ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: ΕΚΡΗΞΗ ΤΙΜΩΝ, ΧΡΕΟΣ, ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!

    Κοινοποίηση:
    ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Η Ελλάδα μια χώρα με 388 δισεκ. ευρώ χρέους με διολισθαίνουσα οικονομία και με παθογένειες ανεπίλυτες δεν έχει καταφέρει να πείσει τις αγορές ότι δεν αποτελεί χώρα υψηλού κινδύνου…

    Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κάθε φορά που προκαλείται κάτι αρνητικό στις διεθνείς οικονομίες και αγορές… η Ελλάδα εμφανίζει μια από τις χειρότερες εικόνες διεθνώς.

    Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό χρέος παρ΄ ότι παρουσιάζεται βιώσιμο μεσοβραχυχρόνια, παρ΄ ότι υποστηρίζεται από την ΕΚΤ και παρ΄ ότι μόνο 80 δισεκ. του χρέους βρίσκεται σε ιδιώτες συνεχίζει να αποτελεί υψηλού κινδύνου asset.
    Η εικόνα των ελληνικών ομολόγων είναι ξεκάθαρα η χειρότερη εάν ληφθεί υπόψη το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων αναφοράς αλλά και εάν συνυπολογιστεί ότι το 70% του χρέους προέρχεται από θεσμούς όπως EFSF, ΕSM, διακρατικά δάνεια κ.α.

    Η Ελλάδα με το μικρότερο χρέος σε χαρτοφυλάκια ιδιωτών επενδυτών εμφανίζει την χειρότερη εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες…
    Μάλιστα οι επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων της τρέχουσας περιόδου είναι παρόμοιες με την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ όπου η οικονομία πέρασε ένα σοκ λόγω των αριστερών επικίνδυνων πειραματισμών ειδικά το 2015.

    Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στη δεύτερη ζώνη (12,0%-22,5%) των κρατών-μελών της ΕΕ με τις υψηλότερες ποσοστιαίες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, με μέση ευρωπαϊκή αύξηση 11%.

    Όσον αφορά στο φυσικό αέριο, η χώρα μας με αύξηση 96%, συγκαταλέγεται στην πρώτη ζώνη με ποσοστιαίες αυξήσεις άνω του 70%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ήταν 12% και φιγουράρει στη δεύτερη θέση των πιο “ακριβών” κρατών πίσω από τη Βουλγαρία.

    Στο υπουργείο Οικονομικών ανεβάζουν σε πάνω από 6% την πρόβλεψη για το μέσο ετήσιο πληθωρισμό το 2022 όταν η αρχική εκτίμηση ήταν για 1%.

    Την ίδια στιγμή μεγάλα αβεβαιότητα υπάρχει και με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών, τα οποία αντί να μειώνονται με τα προγράμματα των ευνοϊκών ρυθμίσεων που θεσπίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτά εξακολουθούν να φουσκώνουν επικίνδυνα. Η δεξαμενή των απλήρωτων οφειλών ξεχείλισε τον Ιανουάριο φτάνοντας μια ανάσα από τα 113 δισ. ευρώ μετά τα χρέη των 803 εκατ. ευρώ που προστέθηκαν από τις απλήρωτες υποχρεώσεις, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που νιώθει την κόκκινη καταιγίδα των φόρων να απειλεί ευθέως τις προοπτικές της οικονομίας.

    Ο φόβος του υπουργείου Οικονομικών πηγάζει από το ενδεχόμενο να ενταθεί η «στάση πληρωμών» στερώντας πολύτιμα έσοδα από τα κρατικά ταμεία, την ώρα που ο προϋπολογισμός δοκιμάζεται από τις πιέσεις στο σκέλος των δαπανών με την αύξηση της επιδότησης του ενεργειακού κόστους.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Μεγάλοδημοσιογραφοι ( Ευαγγελάτος, χατζηνικολαου, κτλ ) αλήτες, γλύφτες, απατεώνες , κατακάθια, ρεμάλια.

    2. Μάγκες δεν εξάγουμε τίποτε, δεν παράγουμε τίποτε, δεν υπάρχει μέριμνα για νέους γονείς να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών τους, η υπογεννητικότητα είναι η απειλή που πλέον φαίνεται στον ορίζοντα. Είμαστε μια χώρα που αυτοκαταστρεφεται αργά αλλά σταθερά. Όσοι έχουν την δυνατότητα να φύγουν έξω να το κάνουν άμεσα, εδώ θα μείνουν βασανισμένοι πολίτες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, δημοσιοκηφηνες-ψηφοφοροι και αλλοδαποί που τους τα’ι’ζει το κράτος.

    3. κάτι βαθυστόχαστα άρθρα σε συστημικές ιστοσελίδες που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα όλοι αυτοί που διάβαζαν οδηγούς επιβίωσης και μάζευαν διάφορες προμήθειες, είναι οι ίδιοι που έχαψαν την ψευτοδημία, τα εμβόλια και πιστεύουν ότι πρέπει να τρώνε σκαθάρια γιατί έχει ανέβει η θερμοκρασία……

      1. Ξύπνα καημένε Ρωσολαγνε δεν παίζει ρόλο το νόμισμα απο μόνο του αλλά τι ΑΕΠ παράγεις και πόσο δυνατή οικονομία έχεις. Χώρες όπως η Αλβανία, Βουλγαρία, Λευκορωσία κτλ δεν είναι στο “κακο” Ευρώ. Αλλά έχουν τα δικά τους εθνικά νομίσματα. Παρολαυτα όμως βλέπουμε αυτές τις χώρες να είναι φτωχές και να πεινανε!

    4. Ποια 10 χρόνια πίσω; Στο 1945 θα οδηγηθεί η χώρα.

    5. Σημιτης Καραμανλης Σαμαρας Βενιζελος Τσιπρας Μπαρουφακης και Κουλα για πληρη αφανισμο του Ελληνισμου! Κουνια που τους κουναγε ολους μαζι!
      Πρωτεργατες βεβαια Ανδρεας και Κισσινγκερ χρηματοδοτης!
      Χαλιναγωγησανε τον ευκαιριακο νεοελληνα με τα ρουσφετια και τα επιδοματακια τα…. δανεικα!

    Comments are closed.