ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΣΒΗΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ – Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΖΕΙ! ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    laoss00-70

    Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έκθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σχετικά με τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

    Σχετικά με τον πληθυσμό, ένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο γερασμένος. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης γήρανσης, δηλαδή η αναλογία του γεροντικού πληθυσμού (ηλικίας 65 ετών και άνω) προς τον ηλικιακά νεότερο (ηλικίας 0 έως 14 ετών), αυξήθηκε. Ενώ το 2009 ο δείκτης ήταν στο 129, το 2020 είχε αυξηθεί στο 157,8.

    Γονιμότητα
    Επίσης στη χώρα μας καταγράφεται υπογονιμότητα. Σαν δείκτης γονιμότητας χαρακτηρίζεται ο μέσος αριθμός ζωντανών παιδιών που θα γεννήσει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ζωής της και χρησιμοποιείται προκειμένου να προσδιοριστεί το επίπεδο αντικατάστασης των γενεών. Στις αναπτυγμένες χώρες θεωρείται ότι ο δείκτης αυτός είναι στο 2,1. Στη χώρα μας ο δείκτης ήταν ήδη χαμηλός το 2009 στο 1,5 και έγινε ακόμα χαμηλότερος το 2020 φτάνοντας το 1,4.

    Καταγραφή

    Όσον αφορά τον ακαθάριστο δείκτη θνησιμότητας, δηλαδή των θανάτων κατά τη διάρκεια του έτους ανά 1.000 κατοίκους, το 2009 ήταν στο 9,8, ενώ το 2020 αυξήθηκε στο 12,3.

    Όμως και ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας, δηλαδή η αναλογία των θανάτων βρεφών ηλικίας κάτω του ενός έτους προς τον αριθμό των γεννήσεων, παρουσιάζει αύξηση, από το 3,1 το 2009 στο 3,2 το 2020. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δείκτης το 2018 ήταν στο 4,2.

     

    Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μικρή μείωση στο προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση. Για παράδειγμα, ενώ το 2018 το προσδόκιμο ήταν για τους άντρες τα 79,3 έτη, το 2020 ήταν τα 78,8 έτη. Για τις γυναίκες το προσδόκιμο ζωής το 2019 ήταν 84,2 έτη, ενώ το 2020 μειώθηκε στα 83,9 έτη. Παρ’ όλα αυτά στη χώρα μας το προσδόκιμο ζωής παραμένει σε υψηλό επίπεδο σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Γάμοι και διαζύγια
    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σημαντική μείωση καταγράφει ο αριθμός των Ελλήνων που παντρεύονται. Πιο συγκεκριμένα, έχουν μειωθεί τόσο οι θρησκευτικοί όσο και οι πολιτικοί γάμοι. Για παράδειγμα, το 2009 είχαν τελεστεί στη χώρα μας συνολικά 59.212 γάμοι (34.375 θρησκευτικοί και 24.837 πολιτικοί), ενώ το 2020 τελέστηκαν συνολικά 31.475 γάμοι (11.935 θρησκευτικοί και 19.540 πολιτικοί).

    Ωστόσο, την ίδια περίοδο βλέπουμε μια μεγάλη αύξηση στα σύμφωνα συμβίωσης. Έτσι το 2009 είχαμε 161 σύμφωνα συμβίωσης, ενώ το 2020 ο αριθμός τους έφτασε τις 8.966.

    Επίσης μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα διαζύγια. Συγκεκριμένα το 2009 τα διαζύγια ήταν 13.607, ενώ το 2020 έφθασαν τις 19.190.

    Γεννήσεις και θάνατοι
    Σημαντική μείωση καταγράφεται και στις γεννήσεις. Συνολικά το 2009 είχαμε στη χώρα μας 117.933 γεννήσεις, ενώ το 2020 είχαμε 84.764.

    Την ώρα που μειώνονται οι γεννήσεις, αυξάνονται οι θάνατοι. Πιο συγκεκριμένα, το 2009 είχαμε 108.316 θανάτους, ενώ το 2020 είχαμε 124.954.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Το Ελλαντα ανήκει στους balkans εδώ και πολύ καιρό, τώρα τελευταία απλά εμπλουτίζεται και με αφρό Ασιάτες, ε και τι έγινε ο τελευταίος απλά να σβήσει τα φωτα

