ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΔΕΝΔΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΒΑRBAROS ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ. ΤΡΕΧΑΤΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ

    Κοινοποίηση:
    barbaros-1

    «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» λέει μία γνωστή ρήση. Την ώρα που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που φόρεσε χθες τον «πατριωτικό της μανδύα» βλέπει το Barbaros να πλέει για δεύτερη μέρα μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.
    Χθες η κυβέρνηση -μέσω του υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δένδια- θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς την Τουρκία, τώρα έχει την ευκαιρία να περάσει σε πράξεις, οδηγώντας το τουρκικό ερευνητικό έξω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να μην του επιτρέψει να κάνει «βόλτες στο Αιγαίο», όπως έκανε τους προηγούμενους μήνες το Oruc Reis.

    Το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται εντός των έξι ναυτικών μιλίων, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σύμφωνα με πληροφορίες συνοδεύεται από κορβέτα, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνοδεύουν δύο υποβρύχια.
    Αργά τη νύκτα της Πέμπτης, ειδικότερα, εκτινείτο στα 5,76 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ικαρίας.

    Παρ’ ότι θα μπορούσε να κινηθεί στα διεθνή ύδατα, κατά την συνήθη πρακτική που ακολουθεί η Τουρκία να εισέρχονται τα πλοία της εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, δίχως να ζητούν άδεια από τις ελληνικές αρχές, όπως επιβάλλεται βάσει των διεθνών κανόνων ναυσιπλοΐας, μπαινοέβγαινε σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

    Να τονίσουμε πως η Τουρκία θα έπρεπε να είχε ζητήσει άδεια από τις ελληνικές αρχές για να εισέλθει πλοίο εντός των χωρικών υδάτων της χώρας μας.
    Δείτε τους χάρτες:

    1 2

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. σταματηστε κι εσεις ρε παιδια τη προβοκατσια. Δε φτανει που εχουμε ολα τα βοθροκαναλα να κανουν προβοκατσια, τωρα εχουμε και το μακελειο. Η navtex ειχε εκδοθει πριν ΚΑΝ βρεθουν δενδιας τσαβουσογλου.

      1. Και τι με αύτο; Δηλ τώρα δεν μπορούμε να τους διώξουμε εκτός χ.υ.; Εάν θέλαμε και μπορούσαμε βέβαια. Το πότε βγήκε η navtex είναι ασχετο

    2. Με εντολή Μητσοτάκη οι ηρωικές δηλώσεις Δένδια για να μην ξεχνιόμαστε.

    3. Βγάλε ΟΛΟ το στόλο έξω, τώρα, αύριο θάναι αργά

    4. Για το ‘θεαθήναι’ το έβγαλε ο Χίτλερ του νεροχύτη μετά το χθεσινό ξεβράκωμα από τον Δένδια.

    5. Θα μείνει απο καύσιμα στο τέλος η τρατα τους και θα χρειαστεί τα ρυμουλκα μας να του το γυρίσουμε πίσω απο την ίδια διαδρομή όμως μόνο που εμείς θα μπούμε μέχρι το λιμάνι τους χαλαρουιτα και γελοντας με τα μογγολια!

    6. KΟΥΛΗ…. ΒΑΛΤΟΥΣ ΔΙΟΔΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΓΟ……..

    7. ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑΧΟΥΝ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΙΝΑ…..ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΟΥΣ………ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΗΛΑ……….

    8. Ελα να ετοιμαζόμαστε. Αρκετά ανεχτήκαμε τους μπαμπουίνους

    9. κούληηηηηηηηηηη …στα μεζεά σου …
      εσυ να παιζεις τένις κ να κανεις παρεα με λιγναδο-φουρθιωτηδες…

    10. Φωνάξτε τόν Δένδια νά τούς βάλει στήν θέση τους. Πώς τόλμησαν νά αγνοήσουν τίς επισημάνσεις Δένδια πού μάς έκαναν όλους τούς Ελληνες Εθνικά υπερηφανους ; Πιάσε ένα Τούρκικο … πολλά βαρύ καί όχι.

    11. Εκει που χεσαν κατι πατριωτες φυτρωσε ο δενδιας.. Ρε δεν κοβετε την πλακα που εχει ο δενδιας κολο να αντιμιλησει καν στον τουρκο, κατι τετοιους τους εκαναν αντρικα χανουμακια επι τουρκοκρατιας

    12. Δεν έχει νόημα, μπορεί να κάνει όσες βαρκάδες θέλει. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν δεν υπάρχει χαραγμένη ΑΟΖ, όπως δεν μπορούν κι αυτοί να μας κάνουν κάτι αν βγάλουμε δικό μας ερευνητικό πλοίο. Μόνο αν κατεβάσει τρυπάνια, τότε ναι, θα πρέπει να τα βυθίσουμε αφού δώσουμε σαφείς προειδοποιήσεις γιατί μια τέτοια κίνηση αποτελεί τετελεσμένο. Ας είναι έτοιμες οι ένοπλες δυνάμεις για αντιπαράθεση και μάλιστα με μικρή ή και καθόλου εξωτερική υποστήριξη, να είναι έτοιμα και φύλλα πορείας καθώς και εσωτερική αστυνόμευση γιατί οι λαθρό θα ξεσαλώσουν αν δεν τους κόψουμε τον αέρα άμεσα, ακόμα και πετσοκόβοντας αρκετούς αν τολμήσουν να κάνουν κάτι.

    13. Αναμενόμενο, αλλά δεν κερδίζει τίποτα!
      Η Ελλάδα να είναι προετιμάζεται για κάτι ποιο χονδρό.

      1. είναι απλό, πέραν της αντικατάστασης πληθυσμού και της πάταξης του νατιβισμού, ο Κούλης πρέπει να δώσει κάτι στυλ Πρεσπών, άρα με αφορμή ένα “σοβαρό επεισόδιο” θα εμπλακούν οι “σύμμαχοι” και θα γίνει μια “δίκαιη μοιρασιά” για “αποφυγή πολέμου” οπότε θα τους ξαναευχαριστήσουμε απο την βουλή διότι έχουμε προτεραιότητα τον εμβολιασμό και το χτίσιμο χώρων αναψυχής για τους νεοεισερχόμενους…..

        1. Θέλω να πιστευω ότι κάνεις λάθος, η ιστορία θα το δείξει.

    Comments are closed.