ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ, ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΟΛΛΑΓΕ;;; ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΡΕΜΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ” ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

    Κοινοποίηση:
    Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

    Για συνταγματικό ατόπημα έκανε λόγο σε ανάρτηση του ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Ακρίτας Καϊδατζής, στον απόηχο της προκήρυξης των εκλογών από τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς μετέτρεψε ως “εθνικό λόγο” αυτό που ζητούν ιδιωτικοί οργανισμοί (η απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας) ενώ έθεσε και στο “κάδρο” και την ΠτΔ που έκανε αποδεκτό αυτό το αίτημα.

    Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε το πρωί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη των εκλογών και την διάλυση της Βουλής επικαλούμενος «εθνικό λόγο».

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ακρίτας Καϊδατζής, η προκήρυξη εκλογών για εθνικό θέμα (δλδ χωρίς παραίτηση της κυβέρνησης) είναι αντίθετη στο πνεύμα του Συντάγματος.

    Μάλιστα με δηκτικό τρόπο χαρακτηρίζει αδιανόητη την διενέργεια εκλογών από την κυβέρνηση που διερευνάται για παρακολουθήσεις πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων και θέτει ένα προφανές ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας, ενω ξεκαθαρίζει ότι η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και ο διορισμός υπηρεσιακής.

    Ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, εγκαλεί και την ΠτΔ καθώς ως όφειλε, εκ του ρόλου της (ρυθμίστρια του πολιτεύματος) να αποθαρρύνει την προκήρυξη εκλογών για εθνικό θέμα από την κυβέρνηση, καθώς την ημερομηνία των εκλογών την ορίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Η πρόεδρος δεν ξέρει και προτιμά να την αφήσουν στην ησυχία της, καλά περνά αυτή. Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να την πετάξει έξω.

    2. Έλα μωρέ με τις κ@ριολ€ς και τις δύο… αφού έτσι ‘η αλλιώς πάνε για κρέμασμα… μια παρανομία παραπάνω…δεν τις σώνει..!!! Ερχόμαστε… κυρίες μου… ερχόμαστε.. καλά θα περάσουμε !!!

    3. Ισόβια x3 περιμένουν τον Κούλη και ξήλωμα της πολιτικής μαφίας των αρμών.
      Oι δε καομπόηδες θα πάρουν τον πούλο.

    4. O Gangster Κούλης – Χρυσός διαθέτει δικό του Σύνταγμα της μαφίας και ο Έλληνας ο γελοίος του δίνει 32% ποσοστά.Θα τον βγάλουν και μετά θα παραπονιούνται πάλι και φτου και από την αρxή.Θα αρxίσουν το Μητσοτάκη γαμιέσαι κάτι που δεν τον απασxολεί διότι λέει ρε ότι και να λέτε στα αρxίδια μου σας γράφω εγώ θα τρώω τα δις και εσείς θα πέφτετε από τα μπαλκόνια.Το DNA του Έλληνα όπως βλέπεις Στέφανε από τους πολλούς πολέμους είναι μεταμορφωμένο ώστε να είναι όλοι δούλοι και ραγιάδες 300 απατεώνων.Δεν θα βγάλεις άκρη λοιπόν Στέφανε με τους Νεοέλληνες τουλάxιστον πολέμησε να γκρεμίσεις την μαφία αυτή που σε κυνηγάει…

    Comments are closed.