“ΦΟΥΛ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ” ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΜΗ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΦΟΡ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ “ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” – ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ – ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΟ “ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ” ΟΙ ΕΒΡΙΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    111

    Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 λαθρομεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο Κέντρο Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών που θα δημιουργηθεί στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το νέο hot spot που είχε προαναγγείλει πολλές φορές ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, θα είναι:

    Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρου.

    Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016. Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει
    στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.

    Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.

    Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.

    Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
    Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.
    Ομάδα στόχος
    Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.
    ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

    ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΤΑ 72,5 στρέμματα

    Ελεεινή Κυβερνητική απόφαση

    Τεράστιες οι ευθύνες του Βασίλη Μαυρίδη

    Πρόκειται για μια ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, η οποία προχωράει στην δημιουργία ενός ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδας, με επιπλέον 1.500 άτομα. Ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης από τον Σεπτέμβριο το είχε προαναγγείλει άλλωστε, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που εκτός από επιστολές διαμαρτυρίας είχε δηλώσει πως συζητούσε μαζί του, δεν έκανε τίποτα να αποτρέψει αυτό που έρχονταν.

    ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ όσο και αν προσπαθεί τώρα να τις αποποιηθεί με αναρτήσεις στο προσωπικό του προφίλ όπου αναφέρεται σε Κυβερνητική ανακολουθία.

    • Γιατί δεν μας λέει τι διαβεβαιώσεις είχε πάρει;
    • Από ποιον τις πήρε;
    • Με ποιον ή ποιους από την Κυβέρνηση συζητούσε όλο αυτό τον καιρό, χωρίς να ενημερώνει κανέναν;
    • Τι συζήτησε με τον εκπρόσωπο της της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, ο κ.Φιλίπ Λεκλέρκ που επισκέφθηκε την Ορεστιάδα και συναντήθηκαν χωρίς ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ το συζήτησαν.
    • Γιατί ενώ έδωσε ΔΥΟ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΥΠΟΥ δεν ανέφερε το παραμικρό; Οι πλήρως ελεγχόμενοι από τον ίδιο δημοσιογράφοι της Ορεστιάδας έτσι και αλλιώς αποκλείεται να τον ρωτούσαν.
    • Χθες συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη στις Καστανιές. Είπαν τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα;

    • Ο ίδιος δεν έλεγε πριν μήνες πως ετοιμάζουν… κάτι πολύ καλό για το ΚΥΤ Φυλακίου; Αυτό ήταν που ετοίμαζε με τον υπουργό;

    Τηλεδιάσκεψη αλλά την… Δευτέρα

    Ο κ.Μαυρίδης προανήγγειλε τηλεδιάσκεψη με όλους τους φορείς για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, αλλά αντί να γίνει ΑΜΕΣΑ και ΣΗΜΕΡΑ, την πάει για την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Γιατί τόση καθυστέρηση; Πρέπει η αντίδραση να γίνει τώρα. Και φυσικά ο ίδιος να… απολογηθεί γιατί τόσον καιρό ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟ για όσα συζητούσε με την Κυβέρνηση.

    πηγή: evros-news.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    31 Σχόλια

    1. ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΡΗ σύντομα θα πάρετε όλοι ότι αξίζετε και με ΦΠΑ μάλιστα…

    2. -Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.
      Έτσι αποκαλούν στη ΝΔ τους λαθρομετανάστες, ενώ υπάρχει ο όρος, και λέγεται λαθρομετανάστης. Ο παράνομα εισερχόμενα αλλοδαπός που δεν είναι πρόσφυγας με σκοπό την εργασία λέγεται λαθρομετανάστης.

    3. κοψτε φατσα ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗΣ σιχαμερ διποδο σκουληκι.ερχεται κ εσενα η ωρα σου νομος GESARΑ

    4. Καλά αυτός ο φράχτης θα θελα να ξέρω σε τι χρησιμεύει?

    5. Το πιο επικίνδυνο σκουπίδι που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ονομάζεται Μηταράκης. Ολες του οι πράξεις στο ιστορικό του ως πολιτικός είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ.Κάποιος να ανοίξει τον φάκελλο του.

    6. Τό Μηταράκη είναι ένα ύπουλο επικίνδυνο ανθελληνικο μικρόβιο όπως ό ντορογιός ό βλαχοδήμαρχος.Είναι επείγον εθνικό καθήκον νά απομακρύνουμε καί νά ουδετεροποιήσουμε όλη τήν ανθελληνική Μητσοτέικη συμμορία.
      Γάννης Λάκων

    7. Ελληνακο βαρημαγκα μην ξεχάσεις όταν δεις πολιτικό να κουνήσεις την ουρά σου και να κάνεις κολοτούμπες… γιατί πάνω απ’όλα το βολεμα ξέρεις εσύ.

