ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    Κοινοποίηση:
    λουκετο

    Με μελανά χρώματα μπορεί κάποιος να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση. Το παρατεταμένο lockdown στον κλάδο έχει δημιουργήσει αναρίθμητα προβλήματα με σχεδόν τις μισές επιχειρήσεις να απειλούνται άμεσα με λουκέτο.

    Η στήριξη από την Κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της δεν επαρκεί, καθώς η ζημιά που έχουν υποστεί είναι ανυπολόγιστη. Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως ακόμα και όταν ήταν ανοιχτά το περασμένο καλοκαίρι τα εστιατόρια και οι καφετέριες, λειτουργούσαν με περιορισμούς ως προς τα άτομα αλλά και ως προς το ωράριο ενώ, η πτώση του τζίρου έφτανε ακόμη και το 60%.

    Με την εστίαση να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ασθενείς του κορονοϊού, ομάδα δικηγόρων έχει συλλέξει ήδη 30-40 αιτήματα μόνο από την Αθήνα, για την κατάθεση αγωγών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, χωρίς να αποκλείεται πως σύντομα θα καταφθάσουν αιτήματα και από την επαρχία.
    Το ύψος της αποζημίωσης που θα αιτηθούν
    Η αποζημίωση που αναμένεται να ζητήσουν θα είναι ίση με με το ποσοστό του τζίρου του 2019, δηλαδή αρκετά κάτω από το 50%, ωστόσο λεπτομέρειες για το ακριβές ύψος αυτής θα προκύψουν μετά τη σχετική έρευνα των δικηγόρων.

    Οι λόγοι που οδήγησαν στην κίνηση αυτή.

    Η εστίαση παραμένει κλειστή εδώ και 3 μήνες, αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχουν μηδενικά έσοδα, ενώ πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν με take away και delivery.
    Παράλληλα, ακόμα και η στήριξη του κράτους μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής για παράδειγμα, όπως καταγγέλλουν, δεν βοήθησε καθότι πολλοί αποκλείσθηκαν από αυτή.

    Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ότι υπολογίστηκαν με λάθος τρόπο τα ποσά της “Επιστρεπτέας Προκαταβολής –5”, με αποτέλεσμα να αδικηθούν οι επιχειρήσεις της εστίασης.
    Μεγάλος αριθμός εκπροσώπων της εστίασης έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τις οποίες αδυνατεί να αποπληρώσει, με αποτέλεσμα πολλές από τις επιχειρήσεις να φοβούνται το άνοιγμα της εστίασης που θα τους οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο.

    Ένα ακόμα θέμα που είχαν να αντιμετωπίσουν, οι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηνών, είναι ότι παρερμήνευσαν την ανακοίνωση και δεν κατέβαλαν για το 2020 το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αντιμετωπίζοντας τώρα πρόστιμα διπλάσια από το τέλος. Για να ακυρωθούν μάλιστα αυτά τα πρόστιμα, απαιτείται ειδική νομοθετική ρύθμιση.

    Εν τω μεταξύ οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και οι λοιμωξιολόγοι, τονίζουν συνεχώς πως το άνοιγμα της εστίασης θα αργήσει, αλλά ακόμα και όταν επαναλειτουργήσει θα το κάνει με τα μισά τραπέζια και μόνο σε εξωτερικούς χώρους προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

    Ο κλάδος της εστίασης , ο οποίος θα παραμείνει κλειστός και για τον Φεβρουάριο προκάλεσε πολιτικές αντιπαραθέσεις με αφορμή τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι προτίθεται ο ίδιος να παραλάβει τα κλειδιά των καταστημάτων που θέλουν να παραδώσουν οι επαγγελματίες του κλάδου στο μέγαρο Μαξίμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Υπουργό να επανέρχεται τονίζοντας ότι η δήλωσή του ήταν υπερβολική.

    Η δήλωση πάντως αποτέλεσε αφορμή για να προκληθεί και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πως διαχειρίζεται η Κυβέρνηση την πανδημία και τις επιπτώσεις αυτής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Ο Γκαντεμης οχι μονο μας εφερε την πανδημια αλλα αποτελειωνει τον κοσμακη στις δουλειες του. Φτου σου αχρηστε γουρλοματη και η παρεα σου μαζι. Να τι ψηφισατε βλακες

    2. Το θυμάστε το ξύλο που ειχε πέσει στον Χατζιδάκη κάτι χρόνια πριν? Αν όχι δείτε το στο YouTube, γι αυτό ζω! Αντε μας πέθαναν.

      1. νταουλι τον ειχαν καμνει μα δε εβαλε μυαλο ο σατανας

    3. Με τα τελη κυκλοφοριας τι θα γινει ρε Στεφανε;; Γιατι να σκασω τα 225 ευρω οταν ειμαστε μισο χρονο σε lockdown;;; Το ιδιο ισχυει και για τα σπιτια στα χωρια που τα εχουν ριμαξει οι αλλοδαποι αλλα ο ΕΝΦΙΑ πρεπει να πληρωθει.

