίνακα εργαζόμενων, ώστε να απολαύσουν αυτοί και οι εργαζόμενοί τους το μέτρο μείωσης του ενοικίου τους”.

    Προσοχή, μέχρι και αύριο 31 Μαρτίου έχουν χρονικό περιθώριο οι εργοδότες επιχειρήσεων που έκλεισαν με διοικητική εντολή να υποβάλλουν την ειδική ψηφιακή υπεύθυνη δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη”. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν κάνει αιτήματα 295.246 επιχειρήσεις που αφορούν σε 410.705 εργαζόμενους.

    Την1ηΑπριλίου 2020θα ανοίξει και η ειδική πλατφόρμαsupportemployees.yeka.grγια τους εργαζόμενους. Εκεί οι εργαζόμενοι θα συμπληρώσουν τα ειδικά ηλεκτρονικά έντυπα για την μείωση 40% του μισθώματος της α’ κατοικίας τους(ισχύει μόνο για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή) όσο και για να λάβουν την αποζημίωση του ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

    Δώρο Πάσχα
    Στις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους με διοικητική εντολή ή ανήκουν στις πληττόμενες από την κρίση επιχειρήσεις (βάσει ΚΑΔ), θα δοθεί η δυνατότητα καταβολής του Δώρου Πάσχα μέχρι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Επειδή το Δώρο θα ήταν κανονικά μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο, όπως θα αναφέρεται και στην σχετική ΠΝΠ δεδομένου ότι υπολογίζεται στη βάση του χρόνου εργασίας από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

    Όπως ανακοινώθηκε, το τμήμα του Δώρου Πάσχα που δεν θα καταβληθεί από τους εργοδότες στους εργαζόμενους εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με διοικητική εντολή είτε επειδή ο εργαζόμενος μπαίνει σε αναστολή λόγω υπολειτουργίας βάσει ΚΑΔ, θα συμπληρωθεί στο ακέραιο από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

    Προσοχή οι επιχειρήσεις εκτός ΚΑΔ που δεν πλήττονται από την κρίση του κορονοιού οφείλουν να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου. Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

    Υπενθυμίζεται πως η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

    Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του, δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα δικαιούται κανονικά να λάβει αναλογία Δώρου.

    Άνεργοι
    Εντός Απριλίου ενεργοποιείται το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔ. Επίσης αναμένεται από τον Μαϊο να ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους .

    Από σήμερα, για πρώτη φορά οι άνεργοι θα μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν δελτίο ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

    Οι εγγραφές στο μητρώο για έκδοση δελτίου ανεργίας και οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού αριθμού επισκέψεων στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και είναι οι μόνες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού από τις 16 Μαρτίου και μετά. Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εργσσίας, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, καθώς όλες οι υπηρεσίες του Οργανισμού παρέχονται ηλεκτρονικά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ….

    2. ΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΑΡΕΣ ΤΗΣ ΄΄ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΟΥ΄΄ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΑΙΤΕΙΑ….

    3. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΡΕ, ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΪΖΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΟΥΧΟΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΑΪΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ…..

    4. Κολλανε στο ότι τώρα δε μπορούν να ψάξουν εργασία, νοιώθεις;;;

    5. Είμαι 57 τέσσερα χρόνια άνεργος έκλεισες τα πάντα και μας στο σπίτι πώς θα ζήσουμε εμείς; όλα για τους επιχειρηματίες και την ιδιωτική υγεία; εμείς μόνο υποσχέσεις; δε ντρέπεστε; πληρώστε και για μας το ρεύμα.

    6. Για τ αρνιά και τα σφαχτάρια είπε κάτι ο γεοργυαδοις? Βρε τι έχουμε πάθει..

    7. Είπαν για τους ανέργους προβλέπονται πρόγραμματα ένταξης εργασίας

      1. Εννοείς για τους υπάρχοντες ή για τις εκατοντάδες χιλιάδες ΝΕΩΝ ανέργων που θα δημιουργηθούν λόγω του ριξίματος της οικονομίας στα βράχια;

    8. εδω θα δωσουν και στους δκηγορους τα 800 ευρω που ο ποιο μικρος δικηγορος για μια απλη υποθεση για να την διαβασει παιρνει τοσα και χωρις αποδειξη . αντι να σκεφτουν τους ανεργους τα λαμογια σκεφτονται τους βολεμενους παντα

      1. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΡΕ, ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΙΓΩΤΕΡΑ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΪΖΕΙ Ο ΣΥΝΤΑΞΟΥΧΟΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΑΪΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ…..

    9. ΙΔΕΑ : να δώσετε 1.000 ευρω σε καθε ενηλικα . 2000 ευρω σε καθε ζευγαρι , 500 ευρω σε καθε ανηλικο . ( Ετσι ολοι θα ειναι ευχαριστημενοι ) . /ΜΗΝΑ
      με το τροπο που προσπαθειτε να μοιρασεται λεφτα , παντοτε καποιοι θα ειναι δυσαρεστημενοι .
      μετα θα φωναζουν οι φοιτητες , οι μαθητες …..

      1. τι θα κανει φιλε ενας ελευθερος επαγγελματιας που δινει 1000 ε τον μηνα ενοικιο 300 ευρω τον μηνα εφκα και εχει και 500 ευρω εξοδα σπιτιου?θα παρει ΤΣΙΧΛΕΣ ΜΕ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ?δεν βλεπεις τι ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ?ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ.βημα βημα .και φυσικα ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ γιαυτο μας βαλανε τις ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΙΘΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

    10. 9ο. Στους βουλευτές και στους υπάλληλους της Βουλής θα γίνει μείωση μισθού.

      1. Αποζημιωση δινουνε, σε αυτους που χανουν λεφτα. Ο ανεργος, που κολλαει;

    11. Ρε μαλακές με τους ανέργους άνευ ταμείου που έψαχναν για εργασία τώρα τι γίνεται;;; Αυτοί δεν είναι κοινωνική μάζα;;;

    Comments are closed.