    8. Η νέα πολιτεία που στήνεται στον Έβρο , να ονομαστεί Μηταράκιο, προς τιμή του μεγάλου ανδρός Μηταράκη.

    9. Και συ ελληνικές λαέ φόρα τη μασκούλα σου κλειδαμπαρόσου μέσα στείλε sms για να βγεις πλήρωνε όλα τα λαμόγια και γενικά κάνε ότι σου λένε μέχρι το αφανισμό σου

    10. Τι θα εκανε δηλαδή ο σκατοφλωρε η ποντικομαμη ο μηταρακης … Νεοταξιτες που θα διαλυσουν την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    11. Τουε βαζουν για να μας φυλανε τα συνορα Ανα χαθουνε οι ανικανοι προδοτες

    12. ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ.
      ΑΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.
      ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.
      ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ. Η ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ………
      ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ???

    13. Ο ΚΟΥΤΝΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ 4 ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ.

    14. Ποιός σας έδωσε ρε παρτάλια τέτοια εξουσιοδότηση, και με ποιές προεκλογικές σας δεσμεύσεις ?
      Καταντήσατε την χώρα ένα απέραντο κ@λοχανείο !!!

    15. Ήταν που θα τους έδιωχναν με συνοπτικές διαδικασίες.Παντως νέα φαγοποτια θα έχουμε.Καλη όρεξη.

    16. Είχε πάει και ο βάτραχος φλώρος εκεί με τους υπόλοιπους κομάντος του δημοσίου?
      Και μη βγείτε όλοι οι άσφαιροι που πατάτε το pin να μου πείτε εσύ που πολέμησες,
      εγώ πληρώνω τον τουρκοφάγο του playstation αρχηγό σας κι εσάς γι αυτό σεβασμός και σκασμός.

    17. Εάν είχαμε κυβέρνηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ θα έχτιζαν στρατόπεδα συγκέντρωσης εργασιακού και διακομιστικού χαρακτήρος. Όποιος λαθρομετανάστης πήγαινε εκεί θα έκανε την ποινή του ( απο 5 έως 10 χρόνια) με έργα υπέρ του δημοσίου (οδοποιία, οικοδομές για άστεγους Έλληνες και χτίσιμο εργοστασίων κλπ ). Μετά θα αποκτούσε το δικαίωμα να επιστρέψει στην χώρα του ή στην διπλανή εάν είχε πόλεμο σαν πρόσφυγας. Είμαστε δημοκράται και δεν θα προβαίναμε ποτέ σε μαζικές εκτελέσεις λαθρεποίκων. Παρά τις δολοφονίες ηλικιωμένων, βιασμούς ανήλικων Ελλήνων, διακινήσεις ναρκωτικών κλπ. που κάνουν εκείνοι. Εμείς ως ανώτεροι άνθρωποι θα τους χαρίζαμε απλόχερα τη ζωή.Διότι είμεθα κατά της βίας επειδή δεν είναι λύση.

    18. Ρε αλητες Ανθελληνες στην ευαισθητη περιοχη της Θρακης θα στησετε ολοκληρη πολιτεια λαθροισλαμιστων;;;;;;; Τοτε προς τι η κατασκευη του φραχτη ρε τσαρλατανοι;;;;;;; Για να μην περναει ποιος;;;;;;; Τα ….κουνουπια;;;;;;;;; Και οι κατοικοι εκει γιατι δεν αντιδρουν;;;;;;; Εισαστε στα καλα σας ρε, αντι να απελασετε και τους υπαρχοντες, θα μαζεψετε κι’ αλλους εισβολεις;;;;;;; Αντε να χαθητε, νυχτα θα φυγετε μαζι με τους λαθρο!!!!!!!!

    19. Σκουπιδια ΝΔες, μια ζωή ανθελληνες, σιχαμερα σκουληκια…κατα τα αλλα δεξιοι ετσι;;;

    20. ΄Αντρες στην Ελλάδα υπάρχουν; Δεν ξέρουν πού βρίσκεται η βουλή των προδοτών;

    21. Ο κάθε πεταμένος στην Ελλάδα, πρώην και νύν δήμαρχος ή πολιτικός γενικά, ακόμα και ο πρόεδρος της Κωλοπετινίτσας, έχει απο δύο τρείς ΜΚΟ, για αυτό μας έχουν γεμίσει τζιχαντιστές. Πολύ έξυπνη κίνηση να τους βάλουν στα σύνορα, για να μας περικυκλώσουν καλύτερα και να μας σφάξουν καλύτερα. Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η εισβολή των βαρβάρων όσο κάτι σκουπιδάνθρωποι πλουτίζουν εις βάρος μας. Είναι εμπόριο με τρελό χρήμα και πρέπει να ξεριζωθούνε όλοι οι ανθέλληνες με τις ΜΚΟ τους για να φύγει και το εγκληματικό τους εμπόρευμα.

