ΗΧΗΡΗ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ – ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ ΦΟΡΑΜΕ!”. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

    Κοινοποίηση:
    Καταγραφή3

    Με δημόσια παρέμβασή του ο Κώστας Καραμανλής έστειλε τα δικά του μηνύματα για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Η ομιλία του, η πρώτη μετά από καιρό, στην πρώτη επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» έχει θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών».

    Για τα ελληνοτουρκικά είπε: «Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων.

     Η άποψη ότι για την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχει αμοιβαία ευθύνη, ότι η ελληνική στάση ρέπει στον μαξιμαλισμό, ότι πρέπει να επιδείξουμε μεγαλύτερη ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση, ότι δεν μπορούμε να αρνούμαστε την διεύρυνση της ατζέντας των προς επίλυση θεμάτων που κατά το δοκούν φορτώνει ολοένα η Τουρκία, είναι εσφαλμένη. Εσφαλμένη διότι διαβάζει λάθος την Τουρκία. Γιατί στηρίζεται σε λάθος δεδομένα και οδηγεί σε ψευδαισθήσεις. Κυρίως στην ψευδαίσθηση ότι αρκεί να δείξουμε κάποια υποχωρητικότητα και όλα θα διευθετηθούν προς όφελος όλων. Δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια προθέσεων και τον πατριωτισμό κανενός. Σέβομαι τις αντιλήψεις όλων. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι η υιοθέτηση μιας τέτοιας συμπεριφοράς θα οδηγούσε σε σοβαρές, ίσως και μοιραίες βλάβες στα εθνικά συμφέροντα και θα αποθράσυνε ακόμα περισσότερο την άλλη πλευρά.

    Κατά καιρούς, έτσι και πρόσφατα, εγείρεται συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης. Σύμφωνα με το αφήγημα, ο από κοινού προσπορισμός οφέλους από τα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα ήταν ισχυρό κίνητρο να ξεπεραστούν οι διαφωνίες και να οδηγηθούμε σε μια επ αμοιβαία ωφελεία διευθέτηση. Παραβλέπει όμως το αφήγημα αυτό, δύο ουσιωδέστατους παράγοντες. Πρώτον, ότι συνεκμετάλλευση δεν είναι νοητή εάν προηγουμένως δεν έχει επακριβώς οριοθετηθεί το τι ανήκει στην κάθε πλευρά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Και δεύτερον διότι στηρίζεται στην παραδοχή ότι η αξιοποίηση του τυχόν υφιστάμενου ορυκτού πλούτου είναι το βασικό κίνητρο της συμπεριφοράς της Τουρκίας. Ενώ αντιθέτως, η συνολική της συμπεριφορά, η ρητορική της και η συνεχής κλιμάκωση των προκλήσεων, η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, το ίδιο το ιδεολόγημα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» καταδεικνύει ότι η πραγματική της στόχευση είναι η ανατροπή προς όφελος της του status quo στην περιοχή και η επιβολή καθεστώτος ηγεμονίας της».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Εγώ ξέρω ότι ως εργαζόμενος ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Τσίπρας με πείραξαν. Γιατί κάποια στιγμή ενώ όλοι γράφουν για όλα πρέπει να λέμε και κάτι για τον εργαζόμενο παρόλο που η πλειοψηφία είναι βολεμενοι, υψηλομισθοι, ιδιοκτήτες, ή ζουν παρασιτικά με τα λεφτά του μπαμπά.

    2. Ο καθένας μπορεί να κάνει δηλώσεις, να κάνει κάτι; Αυτό έχει νόημα.

    3. ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ , ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΟΥΦΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΑΠΟΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ , ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΟ !!!

    4. Πλάκα πλάκα, με τον Κωστάκη ήταν πολύ καλύτερα απο ότι τώρα με τον Κούλη.

    5. Για κανα κοντοσουβλι τον κοβω παλι…..αντε κ λιγο κοκορετσι μεχρι εκει…

    6. Μια χαρά σας ταίζουν σανό οι Εβραίοι……. Ζήτω η ”γαλάζια παρτίδα” του Μόγγολου βρωμιάρη και της σιχαμερής μάζας που αποκαλεί λαό του. Ελληναράδες τελειώσατε και εξακολουθείτε να μην το βλέπετε. Και μην ξεχάσετε, από Σεπτέμβριο μασκούλα και φόλια γιατί, ο ”ιός” επιστρέφει από τις διακοπές του………………….

