ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ – ΑΔΕΡΦΙΑ ΧΑΝΟΥΜΕ! ΓΡΑΦΕΙ Η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ

    Κοινοποίηση:
    Νέα εικόνα

    Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

    «O πόλεμος στο Βιετνάμ χάθηκε μέσα στα σαλόνια των αμερικανικών νοικοκυριών, όχι στο πεδίο της μάχης» υποστηρίζει ο επικοινωνιολόγος Μάρσαλ Μακλούαν. Κάτι ανάλογο πλέον συμβαίνει και στον 21ο αιώνα, την εποχή των δικτύων.

    Ο πληροφοριακός πόλεμος, είναι ένα μέρος κάθε σύγκρουσης και εξελίσσεται στο διαδίκτυο μέσω των social media. Και δυστυχώς σε αυτό τον πόλεμο, χάνουμε.

    Η Τουρκία, μετά τις διαδηλώσεις του Gezi Parki to 2013 και τη δαιμονοποίηση των social media, αλλά ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος όπου ο Τούρκος πρόεδρος έβγαλε διάγγελμα μέσω των social media με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου, άλλαξε πλήρως τη στρατηγική της. Οργανώθηκε και πλέον είναι εμφανές ότι είναι σε θέση να διεξάγει πληροφοριακές επιχειρήσεις παράλληλα με τις στρατιωτικές.

    Τα πρώτα δείγματα της ικανότητάς της να διεξάγει πληροφοριακές επιχειρήσεις στο διαδίκτυο όπου βρίσκεται η παγκόσμια κοινή γνώμη, την είδαμε στην Συρία, παράλληλα με τις δυο τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

    Είχαμε όμως πάρει και μια γεύση στο Αιγαίο με τις ασκήσεις «Γαλάζια πατρίδα» (Mavi Vatan) που είχαν παράλληλα και επικοινωνιακό σκέλος στα social media με εντυπωσιακές φωτογραφίες και video. Τότε στην Ελλάδα καταγγέλλαμε την τουρκική μονταζιέρα, όμως δεν υπήρχε ανάλογη ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

    Γιατί το Oruc Reis έκλεισε το σήμα του

    Χθες το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis έκλεισε την εκπομπή σήματος από το λιμάνι της Αττάλειας και την άνοιξε όταν έφθασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

    Οι λόγοι που το έκανε, προφανώς δεν ήταν για την ασφάλειά του, καθώς περιστοιχίζεται από τουρκικά πολεμικά. Ο λόγος ήταν καθαρά επικοινωνιακός, καθώς ήθελε να ελέγξει πλήρως τις εικόνες που θα έφθαναν στην κοινή γνώμη. Και δυστυχώς για την Ελλάδα, το πέτυχε.

    Στην κοινή γνώμη δεν έφθασαν εικόνες της διαδρομής που ακολούθησε το πλοίο, αλλά οι εικόνες που έβγαλε το τουρκικό υπουργείο, σε μια από τις οποίες μάλιστα είναι εμφανές ότι έχει ποντίσει καλώδια.

    xartis-tourkia1

    «Ο χάρτης αυτός με τις διάφορες ζώνες των τουρκικών διεκδικήσεων κυκλοφόρησε από στέλεχος του υπουργείου εξωτερικών της Τουρκίας, με επεξηγηματικό σημείωμα για την καθ’ ισχυρισμό συμβατότητα των ενεργειών της Τουρκίας με το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία το κάνει αυτό εδώ και καιρό.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χάρτης αυτός αποτυπώνει πλήρως τις θαλάσσιες ζώνες/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να δείξει η Τουρκία πως επικαλύπτει με τις δικές τις διεκδικήσεις και δύναμη επιβολής το θαλάσσιο χώρο της Κύπρου. Κάθε γραμμή στον χάρτη αυτό έχει τη σημασία του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διεθνολόγος καθηγητής Γιώργος Κέντας.

    Είναι εμφανής μάλιστα η χρήση του infographic στα αγγλικά, ακριβώς επειδή απευθύνεται όχι στο εσωτερικό μέτωπο της Τουρκίας, αλλά στην διεθνή κοινότητα, την οποία και θέλει να πείσει για το δίκαιο των ερευνών του Oruc Reis.

    Σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος κατήγγειλες χθες την τουρκική προπαγάνδα με τις φωτογραφίες του Oruc Reis και ενδεχομένως και σήμερα με τον Χάρτη. Όμως η Ελλάδα αποδεικνύεται ότι δεν έχει να παρουσιάσει κάτι ανάλογο.

    «Πότε η Ελλάδα θα παρουσιάσει επίσημα χάρτες με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο; Η Κυπριακή Δημοκρατία το έχει πράξει.

    Έχει ετοιμάσει και παρουσιάζει διεθνώς μια ολοκληρωμένη παρουσίαση με τις θέσεις της για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο», επισημαίνει ο κ. Γ. Κέντας.

    Ελλάδα – Τουρκία: Αδέρφια χάνουμε

    Όπως παλαιότερα έχει δηλώσει ισραηλινός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με τη Χαμάς, «ο πόλεμος μαίνεται σε τρία μέτωπα: στα πεδία των μαχών, στα κοινωνικά δίκτυα και στον κυβερνοχώρο».

    Και δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι στην περίπτωση της κρίσης που βιώνουμε σήμερα Ελλάδα και Τουρκία, στο πεδίο της επικοινωνίας η Ελλάδα είναι αυτή που χάνει.

    Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα αντί μόνο να καταγγέλλουμε εσωτερικά την τουρκική προπαγάνδα; Ποτέ κανένας δεν «αγάπησε» κάποιον που γκρινιάζει.

    Μήπως πρέπει να αναδιοργανωθούμε τάχιστα ώστε να είμαστε υπολογίσιμοι και να περνάμε τις θέσεις μας ισότιμα στον αόρατο μα πραγματικό πόλεμο που διεξάγεται στα social media και στόχο έχει την παγκόσμια κοινή γνώμη;

    Πηγή: armyvoice.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    42 Σχόλια

    1. Δώστε τα πετρέλαια στους Ρωσους και Κινεζους ρε μ@λ@κές, να στείλουν τα αεροπλανοφορα υποβρύχια και να στείλουμε όλους τους Τουρκους στον πάτο…..

    2. ΑΔΕΛΦΙΑ, το μπαινω βγαινω των Τουρκων στην Ελληνικη επικρατεια θα κρατησει τουλαχιστον 1 χρονο.Ειναι ενα
      βρωμικο στημενο παιχιδι με το οποιο ειναι απολυτα συμφωνη γι αυτο ο μπασταρδος μητσοτακης ¨”χρυσος” και ολο το πολιτικο προδοτικο συστημα.Υπαρχει κρυφη συμφωνια μεταξυ των δυο κυβερνησεων, ετσι μ’αυτο τον τροπο δημιουργειται η αμφισβητηση και η δημοκρατικη προσφυγη στα μασωνικα δικαστηρια, για την επιλυση ταχα των διαφορων μας.Οπότε βγαινει η αποφαση με την οποια συμφωνουν ηδη ολοι και η κυβερνηση μας σαν ποντιος Πιλατος, με ενα ¨”νιπτω τας χειρας μου” θα ξεπουλησει τα συμφωνηθεντα συμφωνα παντα με το σχεδιο ΕΙΡΗΝΗ του Κισσιγκερ.Και ολοι θα ζησουν καλα και οι πραγματικοι ΕΛΛΗΝΕΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ πολυ χειρότερα!!!

      1. Έτσι φαίνεται μας ψύνουνε για να πάμε σε διάλογο και να έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα. Φαίνεται για μιλημένο.

      2. Έρχεται ο ΚΑΣΙ δυναμικά να τους τα χαλάσει όλα!

    3. ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΑΕΡΓΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.
      ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΗΤΕΣ, ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ, ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΔΩΤΕΣ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΛΗΣΤΑΡΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΩΤΗΣ. ΚΑΙ ΟΙ 300 ΕΙΣΤΕ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΕΙΣΤΕ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΤΗΤΑΣ. ΕΙΣΤΕ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΤΗΤΑΣ. Γ` ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. Γ` ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ 300 ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.
      ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ

    4. ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    5. Το καθεστώς Ιωαννίδη-Καραμανλή δεν θα υπερασπίση τίποτε. Αλλωστε χρωστά μεγάλη ευγνωμοσύνη σε Τούρκους και Αγγλοαμερικανούς, χάρις στη συνεργασία των οποίων πήρε την εξουσία με τα πραξικοπήματα του 1973 και του 1974.