      1. να πληρωσει ο Χρυσοχοΐδης ολα αυτα και τα μπατσακια του

    4. αυτα που θελουν οι κυβερνωντες και τα αφεντικα τους ειναι καταστροφη οικονομιας, καταστροφη κοινωνιας, καταστροφη των ζωων μας και κλεισιμο ολων των μικρων και μεσαιων επειχειρησεων. ολοι οι ελληνες πολιτες φτωχοι και ανεργοι ωστε καποια στιγμη να κανουν το γενετικης τροποποιησης επικινδυνο εμβολιο με το βιοτσιπ ελεγχου. αλλα δεν θα τους περασει, τα γεγονοτα ειναι κοντα. και οχι μονο αυτο αλλα μας μετατρεπουν και σε στρατοπεδο ναζιστικης κατοχης με τα νεα μετρα που θελουν να περασουν. καθε δημος της χωρας και φυλακη!

    5. αυτος που προτεινε τα λοκνταουν ειναι εγκληματιας Πανδημιες εχουν ξαναεμφανιστει. Μετρα προστασιας ναι, αλλα λοκνταουν και υποχρεωτικο κλεισιμο καταστηματων πρωτη φορα γινεται . Τα λοκνταουν οδηγουν στην ολική καταστροφη του πολιτισμού. Αυτο που θα γεννηθει θα’ναι ενα τέρας σε συνθηκες κανιβαλισμου

    6. Δηλαδη υπαρχει δικαιοσυνη για να κανετε αγωγες; Ποσο ηλιθιοι ειστε επιτελους; Χωρις εξεγερση και εκτελεση οσων εφεραν την ελλαδα σ αυτη την κατασταση δεν αλλαζει τιποτα

      1. Σωστός, μόνο με βίαιη εξέγερση θα ξεμπερδεψουμε από αυτά τα καρκινωματα

    7. Που ειναι οι δικηγοροι;;; Και μην ξεχνατε στις εκλογες, απο τωρα να προετοιμαζομαστε να μαυρισουμε πασοκοζαιους και νουδουλους! Αποκομματα αλλο τιποτα…

    8. Θα ερθει και η σειρα των μπλε. Ενας ενας θα καταστρεφεται απο την ΝΤΠ

    9. Η κλίκα που κυβερνά παρανομει και καταπατά τους νόμους, αποφασίζουν και διατάζουν. Μιλάμε για καθεστώς πλέον. Μην πληρώνει κανένας και τίποτα για κανένα λόγο. Κάντε τους ομαδικές αγωγές και ξεσκιστε τους. Μην ποντάρετε στην ελληνική δικαιοσυνη. Είναι όλοι τους ελεγχομενοι.Υπάρχουν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Κατευθείαν εκεί!!!!!! Μηνύσεις προσωπικές κατευθειαν και να τους τα πάρετε όλα. Νομίζουν ότι θα την βγάλουν καθαρή οι πολιτικοί απατεώνες! Κατέστρεψαν τα πάντα και τους πάντες.

    10. αντε ξυπνατε κι οχι μονον αγωγες ξυλο στους καραγκιοζηδες που κυβερνανε μα δε κυβερνανε πιονια ειναι μαριονέτες

    11. ΜΑΖΙΚΕΣ αγωγές και ενεργοποίηση του ακροτελεύτιου άρθρου 120!!! μόνο έτσι!!!

      1. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2020. ΑΠΛΩΣ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ….ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ….

    12. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΣΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 500 – 1000 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ.ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΤΛ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.
      ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕ -15 ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    13. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει δικαστικώς. Επικαλούμενη η Κυβέρνηση το Σύνταγμα σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περί κινδύνου και προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν θα καταδικαστεί ακόμη και εάν υποβληθούν 10 εκατομμύρια αγωγές.

      1. Δικηγόρε μην ορκίζεσαι ! Όταν αρχίσουν οι αγωγές για αποζημιώσεις για τις κατεστραμμένες κατοικίες, εντός νομού, που δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να πάνε να ελέγξουν αν τις έχουν καταστρέψει και κατακλέψει, αν έχουν σπάσει σωλήνες ύδρευσης και έχουν πλημμυρήσει , αν έχει πέσει η κεντρική ασφάλεια και σάπισαν τα ψυγεία και χίλια δυο, αλλά πληρώνει ο πολίτης για την προστασία της περιουσίας του. Γι΄αυτό φύγαμε από τα σπήλαια όχι για να πλουτίζουν οι “ειδικοί” !

        1. τους λαθρο φυσικα δε τους πειραζουν σουλατσαρουν και κανουν οτι θελουν !!! ας ελθουν οι μπατσοι πιονια της κυβερνισης να πληρωσουν ολα οσα καταστραφικαν γιατι αυτοι δε αφηναν το κοσμο να παει να δει χωραφια σπιτια εξωχικα

          1. Στα Γιάννενα έκλεισαν σχολεία που ήταν δίπλα σε στρατόπεδα λαθρό, γιατί εμφανίσθηκε ψώρα η ψωρίαση (δεν θυμάμαι)

    14. ΚΑΙΡΌΣ ΉΤΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Comments are closed.