ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ… ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ! ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ… “ΕΙΔΙΚΟΙ” ΜΕ ΝΕΟ LOCKDOWN – “ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ” ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ… ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

    Κοινοποίηση:
    Lockdown-EUROKINISSI-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΩΤΗΡΗΣ-681x384

    Με μεγάλο ενδιαφέρον και με την οργή του λαού στο κόκκινο, αναμένεται η σημερινή σύσκεψη των ειδικών μετά την νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα τα τελευταία 24ωρα.

    Οι λοιμωξιολόγοι έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από το πιόνι που λέγεται Μητσοτάκης και δηλώνουν ανήσυχοι για ένα νέο τρίτο κύμα. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζονται να προτείνουν σήμερα πιο αυστηρά μέτρα. Στο τραπέζι έχει τεθεί το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown σε Αχαϊα και Θεσσαλονίκη, μέτρο που όπως φαίνεται δεν προκρίνεται για το Λεκανοπέδιο επί του παρόντος.

    Σε… βαθύ κόκκινο Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

    Με τα κρούσματα να παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό και τις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας να παρουσιάζουν εμφανέστατο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα, οι πληροφορίες θέλουν την ειδική επιτροπή να προτείνει ολικό lockdown για όλη την Αχαΐα (μέχρι τώρα στο «κόκκινο» είναι μόνο η πόλη της Πάτρας) και την Θεσσαλονίκη.

    Η χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων πρότεινε μάλιστα οι δύο περιοχές, μαζί με την Αττική, να χαρακτηριστούν με ένα νέο χρώμα: το βαθύ κόκκινο, το οποίο θα αποτυπώνει τις περιοχές που έχουν το βαρύτερο πλήγμα στην διάρκεια της πανδημίας. Αν η εισήγηση για ένταξη και της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας στις «κόκκινες περιοχές» επιβεβαιωθεί, τότε αναμένεται να επιβληθούν αυξημένα μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00.

    Χθες ωστόσο, από την Θεσσαλονίκη ο Χαρδαλιάς τόνιζε πως «δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων» και ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού. Υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων, υπάρχει θέμα πιστής τήρησης των υπαρχόντων. Μέσα από αυτό το πλέγμα αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αύξηση του ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές και στη Θεσσαλονίκη. Με συνεργασία και συνεννόηση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίσιμη καμπή»

    Οι σκέψεις για την Αττική

    Στην περίπτωση της Αττικής οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να προτείνουν το ίδιο μέτρο για τα Σαββατοκύριακα, μέτρο που είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί αυτό το διήμερο καθώς τα σχολεία είναι κλειστά. Αντίθετα, λόγω της πολυπλοκότητας του πληθυσμού και της πόλης, δεν φαίνεται να προκρίνεται το ίδιο μέτρο για τις καθημερινές. Στις σκέψεις τους φέρεται να είναι και η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλους Δήμους, μέτρο που ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες για να υλοποιηθεί στο Λεκανοπέδιο και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί.

    Κλειστό λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές

    Ενα άλλο μέτρο που εξετάζουν και φαίνεται πως θα προτείνουν στην κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές. Ενα μέτρο που αναμένεται να πλήξει σημαντικά τον κλάδο, ωστόσο όπως τονίζουν οι επιστήμονες «προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη υγεία. Η οικονομία φτιάχνει στην πορεία».

    Γι’ αυτό και προτείνουν να κλείσει εντελώς το λιανεμπόριο και να μην δουλέψει ούτε με click away ή click in shop το επόμενο διάστημα στις «κόκκινες» περιοχές. Την ίδια στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης δίνεται έμφαση στο να υπάρξει το μικρότερο δυνατό κόστος για την οικονομία, στο μέτρο πάντα που προβλέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    Σκέψεις για περιορισμό στις μετακινήσεις

    Η κινητικότητα του πληθυσμού είναι αυτή που ανησυχεί τους ειδικούς, καθώς με τα καταστήματα να λειτουργούν και τον κόσμο να μετακινείται συνεχώς και για λόγους εργασίας, η κατάσταση δείχνει να αλλάζει προς το χειρότερο. Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σημαντικά και έτσι σκέφτονται να προτείνουν περιορισμό και όριο στις εξόδους. «Πρέπει να κοπούν τα ”σούρτα-φέρτα”, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη και ως προς τους λόγους για να φύγει κάποιος από το σπίτι», έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της επιτροπής.

    Προβληματισμός για τα σχολεία

    Ενα κεφάλαιο που εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς είναι το ζήτημα των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί διαπιστώνουν για πρώτη φορά μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε παιδιά Δημοτικού και νηπιαγωγείων και μάλιστα σε μεγάλες σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα. Υπάρχουν σκέψεις για να προτείνουν κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην τηλεκπαίδευση, μέτρο που ήδη ορισμένοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Αθ. Εξαδάκτυλος, έχουν τονίσει πως είναι υποστηρικτές αυτού του μέτρου.