    6. Συνεχίστε να ψηφίζεται βούτυρομπεμπεδες του λοντον εκονομιστ και του Χάρβαρντ ζώα.

    7. Ο Δενδιας πριν λίγο είπε πως δεν θα δείξουμε καμία ανοχή! Αυτή την ώρα 3 τουρκικά ερευνητικά κάνουν κανονικότατα έρευνες, τουρκικός στόλος τουλάχιστον 10 πολεμικών πλοίων είναι μέσα στα Ελληνικα χωρικά ύδατα λίγο έξω από την Κρήτη, προσπάθησαν να καταρρίψουν ελικόπτερο μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή Καστελόριζου, έχουν ήδη κάνει την Αγία Σοφία τζαμί. Και τα τουρκικά μμε κάνουν πάρτυ σε κάθε δήλωση Έλληνα πολιτικού. Άλλες 24 ώρες θέλουν οι τουρκοι για να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους που τον έχουν πετύχει στο ακέραιο και όχι μόνο. Οργή στην κοινωνία και ένα σύνθημα που πρεπει να αντηχεί άκρη εις άκρη. Αλήτες – προδότες – πολιτικοί.. Πάει το Αιγαίο, το έδωσαν οι γ@μιολες.

    8. Ναι στην νεα ταξη πραγματων και τέλος των εθνηκ. Ουγκα ουγκα που μας πουλάνε προστασία.

      1. Σε αυτο το συμπερασμα θελουν να σε φτασουν.Παρουσιαζοντας ενα σωρο ψευτικες θεωριας συνωμωσιας που οι περισσοτεροι τις υιοθετουν ακριτως φαινονται ολοι οσοι ειναι πατριωτες /εθνικιστες /αντινεοταξιτες μπετοβλακες.Αυτο εχει γραφτει στα πρωτοκολλα για να επιφερει σκοπιμη συνχηση.
        Η μια συνωμοσια που ειναι υπαρκτη και θα υλοποιειθει εντος 10 ετιας ειναι ο ελενχος της παγκοσμια κυβερνησης απο τους Ιουδαιους

      2. Εγώ θα ελεγα ΝΑΙ στα πατριωτικά κόμματα!
        Ο Κασι έρχεται…

    9. Ας ακούσουμε ολοι τον βουλευτή Καιριδη … Τον Οθωμανό … Που μας ειπε οτι καμια παραβιάσει δεν εχει γινει και όλα ειναι καλα. Ας αναλογιστούμε επίσης αν υπαρχει στον πλανήτη αλλη χωρα τοσο εξευτελισμένη όσο η Ελλάδα.. Ας αναλογιστούμε επίσης ποσο ανώτεροι σε όλους τους τομείς αισθάνονται οι όμορες με εμάς χώρες συγκρινόμενες με εμάς . Και τέλος ας καθίσουμε όμορφα όμορφα στους καναπέδες μας .

    10. με το ζορι μαζευουν 10% τα πατριωτικα κομματα στην ελλαδα..και οχι μονο αυτο το αλλο 90%βγαζει μισος απεναντι στους ελληνες εθνικιστες ..τι περιμενεις..

    11. Ξεφτίλες ΝΔαίοι, σιχαμερή αμερικανοθρεμένη φάρα ανθελλήνων, που ακόμα σας ψηφίζουν και σας φυλάνε τα χέρια…σε ένα σοβαρό κράτος μία τιμωρία θα υπήρχε για εσάς!

      Μην ψάχνετε τπτ, κατά τη γνώμη μου είναι όλα συμφωνημένα κάτω από τα τραπέζια με πλεχτά, τούρκικα τραπεζομάντιλα!

      Να σας πάρει ο διάολος!

    12. Ακόμη προλαβαίνουμε να κλείσουμε belh@ra.Στην άκρη τώρα τους Γερμανούς και τηλ Γαλλία μεριά!

