ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ;; ΒΟΜΒΕΣ Δ. ΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΛΕΥΚΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ANTONOV ΠΟΥ “ΒΑΦΤΙΣΑΝ” ΓΥΨΟ! “ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ” – ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ;;; ΑΝΑΣΤΑΤΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ

    Κοινοποίηση:
    15085704_113948865757633_3880490890919210579_n

    Ο γνωστός γενικός χειρουργός Δημήτρης Γάκης με ανάρτηση του σήμερα στο facebook και αναφερόμενος στην λευκή σκόνη που εμφανίστηκε μετά την πτώση του ουκρανικού Antonov έξω από την Καβάλα και την πρόκληση ερεθισμών σε χείλη και μάτια όσων πλησίασαν το σημείο πτώσης είπε τα εξής:
    Ότι αποκλείεται να είναι γύψος και πως αν αυτή είναι η γνωμάτευση των ειδικών του Στρατού θα πρέπει να ξαναπεράσουν εκπαίδευση.

    Ούτε η σκόνη των πλαστικών δακτυλιδιών των βλημάτων όλμου μπορεί να είναι καθώς δεν προκαλεί ερεθισμούς.

    Το μόνο που μένει είναι τα φωτιστικά βλήματα όλμου που περιέχουν λευκό φωσφόρο που οξειδώνεται με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας σε πεντοξείδιο του φωσφόρου που είναι λευκή σκόνη.

    Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του γενικού χειρουργού Δ.Γάκη.

    «ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΛΕΥΚΗ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ;

    #Η αντιμετώπιση Χημικών απειλών απαιτεί καλή γνώση της Χημείας.

    #Στο άρθρο της, επί του θέματος της λευκής σκόνης, η Καθημερινή, βάσει πληροφοριών που έλαβε ήταν απολύτως καθησυχαστική: «Καμία επικινδυνότητα δεν παρουσιάζει η λευκή σκόνη», γράφει, σύμφωνα με πηγές από Στρατό και από ΕΛΑΣ.

    #Εξηγεί ,παρακάτω ότι η λευκή σκόνη μπορεί να προέρχεται από γύψο που μπαίνει αντί εκρηκτικής γόμωσης στα εκπαιδευτικά βλήματα όλμων ή από τα πλαστικά δακτυλιδια των όλμων ή από τα φωτιστικά βλήματα όλμων που έχουν «καπνογόνο φωσφόρο»

    #Αλλοίμονο αν αυτή ήταν η γνωμάτευση των ειδικών του Στρατού. Θα πρέπει να ξαναπεράσουν εκπαίδευση διότι:

    – Ο γύψος γινεται αμέσως αντιληπτός αν ρίξεις λίγο νερό επάνω του. Επίσης δεν ερεθίζει τα χείλη και τα μάτια όπως είπαν οι πυροσβέστες , που προσέγγισαν πρώτοι την τοποθεσία και για αυτό απομακρύνθηκαν

    – Ούτε η σκόνη των πλαστικών δακτυλιδιών των βλημάτων όλμου είναι ερεθιστική

    – Τι μένει; Τα φωτιστικά βλήματα όλμου που περιέχουν λευκό φωσφόρο που οξειδώνεται με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας σε πεντοξείδιο του φωσφόρου που είναι λευκή σκόνη. Αυτό σε επαφή με βλεννογόνους (χείλη , μάτια) που είναι υγροί μετατρέπεται σε φωσφορικό οξύ που ερεθίζει και ενέχει κίνδυνο.

    #Κανονικά θα επρεπε η αντίδραση να είχε γίνει στην περιοχή , με την υγρασία του περιβάλλοντος και η λευκή σκόνη να εξαφανιστεί. Όμως η υψηλή θερμοκρασία από την καύση του αεροσκάφους, αλλά και ο καύσωνας εξαφάνισαν την υγρασία, η οποία, όμως θα επανελθει σιγά σιγά.

    #Για αυτόν τον λόγο ούτε ακίνδυνη είναι η περιοχή, ούτε πρέπει τα συνεργεία να πάνε χωρίς εξοπλισμό προστασίας, εκτός εάν διαπιστώσουν ότι πρόκειται, όντως για γύψο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Μήπως ήταν από τη σκόνη που σνιφάρει ο Ζελένσκι;

    2. Ο φλωρος ονομα κ πραγμα παει για βολευτης… λερωνει τον πρασινο μπερε που εχει στο κεφαλι…

    3. Μια ειναι η λυση. Πουτιν εμπα μες στο Κιεβο και κανε ενα καλο ξεβρωμισμα απο τα ναζιστοειδη εκει.Οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα

    4. Αυτά τα πυρομαχικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και Οικολογικά, μονο οι κακοι Ρώσοι έχουν καξα πυρομαχικά.

    5. Ποιο Μπαγκλαντές ρε….εκεί πολεμάνε ακόμα με ακόντια

    6. Καλά θα είναι να μην είναι κάνα ουράνιο σε λιγότερο από ένα μήνα αν μάθω ότι οι πυροσβέστες έπαθαν λευχαιμία δεν θα μου φανεί απίθανο

    7. ΡΕ ΓΚΙΟΖΗ ΜΥΤΙΛΙΝΟ, ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΚΗ ΤΙ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ?

    8. Εκτός αυτού ο στρατάρχης Μπαγκλαντές λέει εκπεδευτικο υλικό οπότε καμενα βιβλία θα μαζέψουν η τετράδια ρε ου να χαθούμε όλοι τους κλπ πέρασμα κόκα μεγάλο η Σερβία αιώνες κλπ και οι Σέρβοι παπάδες στα κόλπα

    9. Εμ πως θα υποστηρήξουν τούς Ουκρανούς φίλους τους , αν ήταν όμως Ρωσικό το αεροπλάνο εκεί να βλέπατε τι μαύρη προπαγάνδα που θα έκαναν , τώρα μόκο να περάσει στα μουλοχτά

    10. Φουλ στα χημικα ητανε! Πηγαινε στο μπαγκλαντες!
      Πεφτει αγριο δουλεμα προφανος πηγαινε σε καποιο στρατιωτικο αεροδρομιο ισως στην λημνο και απο εκει ουκρανια…δηλαδη ενταξει τοσο πολλη κοροιδα παει πολλη.

    Comments are closed.