    Στην επιτροπή υπάρχουν ωστόσο και αντίθετες γνώμες, ενώ και η κυβέρνηση από την πλευρά της τονίζει πως τα σχολεία είναι αυτά που θα κλείσουν τελευταία. Στις σκέψεις τους είναι να προτείνουν να κλείσουν τα σχολεία σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα. Πάντως, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε χθες πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν εισηγήσεις για κλείσιμο των σχολείων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. το μέλος της”επιτροπής” που υποτίθεται θέλει να κόψουμε τα πολλά σούρτα φέρτα, να δώσει την μισθουλάρα του στους αναγκαστικά μη εργαζομένους και την κωλ΄@ρ@ του στους πακιστανοσομαλούς,αι να χαθείτε χυδαία προδοτοκαθάρματα

    2. Ρε παιδιά έχω μια μεγάλη απορία. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που βρίσκετε???? Είναι εδώ????…..στην Ελλάδα?????

      1. ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

    3. Πολύ μπλα μπλα και φιλοσοφία στο διαδίκτυο!! Αντί να βγουν στους δρόμους και να τους αρχίσουν στα κλωτσιδια. Ρε μάγκες νεοέλληνες οι διαμαρτυρίες και οι αντιδρασεις δεν έχουν καμία αξια από το ίντερνετ.Αυτοι οι απατεώνες που κυβερνάνε κάνουν ότι γουστάρουν γιατί απλά δεν ανοίγει μύτη. Και σε λίγο θα κάνουν ακόμα χειρότερα. Άμα δεν πέσει ξύλο δεν υπάρχει φως.

    4. Ωραιο κολπο να πετατε την μπαλλα στην εξεδρα Ολοι αυτοι οι αρλεκινοι καμμια αποφαση δεν παιρνουν Ενας και μονο Ενας ειναι ο υπευθυνος για την φυλακιση των Ελληνων Το απροσαρμοστο
      το Κουλι

    5. Πρέπει να το παραδεχθούμε ότι εξαφάνισε την μαύρη εργασία, αλλά μόνο για στους Έλληνες. Τώρα μόνο λαθρο δουλεύουν μαύρα γιατί και πρόστιμο να τους βάλεις δεν πληρώνουν τίποτε. Μαλάκα Μητσοτάκη τους 50άρηδες και άνω που δύσκολα τους προσλαμβάνει κανείς πως θα τα βγάλουν πέρα; Τους ρώτησες; Δεν τους δίνεις τον μισθό σου;

    6. … μόλις η Παγώνη δήλωσε δημοσία και εκτός ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ότι διαφωνεί με το ωράριο εγκλεισμού από την 18:00μ.μ. … βγήκαν τα άλλα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ κομματόσκυλα και ατσούμπαλα την μάζεψαν …. άραγε πόσους επενδυτές υπολογίζουν να μεταφέρουν στην ενδοχώρα από αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά; διότι περί αυτού πρόκειται…

    7. ΟΣΟΙ ΛΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ….ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!! ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ….ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ!!!!

    8. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΡΩ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ .

    9. Γιατί οι άνθρωποι δουλεύουν?? Είναι ένα χόμπυ ή εξασφάλιση της υγείας τους (αφού έτσι εξασφαλίζουν την τροφή τους). Που είναι η ευαισθησία λοιπόν οταν κλείνουν επιχειρήσεις και οι άνθρωποι χάνουν την δουλειά τους λόγο lockdown, άρα και την υγεία τους σωματική και ψυχική??
      Πώς όμως μπορεί αυτό να ενδιαφέρει αργόμισθους λοιμοξιλόγους και πολύ περισσότερο έναν προθυπουργό που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στην ζωή του??

    10. 04/02/2021 1070 νέα κρούσματα
      Σύνολο PCR και Rapid τεστ ημέρας = 44.396
      Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 2,41%

      03/02/2021 1151 νέα κρούσματα
      Σύνολο PCR και Rapid τεστ ημέρας = 38.696
      Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 2,97%

      02/02/2021 1261 νέα κρούσματα
      Σύνολο PCR και Rapid τεστ ημέρας = 37.591
      Δείκτης (%) θετικότητας ημέρας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ = 3,35%

      Κ. Μητσοτάκης για εμβολιασμούς: Οι υγειονομικοί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα
      Παγώνη «Λύση σε όλα αυτά είναι το εμβόλιο»

      Μάλλον δεν εμβολιάζεται ο κόσμος

    11. Δηλαδη λενε στον κοσμο οτι φταινε ολα εκτος απο τα σχολεια που ανοιξαν κατω απο τις πιεσεις των ιδιωτικων (πολλα τα ετησια διδακτρα).
      Ο μεγαλυτερος συνοστισμος δημιουργειται στα σχολεια και οχι στα καταστηματα που μπαινουν δυο τρεις μεσα.

    12. Έχω την εντύπωση ότι παίζουν με την ΥΓΕΙΑ των μαθητών όλων των βαθμίδων, και βάζουν σε ΚΥΝΔΙΝΟ την κοινωνία. Οι ειδικοί, σαν ειδικοί εισακουγοντε, και η Πολιτεία με την μέθοδο του αυταρχισμού βγάζει αυτό βούλες Αποφάσεις, με κίνδυνο των παιδιών, καθηγητών, και εργαζομένων, στους τομείς τις εκπαίδευσης.

    Comments are closed.