    13. Παιδιά μιλάμε τα Ίμια είναι τσιχλόφουσκα μπροστά στη σημερινή κατάσταση. Μας παίζουνε μπαλίτσα σε όλο το γήπεδο και καθόμαστε και τους κοιτάμε από το Var.

    14. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Ο ΑΓΑΡΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΙΧΤΗΣ ΕΧΘΡΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ Ο ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ…..!! ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΠΙ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ……..

      1. Ο μεγαλυτερος εχθρος ειναι οι μπασταρδοι που περνουν για Ελληνες.Αν δεν γινει ενα φυλετικο ξεκαθαρισμα με φυλετικους νομους δεν υπαρχει καμμια ελπιδα

        1. Ξεκαθάρισμα ολοκληρωτικό ξεκινώντας από το κεφάλι. Εκεί βρίσκεται το περισσότερο πύον.

    15. Επιτελούς ηχηρή παρέμβαση απο Ευρωπαϊκή Ένωση.
      Μολις βγήκε ο Αρμόδιος εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πητερ Στάνο,
      και δήλωσε:
      «Η ΕΕ βρίσκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου και δεν υπάρχει αμφιβολία επ’αυτού»

      Ετσι, το κλίμα γυρίζει, νικάμε αδέρφια

    16. κάποιος τους ψήφισε, κάποιοι τους κρατάνε, κάποιοι τους προσκυνάνε, οι λίγοι κλαίμε και οι πολλοί μαυρίζουν στις παραλίες. Οι τελευταίοι νομίζουν ότι θα κάνουν το ίδιο με όποια σημαία και αν βρεθούν στο μέλλον! Άρα, για πια πατρίδα μιλάτε και ποιους Έλληνες; Έλληνες υπάρχουν λίγοι και δεν φτάνουν να σώσουν αυτό που αυτοί αποκαλούν πατρίδα! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, όπως τότε που οι Τούρκοι πήραν το Βυζάντιο. Τα ίδια ακριβώς γίνονταν και τότε! Καλοπέραση, διαπλοκή και προδοσία
      Είμαστε μάλλον φτιαγμένοι από στόφα “γκιαούριδων” και οι Τούρκοι το ξέρουν καλά! Διότι μπορεί οι πολιτικοί να είναι αυτοί που είναι, αλλά οι στρατιωτικοί είναι ακόμη χειρότεροι.
      Hana

    17. Στην ουσια μας πηραν το Καστελλοριζο και συνεχιζουν.
      Εσυ Ελληνα κατσε μεσα και φορα και μια μασκα στο κωλο

    18. τετοιους μοριοχτυπητες δεν θα ξαναβρει τοσο γρηγορα στην ζηση του ο ερντογαν. βλακας θα ειταν αν δεν εκανε αυτα που κανει και εχει προ πολλου δρομολογισει……ελληνικα βδελυγματα συνχαρητηρια …………………….. τα καταφερατε με τις επιλογες σας να διαλυσετε την πατριδα ολων μας.

    19. μην τσαντιζεστε……τωρα ειναι μονο το ξεφουρνισμα στα ελληνικα βδελυγματα οτι η ελλαδα εχει ακροτηριαστει……….αυτα που συμβαινουν τωρα εχουν συζητηθει, οργανωθει και δρομολογιθει για εσας χωρις εσας πριν εσεις ακομη καταλαβετε τι γινεται περα απο την μυτη σας. με τις υγιες σας…. ζωα…………………και ξαναψηφηστε αυτους που ψηφηζετε εδω και 40+ χρονια.

    20. Να βρεθει, ενα ΕΞΩ-ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ…(οποιο ναναι…οτι ναναι…)
      Να υποβαλλει μηνυση για Εσχατη Προδοσια….σχετικα με την ΑΟΖ… και τις παραβιασεις των τουρκαλαδων…
      Οπως εκανε και το ΕΠΑΜ του Καζακη, για τα Μνημονια…ρε….
      300 σελιδες…δικογραφο…στην εισαγγελια του Αρειου Παγου…
      Αστο…να …υπαρχει…
      Αυτο… δεν παραγραφεται…

      Εκει, στο κομμα του Κασιδιαρη…δεν εχετε παρει μυρωδια…? Δεν εχετε δικηγορους…
      Καντε κατι ρε…
      Καποιος…καπου…

      1. Σε αυτο εχεις δικιο.Εστω μια μυνηση για εσχατη και αστη να υπαρχει.