    2. Καταρχήν το δημογραφικό δεν έχει να κάνει με μισθούς και φορολογία. Οι μειώσεις των γεννήσεων ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990 που η οικονομία ήταν σε άριστο επίπεδο και ο παράς έρρεε άφθονος. Αυτό που άλλαξε είναι οι απαιτήσεις των ανθρώπων που προτιμάνε την καλοπέραση και την ηρεμία δίχως πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Ένα άλλο που παίζει ρόλο είναι το μορφωτικό επίπεδο που όσο αυξάνεται τόσο οι γεννήσεις μειώνονται, δείτε στατιστικές σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο και συγκρίνεται με τις υποαναπτυκτες χώρες που έχουν τα πρωτεία στις γεννήσεις σε αντίθεση με εμάς. Το οικονομικό παίζει ρόλο σε ελάχιστο ποσοστό ανθρώπων που θέλουν να κάνουν οικογένεια, στη πλειοψηφία όμως οι περισσότεροι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Προσωπικά, εργάζομαι σε εταιρία ορμονών λογιστών και βγάζω το μήνα καθαρά 3300 και είμαι 42 χρόνων εργένης και δεν ενδιαφέρομαι να παντρευτώ ή να αποκτήσω παιδιά. Μου αρέσει η ζωή μου όπως είναι δίχως εντάσεις και αχρείαστες υποχρεώσεις και περνάω τέλεια, γιατί θα πρέπει να χαλάσω τον τρόπο της ζωής μου εφόσον είμαι εγώ ικανοποιημένος, για να μη χαθεί και καλά η χώρα? Όποιος κάνει παιδιά για τη χώρα ή για να έχει υπηρέτες στα γηρατειά του, καλό θα ήταν να μη τα κάνει γιατί το παιδί δεν είναι ιδιοκτησία.

      1. Το να φέρεις μια ζωή με συνείδηση στην ύπαρξη από το μηδέν είναι λίγο για σένα;

    3. Αφού ψηφίζει ο ραγιάς ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ κλπ κλπ καλά να πάθουμε. Έλληνες για την πατρίδα …..μόνο

    4. δε πειραζει που σβηνει, θα την ξαναναψουν οι ψεκασμενοι νεοναζι με τη σβαστικα τους, χα χα χα

      1. …..ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ…..

    5. Για όλα αυτά φταίει η ΝΔ και ο Μητστοτάκης και όλα τα κόμματα και ο κακός περίγυρός τους που είναι κατά της Ελλάδος και του ελληνικού λαού!!!!
      Αυτοί φταίνε!!!

    6. Εγώ φώναζα και κάποιοι με κουνουσαν το δαχτυλο…
      Καποια ακόμα πιο ηλιθια ανθρωπάκια, με έλεγαν πως κανω τα παιδιά για να παίρνω τα επιδόματα.
      ΤΏΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΑΑΑ.
      Και σε όλους αυτούς επιστρέφω αυτό που ψυθιριζαν… σσσσσσ

    7. Τη δεκαετία 80-90, σπάνια έβλεπες εργένηδες και ατεκνα ζευγάρια, σήμερα 8 στους 10 δε κάνουν παιδιά και φυσικά δε μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει όταν ένα ζευγάρι, με το ζόρι και οι δύο μαζί, αν ειναι τυχεροί και εργαζονται και οι δυο, βγάζουν 800 ευρώ. Που να τα πρώτοκολλήσουν, ενώ παράλληλα κάποιοι άλλοι προκαλούν λέγοντας πως 2500 το μήνα δε τους φτάνουν; Όταν η νέα γενιά σαρανταρισει, θα είναι ήδη σαν τη μύγα μες το γαλα

    8. ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΛΟΙ….

      ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

      1. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΟΠΡΙΤΗ; ΤΟ 2020 ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΟΠΡΙΤΗ;

    9. Κουλα απαγορεψε σε παρακαλω προφυλακτικα και αμβλωσεις! Η νεολσια μας δυστυχως κανει sex με… σμαρτοφωνιες και φρεντοτσινιες!

    10. Το ξαναλεω.Θελουν με καθε τροπο την καταστροφη μας.Βλακες εμεις που τους αφηνουμε

    11. Δεν πειράζει ο Κούλης φρόντησε και για αυτό , πολύ απλά το κενό θα το αναπληρώσουν οι λαθροεισβολείς , κάθε μέρα εκατοντάδες καραβάνια εισέρχονται στο Ελλαδιστάν , φυσικά όλοι τους ελληνοποιηθούν πολύ σύντομα βλέπετε μυαλό “ξουράφι” που το έχει ο Κούλης

    12. ….ρε τι μπόνους έχουν να πάρουν οι νεοταξίτες τσιπροκούληδες!!!…

    13. Είναι πάρα πολύ αργά πια να αναστραφεί αυτό. Ας προσέχαμε, εφόσον τα τελευταία 10 χρόνια το χαβά μας. Με τις υγείες μας.

    14. Η Ελλάδα σβήνει γιατί οι Έλληνες φεύγουν μαζί με Αλβανοελληνες κλπ όσο ζουν οι γέροι θα υπάρχει Ελλάδα μετά σβήνει έχω εδώ και τόσο καιρό και το τονίζω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο πριν την πτώση ΚωστΝτινουπολης και μετά. Και

      το 1821 που εγκατέλειψαν Ελλάδα και μετά στα διάφορα πολιτικά γεγονότα σήμερα φεύγουν γι διαφορετικούς λόγους βαρέθηκαν δεν πάνε για πλούτο αν και μελοντικα είναι και αυτός ο σκοπός τους φεύγουν να γνωρίσουν νέους κόσμους θάλασσες σαν την Ιθάκη

    Comments are closed.