    7. Α μαν ο Καραμανλής από ποιο χρωνοντουλαπο βγήκε αυτός ; γιατί τον κρύβεται ;ζει στην Eλλάδα ή κάνει δηλώσεις από άλλη χώρα;βρε βρε τον ατιμούλη τελικά μάλλον Ελλάδα είναι άρε μπαγάσα και έλεγα ζεις δεν ζεις,,,,,,,

    8. Mόνο μην ξαναπιασει παλι το playstation και μετα ποιος τον σηκωνει παλι

    9. Ποιο Σεπτέμβριο,κάτι ακούγεται ότι θα αναγκαστεί από τιs ραγδαίεs εξελίξειs είτε στα εθνικά είτε λόγω ακρίβειαs για Ιούλιο.17 ιουλίου πέφτει κυριακή πάντωs.

    10. Παραδεχτείτε ένα ότι η Τουρκία έχει ελληναραδες μουσουλμανους που σήμερα λεγοντε Τούρκοι και παγκόσμια τουρκους ΧΟ που σήμερα λεγοντε Έλληνες και παλιά φυλή αρβσνιτιας που σήμερα έχει καθολικούς που θα πάρουν άλλη ιθαγένεια όταν το παραδεχτείτε αυτό θα λυθούν όλα θα πέσουν σαν τα πεπλα της Φρύνης η αλήθεια είναι γυμνή μας έχετε σκάσει

    11. Και κάτι άλλο δεν κάνουμε εκπτώσεις στην πατρίδα δώσε μου ένα εθνικό προϊόν που δεν έγινε έκπτωση πουλήθηκε και αυτήν την έκπτωση την πληρώνουμε σε πολλή ακριβά

    12. ΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΤΟΓΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ‘ΛΕΝ ΝΑ ‘ΟΥΜ??

      1. Λές να συμβεί καμια τέτοια πλάκα και πρώτα απ’ όλα να ψοφήσουν κάτι σκυλιά που μπήκαν εδώ μέσα;

    13. “Συνεκμετάλευση δεν είναι νοητή εάν προηγουμένως δεν έχει επ’ ακριβώς οριοθετηθεί το τι ανήκει στην κάθε πλευρά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”

    14. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΜΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΗ ΚΑΤΙ Ο ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;;;;;;;

    15. Ο μοναδικός που είχε φωνή και τόλμησε να ασκήσει βέτο στην σύνοδο του Βουκουρεστιου για το όνομα των Σκοπιανών. Μετά όμως πήγαν να τον φάνε, οι Ρώσοι απέτρεψαν την δολοφονία εναντίον του που είχαν σχεδιάσει οι Αμερικανοί, έστησαν μετά τον γρήγοροπουλο με πλήρη γνώση του Παυλόπουλου που ήταν μιλημενος να αφήσει ανεξέλεγκτη την κατάσταση, έπεσε ο Καραμανλής και ο Παυλόπουλος έγινε ΠτΔ. Ο μόνος που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στα εθνικά θέματα και τις ισορροπίες.

      1. Το ότι ο Παυλόπουλος δεν κατέβασε ΜΑΤ και στρατό να αποτρέψει αυτό που είπες όπως στο είπαν ή όπως το άκουσες, ήταν διαταγή του ίδιου του Κώστα Καραμανλή που σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπε να αιματοκυλιστεί η Αθήνα αν όχι και ολόκληρη η χώρα.

    16. Εεεεεερχεται…..εεεεεερχεται…..εεεεεερχεται το καμάρι της Ελλάδος.
      Η μόνη λύση είναι η πάρει το τιμόνι και να πατήσει τέρμα τα γκάζια και ας φοράει μεγαλη ποδιτσα.
      Όλοι οι άλλοι στο περιθώριο η στο Ζάλογγο.

    17. Μετά από αυτό ποιος αμφισβητεί ότι έρχονται το Σεπτέμβριο εκλογές ;;;;

    Comments are closed.