    22. Βρικανε πατημα τον κορονοιο να μας κλειδαμπαρωσουν μεσα για να κανουν δομες σε λαθροεισβολης
      διοτι η ΕΕ πληρωνει κονδυλια δισεκατομυριων
      που καταλιγουν στην τσεπη του Μητσοτακη ,Μηταρακη και της παρεας τους
      Βαλτε μπουλντοζες και οδοστρωτηρες και κρεμιστε και ισοπεδοστε τα.
      Εμας δεν μας δινουν ουτε μια σπιθαμη γη διχως να τη μοσχοπληρωσουμε
      και τη γη που πολεμησαν οι παπουδες και προγονη μας την παραχωρουν αμαχητη στους λαθροεισβολεις
      Ειναι ολοι τους για δεσημο ,πρεπει να δικαστουν για εσχατη προδοσια

      1. Φίλε μου, οι άνθρωποι είναι εκτός από προδότες,και ψυχασθενείς !!!

    23. Βρικανε πατη,μα τον κορονοιο να μας κλειδαμπαρωσουν μεσα για να κανουν δομες σε λαθροεισβολης
      διοτι η ΕΕ πληρωνει κονδυλια δισεκατομυριων
      που καταλιγουν στην τσεπη του Μητσοτακη ,μηταρακη και της παρεας τους
      Βαλτε μπουλντοζες και οδοστρωτηρες και κρεμιστε και ισοπεδοστε τα.
      Εμας δεν μας δινουν ουτε μια σπιθαμη γη διχως να τη μοσχοπληρωσουμε
      και τη γη που πολεμησαν οι παπουδες και προγονη μας την παραχωρουν αμαχητη στους λαθροεισβολεις

    24. Ρε αλήτες, εισέρχονται παράνομα στην χώρα ναι ή όχι? Ο νόμος λέει κάπου πως όποιος εισβάλει παρανόμως σε μια ξένη χώρα τυγχάνει στεγασης σίτισης και επιδομάτων? Ή ο νόμος λέει απέλαση? Ρε αλήτες όλοι ξέρουν πως αποσκοπειται όλοι οι πολιτικοί στα λεφτά της εε, βγάζετε μίζες και κάνετε λεφτά από τα κετερινγκ, στοιχίζει μια δομή παράδειγμα 1εκ., εσείς λέτε πως στοιχίζει 5εκ. η εε στέλνει λεφτά και τα 4 μπαίνουν στις τσέπες σας. Είσαστε αλήτες και τίποτα παραπάνω, αλήτες του χείριστου είδους, είσαστε αληταραδες μιζαδοροι που δεν δίνεται μια για την ασφάλεια της χώρας και του λαού. Σας ενδιαφέρει μονάχα να γίνεστε αρεστοί στην εε για να στέλνουν λεφτά και σεις να τα βάζετε στην τσέπη. Αυτό κάνετε, αλήτες είσαστε και απαταιωνες. Αλήτες είσαστε ρε, αληταραδες με γραβάτες που μοιράζετε λεφτά στα μμε να σας σιγονταρουν στις απάτες σας. Ποιον ρωτήσατε για να το κάνετε αυτό? Κανέναν, απλά σας βολεύει για να βγάζετε λεφτά. Πρέπει κάποιος επιτέλους να ενημερώσει τις αρχές της εε πως οι πολιτικοί της Ελλάδας δίνουν ψευδή στοιχεία και τσεπώνουν τα λεφτά της εε για τους πραγματικούς πρόσφυγες. Αλήτες είσαστε, πολιτικός σημαίνει λαμογιο μιζαδορος απαταιωνας.

    25. Σε λίγο θα μας βγάλουν και διαβατήριο να μπορούμε να πάμε στην Θράκη…..ντροπή δρόμο όλοι σας….να κάνουμε μια δομή να βάλουμε τους πολιτικούς μέσα.

      1. Υπάρχει τέτοια δομή. Φυλάκα λέγεται, στενή, μπουζού κ.ά. τέτοια…

    26. Η ουσία είναι μια:
      ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΔ ΑΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ.

    27. ΚΟΥΛΗ ΗΘΕΛΑΝ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕ ΚΑΛΑ…ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

    Comments are closed.