    21. βγειτε στο δρομο και ρωτηστε τον ελληνα τι γνωριζει για το τι γινεται αυτη τη στιγμη.Οι πιο πολλοι δεν ξερουν,μαλλον καλυτερα,δεν τους νοιαζει…….αυτο τα λεει ολα…

      1. Έτσι ακριβώς είναι στην κοσμαρα τούς! Μόνο αν θα ανεβάσουν καμιά φωτό στο Instagram! Μητσοτάκη και Δένδια είστε πολύ λίγοι! Ντροπή είναι εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και εσείς λέτε μαλακίες…

    22. Κάπου το έχεις χάσει , μπερδεύεις τα χωρικά ύδατα που είναι 6 μίλια με τα διεθνή και την ΑΟΖ

    23. Μας έχουν πάει αίμα και το άρθρο λέει παπαριες.
      Δειλοι γραικυλοι Νενεκοι.

    24. Ο/Η παρέλαση οθωμανικού στρατεύματος στην επικράτεια λέει:

      Αυτή η συμμορία θα έχει άσχημο τέλος……
      πόσο ελεεινός είσαι ρε κούλη με το παρεάκι σου ???
      πόσο χέστης και ανθέλληνας παίζει νάσαι γαμώ τις μίζες σου βλακόφατσα ??

    25. Ας είναι καλά οι εγκεφαλικά Καμμένος ψηφοφόροι….και νεογενιτσαροι της Ελλάδος που αγαπούν το ισλάμ…συγχαρητήρια μαλακες…αλλά σας αρέσει το οθωμανικό…o γραικουλιακας ίδιος ήταν και ίδιος θαναι..δυσμοιρη Ελλάδα.

    26. Ο Μητσοτάκης παρέδωσε το αιγαίο στους Τούρκους. 55 μίλια έχουν προχωρήσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων. Κάνουν κυριολεκτικά πλάκα και ρίχνουν πολύ δούλεμα στα ελληνικά πολεμικά πλοία που στέλνουν μυνηματα. Αυτή την στιγμή οι Τούρκοι έχουν περικυκλώσει άκρη εις άκρη την Ελλάδα. Από Έβρο μέχρι Κρήτη βρίσκονται παντού τουρκικές δυνάμεις. Ο Μητσοτάκης τους άφησε να έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα. Και εκτός από τα 7 τουρκικων πλοία και άλλα μπαίνουν στα εθνικά μας ύδατα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Ο κόσμος βράζει και άναυδοι στις χώρες που υπέγραψαν αοζ μαζί τους. Τέτοια υποτελή στάση και παράδοση άνευ όρων από το τσ@γλανο της μερκελ δεν το περίμενε κανείς. Πάρε μίζα μ@λακα και αεί γ@μησου θα του είπαν οι Γερμανοί και παρέδωσε τα όλα στην Τουρκία. Η Κύπρος δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης, παραχωρεί τα πάντα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Εισβολή τουρκική 55 μίλια σε βάθος και ο μ@λακας απλά παρακολουθεί. Ντροπή ρε……

      1. Και που σαι ακόμα…. Του χρόνου θα ταξιδεύουμε στα νησιά με τουρκικές εταιρείες και επιβατηγά βαπόρια!
        Οι Ρώσοι θα δώσουν τα βάλουν υδροπλάνα που θα φθάνουν στο Αιγαίο και θα αποβιβαζουν στα υδατοδρομια της Τουρκίας τουρίστες Ρώσους και από άλλες χώρες.
        Τα υδατοδρομια που η χώρα μας εδώ και 8 χρόνια δεν δίνει άδειες!

      2. Θα μπαίνουν και οι Ρώσσοι τσάμπα στα μουσεία μας-χωρίς εισιτηρίο- με τον Σουλτάνο.

    Comments are closed.