ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

    Κοινοποίηση:
    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

    Παρά την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή να μείνουν στο σκοτάδι οι υποθέσεις παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου ανέδειξε τις σκοτεινές διαδρομές και τα εμπόδια στη διερεύνηση του σκανδάλου.

    Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ “αποδεικνύεται ότι ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν από κοινού” ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την “ανέλεγκτη” εισαγγελέα αρμόδια για την ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου.

    “Προφανείς οι ευθύνες Μητσοτάκη για το δίδυμο σκάνδαλο της παρακολούθησης και της συγκάλυψης” σχολίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ και η Ευαγγελλία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ τόνισε “Η ΕΥΠ αρνήθηκε κάθε συνεργασία με την ΑΔΑΕ, δηλαδή τον ελεγκτή τη. Κατέστρεψε τα στοιχεία την ίδια ημέρα της καταγγελίας Ανδρουλάκη. Επικαλείται το απόρρητο σε όλα τα θεσμικά όργανα και στη Βουλή και στην Εξεταστική επιτροπή. Βαθύ σκοτάδι παντού”.

    Ποιο είναι λοιπόν το χρονικό της συγκάλυψης:

    – 26 Ιουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο
    – 29 Ιουλίου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
    – 29 Ιουλίου οι δικηγόροι του Νίκου Ανδρουλάκης καταθέτουν την καταγγελία στην ΑΔΑΕ για να ελέγξει για το Predator.
    – Από το πρακτικό της 6ης και 7ης Σεπτέμβρη προκύπτει ότι 29 Ιουλίου δίνεται εντολή από τον διοικητή τη ΕΥΠ Π. Κοντολέων για καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης Ανδρουλάκη. Έως τότε ουδείς γνώριζε για παρακολούθηση από ΕΥΠ και τότε μαθαίνουμε ότι είναι επισυνδεδεμένος. Υπάρχει μάλιστα έγγραφο που στέλνεται στη Wind και ρωτάται αν το τηλέφωνο είναι του Ν. Ανδρουλάκη.
    – Το έγχαρτο τμήμα του φακέλου αγνοείται. Η ΕΥΠ αρνείται να τον στείλει στην ΑΔΑΕ ή στη Βουλή. Ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρης και η εισαγγελέας Βασ. Βλάχου αρνήθηκαν να προσκομίσουν στην ΑΔΑΕ έγγραφα για Ν.Ανδρουλάκη και δεν απάντησαν αν έχει καταστραφεί ο φάκελος. Συμπέρασμα: ο φάκελος αγνοείται

    Να σημειωθεί ότι όσον αφορά τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη:
    – στις 30 Αυγούστου 2020 καταθέτει αίτηση στην ΑΔΑΕ να μάθει αν παρακολουθείτε
    – τον Σεπτέμβριο η ΑΔΑΕ συστήνει ομάδα εργασίας και καταθέτει αιτήματα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους τον Οκτώβριο.
    – στις 10 Μαρτίου 2021 ολοκληρώνεται ο φάκελος με τις απαντήσεις των παρόχων.
    – ο Χρ. Ράμμος στέλνει ερώτημα στη Βασ. Βλάχου αν μπορεί να ενημερώσει τον Θ. Κουκάκη ότι παρακολουθείται. Η Βασ. Βλάχου σιωπά.
    – 31 Μαρτίου έρχεται η τροπολογία Τσιάρα – Πικραμένου.

    Με βάση τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και η εισαγγελέας, η ΑΔΑΕ θεωρεί κατα τόν κ. Ράμμο ότι υπάρχει άρνηση συνεργασίας και πως υπάρχει τείχος σιωπής από την μεριά της ΕΥΠ σε σχέση με τα όσα έχουν διαμειφθεί.

    Παράλληλα όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής η εκπρόσωπος της “Intellexa” Σάρα Χαμού, της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator, αδυνατεί να παραστεί με τη δικαιολογία ότι βρίσκεται στο εξωτερικό.

    Συμφωνα με πληροφορίες μάλιστα η ΝΔ απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξέταση της μάρτυρος με τηλεδιάσκεψη και αποφάσισε έχοντας την πλειοψηφία να αποσταλούν γραπτά ερωτήματα!

    “Πρόκειται για οργανωμένη συγκάλυψη. Μας επιτρέπεται να υποθέσουμε ότι η ΝΔ είναι σε συνεννόηση με την Intelexa” σχολίασε σε πρώτο χρόνο το ΠΑΣΟΚ, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Είναι εκείνη που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, με το οποίο μολύνθηκαν τα κινητά του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και του Χρήστου Σπίρτζη, ενώ έγινε η απόπειρα παγίδευσης και του Νίκου Ανδρουλάκη.

    Πηγή: 1voice.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Χουντοκούλη η συγκάλυψη και η παραγραφή υποκλοπών πας για πάντα ισόβια μαζί με την παρέα σου!!!!!

    2. ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ……ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΑΝΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ……ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΕΙΩΤΟ

    3. Στημένο σκηνικό όλων τους.Ρε Ανδρουλάκη σε παρακολουθούσαν την ιδιωτική σου ζωή μέχρι και στο κρεβάτι με την γυναίκα σου ( ή με κανέναν βουλευτή άλλου κινήματος 😆 ) και δεν έκανες μέσα σε μισή ώρα μήνυση;Ρε προδότες της Βουλής αφού το πάτε για συγκυβέρνηση.Ρε Ανθελληνικά σκατά σας πήραμε χαμπάρι.Δεν θα προλάβετε να φύγετε προδότες θα σας προλάβει η κρεμάλα.

    4. Τοσες και τοσες προανακριτικες και εξεταστικες, εχουν κατα καιρους γινει, για το θεαθηναι! Αποτελεσμα, μηδεν! Κουκουλωμα και αγιος ο Θεος!
      Οπως ακριβως και τωρα!

    5. Αρκετα με τα παραμυθακια του τριο ΝΔ, Ξυριζα και ΠΑΣΟΚ! Ο κοσμακης καιγεται και τα μουτζα παραπλανουν! Καλη συγκυβερνηση λαμογια τοις Φριτς ρημασι υποταγμενοι δοσιλογοι!
      Καλυτερεψτε τη ποιοτητα του σανου γιατι δεν πειθετε!

    Comments are closed.